×
بین الملل
شناسه خبر : 311682
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/02/01 ساعت 05:32
جنگ ایران باعث شکاف بین آمریکا و متحدانش شد

جنگ ایران باعث شکاف بین آمریکا و متحدانش شد

رسانه آمریکایی گزارش داد که جنگ علیه ایران نه‌تنها به اهداف مورد نظر واشنگتن دست نیافت، بلکه موجب تضعیف نفوذ جهانی آمریکا و افزایش فاصله میان این کشور و متحدانش شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: رسانه آمریکایی پالتیکو در گزارشی نوشت جنگ علیه ایران به تضعیف نفوذ جهانی آمریکا و تشدید شکاف این کشور با متحدان و دیگر بازیگران بین‌المللی منجر شده است؛ روندی که به گفته تحلیلگران، می‌تواند به سود رقبای واشنگتن تغییر کند.
در این گزارش آمده است که از زمان آغاز جنگ در ۲۸ فوریه، پیامدهای آن از مناطق مختلف جهان قابل مشاهده بوده و بسیاری از کشورها که تمایلی به این درگیری نداشتند، با تبعات اقتصادی و سیاسی آن مواجه شده‌اند. از جمله در برخی کشورها محدودیت‌های سوخت اعمال شده و نارضایتی‌ها افزایش یافته است. همزمان، در کشورهای مسلمان، محبوبیت آمریکا کاهش مضاعف داشته و حتی دولت‌ها نیز نتوانسته‌اند با ابراز چنین دیدگاه‌هایی مقابله کنند.
پالتیکو تأکید می‌کند که حتی متحدان آمریکا در ناتو نیز حمایت محدودی از این جنگ داشته‌اند و برخی از آنها اعلام کرده‌اند که دولت «دونالد ترامپ» پیش از آغاز این درگیری، با آنها مشورت نکرده است. این وضعیت به گفته دیپلمات‌ها باعث شده اعتماد به سیاست‌های آمریکا کاهش یابد و پرسش‌هایی جدی درباره آینده ائتلاف‌ها و میزان اتکای کشورها به واشنگتن مطرح شود.
در همین راستا، «مارک کارنی» نخست‌وزیر کانادا، در اظهاراتی روابط اقتصادی کشورش با آمریکا را یک «نقطه ضعف» توصیف کرده و گفته است: «ما باید از خودمان مراقبت کنیم، زیرا نمی‌توانیم به یک شریک خارجی تکیه کنیم.» این موضع‌گیری نشانه‌ای از فاصله گرفتن برخی شرکای سنتی آمریکا از این کشور ارزیابی شده است.
این گزارش همچنین به سردرگمی در سیاست‌های آمریکا اشاره کرده و به نقل از «توماس رایت» مقام پیشین شورای امنیت ملی آمریکا می‌نویسد که متحدان و حتی مقامات داخلی آمریکا درک روشنی از اهداف و راهبرد این کشور در قبال ایران ندارند.
در بخش دیگری از گزارش آمده است که بسته شدن تنگه هرمز و حملات ایران به تأسیسات انرژی در منطقه، بازار جهانی انرژی را تحت تأثیر قرار داده است. این تحولات موجب شده بسیاری از کشورها برای کاهش وابستگی به منابع سنتی انرژی و مقابله با شوک‌های ناشی از این جنگ، به سمت انرژی‌های جایگزین حرکت کنند.
پالتیکو در ادامه به کاهش هماهنگی نظامی میان آمریکا و متحدانش اشاره کرده و می‌نویسد برخلاف جنگ‌های پیشین، این بار واشنگتن حتی نزدیک‌ترین متحدان خود را از تصمیم‌گیری‌های اولیه مطلع نکرده است. در واکنش به این وضعیت، برخی کشورهای اروپایی نشست‌هایی جداگانه برای بررسی امنیت تنگه هرمز بدون حضور آمریکا برگزار کرده‌اند.
در حوزه دیپلماتیک نیز این جنگ به تضعیف جایگاه آمریکا منجر شده است. بر اساس اسناد دیپلماتیک، در برخی کشورها از جمله تاجیکستان، روایت‌های ضدآمریکایی به‌طور قابل توجهی افزایش یافته و رقبا در حال تقویت نفوذ خود هستند. گزارش‌های مشابهی نیز از کشورهای دیگر ارسال شده که نشان‌دهنده کاهش نفوذ و اعتبار آمریکا در سطح بین‌المللی است.


