×
بین الملل
شناسه خبر : 312084
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/02/02 ساعت 19:10
ادامه سقوط محبوبیت نتانیاهو پس از آتش‌بس با ایران و لبنان

ادامه سقوط محبوبیت نتانیاهو پس از آتش‌بس با ایران و لبنان

نتایج تازه‌ترین نظرسنجی روزنامه معاریو نشان می‌دهد برقراری آتش‌بس در جبهه‌های ایران و لبنان نه تنها موجب بهبود موقعیت سیاسی کابینه اسرائیل نشده، بلکه نارضایتی عمومی را افزایش داده است. طبق این نظرسنجی، بلوک مخالف بنیامین نتانیاهو برای سومین هفته متوالی با 61 کرسی در صدر قرار گرفته و جایگاه احزاب ائتلاف حاکم به 49 کرسی کاهش یافته است.

نورنیوز- گروه بین الملل: جدیدترین نظرسنجی روزنامه صهیونیستی معاریو گویای تصویری شفاف از سطوح مختلف افکار عمومی در سرزمین‌های اشغالی دارد و حاکی از تثبیت شکست بنیامین نتانیاهو است.

روزنامه معاریو که گرایش سیاسی میانه‌ را دنبال می‌کند، یکی از رسانه‌هایی است که به صورت هفتگی از افکار عمومی در اسرائیل اقدام به برگزاری نظرسنجی می‌کند. همچنین نظرسنجی این روزنامه در زمره نظرسنجی‌های معتبر اسرائیلی محسوب می‌شود. این نظرسنجی نشان می‌دهد برقراری آتش‌بس در جنگ با ایران و همچنین برقراری آتش‌بس در لبنان، افکار عمومی را بیش از پیش علیه کابینه بنیامین نتانیاهو شورانده است.

توزیع کرسی‌ها: تداوم پیروزی اپوزیسیون

در حوزه توزیع کرسی‌ها که اساس رقابت میان احزاب و نیز دو جناح اصلی را تشکیل می‌دهد، نیز گفتنی است که برای سومین هفته متوالی، بلوک ضد نتانیاهو (اپوزیسیون صهیونیستی) با کسب 61 کرسی در کنست، اکثریت پارلمانی را حفظ کرده است.

جالب آنکه میزان نارضایتی از عملکرد ائتلاف نتانیاهو در حدی بوده که احزاب اپوزیسیون صهیونیستی حتی بدون نیاز به رأی 10 کرسی دو حزب عربی رعم و ائتلاف خَداش – تعال موفق به کسب رأی اکثریت شده است. در مقابل، ائتلاف حاکم به رهبری نتانیاهو تنها 49 کرسی در اختیار دارد.

این درحالیست که وضعیت ائتلاف حاکم در نظرسنجی‌هایِ معتبر پیش از شروع جنگ رمضان، بین 50 تا 52 کرسی در نوسان بود. به این ترتیب می‌توان گفت، مجموعاً در ابتدای جنگ رمضان انتظارات جامعه صهیونیستی نسبت به دستیابی به یک پیروزی نظامی محسوس در جنگ با ایران به شدت بالا رفت ولی عدم دستیابی به اهداف اعلامی (سرنگونی حکومت جمهوری اسلامی، وارد شدن آسیب جدی به حکومت، آسیب جدی به برنامه هسته ای و موشکی) باعث ناامیدی جامعه صهیونیستی و سرخوردگی شده است.  این سرخوردگی در حدی است که وضعیت ائتلاف حاکم امروز از وضعیتی که پیش از 28 فوریه داشت بدتر است.

از سوی دیگر اختلاف میان دو بلوک حدود 12 کرسی است که در جامعه صهیونیستی چیزی حدود 500 هزار رأی و 10 درصد کل رأی دهندگان است.

