×
بین الملل
شناسه خبر : 311748
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/02/01 ساعت 12:03
رویترز: ایران از «تنگه هرمز» به عنوان بمب اتمی خود استفاده می‌کند

رویترز: ایران از «تنگه هرمز» به عنوان بمب اتمی خود استفاده می‌کند

منابع آگاه به رویترز گفتند ایران سال‌هاست برای سناریوی مدیریت یا بستن تنگه هرمز برنامه‌ریزی کرده است. این گزارش با اشاره به اظهارات دیمیتری مدودف، از تنگه هرمز به عنوان یک اهرم بازدارنده قدرتمند یاد می‌کند که به تهران اجازه می‌دهد بدون عبور از آستانه هسته‌ای، موازنه قدرت را تغییر دهد.

نورنیوز-گروه بین الملل:به نوشته رسانه انگلیسی، مقام‌ها و تحلیلگران حوزه خلیج فارس پیش‌بینی می‌کنند دور آتی مذاکرات که احتمالا در اسلام‌آباد برگزار می‌شود، «به جای تمرکز بر برنامه موشکی ایران یا نیروهای نیابتی، عمدتا حول محور محدودیت‌های مربوط به غنی‌سازی اورانیوم و چگونگی مدیریت اهرم فشار ایران بر تنگه هرمز - که حیاتی‌ترین شاهراه ترانزیت نفت جهان محسوب می‌شود - خواهد چرخید.»

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع خود عنوان می‌کند مقام‌های حوزه خلیج فارس هشدار می‌دهند «رویکرد جدید در مذاکرات، به جای برچیدن اهرم فشار تهران در تنگه هرمز، صرفاً آن را "مدیریت" می‌کند».

طبق گزارش رویترز، این کشورها مدعی هستند این رویکرد «ضمن اولویت‌بخشی به ثبات اقتصادی جهان، امنیت کشورهایی را که بیشترین آسیب را از تنش‌های انرژی متحمل می‌شوند، به حاشیه می‌راند و آنان را از فرآیند رسمی تصمیم‌سازی کنار می‌گذارد.»

به نوشته رویترز به باور منابع آگاه منطقه خلیج فارس، دیپلماسی کنونی میان واشنگتن و تهران «کمتر بر عقب‌نشینی برنامه موشکی ایران متمرکز بوده و بیشتر به سطح غنی‌سازی و پذیرش تلویحی تسلط تهران بر تنگه هرمز معطوف شده است؛ تنگه‌ای که حدود یک‌پنجم نفت جهان از آن عبور می‌کند.»

اگرچه مذاکرات بر سر غنی‌سازی همچنان متوقف مانده است، اما مقامات خلیج فارس هشدار می‌دهند که «تغییر اولویت‌های مذاکرات به خودی خود نگران‌کننده است.» یک منبع آگاه نزدیک به محافل دولتی در منطقه در گفت‌وگو با رویترز گفته است: «در نهایت، تنگه هرمز خط قرمز خواهد بود. پیش از این موضوع تنگه در مذاکرات مطرح نبود، اما اکنون هست. زمین بازی عوض شده است.»

پالس مسکو؛ «هرمز بمب اتمی ایران است»

نقش محوری تنگه هرمز به صراحت در اظهارات «دیمیتری مدودف»، معاون شورای امنیت روسیه، در تاریخ ۸ آوریل در شبکه اجتماعی ایکس ترسیم شد. مدودف نوشت: «معلوم نیست آتش‌بس بین واشنگتن و تهران چگونه پیش خواهد رفت. اما یک چیز قطعی است: ایران سلاح هسته‌ای خود را آزمایش کرده است. اسمش تنگه هرمز است. پتانسیلش تمام‌نشدنی است.»

این اظهارات، تنگه هرمز را به عنوان اهرمی معرفی می‌کند که به ایران اجازه می‌دهد بدون عبور از آستانه هسته‌ای، هزینه‌ها را افزایش داده و قواعد بازی را تعیین کند.