نظرات

آخرین اخبار
سامانه خورشیدی شناور کانادایی‌ها با حباب هوا یخ را شکست
با این فرمول 90 ثانیه‌ای از حواس‌پرتی نجات پیدا می کنید
ایران (0)- بلژیک (0)/تساوی ارزشمند با درخشش بیرانوند + فیلم
گزارش تصویری| دیدار تیم های فوتبال ایران و بلژیک
هشدار ترکیه درباره احتمال خرابکاری رژیم صهیونیستی در مذاکرات ایران و آمریکا
پیام سردار قاآنی خطاب به سربازان تروریست ارتش رژیم صهیونیستی
وقوع انفجار در دوحه
جولانی درخواست ترامپ را نپذیرفت
سرپرست وزارت دفاع: به دشمن بدعهد اعتماد نداریم
اعتراف ارتش اسرائیل به نقش عملیات شناسایی حزب‌الله در افزایش تلفات
پیروزی هندبال ساحلی ایران برابر آمریکا در دیدار تدارکاتی
بازگشت داور جنجالی به میدان قضاوت جام جهانی
اعلام وضعیت اضطراری در لس‌آنجلس پس از آتش‌سوزی دوباره
بازگشت نساجی به لیگ برتر فوتبال
اهدای پرچم گنبد حرم امام حسین(ع) برای بدرقه رهبر شهید
واکنش تند فدراسیون فوتبال ایران به اظهارات مقام آمریکایی
نماینده روسیه: ایران دارایی‌های مسدودشده خود را بازپس می‌گیرد
وزیر خارجه فرانسه دوشنبه به سوئیس می‌رود
برلین: ترامپ موجب انسداد تنگه هرمز شد
رسانه عبری: اسرائیل در آستانه عقب‌نشینی از جنوب لبنان
اکثریت آمریکایی‌ها خواستار پایان فوری درگیری با ایران هستند
ترامپ: نخست‌وزیر انگلیس کناره گیری می کند
وزیر ارشاد: مذاکره‌کنندگان ایرانی با شجاعت از حقوق ملت دفاع می‌کنند
واقعیت جنگ ایران با روایت پیروزی ترامپ فاصله دارد
حمایت مشاور ترامپ از یادداشت تفاهم ایران و آمریکا
عبور 25 میلیون بشکه نفت از «خط محاصره»
بقایای پیکر شهدای مدرسه شجره طیبه میناب تشییع می شود+زمان مراسم
نشست ایران و آمریکا با حضور میانجی‌ها در بورگن‌اشتوک/توقف مذاکره با تهدید ترامپ+ شروط جدید
اولین شب مراسم عزاداری ماه محرم در جوار محل عروج قائد شهید
نتانیاهو: اشغال جنوب لبنان تا اطلاع ثانوی ادامه دارد
طوفان در آتلانتا؛ اسپانیا دروازه عربستان را 4 بار باز کرد
مذاکرات پرسپولیس با اسکوچیچ در ترکیه پایان یافت
استقلال به شایعات نقل‌وانتقالات واکنش نشان داد
شرکت جدید برای بیمه‌گری در تنگه هرمز تشکیل شد
رئیس‌جمهور: وحدت ملی بزرگ‌ترین دستاورد کشور در شرایط کنونی است
زمان پیش‌ثبت‌نام حج تمتع 1406 اعلام شد
حزب‌الله: امیدی به مذاکرات مستقیم لبنان و اسرائیل در واشنگتن نیست
آخرین وضعیت جسمی شاپور رحیمی
چین جنگنده‌هایش را به نزدیکی تایوان اعزام کرد
اعلام نتایج قرعه‌کشی طرح فروش عادی ایران‌خودرو +آدرس
سقوط هواپیمای کوچک نزدیک واشنگتن؛ 3 اسرائیلی جان باختند
دادستان کل کشور: بیش از 200 پرونده ویژه علیه عاملان جنگ با ایران تشکیل شد
نزدیکی ابوظبی به تل‌آویو؛ زنگ خطر انزوای بیشتر امارات در جهان عرب شد
عضو هیئت عالی بانک مرکزی: نظام بانکی به جراحی جدی نیاز دارد
دستگیری 14 متهم پرونده «شکار مزدور» در چالوس؛ وثیقه سنگین صادر شد
نورویدیو | عشقِ حسین ، ادعا نمی خواهد نشانه می خواهد
درخواست وزیر خارجه انگلیس برای استعفای نخست‌وزیر
قالیباف خطاب به آمریکا: مراقب اظهارنظرهایتان باشید
افسر پیشین کلمبیا: عاملان قتل‌های جمعی توسط آمریکا آموزش دیدند
وقوع حادثه دریایی در آب‌های جنوب‌شرق الشحر یمن