×
اقتصادی
شناسه خبر : 312032
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/02/02 ساعت 16:13
بازگشایی شش فرودگاه کشور از شنبه / بازگشت تدریجی پروازها به روال عادی

بازگشایی شش فرودگاه کشور از شنبه / بازگشت تدریجی پروازها به روال عادی

معاون سازمان هواپیمایی کشوری از بازگشایی شش فرودگاه دیگر از روز شنبه خبر داد و گفت با وجود خسارت‌های واردشده به صنعت هوایی در دوران جنگ، کمتر از 20 درصد از ناوگان به طور کامل از چرخه خدمت خارج شده است.

 نورنیوز-گروه اقتصادی: حمیدرضا صانعی با بیان اینکه صنعت هوانوردی غیر نظامی یکی از حساس‌ترین صنایعی است که در دوران جنگ و تنش‌های سیاسی دچار آسیب می شود، گفت: به دلیل همین حساسیت خدمات این صنعت در لحظه اول متوقف می‌شود و بخش اقتصاد و بازرگانی شرکت‌های هواپیمایی نیز بخاطر آسیب‌ها تعطیل می‌ماند.

وی که در یک برنامه تلویزیونی سخن می‌گفت، اظهار کرد: موضوع جدیدی که در جنگ تحمیلی سوم داشتیم این بود که دشمن صنعت هوانوردی را مورد هجمه قرار داد و در زیرساخت‌های فرودگاهی، ناوبری و ناوگان خسارت‌هایی ایجاد شد.

معاون هوانوردی و امور بین‌الملل سازمان هواپیمایی کشوری تصریح کرد: در دنیا زیرساخت غیرنظامی حرمت خاصی دارد، زیرا هیچ استفاده نظامی از آنها نمی شود و فقط برای جابه‌جایی بار و مسافر از آنها استفاده می‌شود ولی متاسفانه این دفعه مورد حملات دشمن قرار گرفت.

۲۰ درصد هواپیماهای مسافری از چرخه خدمات‌رسانی خارج شدند

وی در پاسخ به این سوال که چه تعداد فرودگاه در جنگ اخیر آسیب دیدند؟ گفت: فرودگاه‌ها کم و بیش دچار آسیب شدند. البته در حال ارزیابی دقیق خسارات هستیم. فرودگاه‌های مرکزی کشور از جمله مهرآباد مورد حمله قرار گرفت. همچنین چهار برج مراقبت نیز مستقیما مورد اصابت دشمن قرار گرفت و آسیب دید.

صانعی بیان کرد: در فرودگاه‌ها به غیر از دو فرودگاه عمومی و چند فرودگاه‌های نفتی تقریبا همه آسیب ها در سطحی نبوده که غیرقابل پروازی باشند و به زودی همگی عملیاتی خواهند شد.

وی افزود: در حال بررسی آسیب‌های وارد شده به ناوگان نیز هستیم ولی از ناوگان فعال موجود در کشور کمتر از ۲۰ درصد از چرخه خدمت رسانی به طور قطعی و کامل خارج شدند. ۱۵ هواپیما مستقیما مورد اصابت موشک قرار گرفته‌اند. این هواپیماها برای شرکت‌های خصوصی و دولتی بودند که جابه‌جایی مسافر را انجام می‌دادند. تعدادی دیگر از این هواپیماها نیز آسیب‌هایی دیده اند که متخصصان صنعت به سرعت در حال بازگردندان آنها به شبکه جابه‌جایی مسافر هستند.

به گفته وی، تجهیزات ناوبری نیز مورد اصابت قرار گرفته است. ۱۲ رادار غیرنظامی و تعدادی از سامانه‌های کمک ناوبری نیز مستقیما مورد اصابت موشک‌های دشمن قرار گرفته‌اند.

فرودگاه‌های کشور به تدریج باز می‌شوند

وی در پاسخ به اینکه در حال حاضر چند فرودگاه عملیاتی شدند؟ گفت: به دلایل ارزیابی‌های ایمنی فرودگاه‌ها به تدریج در حال بازگردندان آنها هستیم و هماهنگی لازم با سازمان‌های مربوطه نیز در حال انجام است. همچنین فرودگاه‌های شرق کشور عمدتا عملیاتی هستند. از روز شنبه نیز شش فرودگاه دیگر بازگشایی خواهند شد و فروش بلیت با صدور مجوزهای سازمان هواپیمایی امکانپذیر است.

معاون هوانوردی سازمان هواپیمایی افزود: در طول جنگ تاکنون ۹۰ پرواز باری که صرفا دارو و تجهیزات دارویی بوده‌، انجام شده است.

