×
بین الملل
شناسه خبر : 312101
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/02/02 ساعت 21:02
پایگاه آمریکایی: «آزادی مردم ایران» توجیه اقدامات سیاسی و نظامی واشنگتن است

پایگاه آمریکایی: «آزادی مردم ایران» توجیه اقدامات سیاسی و نظامی واشنگتن است

یک پایگاه تحلیلی آمریکایی با بررسی سیاست‌های واشنگتن در غرب آسیا تأکید کرد ادعای تلاش برای «آزادی مردم ایران» با عملکرد تاریخی این کشور در تضاد بوده و اهداف واقعی آمریکا چیز دیگری است.

نورنیوز- گروه بین الملل: پایگاه تحلیلی آمریکایی «کاتو» در مطلبی با بررسی سیاست‌های ایالات متحده در غرب آسیا گزارش داد که ادعای واشنگتن مبنی بر تلاش برای «آزادی مردم ایران» با واقعیت‌های تاریخی و عملکرد این کشور در منطقه همخوانی ندارد.

در این گزارش آمده است که یکی از غیرقابل‌باورترین روایت‌هایی که برای توجیه جنگ مطرح شده، ادعای حمایت آمریکا از حق تعیین سرنوشت مردم ایران است؛ ادعایی که با سابقه سیاست‌های آمریکا در منطقه، از جمله در قبال ایران، در تضاد قرار دارد.

بر اساس این تحلیل، ایالات متحده طی بیش از هشت دهه راهبرد خود در منطقه را «افسانه ثبات اقتدارگرایانه» بنا کرده است؛ یعنی این باور که دولت‌های اقتدارگرا بهترین تضمین‌کنندگان ثبات منطقه و منافع آمریکا هستند.

این گزارش تأکید می‌کند که آمریکا همواره تلاش کرده با مقابله با دولت‌های مخالف خود، شبکه‌ای از حکومت‌های وابسته ایجاد کند و در این مسیر، تغییر رژیم را به‌عنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف خود به کار گرفته است.

رسانه آمریکایی اذعان دارد که برخلاف ادعاهای مطرح‌شده، «آزادی» هرگز هدف اصلی واشنگتن در قبال ایران نبوده و این کشور جنگ را با هدف تضعیف ایران و در صورت امکان، تبدیل آن را به یک دولت همسو آغاز کرده است؛ هدفی که شکست خورده است.

این گزارش همچنین سیاست‌های آمریکا را عامل تداوم حکومت‌های اقتدارگرا در منطقه دانسته و تصریح می‌کند که این رویکرد نه‌تنها به حل مشکلات غرب آسیا کمک نکرده، بلکه خود به ایجاد و تشدید بحران‌ها انجامیده است.

در بخش دیگری از این تحلیل به نقش آمریکا و متحدانش در کودتای سال ۱۳۳۲ علیه دکتر مصدق اشاره شده و آمده است که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و سرویس اطلاعاتی بریتانیا در سرنگونی دولت منتخب ایران نقش مستقیم داشته‌اند.

این گزارش همچنین تأکید می‌کند که سیاست‌های آمریکا پس از انقلاب اسلامی عمدتاً بر فشار و اجبار استوار بوده و همین رویکرد به تقویت مقاومت ایران در برابر واشنگتن و تضعیف تلاش‌ها برای اصلاحات انجامیده است.

در بخش دیگری از گزارش تأکید شده است که ایالات متحده و رژیم صهیونیستی تلاش کرده‌اند از شرایط منطقه برای تضعیف ایران بهره‌برداری کنند و در این مسیر، روایت‌های متناقضی برای توجیه اقدامات خود ارائه داده‌اند.

این گزارش همچنین اذعان دارد که تلاش‌ها برای تغییر حاکمیت در ایران با شکست مواجه شده و با وجود اقدامات نظامی، ساختار حاکمیتی این کشور پابرجا مانده است. بر اساس این تحلیل، جنگ نه‌تنها به تضعیف ایران منجر نشده، بلکه موجب تقویت جایگاه آن و افزایش انسجام داخلی شده است.