هرمز؛ «شمشیر از نیام کشیده»

به نوشته خبرگزاری رویترز مقام‌های امنیتی ایران در گفت‌وگوهای خصوصی با این خبرگزاری استفاده از اهرم تنگه هرمز را نه به عنوان یک طرح احتیاطی، بلکه یک ابزار بازدارنده بلندمدت توصیف می‌کنند. طبق این گزارش یک منبع ارشد امنیتی ایران به رویترز گفته است: «ایران سال‌هاست برای سناریوی بستن تنگه هرمز تدارک دیده و هر گام را برنامه‌ریزی کرده است. امروز این تنگه یکی از مؤثرترین ابزارهای ایران است. نوعی اهرم جغرافیایی که به عنوان یک عامل بازدارنده قدرتمند عمل می‌کند.»

این منبع، تنگه هرمز را یک «دارایی طلایی و بی‌نظیر برخاسته از جغرافیای ایران» توصیف کرد و افزود: «دنیا نمی‌تواند این اهرم را از ایران بگیرد، دقیقاً به این دلیل که از موقعیت جغرافیایی ایران نشأت می‌گیرد.»

به نوشته رویترز، همچنین یک منبع دوم ایرانی نزدیک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز نیز تاکید کرد که تابوی دیرینه استفاده از تنگه هرمز شکسته شده است. وی این تنگه را «شمشیری از نیام کشیده» خواند که آمریکا و کشورهای منطقه نمی‌توانند آن را نادیده بگیرند.

به گفته تحلیلگران، آنچه کشورهای عرب خلیج فارس را به شدت نگران کرده، این است که در حالی که موشک‌ها، پهپادها و ادعای مربوط به «نیروهای نیابتی» ایران بارها به این منطقه حمله کرده‌اند، چارچوب مذاکرات صرفاً حول محور هرمز - به دلیل تأثیر جهانی آن بر اقتصاد - شکل گرفته و نگرانی‌های امنیتی کشورهای حوزه خلیج فارس را به حاشیه رانده است.

«ابتسام الکتبی»، رئیس مرکز سیاستگذاری امارات، در گفت‌وگو با رویترز هشدار داد: «آنچه امروز در حال شکل‌گیری است، یک توافق تاریخی نیست، بلکه مهندسی عمدی یک درگیری پایدار است.»

الکتبی افزود: «چه کسی از موشک‌ها و نیروهای نیابتی آسیب می‌بیند؟ اسرائیل و به‌طور مشخص کشورهای خلیج فارس. یک توافق خوب برای ما باید موشک‌ها، نیروهای نیابتی و هرمز را شامل شود. اما به نظر می‌رسد آن‌ها [مذاکره‌کنندگان] هیچ اهمیتی به موشک‌ها و نیروهای نیابتی نمی‌دهند.»


اخبار مرتبط
راز باشگاه اتم؛ چه کسی پشت درهای بسته ایستاده است؟
جمعه 1405/05/23 ساعت 10:27
نورنیوز بررسی می‌کند،
راز باشگاه اتم؛ چه کسی پشت درهای بسته ایستاده است؟
در سال 2026، جهان هنوز بیش از 12 هزار کلاهک هسته‌ای دارد؛ دو قدرت بزرگ بخش عمده آن را در اختیار دارند، اما فشار نظارتی بر کشورها یکسان نیست؛ تناقضی خطرناک برای صلح جهانی!
جنگ ایران ترامپ را بر سر دوراهی قرار داد
جمعه 1405/03/08 ساعت 13:48
رویترز:
جنگ ایران ترامپ را بر سر دوراهی قرار داد
رویترز گزارش داد که «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا در تلاش برای پایان دادن به جنگ با ایران، در یک دوراهی قرار گرفته و دقیقا نمی داند چه کند.
تنگه هرمز برگ برنده اصلی ایران در مذاکرات با آمریکا
سه‌شنبه 1405/02/01 ساعت 23:30
المیادین:
تنگه هرمز برگ برنده اصلی ایران در مذاکرات با آمریکا
ایران با تعیین شرط لغو کامل محاصره دریایی پیش از آغاز دور دوم مذاکرات، معادله جدیدی را بر واشنگتن تحمیل کرده است؛ معادله‌ای که طبق گزارش المیادین، تنگه هرمز را از یک گذرگاه انرژی به ابزار اعمال حاکمیت و فشار راهبردی تبدیل کرده و خواسته‌های آمریکا را فراتر از توان آن در میدان قرار می‌دهد.
در 12 ساعت گذشته تنها 3 کشتی از تنگه هرمز عبور کردند
سه‌شنبه 1405/02/01 ساعت 01:11
در 12 ساعت گذشته تنها 3 کشتی از تنگه هرمز عبور کردند
داده‌های ردیابی کشتی از تردد تنها 3 کشتی از تنگه هرمز در 12 ساعت گذشته خبر می دهد.
نظرات