در واقع علی‌رغم اینکه بروز جنگ در گذشته برای صهیونیست‌ها یک عامل شدیداً انسجام بخش به حساب می‌آمد و باعث نادیده گرفته شدن موقتی نارضایتی‌های داخلی می‌شد، ائتلاف حاکم در وضعیت بسیار بدی از این بابت قرار گرفته است.

لیکود در برابر بنت

حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر کنونی که در آغاز جنگ 27 کرسی داشت، اکنون برای سومین هفته متوالی در 25 کرسی ایستاده است. افت 2 کرسی‌ این حزب ممکن است کوچک به نظر برسد، اما در شرایط جنگ که معمولاً به نفع حزب حاکم تمام می‌شود، نشان‌دهنده نارضایتی قابل توجه از عملکرد نتانیاهو است.

در مقابل، حزب «بنت 2026» به رهبری نفتالی بنت که در ابتدای جنگ 21 کرسی داشت، اکنون به 24 کرسی رسیده است. این رشد 3 کرسی‌ای در دوران جنگ، نشان‌دهنده جذابیت فزاینده بنت به عنوان جایگزین نتانیاهو است. بنت که خود سابقه نخست‌وزیری دارد و از پیشینه نظامی و امنیتی برخوردار است، توانسته خود را به عنوان گزینه‌ای قابل اعتماد در زمان بحران معرفی کند.

پس از این دو حزب «یاشار» به رهبری گادی آیزنکوت، فرمانده پیشین ارتش با 12 کرسی در جایگاه سوم است. حزب حریدی «شاس» به رهبری آریه درعی، «اسرائیل خانه ما» به رهبری آویگدور لیبرمن و حزب چپ‌گرای «دموکرات‌ها» به رهبری یائیر گولان 9 کرسی به دست آورده است.

حزب «قدرت یهودی» به رهبری ایتامار بن گویر با 8 کرسی و حزب «یش عتید» به رهبری یائیر لاپید 7 کرسی به دست می‌آورند و دیگر حزب حریدی یعنی «یهودیت متحد توراه» نیز به 7 کرسی قناعت کرده است.

در جناح عربی نیز ائتلاف «خداش – تعال» به رهبری ایمن عوده با 5 کرسی و حزب «رعم» به رهبری منصور عباس نیز با 5 کرسی به رقابت پایان داده است.

صلاحیت برای نخست‌وزیری

در این نظرسنجی همچنین سوال جالب دیگری نیز پرسیده شده است؛ این سوال صلاحیت رقیبان اصلی کرسی نخست وزیری را بررسی کرده است.

آغاز جنگ رمضان و به ویژه تحولات روزهای نخست جنگ، صلاحیت نتانیاهو در برابر نفتالی بنت را حدود 10 درصد افزایش داده بود ولی در پی برقراری آتش‌بس بنت در این زمینه نیز به شدت به نتانیاهو نزدیک شده است. در این زمینه نتانیاهو هنوز در رقابت با بنت با 43 درصد در مقابل 41 درصد پیشتاز است.

در رقابت میان نتانیاهو و گادی آیزنکوت نیز نتانیاهو با 45 درصد ترجیح به 38 درصد پیشتاز است. همچنین نتانیاهو در رقابت با لیبرمن نیز 48 – 29 پیروز می‌شود.

به این ترتیب آتش‌بس در دو جبهه ایران و لبنان وضعیت را تا حدی برای نتانیاهو و ائتلاف حاکم در اسرائیل تیره و تار کرده که جامعه تقریباً هیچ یک از موفقیت‌های نظامی او را جدی نمی‌گیرد.

در شرایط کنونی جامعه از عملکرد کابینه به شدت ناامید و سرخورده شده و این وضعیت تداوم پیروزی احزاب اپوزیسیون صهیونیستی را در نظرسنجی‌های معتبر تثبیت کرده است.


