×
بین الملل
شناسه خبر : 311662
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/02/01 ساعت 00:28
گروسی: بدون مشارکت آژانس، توافق ایران و آمریکا موفقیت‌آمیز نخواهد بود

گروسی: بدون مشارکت آژانس، توافق ایران و آمریکا موفقیت‌آمیز نخواهد بود

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ضمن آنکه خواستار مشارکت در هرگونه توافق احتمالی میان تهران و واشنگتن شد، گفت که جنگ علیه ایران باعث ایجاد «رقابت‌ تسلیحات هسته‌ای» در جهان می‌شود.

نورنیوز-گروه بین الملل: «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شامگاه دوشنبه در مصاحبه‌ای با روزنامه «دیلی تلگراف» بیان کرد: «درگیری‌ها در اوکراین و خاورمیانه می‌تواند باعث ایجاد یک رقابت تسلیحات هسته‌ای با مشارکت حداکثر ۲۰ کشور شود زیرا آنها دیگر در عصر جنگ‌های در حال گسترش، احساس امنیت نمی‌کنند.»

گروسی افزود: «گفت‌وگوهایی در مورد اشاعه دوستانه وجود دارد. همه این موارد من را نگران می‌کند زیرا معتقدم جهانی با ۲۰ کشور یا بیشتر دارای سلاح هسته‌ای بسیار خطرناک خواهد بود.»

دیلی تلگراف نوشت: «عربستان سعودی، لهستان، ترکیه، کره جنوبی و ژاپن از جمله کشورهایی هستند که در مورد مزایای دستیابی به سلاح هسته‌ای بحث می‌کنند.»

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ضمن ابراز نگرانی نسبت به اینکه شاید برخی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای سازمان ملل متحد در سال ۱۹۶۸ از این توافق مهم که گسترش سلاح‌های هسته‌ای را محدود می‌کند، خارج شوند، عنوان کرد: «چند کشور مهم در اروپا، آسیای صغیر و در خاور دور بوده‌اند که این موضوع را ذکر کرده‌اند و در آنجا بحث عمومی در مورد این احتمال در جریان است.»

رافائل گروسی خاطر نشان کرد: «فضای کنونی درگیری ممکن است به وضعیتی منجر شود که چندین کشور روزی بگویند ما احساس امنیت نمی‌کنیم. ما به اندازه کافی احساس امنیت نمی‌کنیم. رقابت تسلیحات هسته‌ای بدترین ترس من است و نسبت به خطر شکاف در سیستم که می‌تواند منجر به اثر دومینویی برای بسیاری از کشورها جهت دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای شود، ابراز نگرانی می‌کنم. این یک موقعیت بسیار بسیار شکننده است.»

او با بیان اینکه توافق احتمالی آمریکا برای پایان دادن به جنگ علیه ایران بدون مشارکت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی موفقیت‌آمیز نخواهد بود، گفت: «بدون راستی‌آزمایی، هر توافقی، توافق نیست. این توهمی از یک توافق، یا یک وعده است. شما نمی‌دانید که آیا به آن عمل خواهد شد یا خیر.»

گروسی ادعا کرد: «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قادر خواهد بود تایید و گواهی کند که آنچه آنها توافق می‌کنند، در واقع همان چیزی است که اتفاق می‌افتد.»

وی در ادامه ادعاهایش افزود: «ما ایران را خیلی خیلی خوب می‌شناسیم و تمام تاسیسات آن را. ما تنها کسانی هستیم که می‌توانیم بی‌طرفی مطلق را در کار تضمین کنیم. سپس اگر طرفین توافق کنند که کار دیگری انجام دهند، این در حیطه آزادی آنهاست که آن کار را انجام دهند. اما من خیلی به آن شک دارم.»