این گزارش در پایان تأکید می‌کند که سیاست‌های آمریکا همچنان بر همان الگوهای گذشته استوار است و ادعای «آزادی مردم ایران» ابزاری برای توجیه اقدامات سیاسی و نظامی واشنگتن محسوب می‌شود.

در این تحلیل همچنین تصریح شده است که استفاده از مخالفان داخلی ایران به‌عنوان ابزاری برای توجیه جنگ، نشان‌دهنده بهره‌برداری سیاسی از این موضوع است و تغییرات در ایران تنها می‌تواند از درون این کشور شکل بگیرد، نه از طریق مداخله خارجی.


اخبار مرتبط
جان کری: دونالد ترامپ در آزمون رئیس‌جمهوری مردود شد
چهارشنبه 1405/02/02 ساعت 19:55
جان کری: دونالد ترامپ در آزمون رئیس‌جمهوری مردود شد
جان کری، وزیر خارجه اسبق آمریکا و یکی از چهره‌های ارشد حزب دموکرات در اظهاراتی تند درباره جنگ ایران گفت که این درگیری نباید رخ می‌داد و اکنون خطرناک‌تر از گذشته شده است.
ادعای جدید دونالد ترامپ: مذاکرات با ایران در روزهای آینده برگزار می شود
چهارشنبه 1405/02/02 ساعت 18:20
ادعای جدید دونالد ترامپ: مذاکرات با ایران در روزهای آینده برگزار می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌ دولت تروریست آمریکا در ادامه اظهارات ضد و نقیض خود به روزنامه «نیویورک پست» گفته است ممکن است دور دوم گفت‌وگوها با ایران همین جمعه برگزار شود.
پس‌لرزه‌های راهبردی جنگ ترامپ علیه ایران سالها دامنگیر واشنگتن می شود
چهارشنبه 1405/02/02 ساعت 17:43
فارن پالسی:
پس‌لرزه‌های راهبردی جنگ ترامپ علیه ایران سالها دامنگیر واشنگتن می شود
نشریه «فارین پالسی» در گزارشی تحلیلی جنگ آمریکا علیه ایران را یک نقطه عطف ژئوپلیتیکی توصیف کرده و معتقد است این رویارویی، پیامدهایی فراتر از میدان نبرد داشته؛ پیامدهایی که می‌تواند نظم بین‌المللی تحت رهبری واشنگتن، اتحادهای غربی و توازن قدرت جهانی را برای سال‌ها تحت تأثیر قرار دهد.
نظرات

