×
اقتصادی
شناسه خبر : 311802
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/02/01 ساعت 16:01
وزیر کار: ثبت‌نام الکترونیکی بیمه بیکاری، راهی برای پیگیری سریع‌تر

وزیر کار: ثبت‌نام الکترونیکی بیمه بیکاری، راهی برای پیگیری سریع‌تر

وزیر کار با اشاره به ثبت 147 هزار درخواست بیمه بیکاری، از متقاضیان خواست تا برای تسریع در روند پیگیری، درخواست‌های خود را به صورت اینترنتی و از طریق سامانه مربوطه ثبت کنند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: در جنگ رمضان و به دنبال تجاوز آمریکای جنایتکار و رژیم غاصب صهیونیستی به کشورمان، خسارت‌های مالی بسیاری به کشور وارد آمد که موجب آسیب و صدمه به صنایع، بنگاه ها،واحدهای تولیدی و شهرک‌های صنعتی شد. در این بین بخشی از صنوف و بنگاه‌های اقتصادی تحت تاثیر شرایط پیش آمده با توقف فعالیت رو به رو و کارگران آنها از کار بیکار شدند.

دولت به منظور پایداری اشتغال و حفظ تولید داخل و همچنین حمایت از کارگران بیکار شده، حمایت مالی از صنایع و بنگاه‌ها و کارگاه‌های آسیب دیده و تعطیل شده را در دستور کار قرارداد تا ضمن جلوگیری از وقفه در جریان تولید کشور به ویژه تامین مایحتاج مصرفی مردم و در دسترس بودن امکانات درمانی و دارویی، از معیشت کارگران و اشتغال بنگاه‌های اقتصادی حمایت کند.

در راستای حمایت از کارگران قوانین متعددی تصویب شده که یکی از آنها بیمه بیکاری است. بیمه بیکاری یکی از حمایت‌های اجتماعی است که سازمان تامین اجتماعی بر اساس آن مکلف است با دریافت حق بیمه بیکاری مقرر به کارگران مشمول قانون بیمه که به طور غیر ارادی بیکار می‌شوند، مقرری بیمه بیکاری پرداخت کند.

بر اساس این قانون، بیمه شدگانی که به دلیل بروز حوادث قهریه و غیرمترقبه از قبیل جنگ، سیل، آتش‌سوزی و… بیکار شوند، می‌توانند از مقرری بیمه بیکاری استفاده کنند. همچنین بیمه شدگانی که به علت تغییرات ساختار اقتصادی واحد مربوطه به تشخیص وزارتخانه ذیربط و تأیید شورای عالی کار، بیکار موقت‌ شناخته شوند بیمه بیکاری دریافت خواهند کرد.

در جنگ تحمیلی سوم بسیاری از بنگاه‌ها و واحدهای تولیدی دچار آسیب و کارگران آنها بیکار شدند که جهت بهره‌مندی از مزایای بیمه بیکاری درخواست دریافت مقرری دادند.

در همین راستا احمد میدری ـ وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی در گفت‌وگو با صدا و سیما با اعلام آمار متقاضیان بیمه بیکاری جزئیات دریافت مقرری بیمه بیکاری در شرایط حاضر را تشریح کرد.

وی گفت: در حال حاضر حدود ۱۴۷ هزار نفر برای بیمه بیکاری درخواست داده‌اند که حدود ۷۱ هزار نفر از آنها به صورت دستی بوده است مثل استان های آذربایجان غربی و خوزستان اما عمده مراجعات به شکل دستی بوده است و ثبت اطلاعات کاغذی بوده که فرایند رسیدگی را برای کارگران مشکل می‌کند.

وی ادامه داد: در خراسان رضوی ۶۰۰۰ نفر درخواست بیمه بیکاری داشتند که در سامانه به صورت الکترونیکی ثبت نام کردند و درخواستشان به صورت کاغذی صفر بوده است.

به گفته وزیر کار در استان آذربایجان شرقی نیز تعداد ۴۰۰۰ نفر برای بیمه بیکاری درخواست کرده‌اند که به جای مراجعه به ادارات کار مستقیما به سامانه مربوطه رفته و الکترونیکی ثبت نام کرده‌اند.