مذاکرات برای دستیابی به یک توافق پس از اعلام‌آتش بس میان ایران و آمریکا در ۲۳ فروردین در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان برگزار شد. اگرچه دو طرف به‌رغم تفاهمی که بر سر طیفی از موضوعات داشتند، به دلیل فاصله در دیدگاهشان بر سر ۲ الی ۳ موضوع مهم به توافقی دست نیافتند.

تلاش‌های پاکستان برای برگزاری دور دیگری از مذاکرات ادامه داشته اما ایران به دلیل بدعهدی‌های واشنگتن در پایبندی به شروط آتش‌بس، از جمله تداوم محاصره بنادر ایران هنوز مشارکت در این مذاکرات را اعلام نکرده است.


اخبار مرتبط
گروسی: دوران اجماع جهانی علیه ایران در شورای امنیت پایان یافته است
سه‌شنبه 1405/02/08 ساعت 10:46
گروسی: دوران اجماع جهانی علیه ایران در شورای امنیت پایان یافته است
رافائل گروسی اعلام کرد اجماع گسترده شورای امنیت علیه ایران که تا سال‌های 2016 و 2017 برقرار بود از بین رفته و بازگشت آن در آینده نزدیک محتمل نیست.
گروسی:دوران اجماع جهانی در شورای امنیت پایان یافته است
دوشنبه 1405/02/07 ساعت 23:10
گروسی:دوران اجماع جهانی در شورای امنیت پایان یافته است
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و نامزد دبیرکلی سازمان ملل، در سخنانی در شورای روابط خارجی با مرور روند تصویب قطعنامه‌های مرتبط با ایران گفت دوران اجماع جهانی در شورای امنیت تا حد زیادی پایان یافته و بعید است بازگردد.
توافقی بهتر و متفاوت از برجام هدف ترامپ
سه‌شنبه 1405/02/01 ساعت 19:05
الجزیره:
توافقی بهتر و متفاوت از برجام هدف ترامپ
یک تحلیلگر به الجزیره می‌گوید:فضای سیاسی در تهران سخت‌گیرانه‌تر شده است. در چنین شرایطی بعید به نظر می‌رسد که ایران حسن نیتی را که در برجام خرج کرد، این بار هم نشان دهد.
واکنش صریح ایران به سکوت آژانس بین المللی انرژی اتمی مقابل حملات آمریکا
جمعه 1405/01/14 ساعت 17:18
واکنش صریح ایران به سکوت آژانس بین المللی انرژی اتمی مقابل حملات آمریکا
سازمان انرژی اتمی در واکنش به سکوت آژانس در مقابل حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی این بی تفاوتی را همدستی با جنایتکاران است.
نظرات