اخبار مرتبط
گزارش رسانه صهیونیستی از بحران راهبردی در ارتش اسرائیل
جمعه 1405/02/04 ساعت 11:36
گزارش رسانه صهیونیستی از بحران راهبردی در ارتش اسرائیل
رسانه‌های صهیونیستی از افزایش سردرگمی در میان فرماندهان ارتش اسرائیل خبر می‌دهند. روزنامه معاریو اعلام کرد اظهارات متناقض دونالد ترامپ موجب آشفتگی در برنامه‌ریزی‌های نظامی شده است؛ همزمان ایهود باراک نیز از ناکامی راهبردی و تحقق‌نیافتن اهداف جنگ سخن گفته است.
آمریکا از شهروندانش خواست لبنان را ترک کنند
پنج‌شنبه 1405/02/03 ساعت 00:43
آمریکا از شهروندانش خواست لبنان را ترک کنند
سفارت آمریکا در بیروت با صدور هشدار امنیتی از شهروندان خود خواست تا در صورت دسترسی به پروازهای تجاری، لبنان را ترک کنند. این هشدار در پی تشدید تنش‌ها و همزمان با تحولات مربوط به آتش‌بس و مذاکرات پیش‌رو میان بیروت و تل‌آویو صادر شده است.
کابوس نتانیاهو با اعلام نتایج یک نظرسنجی پس از جنگ با ایران
جمعه 1405/01/21 ساعت 09:38
کابوس نتانیاهو با اعلام نتایج یک نظرسنجی پس از جنگ با ایران
منابع رژیم صهیونیستی بر اساس نتایج اولین نظرسنجی که پس از آتش بس ایران و آمریکا انجام شد، فاش کردند پایگاه حزب لیکود و جایگاه بنیامین نتانیاهو در میان شهرک نشینان بسیار متزلزل شده است.
نظرسنجی شبکه 12 اسرائیل؛ برابر حماس پیروز نشدیم!
جمعه 1404/11/10 ساعت 22:15
نظرسنجی شبکه 12 اسرائیل؛ برابر حماس پیروز نشدیم!
نظرسنجی جدید شبکه 12 تلویزیون اسرائیل نشان می‌دهد اکثریت صهیونیست‌ها موافق روایت نتانیاهو از جنگ نیستند.
فاجعه برای جلاد غزه؛ نتانیاهو در حزب لیکود هم محبوبیت ندارد
سه‌شنبه 1402/10/12 ساعت 20:45
نورنیوز نتایج آخرین نظرسنجی‌های داخل فلسطین اشغالی را بررسی کرد؛
فاجعه برای جلاد غزه؛ نتانیاهو در حزب لیکود هم محبوبیت ندارد
نتانیاهو که پیشتر به خود لقب «آقای امنیت» داده بود، اکنون تبدیل به نماد شکست و تباهی در تل‌آویو شده و گرچه بسیاری از تحلیل‌گران و رسانه‌های منطقه و جهان بر ابعاد میدانی و امنیتی جنگ غزه تمرکز ویژه‌ای دارند اما ابعاد فرامتنی این جنگ فراتر از حد تصور است.
نظرات

