×
اجتماعی
شناسه خبر : 311800
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/02/01 ساعت 15:56
مشارکت مردمی 1500 میلیارد تومانی در دوره جنگ

رئیس سازمان بهزیستی اعلام کرد

مشارکت مردمی 1500 میلیارد تومانی در دوره جنگ

رئیس سازمان بهزیستی اعلام کرد در ایام جنگ بیش از 1500 میلیارد تومان کمک مردمی ثبت شده و 30 هزار داوطلب در فعالیت‌های محلی و اجتماع‌محور برای حمایت از جامعه هدف مشارکت داشته‌اند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: سازمان بهزیستی کشور، سید جواد حسینی در نشست‌ مشترک با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره)، افزود: در این جلسات، موضوع توسعه اشتغال افراد دارای معلولیت در صنعت گردشگری، بهره‌مندی از ظرفیت‌های بیمه‌ای و ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار برای جامعه هدف بهزیستی مورد بحث و بررسی قرار گرفت

وی اظهار کرد: در این جلسات، موضوع اشتغال افراد دارای معلولیت در صنعت گردشگری، بهره‌گیری از ظرفیت‌های بیمه‌ای و حق کارایی به‌عنوان فرصت‌هایی که می‌تواند در اختیار فعالان صنعت گردشگری قرار گیرد، مورد بحث و بررسی قرار گرفت. همچنین امکان بهره‌مندی جامعه هدف سازمان بهزیستی از سفرها و استفاده از اقامتگاه‌ها و مراکز میراث فرهنگی و گردشگری با شرایط خاص در سطح کشور بررسی شد.

حسینی افزود: در نشست مشترک با کمیته امداد امام خمینی(ره)، موضوع اشتغال و توانمندسازی افراد دارای معلولیت به‌ویژه در زمینه تخصیص اعتبارات مبتنی بر قانون مورد تأکید قرار گرفت. در این راستا تخصیص ویژه اعتبارات اشتغال به کمیته امداد و سازمان بهزیستی و مددجویان تحت پوشش آن‌ها به‌عنوان راهکاری برای افزایش سرعت و پایداری اشتغال مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

فرصت‌هایی که جنگ رقم زد

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به شرایط جنگی کشور تصریح کرد: در این جلسات مطرح شد که جنگ در کنار آسیب‌های فراوانی که به همراه دارد می‌تواند موجب تغییر در رویه‌های دولت و الگوهای رفتاری مردم شود و از این منظر، می‌توان از فرصت‌های جنگ نیز سخن گفت.

وی ادامه داد: جنگ می‌تواند مشروعیت سازمان‌ها را افزایش دهد، نظام بروکراتیک و مقررات خشک را به نفع حل مشکلات مردم تغییر دهد و همچنین به گسترش روابط بین‌بخشی منجر شود. در واقع، هر سه ضلع این موضوع یعنی افزایش مشروعیت نهادهای حمایتی و رفاهی، عبور از مرزهای بروکراتیک و تمرکززدایی و نیز انعطاف بیشتر در همکاری‌ها و روابط بین‌بخشی در این شرایط محقق شده است.

حسینی خاطرنشان کرد: همزمان با این تحولات، مشارکت مردم نیز افزایش یافته است به‌گونه‌ای که اکنون شاهد ثبت بیش از ۱۳۵۰ میلیارد تومان کمک‌های نقدی و غیرنقدی داوطلبانه مردمی در ایام جنگ هستیم. مردم نه‌تنها با حضور مستمر و گسترده در عرصه‌های اجتماعی از دولت و نیروهای مسلح حمایت کردند بلکه فراتر از آن، همراهی خود را در حوزه‌های حمایتی و اجتماعی نیز نشان دادند.

۱۳۵۰ میلیارد تومان مشارکت مردم با بهزیستی

وی افزود: به‌طور مشخص در سازمان بهزیستی، مردم در دو حوزه نقش‌آفرینی جدی داشتند نخست در مشارکت‌های نقدی و غیرنقدی که به رقم ۱۳۵۰ میلیارد تومان رسید و دوم در حوزه فعالیت‌های داوطلبانه که طی آن ۳۰ هزار داوطلب در قالب فعالیت‌های اجتماع‌محور در محلات، مساجد و کانون‌های مرتبط به ارائه خدمات به جامعه هدف کمک کردند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: بر همین اساس، برخی صاحبنظران معتقدند جنگ‌ها در کنار آسیب‌های فراوان می‌توانند کارکردهای مثبتی نیز داشته باشند. به‌عنوان نمونه در جریان این جنگ بیش از ۷۵ مرکز خدمات بهزیستی آسیب دید، بیش از ۱۷۵۰ واحد مسکونی مددجویان دچار خسارت شد و حدود سه هزار فرصت شغلی نیز آسیب دید همچنین برآورد می‌شود خسارات وارد شده به مراکز تحت پوشش این سازمان حدود ۲۰۰ میلیارد تومان باشد.

وی با اشاره به دیدگاه‌های نظری در این زمینه گفت: همان‌گونه که مارگارت مک‌میلان مورخ کانادایی در کتاب «جنگ‌ها چگونه ملت‌ها را تغییر می‌دهند» مطرح می‌کند، جنگ‌ها می‌توانند در کنار پیامدهای منفی، تغییرات مثبت و کارکردهای مناسبی نیز به همراه داشته باشند که در این جنگ، دست‌کم در حوزه مردمی و در میان نهادهای حمایتی از جمله سازمان بهزیستی این ابعاد قابل مشاهده است.