پیگیر بازگشت وجوه بلیت‌ پروازهای کنسل شده هستیم

وی همچنین در خصوص بازگشت وجوه بلیت‌ پروازهای کنسل شده نیز گفت: یکی از اولین دغدغه‌های سازمان هواپیمایی بازگرداندن وجوه بلیت‌های مردم بود البته منکر مشکلات اقتصادی بنگاه‌ها نیز نیستیم ولی در طول جنگ با بخشنامه‌های متعدد شرکت‌های هواپیمایی را ملزم به بازگشت این وجوه کردیم. بخشی از آنها نیز درخواست بازگشت وجوه به صورت اعتباری به حساب مسافر را داشتند که در صورت عدم تمایل مسافران بایستی وجوه به صورت نقد به آنها بازگردانده شود. در این بازه همچنین شش شرکت متخلف را نیز به مراجع قضایی معرفی کردیم.

وی با اشاره به اینکه وقتی مسافران بلیتی خریداری می کنند هزینه آن وارد شبکه مالی پیچیده صنعت هوایی می‌شود، افزود: وقتی چرخه مالی شرکت‌ها متوقف می شود منابع برای بازگردندان آنها کمی دشوار است. البته هم شرکت‌ها هم چارترکنندگان را موظف کردیم که حقوق مردم را به آنها بازگردانند. محق‌ترین حلقه گردش مالی، مردم هستند و پیگیر آن نیز هستیم. 

رفتار ایرلاین‌ها با مردم یکی از اولویت‌های صدور مجوز پرواز است

صانعی اضافه کرد: با بازگشت پروازها رفتار شرکت‌ها با مردم را ملاک قرار دادیم و اگر شرکت‌ها کارنامه خوبی در رفتار با مردم و همچنین حفظ نیروهای انسانی خود نداشته باشند، اولویت صدور مجوز پروازی نخواهند بود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به اینکه علیرغم تصور عموم از اینکه صنعت هوایی یک صنعت لوکس است و می‌تواند در این ایام فعالیت نکند، گفت: این صنعت موضوعات اضطراری زیادی دارد. تردد تجار و بازرگانان، سیاست‌مداران، شهروندان در کشورهای دیگر، جابه‌جایی اقلام و تجهیزات خاص دارویی و مواد اولیه دارویی که تنها راه انتقال آنها به صورت هوایی است از جمله این موارد خاص هستند که بایستی انجام شود. اما باید زندگی در بحران را تمرین کنیم. چرخه حمل و نقل بار و مسافر باید در ایمن‌تر شکل انجام شود و نباید متوقف شود. در حوزه حمل و نقل هوایی باید سعی کنیم که پس از توقف ناشی از بحران چرخه را مجدد فعال کنیم.

وی در پایان گفت: مردم مطمئن باشند که با وجود آسیب‌ها وارد شده به صنعت، خدمت رسانی در صنعت هوانوردی همچنان ادامه دارد. از آنها درخواست می کنیم اخبار را از سازمان هواپیمایی دنبال کنند. ممکن است کسانی از این شرایط سوءاستفاده کنند. بنابراین مهم است که مردم به کانال های رسمی و معتبر مراجعه و بلیت مورد نظر خود را تهیه کنند. همچنین این اطمینان را به مردم می دهیم که استرداد وجوه بلیت را نیز  همچنان پیگیری خواهیم کرد.


اخبار مرتبط
ازسرگیری پروازها در شیراز پس از 50 روز وقفه
شنبه 1405/02/05 ساعت 20:08
ازسرگیری پروازها در شیراز پس از 50 روز وقفه
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس گفت: همزمان با بازگشایی تدریجی فضای کسب‌وکار و حمل‌ونقل کشور، فرودگاه بین‌المللی شهید دستغیب شیراز فعالیت رسمی خود را از سر گرفت و در نخستین گام، پرواز شیراز به تهران با 83 مسافر انجام شد.
بازگشایی فرودگاه تبریز تا یک هفته آینده
شنبه 1405/02/05 ساعت 15:09
بازگشایی فرودگاه تبریز تا یک هفته آینده
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی اعلام کرد با تکمیل بازسازی باند آسیب‌دیده، پروازها در فرودگاه بین‌المللی شهید مدنی تبریز تا یک هفته آینده از سر گرفته می‌شود.
پروازهای خارجی از فرودگاه امام خمینی(ره) از سر گرفته شد
جمعه 1405/02/04 ساعت 14:13
پروازهای خارجی از فرودگاه امام خمینی(ره) از سر گرفته شد
با بازگشایی آسمان کشور، اعزام و پذیرش مسافران در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) از سر گرفته شد. طبق اعلام مسئولان این فرودگاه، از شنبه پروازهای خارجی آغاز می‌شود و نخستین پروازها در پنجم اردیبهشت به مقصد استانبول و مسقط انجام خواهد شد.
فرودگاه امام(ره) و مهرآباد به روی مسافران باز شد/10 فرودگاه دیگر بزودی فعال می شوند
دوشنبه 1405/01/31 ساعت 16:52
فرودگاه امام(ره) و مهرآباد به روی مسافران باز شد/10 فرودگاه دیگر بزودی فعال می شوند
سازمان هواپیمایی کشوری در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که با هماهنگی‌های صورت‌گرفته، مجوز انجام پروازهای مسافری در فرودگاه‌های امام خمینی(ره) و مهرآباد از تاریخ 31 فروردین 1405 صادر شده است.
نظرات