آخرین اخبار
هشدار درباره ال‌نینو؛ استان‌ها آماده سیلاب و خشکسالی باشند
مقابله با نفوذ به سبک چینی
عبور ترامپ از قانون اساسی؛ محورهای اتهامی جدید برای استیضاح در کنگره آمریکا
نورنما | جرثقیل‌های غول پیکر پشت پرده پروژه‌های عظیم چین
شهباز شریف حملات اسرائیل به لبنان را محکوم کرد
هشدار هواشناسی؛ تهرانی‌ها منتظر وزش باد شدید و غبار باشند
پایان رویای عربستان در یمن؛ سناریوی «فروپاشی سوریه» در ساحل غربی شکست خورد
بورس رکورد زد؛ شاخص کل وارد کانال 7.5 میلیون واحد شد
اعلام رسمی چین درباره سفر عراقچی؛ تهران هنوز واکنشی نشان نداده است
آخرین قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 24 شهریور؛ ریزش سکه و طلا آغاز شد
واکنش تند چین به استقرار سلاح فضایی آمریکا؛ پکن خواستار توقف رقابت تسلیحاتی شد
واکنش تند رئیس‌جمهوری مکزیک به واشنگتن: ابزار بازی‌های انتخاباتی آمریکا نمی‌شویم
افتتاح 130 هزار واحد نهضت ملی مسکن در نیمه دوم سال
کشف 53 سکه باستانی در لرستان؛ 3 نفر دستگیر شدند
اعتراض رسمی ایران به اتریش؛ ممانعت از ورود یک مقام رسمی به وین
گفت‌وگوی وزرای خارجه چین و فرانسه؛ از ایران تا اختلافات تجاری
توافق جدید مسکو و دمشق عملیاتی شد؛ ارسال تدارکات نظامی به طرطوس و حمیمیم
جدال ایران و بحرین برای حضور در جمع 4 تیم برتر بسکتبال آسیا + ساعت بازی ایران
نیکزاد: دشمن به دنبال شکاف اجتماعی بود؛ اما ایران متحدتر شد
«مدافعان آسمان»؛ روایت فرمانده پدافند هوایی سپاه
اطلاعیه سازمان سنجش درباره آزمون عملی هنر + لینک
کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل: آمریکا مسئول حمله به عروسی کوهستک است
جمشید هاشم‌پور از بدلکاری‌های خطرناک و نقش‌های ماندگارش گفت + عکس
برنامه قطعی برق ایلام فردا چهارشنبه 25 شهریور+ لینک برنامه قطعی برق
دیدار عراقچی و رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق
تلاش عربستان برای تکرار سناریوی سوریه در یمن شکست خورد
آخرین قیمت دلار امروز سه‌شنبه 24 شهریور 1405؛ عقب‌نشینی دلار و یورو
قیمت سکه پارسیان امروز سه‌شنبه 24 شهریور؛ جدول نرخ انواع سوت
پهپاد MQ-1 در شرق تنگه هرمز رهگیری و منهدم شد
خاندوزی رئیس کارگروه بررسی‌های اقتصادی دفتر رهبر انقلاب شد
قیمت دینار عراق امروز سه‌شنبه 24 شهریور 1405؛ نوسان دینار تحت تأثیر دلار
قیمت نفت از 107 دلار عبور کرد؛ بازار نگران عرضه
گرانی خودرو ادامه دارد؛ دولت تازه از «ورود در صورت فشار بیشتر» می‌گوید
نوراینفو | قیمت لوازم‌التحریر در بازار؛ هزینه خرید نوشت‌افزار دانش‌آموزان چقدر است؟
راز موفقیت پروتکل مونترال در حفاظت از لایه ازن چیست؟
محموله میلیاردی سوخت قاچاق در انبار یک واحد تولیدی کشف شد
سایه دیوان عالی بر سر طرح جنجالی ترامپ؛ چرا رای‌گیری پستی ممنوع نشد؟
هشدار آتش‌نشانی رشت به شهروندان؛ با 125 تماس نگیرید
اعتراف نویسنده صهیونیست به شکست آمریکا در جنگ ایران
76 درصد متقاضیان حج 1406 معاینه شدند؛ توصیه پزشکی هلال‌احمر به زائران
پیام رئیس سازمان بسیج در پی شهادت مولوی گرگیج؛ تروریست‌ها از پاسخ جنایت فرار نخواهند کرد
بحران مهمات آمریکا به تل‌آویو رسید؛ ناکامی ارتش اسرائیل در نهایی‌کردن قراردادهای تسلیحاتی
رایزنی پاکستان و گروسی درباره تنش‌زدایی در منطقه
اختراع سیستم پشتیبانی پویا برای پا مدال طلای کانادا را بر گردن یک ایرانی انداخت
غندی‌پور از همراهی تیم امید در ژاپن بازماند
تصادف مرگبار ال90 با کامیون در جاده نقده - پیرانشهر
هشدار پلیس راهور برای روزهای پایانی شهریور؛ موج بازگشت سفرها در راه است
دستگیری یک قاچاقچی با هزار کیلو مواد روانگردان!
کره‌جنوبی به دنبال گسترش همکاری با ترکمنستان
وزیر میراث فرهنگی برای نجات قلعه تاریخی پاده وارد عمل شد + فیلم