×
بین الملل
شناسه خبر : 311523
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/01/31 ساعت 13:43
حمایت مجدد چین از آتش‌بس میان ایران و آمریکا

حمایت مجدد چین از آتش‌بس میان ایران و آمریکا

سخنگوی وزارت خارجه چین ضمن حمایت از تداوم آتش‌بس، خواستار فراهم‌کردن شرایط برای پایان جنگ شد؛ همزمان ایران اعلام کرد فعلاً برنامه‌ای برای دور بعه دی مذاکرات با آمریکا در دستور کار ندارد.

نورنیوز-گروه بین الملل: به گزارش از شبکه تلویزونی چین، گوئو جیاکون در نشست خبری امروز(دوشنبه) دستگاه دیپلماسی چین به خبرنگاران، گفت: «اکنون که پنجره صلح گشوده شده است، باید برای پایان هرچه سریع‌تر جنگ شرایط مساعد فراهم شود.

این اظهارات درحالی مطرح شد که اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری امروز دوشنبه اعلام کرد که «تا الان ، در مورد دور بعدی برای مذاکرات ما برنامه‌ای نداریم و تصمیمی در این خصوص اتخاذ نشده است.»

وی افزود: آمریکا همزمان با ادعای دیپلماسی و آمادگی برای مذاکره، رفتارهایی را انجام می‌دهد که به هیچ عنوان نشانگر جدیت در پیگیری یک روند دیپلماتیک نیست.

بقائی ادامه داد: از همان ابتدای شروع اجرای تفاهم آتش‌بس، ما مواجه شدیم با بدعهدی و نق‌زنی آمریکا؛ اگر بخواهیم کلمه خیلی نجیبانه‌ای را استفاده کنیم. ابتدا گفتند آتش‌بس لبنان بخشی از آتش‌بس نبود، در حالی که میانجی پاکستانی بر این امر تصریح داشت. بعد از آن که به هر ترتیب بود و در این خصوص تفاهمی حاصل شد، ما مواجه شدیم با اقداماتشان در تنگه هرمز؛ همان چیزی که تحت عنوان محاصره دریایی اسم گذاشتند. همین ساعات اخیر شاهد بودید که حمله به یک کشتی تجاری ایران صورت گرفت. اینها همگی نقض صریح آتش‌بس تلقی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: نفس محاصره دریایی و بنادر یک کشور، طبق قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد که یک سند اجماعی است و مورد تأیید همه کشورهاست، مصداق عمل تجاوزکارانه است. در چنین وضعیتی، واقعاً رفتار با گفتار هیچ سازگاری ندارد و صرفاً بدگمانی به حق ایرانیان در مورد قصد و نیت آمریکا از کل این فرایند را تشدید می‌کند. جمهوری اسلامی ایران با دقت و با در نظر گرفتن یک چیز که برای همه ما ملاک اصلی تصمیم‌گیری است و آن منافع و مصالح ملت ایران است، در مورد ادامه مسیر تصمیم لازم را اتخاذ خواهد کرد.

گوئو جیاکون سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست مطبوعاتی خود با بیان اینکه پکن از طرف‌های ذی‌ربط برای ادامه روند آتش‌بس و مذاکرات حمایت‌ می‌کند، افزود: ما این روند حمایتی را بر اساس چهار اصل پیشنهادی شی جین‌پینگ رئیس‌جمهوری چین، به تلاش برای کاهش تنش‌ها ادامه خواهد داد.
شی در دیدار سه‌شنبه گذشته با شیخ خالد بن محمد بن زاید آل نهیان ولیعهد ابوظبی یک طرح چهار ماده ای در پکن مطرح کرد و گفت: در گام نخست، تحقق آتش‌بس فوری و پایان دادن به درگیری‌ها به‌عنوان اولویت اصلی، به‌گونه‌ای که از گسترش جنگ و تشدید تنش‌ها جلوگیری شود.

وی بر حفاظت مؤثر از غیرنظامیان و پایبندی کامل همه طرف‌ها به حقوق بین‌الملل بشردوستانه تاکید کرد.

رئیس‌جمهوری چین همچنین خاطرنشان کرد که پایبندی به مسیر گفت‌وگو و مذاکرات سیاسی به‌عنوان تنها راه‌حل پایدار محسوب می‌شود، چرا که گزینه‌های نظامی نمی‌تواند صلحی ماندگار ایجاد کند.