آخرین اخبار
سرطان پروستات شایع‌ترین سرطان در مردان شناخته شد
کاپیتان اسکاتلند با قراردادی آزاد اسپرزی شد
آژیرهای خطر در شمال فلسطین اشغالی به صدا درآمد
حمله به یک کشتی ترکیه‌ای در دریای سیاه
اوشاکوف: آمریکا تمرکز خود را از اوکراین به ایران منتقل کرده است
ترامپ: هنوز درباره ارسال بسته 14 میلیارد دلاری به تایوان تصمیم نگرفته‌ایم
جزئیات تصادف مرگبار در محور زنجان–میانه؛ 4 نفر جان باختند
واکنش مفتی جعفری لبنان به اظهارات جوزف عون درباره دبیرکل حزب‌الله
ارائه 188 هزار خدمت سلامت به زائران ایرانی حج
پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه در شنبه 16 خرداد 1405
آخرین تصمیم درباره سوابق تحصیلی و قوانین کنکور اعلام شد
آغاز روند کاهش قیمت محصولات پتروشیمی در بازار
ادعای ترامپ: درباره ایران به موفقیت بزرگی نزدیک شده‌ایم
تشدید حملات هوایی در جنوب لبنان
مومنی: چین و روسیه حمایت قاطع خود از ایران را اعلام کردند
پوتین: آتش‌بس باید به صلح پایدار در منطقه منجر شود
گره ویزا باز شد؛ ملی‌پوشان در مسیر جام جهانی 2026
بازگشت جناب‌خان به تلویزیون همزمان با جام جهانی
کشف و امحای بیش از یک تن مواد غذایی فاسد در غرب اهواز
هشدار اولمرت درباره تقلب در انتخابات سرزمین‌های اشغالی
محسن رضایی: توپ در زمین ترامپ است؛ آمریکا باید بن‌بست مذاکرات را بشکند
سفیر ایران در مکزیک: تیم ملی با آمادگی کامل راهی تیخوانا می‌شود
پزشکیان: طوفان به پایان می رسد
احتمال تنش تازه در شورای حکام؛ واشنگتن به دنبال قطعنامه علیه تهران
درخواست روسیه از آژانس اتمی برای برخورد قاطع با حملات به تأسیسات هسته‌ای
تأثیر جنگ ایران بر نرخ حمل‌ونقل دریایی
پوتین: تحریم‌ها علیه روسیه به‌طور برگشت‌ناپذیر به دلار و یورو آسیب زده است
هیأت حماس برای مذاکرات آتش‌بس وارد قاهره شد
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
تراژدی در صحرای بزرگ آفریقا ؛ جان باختن 50 مسافر بر اثر تشنگی
وزرای صنعت ایران و تاجیکستان به دنبال روان‌سازی تجارت دوجانبه
نوراینفو | روش های مقابله با اضطراب
چه کسی از آتش‌بس بدون توقف جنگ سود می‌برد؟
دو وزیر کابینه نتانیاهو در فهرست ممنوع‌الورودهای ایرلند قرار گرفتند
دیدار وزرای کشور ایران و روسیه در حاشیه اجلاس شانگهای
عذرخواهی صداوسیما بابت حذف سهوی بخشی از پیام رهبر انقلاب
هشدار رئیس سابق پنتاگون: جنگ ایران به «ویتنام ترامپ» تبدیل می‌شود
ترافیک سنگین در محورهای شمالی و آزادراه‌های منتهی به تهران
حمله نانسی پلوسی به ترامپ برای جنگ افروزی علیه ایران
ادعای تازه آمریکا درباره توقیف یک نفتکش ایرانی
مواضع منفعلانه رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر لبنان درباره مذاکرات با اسرائیل
ادعای جدید استارمر درباره حمله احتمالی روسیه به ناتو در 2030
چهارمین روز اعتراضات مردم آلبانی علیه پروژه مرتبط با کوشنر
پست اینستاگرامی عراقچی درباره دانش‌آموزان میناب که تاریخ‌ساز شدند
تحویل کاپ قهرمانی کشتی آزاد جهان پس از یک دهه به ایران
هشدار بارش‌های سیل‌آسا در 8 استان
قول پینگ‌پنگ باز 61 ساله ایرانی برای گرفتن طلا در بازی های پاراآسیایی
ماجرای پرواز جنگنده‌ها در ارتفاع پایین بر فراز اصفهان چه بود؟
جزئیات جدید از پرونده 2 دختر سنندجی؛ روایت تکان‌دهنده مادر نارین و آیلین
از همسایگی تا قدرت‌سازی؛ نقشه جدید ایران در آسیا