حسینی تأکید کرد: در ارزیابی پیروزی یا شکست در جنگ‌ها، شاخص‌های گوناگونی مورد توجه قرار می‌گیرد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها میزان همگرایی یا واگرایی میان مردم و حاکمیت است. در این جنگ علاوه بر حضور مستمر و گسترده مردم در مناسبت‌ها و عرصه‌های اجتماعی، مشارکت در فعالیت‌های خیرخواهانه، مددکارانه و داوطلبانه نیز به‌صورت بی‌سابقه‌ای افزایش یافته است که این امر می‌تواند نشانه‌ای از پیروزی ملت ایران تلقی شود.

وی گفت: برخلاف برخی کشورها که جنگ موجب کاهش مشروعیت و افزایش نارضایتی عمومی می‌شود، در ایران شاهد حمایت گسترده مردم از اقدامات دفاعی و مشارکت بی‌بدیل آن‌ها در همراهی با نهادهای حمایتی هستیم؛ موضوعی که بیانگر سطح بالای انسجام و همبستگی اجتماعی در کشور است.


نظرات

آخرین اخبار
هشدار جنبش نجباء؛ نبرد آینده متفاوت خواهد بود
اعلام نرخ جدید عوارض واردات گوشت قرمز
نرخ خرید گندم 48 هزار و500 تومان تعیین شد
وزیر آموزش و پرورش: مدارس همچنان غیر حضوری است
ترامپ آتش بس با ایران را تمدید کرد
ایران: حمله به کشتی «توسکا» نقض صریح و اساسی آتش‌بس 8 آوریل است
کشتی‌گیر ترک رکورد زد
حاجی‌بابایی: مذاکره در سایه تهدید امکان‌پذیر نیست
پاسخ موشکی حزب‌الله به نقض آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی
کشف استارلینک در یک واحد تجاری در تهران
ایروانی تاکید کرد: لغو محاصره دریایی شرط آغاز مجدد مذاکرات است
بیرانوند: به‌دلیل علاقه شخصی در تجمعات شبانه شرکت می‌کنم
تاکید ولید جنبلاط بر بازگشت به توافق آتش‌بس با فرمول جدید
قیام علیه استبداد رسانه‌ای جهان، از تونل‌های غزه تا انیمیشن‌های لگویی
مرور وضعیت پرسپولیس در جلسه آنلاین اوسمار و حدادی
تنگه هرمز برگ برنده اصلی ایران در مذاکرات با آمریکا
سفارت ایران در اتریش: اظهارات جدید اتحادیه اروپا رقت‌انگیز است
افزایش بی‌سابقه قیمت برق در آمریکا
سی ان ان: ذخایر موشکی ارتش آمریکا در جنگ علیه ایران کاهش یافته است
سردار موسوی: اگر از کشورهای همسایه به ایران حمله شود باید با تولید نفت خداحافظی کنند
آیا ژاپن به ابزار جدید آمریکا در بحران‌ها تبدیل می‌شود؟
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
شکستن محاصره دریایی آمریکا از سوی 34 نفتکش مرتبط با ایران
ارتش لبنان: خاک لبنان را پس می گیریم
عراقچی: ایران می‌داند چگونه با محدودیت‌ها مقابله و از خود دفاع کند
اذعان ترامپ به نگرانی از متغیر «زمان» به نفع ایران
شرط هیات ایرانی برای رفتن به اسلام آباد چیست؟
راهزنی دریایی دوباره ارتش تروریستی آمریکا در اقیانوس
تأکید پزشکیان بر حکمرانی محلی؛ مساجد محور سازماندهی اجتماعی
جزئیات جدیدی از زمان اجرای مرحله سوم متناسب سازی حقوق بازنشستگان
ماجرای اعدام 8 زن ایرانی چه بود؟
تمرینات تیم فوتبال استقلال تعطیل شد
قیمت نفت برنت صعودی شد
اتحادیه اروپا: برگزاری دور دوم مذاکرات اسلام‌آباد ضروری است
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 1 اردیبهشت 1405
برپایی دومین تمرین تاکتیکی ملی‌پوشان زیر نظر قلعه‌نویی
پنیر سر تله موش رایگان است اما مرگبار!
بقائی: تاکنون تصمیمی برای حضور در مذاکرات اسلام‌آباد گرفته نشده است
پیام رهبر انقلاب به اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
چین: ادعای آمریکا دروغ است
خلافی 350 میلیونی یک پژو 405 در ابهر!
پکن: زیاده خواهی آمریکا علت اصلی بن بست در مذاکرات با ایران است
واکنش بی‌ادبانه ترامپ به جدایی تیم کوک از شرکت اپل
افزایش حقوق در برخی واحدها توافقی شد+ جزئیات
روسیه: اوضاع پیرامون مذاکرات ایران -آمریکا دائما در حال تغییر است
عامل تیراندازی در رومشکان دستگیر شد
آلمان مانع اعمال تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه رژیم صهیونیستی
دانش آموختگان دانشگاه ملزم به دریافت کد صحت مدارک تحصیلی شدند
تاکید پزشکیان بر توسل به زبان فاخر و بازخوانی اندیشه سترگ سعدی
تعطیلی تالارهای موزه سینمای ایران تا اطلاع ثانوی