آخرین اخبار
تداوم رگبارهای بهاری و احتمال سیلاب در آذربایجان‌غربی تا پایان هفته
عملکرد خیره‌کننده هوش مصنوعی در آزمون پزشکی توکیو
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 8 اردیبهشت 1405
قیمت گوشت قرمز امروز 8 اردیبهشت 1405 + جدول
3 سناریو تعیین کننده نبرد ایران و آمریکا ؛ چرا همه گزینه‌ها علیه اسرائیل عمل می‌کند؟
نورنما | بازدید روزنامه‌نگار آمریکایی از محل سقوط جنگنده های آمریکایی
نخست‌وزیر مالت انتخابات پارلمانی را یک سال زودتر برگزار می‌کند
اژه‌ای: از بازگشت ایرانیان خارج از کشور استقبال می‌کنیم
افزایش اعتبار کالابرگ در انتظار تصویب دولت
شکار بزرگ الاهلی ناکام ماند؛ رئال پیشنهاد نجومی را رد کرد
متّحد، جان‌های شیران خداست!
آلودگی شدید هوا در مشهد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز سه شنبه 8 اردیبهشت + جدول
آیا مذاکرات فایده دارد؟
تولید 5 آنزیم استراتژیک ایرانی برای تشخیص سریع کرونا، سرطان و بیماری‌های ژنتیکی
عنایت‌الله آتشی در گذشت
سیاست ارزی در دوره بازسازی
سیاست نامه | واقعیت استعفای قالیباف چه بود؟
مذاکرات و بحران در جنوب جهانی
نماینده سابق کنگره: جنگ ترامپ با ایران به کشاورزی آمریکا ضربه زد
برخورد مرگبار دو قطار در اندونزی؛ 14 کشته و 84 زخمی+ فیلم
توافق«چارچوب هماهنگی» بر سر انتخاب الزیدی برای نخست‌وزیری عراق/ جوان ترین نخست وزیر کیست؟
رونق چک‌پول‌های درشت ؛ رد پای قاچاق سوخت و معاملات پنهان
چه کسی از رشد بی‌سابقه هزینه‌های نظامی سود می‌برد؟
ترافیک سنگین در ورودی‌های تهران ؛ هشدار بارندگی در جاده‌های شمالی
برنامه مسابقات ورزشی امروز 8 اردیبهشت 1405+ جدول پخش
از انفجار خیالی تا توقف نمایشی؛ بازی خطرناک یک خطای محاسباتی
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 8 اردیبهشت +وضعیت استان ها
ارتقای معیشت اعضای هیأت علمی عامل تداوم مسیر تولید علم است
شکست ترامپ از حسین وفایی
تهران از چین درخواست کمک نظامی نکرده است
دریانوردان و کشتی‌ها نباید به قربانیان جانبی هیچ منازعه ژئوپلیتیکی تبدیل شوند
پر کردن ذخایر گاز اتحادیه اروپا دشوار خواهد بود
نیویورک تایمز: ترامپ بدترین رئیس جمهور تاریخ آمریکا است
توسعه زیرساخت‌های سلامت روان در مناطق آسیب‌دیده از جنگ
ترکیب چند منبع خون بند ناف، روشی نو برای درمان سرطان‌ خون
پیام عراقچی پس از سفر به روسیه؛ تعامل ما با مسکو در عالی‌ترین سطح ادامه دارد
پیام عراقچی به مناسبت چهلمین روز شهادت لاریجانی؛ فقدان او غیبت یک پشتوانه فکری و ملی است
بسته شدن تنگه هرمز پیامدهای سنگین‌ در معیشت انگلیسی ها دارد
اذعان آمریکا به ناتوانی به دفاع در برابر موشک‌های پیشرفته
چربی‌های سالم و ناسالم در رژیم غذایی
وزیر امور خارجه اتریش: برای برنامه هسته‌ای ایران تنها راه‌حل دیپلماتیک وجود دارد
نشریه آتلانتیک: نگرانی جی دی ونس برای کاهش چشمگیر ذخایر موشکی آمریکا
وزیر دفاع روسیه : تهران و مسکو به حمایت از یکدیگر ادامه خواهند داد
قطعنامه محدود کردن اختیارات جنگی ترامپ مجددا به رای گذاشته می‌شود
روسیه از حق ایران درباره تنگه هرمز دفاع کرد
پیام تبریک سید عمار حکیم برای انتخاب نخست وزیر جدید عراق
سه عملیات با استفاده از هواگردهای انتحاری علیه مواضع صهیونیست‌ها در لبنان
موسویان: کشورهای دارای سلاح هسته‌ای از انجام تعهدات خود در خلع سلاح کوتاهی کرده‌اند
تهدید جدید آمریکا علیه شرکت‌های همکار با خطوط هوایی ایران