میدری تاکید کرد: کارگرانی که ثبت نامشان به شکل دستی نبوده و الکترونیکی اقدام کرده اند روند پیگیری بیمه بیکاری آنها با سرعت بهتری انجام می شود.

بیمه بیکاری به عنوان یک طرح حمایتی، فرصتی را برای افراد مشمول قانون کار ایجاد می‌کند تا در شرایط بحرانی و در صورت تعدیل و اخراج یا عدم تمدید قرارداد از سوی کارفرما بتوانند مدتی را تا یافتن شغل جدید بدون داشتن مشکل مالی سپری کنند.

مقرری بیمه بیکاری مبلغی است که ماهیانه به مقرری بگیر پرداخت می‌شود و میزان و مدت استحقاق بهره‌مندی از آن بر اساس سابقه پرداخت حق بیمه بیکاری و متوسط مزد، حقوق یا کارمزد روزانه کارگر مشمول بیمه بیکاری تعیین می‌شود.

متقاضیان دریافت بیمه بیکاری می‌توانند از طریق دو سامانه https://srk.mcls.gov.ir/auth و https://prkar.mcls.gov.ir/auth با بارگذاری مدارک اطلاعات لازم،مراحل ثبت‌نام خود را به شکل اینترنتی طی کنند.


اخبار مرتبط
مهلت ثبت‌نام بیمه بیکاری به 90 روز افزایش یافت
سه‌شنبه 1405/02/08 ساعت 18:15
مهلت ثبت‌نام بیمه بیکاری به 90 روز افزایش یافت
با مصوبه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، متقاضیان بیمه بیکاری از تاریخ 9 بهمن 1404 تا 90 روز برای ثبت درخواست فرصت خواهند داشت و دیگر نیازی به رأی هیأت حل اختلاف برای تأیید دیرکرد ندارند.
مهلت ثبت درخواست بیمه بیکاری تمدید شد
یکشنبه 1405/02/06 ساعت 09:05
مهلت ثبت درخواست بیمه بیکاری تمدید شد
به دلیل شرایط اضطراری و عدم دسترسی برخی بیمه‌شدگان، فرصت ثبت درخواست بیمه بیکاری تا 90 روز افزایش یافت و کلیه مراحل باید غیرحضوری از طریق سامانه انجام شود.
زنگ خطر بیکاری پس از جنگ ؛ 130 هزار نفر بیکار شدند
چهارشنبه 1405/02/02 ساعت 16:08
زنگ خطر بیکاری پس از جنگ ؛ 130 هزار نفر بیکار شدند
دبیرکل خانه کارگر از نابودی 130 هزار شغل مستقیم و 600 هزار شغل غیرمستقیم در جریان جنگ اخیر خبر داد؛ آماری نگران‌کننده که نشان‌دهنده عمق بحران در بازار کار است. در مقابل، وزارت کار از تدوین بسته‌های حمایتی برای احیای واحدهای آسیب‌دیده و بازگشت تولید خبر می‌دهد.
خبرهای خوب وزیر کار از بخشنامه دستمزد تا تسهیلات اقتصادی و نوروزی
دوشنبه 1405/01/03 ساعت 11:18
خبرهای خوب وزیر کار از بخشنامه دستمزد تا تسهیلات اقتصادی و نوروزی
ابلاغ بخشنامه دستمزد و سرنوشت اعتبار کالابرگ و تسهیلات اقتصادی مهمترین اخبار روزهای آغازین سال این حوزه کار است.
نظرات