آخرین اخبار
ازنفتکش 800 هزاردلاری تا«محاصره در محاصره»؛پارادوکس دوم آمریکادرجنگ باایران چگونه شکل گرفت
سیاست نامه | حسن روحانی چه گفت؟ و چرا حساسیت برانگیز شد؟
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکادر روز شصت‌وششم؛انهدام پهپادMQ1 درهرمز وحمله به قایق‌ صیادی
صندلی خالی اسلامی و راز پررنگ پشت پرده
جدول قطع برق استان کرمانشاه امروز سه‌شنبه 24 شهریور؛ برنامه خاموشی جوانرود و پاوه
کالابرگ شهریور فردا شارژ می‌شود؛ کدام کدملی‌ها مشمول هستند؟
برنامه مسابقات فوتبال امروز سه شنبه 24 شهریور 1405؛ ساعت بازی گل گهر و الجزیره
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 24 شهریور 1405 /رعدوبرق و گردوخاک در راه است + وضعیت استانها
دیابت و نارسایی کلیه؛ سیاه‌دانه چه کمکی به بیماران می‌کند؟
جلسه اضطراری شورای امنیت درباره وضعیت «باب المندب»
سرلشکر رضایی: تا تحقق شروط ایران، هیچ مذاکره‌ای در کار نخواهد بود
خشکیدگی خوشه خرما؛ چالش قدیمی که تولید خرمای ایران را تهدید می‌کند
اروپا نسخه جدیدی برای فضای مجازی نوجوانان می‌پیچد
حمله پهپادی به 2 قایق صیادی در آب‌های هرمزگان
عراقچی و نبیه بری تلفنی گفت‌وگو کردند؛ تأکید بر حمایت ایران از لبنان
بازنشر مواضع اقتصادی قالیباف در فضای مجازی آمریکا
بانک VTB روسیه در فهرست تحریم‌های آمریکا علیه ایران قرار گرفت
فریاد «اسرائیل را تحریم کنید» در آمستردام؛ حمایت از فلسطین، لبنان و ایران در برلین
فرود اضطراری پرواز مشهد به کرمانشاه به دلیل نقص فنی موتور
نیوزویک: مردم آمریکا پیامدهای جنگ علیه ایران را احساس می‌کنند
زاکانی: بعد از 47 سال قانون اساسی را کامل اجرا نکرده‌ایم
بلومبرگ: آلمان برای مقابله با چین بسته اقتصادی ـ امنیتی تدوین می‌کند
رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق به تهران سفر می‌کند
طی دو روز 72 کشتی از باب‌المندب عبور کردند
بلومبرگ: بریتانیا کمک به عربستان در جنگ با یمن را بررسی می‌کند
عامل انتشار تصاویر خصوصی و ساختگی جوانان و نوجوانان در یزد دستگیر شد
استقلال 3–0 السد ؛ طوفان آبی ها در بصره ؛ استقلال نماینده شایسته ایران در لیگ نخبگان
عربستان طی 24 ساعت 54 حمله هوایی به یمن انجام داد
هشدار حماس؛ اسرائیل به دنبال تغییر وضعیت تاریخی و حقوقی مسجد الاقصی است
بیانیه مشترک عراق و فرانسه؛ حمایت از آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز
اعتراف جی‌دی ونس: آمریکا با انصارالله یمن گفت‌وگوی مستقیم داشته است
سهمیه معیشتی مرزنشینان افزایش یافت
کاظمی: مرجع تصمیم‌گیری درباره تعطیلی مدارس به آموزش‌وپرورش واگذار شد
جزئیات حادثه واژگونی مینی‌بوس دانش‌آموزان در همدان
علیرضا بیرانوند از اول مهر باید به تیم نظامی معرفی شود
وال‌استریت ژورنال و نگرانی از شتاب تولید سلاح در روسیه
شباب‌الاهلی 1 - تراکتور 0؛ نماینده ایران لیگ نخبگان را با شکست آغاز کرد
ترور عالم اهل سنت در زاهدان
فرونشست، سیل و زلزله؛ اطلس جدید مخاطرات ایران آماده انتشار شد
عارف: شورای هنر و ادب در دولت چهاردهم تشکیل می‌شود
دیدار مدیران روس‌اتم و آژانس در وین؛ ایمنی نیروگاه زاپوریژیا بررسی شد
آمریکا مخالف غنی‌سازی در عربستان؛ ریاض از کشف ذخایر اورانیوم خبر داد
واردات خودرو از مناطق آزاد با 20 درصد تخفیف
معاون وزیر راه درباره بحران مسکن: بدمسکنی و کاهش قدرت خرید در صدر مشکلات
واکنش باشگاه دهوک به شایعه اخراج یحیی گل‌محمدی
تهدید صریح دولت صنعا علیه عربستان در پی حملات به یمن
مرشایمر: جنگ ایران کمک تسلیحات آمریکا به اوکراین را کاهش داد
محدوده قطعی برق گیلان فردا سه‌شنبه 24 شهریور
هشدار معاون وزیر بهداشت: ولادت و ازدواج در کشور کاهش یافته است
نسخه جدید رئیس کل بانک مرکزی برای مهار موتورهای تورم‌زا و شوک‌های خارجی