آخرین اخبار
قطعی برق مازندران امروز یکشنبه 1 شهریور + لینک
قطعی برق کرمان امروز یکشنبه اول شهریور + لینک
قطعی برق کرمانشاه امروز یکشنبه اول شهریور + جدول
برنامه قطعی برق تهران امروز یکشنبه اول شهریور اعلام شد
درک جدید از چرخه‌های زندگی کهکشان‌های رادیویی
کدام اندام‌ها دچار پیری زودرس می‌شوند؟
پیشگیری از سکته‌های قلبی و مغزی با کاهش کلسترول بد
کشفی عجیب درباره الماس که می‌تواند آینده انرژی پاک را تغییر دهد
حذف کامل قند از رژیم کم‌چرب چه بلایی سر روده می‌آورد؟
بهترین ساعت برای خوردن شام؛ کاهش خطر دیابت و بیماری قلبی با یک تغییر ساده
خون دماغ چه زمانی خطرناک است؟ هشدار اورژانس درباره خونریزی بینی
گفت‌وگوی تلفنی وزیر خارجه ایران و فرمانده ارتش پاکستان درباره تحولات غرب آسیا
سقوط مرگبار ون در جاده هراز
طوفان و ریزگردها ادارات منطقه سیستان را تعطیل کرد
«بُت» حمید نعمت‌الله بدون حذف و اصلاحیه، مجوز اکران گرفت
نورنما | تجربه زندگی روی سیارات در موزه ژاپن
یمن: تحریم‌های جدید علیه حزب‌الله نتیجه ناکامی نظامی اسرائیل است
اهدای اعضای جوان 27 ساله به چند بیمار
محسن رضایی: رفتار دفاعی و دیپلماتیک ایران باید تغییر کند
بسته 26 بندی مدیریت جمعیت تهران در دولت نهایی می‌شود
بزیک: پرسپولیس امسال جنگجوتر است
هشت عهد عاشقانه با امام زمان(عج) در شاهچراغ(ع)
روسیه در مسیر پیروزی است
پوتین: اقتصاد اوکراین به مرز فروپاشی رسیده است
پایان گرمای پایتخت؛ تهران خنک‌تر می‌شود
قطعی برق کرمانشاه فردا یکشنبه اول شهریور + جدول
پرهیز رژیم صهیونیستی از تشدید تنش با ترکیه؟!
موج تازه حملات صهیونیست‌ها در کرانه باختری
فشار تحریم‌ها ایران را به سمت بومی‌سازی دفاعی سوق داد
بی‌پاسخ ماندن جنایات، راه را برای تهدید همه ملت‌های آزاده باز می‌کند
ضرب‌الاجل آموزش‌وپرورش برای آماده‌سازی مدارس و اعلام سوابق تحصیلی
ویژگی‌های پزشک کامل
رحمانی نایب قهرمان کشتی آزاد جوانان جهان شد
آغاز فصل تازه ماجراجویی ستاره ایرانی با پیراهن الوصل
کارنی: کانادا تسلیم فشار آمریکا نمی‌شود
دو فینالیست برای ایران در کشتی آزاد جوانان جهان
برد شباب الاهلی با حضور سه ستاره ایرانی
زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا به صدا درآمد
خانواده شهدا سرمایه‌های راهبردی کشور برای حل مسائل جامعه هستند
دوحه حمله اسرائیل به سوریه را محکوم کرد
چهار توصیه امنیتی آیت‌الله نوری همدانی به دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی
تحول در شهرک‌های صنعتی با ورود فناوری و نوآوری
رایزنی عراقچی و وزیر خارجه مصر درباره کاهش تنش‌های منطقه
طرح ساماندهی معابر کلید خورد؛ برخورد با اشغال پیاده‌روها و خیابان‌ها
نقشه راه اقتصاد کشور
جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا یکشنبه اول شهریور
فرانسه، آسمان اوکراین را در اختیار می‌گیرد؟
گام تازه بندر پارسیان برای پشتیبانی از صنایع بزرگ کشور
فارن پالسی: نتیجه محتمل، شکست راهبردی آمریکا است
وقتی شاگرد تیلور هم حریف ملی‌پوش ایران نشد