آخرین اخبار
تأکید آیت‌الله جوادی آملی بر قطعی بودن پیروزی نظام اسلامی
افشاگری تازه درباره ملانیا ترامپ و پرونده جنجالی اپستین
هشدار احتمال وقوع سیل؛ آماده‌باش مدیریت بحران در 11 استان کشور
گفت‌وگو تلفنی رؤسای‌جمهور روسیه و بلاروس
مذاکره ترکیه و سودان درباره همکاری‌ها و منطقه در آنکارا
مالیات مقطوع صفر برای بیش از 90 درصد صاحبان مشاغل تمدید شد
بلژیک با دو گل از سد کرواسی گذشت
اعتراف روبیو: امارات و کویت در جنگ علیه ایران فعالانه همراهی می‌کنند
گفت‌وگو تلفنی وزیرخارجه ایران و عربستان
گروسی: حمله به تأسیسات هسته‌ای کاملاً غیرقابل قبول است
سخنگوی فدراسیون فوتبال: روادید تیم ملی تا فردا صادر می‌شود
بولتون: کاخ سفید به دنبال توافق با تهران است
تنگه هرمز به اهرم پرهزینه‌ای برای آمریکا تبدیل شده است
تأکید رئیس بانک مرکزی بر سرعت و دقت در تأمین مالی بخش تولید
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و مصر
محکومیت 8 کشور عربی و اسلامی یورش اسرائیل به مسجد الاقصی
تیم ملی والیبال ایران در دیداری تدارکاتی برابر برزیل قرار می‌گیرد
ترامپ ادعای توقف مذاکرات با ایران را رد کرد
معاون رئیس‌جمهور: دشمن با تغییر روش دنبال ایجاد شکاف داخلی هستند
بانک مرکزی دستورالعمل تسهیلات مسکن محرومان را به 8 بانک ابلاغ کرد
مجارستان: توافق با اوکراین درباره حقوق مجارها در زاکارپاتیا نزدیک است
پشتیبانی جریان حکمت ملی از اقدامات دولت عراق
اگر دولت نبود، احتمال قحطی در جنگ 40 روزه بسیار بالا بود
یارانه نقدی کدام خانواده‌ها سه برابر خواهد شد؟
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 12 خرداد 1405
چرا دبی دیگر مقصد گردشگران نیست؟
اسپانیا به نقض حاکمیت لبنان در جنوب این کشور اعتراض کرد
رایزنی دیپلماتیک ایران و جمهوری آذربایجان
دبیر کل حزب‌الله لبنان: با وجود شهادت رزمندگان، دفاع از فلسطین ادامه دارد
واکنش القسام به تحولات منطقه؛ دشمن دچار سوءمحاسبه شده است
چرا طرح رایگان شدن مترو در شورای شهر تهران به تعویق افتاد؟
معاون اول رئیس‌جمهور: شرایط ایران پس از جنگ کاملاً تغییر کرده است
دستور رئیس جمهور برای پرداخت فوری مطالبات گندمکاران
کرملین شرط پایان جنگ اوکراین را اعلام کرد
ما مسیرمان شهادت است هیچگاه این باور از ما سلب نشد
ادعای وزیر خارجه آمریکا از نهایی شدن توافق با ایران
وزیر آموزش و پرورش: تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور قطعی است
رویترز: با وجود هجوم نفت خام آمریکا به آسیا، جای خالی هرمز هرگز پُر نمی‌شود
احتمال استقرار سلاح‌های هسته‌ای آمریکا در نقاط جدید اروپا
نورویدیو | لبنان ؛ آزمون واقعی آتش بس یا آغاز یک معادله جدید ؟
مراسم «آن‌ها فرشته بودند» در تهران برگزار می‌شود
رئیس دفتر رئیس جمهور: حضور مردم در دفاع از کشور ستودنی است
علت تاخیر در پرواز تهران - نجف مشخص شد
ارتش اسرائیل هشدار تخلیه شهر النبطیه در جنوب لبنان را صادر کرد
نوراینفو | چگونه هنگام قطع برق، از سوختن لوازم منزل مان جلوگیری کنیم ؟
صدابردار پیشکسوت سینمای ایران درگذشت
افتتاح مسابقه بین‌المللی نقاشی کودکان در آستراخان با محور صلح و شادی
جزئیات کشف جسد دانشمند آزمایشگاه هسته‌ای آمریکا فاش شد
جزئیات مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب و محل خاکسپاری اعلام شد
مایکروسافت در آستانه رونمایی از نسل جدید ابزارهای هوش مصنوعی