شی در این نشست خواستار ایفای نقش فعال و سازنده جامعه جهانی برای کمک به کاهش تنش‌ها و فراهم کردن زمینه تحقق صلح و ثبات پایدار در منطقه شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین در پایان اظهارتش خاطرنشان کرد که پکن برای تحقق نهایی صلح و ثبات پایدار در منطقه خاورمیانه نقش سازنده‌ای ایفا خواهد کرد.


نظرات

آخرین اخبار
امید تازه برای بیماران کبدی؛ «مینی‌کبد» تزریقی جایگزین پیوند می‌شود؟
فیل‌ها واقعاً از موش می‌ترسند؟
هشدار روان‌پزشک درباره فرسودگی روانی؛ این خستگی را جدی بگیرید
انقلاب در دنیای بینایی؛ لنزهای تماسی خودترمیم‌شونده ساخته شدند
ترامپ: معاینه پزشکی‌ام در مرکز «والتر رید» به پایان رسید
بهترین رژیم غذایی برای مقابله با گرما و کم‌آبی
نساجی قهرمان دسته اول شد
دولت وابسته به عربستان در یمن بار دیگر مانع تبادل اسرا با انصارالله شد
رسانه نظامی: میگ-29های ایران همچنان عملیاتی‌اند
خبرگزاری فرانسه: رم میزبان مذاکرات جدید لبنان و اسرائیل شد
خاموشی برق در مشهد آغاز شد؛ جدول قطعی‌ها به‌زودی منتشر می‌شود
تیم جدید میلاد سرلک مشخص شد
کارگردان سینما: آماده اجرای حکم قصاص قاتلان رهبر شهید انقلاب هستم
آخرین گزینه آمریکا برای بازکردن تنگه هرمز، درخواست از ایران است
انتخابات هیأت رئیسه کمیسیون‌های تخصصی مجلس از 22 تیر آغاز می‌شود
آمریکا از رهبران کوبا خواست مسیر سیاسی خود را تغییر دهند!
آخرین وضعیت عبدالرضا هلالی پس از عمل جراحی اعلام شد
تأکید مهدی تاج بر ادامه همکاری با قلعه‌نویی تا جام ملت‌های آسیا
آلمان و فرانسه برای حل بحران لبنان برنامه مشترک تدوین کردند
چرا ترامپ هم به ایران حمله می‌کند و هم از جنگ فراگیر پرهیز دارد؟
قتل هولناک فاطمه سلطانی در اسلامشهر؛ پدر در دادگاه چه گفت؟
هیأت آمریکایی برای بررسی عقب‌نشینی اسرائیل وارد لبنان شد
مراسم تشییع رهبر شهید، اعتمادبه‌نفس مقامات ایران را تقویت کرد
دستور ویژه چین به پالایشگاه‌ها برای تولید بیشتر
رئیس هیئت امنای حسینیه اعظم زنجان آمار نذورات محرم را اعلام کرد
اتوبوس‌های کرمان تا پایان تابستان رایگان شدند
آغاز بازی‌های تدارکاتی تیم ملی امید؛ اولین آزمون مقابل کایسری‌اسپور
صدای انفجارهای مهیب در شرق حمص؛ جزئیات در حال بررسی
باخت ترامپ و گرفتار شدن او در تله‌ خودساخته
تشبیه جنجالی اتحادیه اروپا به یک تیم شکست‌خورده
هاآرتص: تصمیم جدید حماس، کابینه اسرائیل را با چالش تازه روبه‌رو کرد
مجوز صادرات محدود مرغ صادر شد
زمان ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی 1405 اعلام شد
موج گرمای شدید در کشور؛ دمای تهران 42 و قم تا 46 درجه می‌رسد
حبیبی‌نژاد به تراکتور پیوست
تصویب دستورالعمل جدید بانک مرکزی برای گواهی سپرده ارزی
گزارش تصویری | جشنواره گاو بازی در اسپانیا
تدوین نقشه راه بازسازی و مدیریت منابع در نشست ستاد بازسازی
آغاز قطعی برق در برخی مناطق تهران بدون اطلاع قبلی+اطلاعیه توزیع برق
ای عشق دل افروز ،دل من به تو گرم است
حضور مداوم امیری در تمرینات پرسپولیس؛ بازار شایعات داغ شد
حمله به مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق
منبع آگاه به پرس تی‌وی: ایران برنامه‌های مدیریت تنگه هرمز را پیش خواهد برد
اعلام برنامه تابستانی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه+ جزئیات
دادگاه اسپانیا تحقیق درباره فرماندهان رژیم صهیونیستی را آغاز کرد
تقدیر عراقچی از پیام همدردی سلطنت عمان
جدایی عالیشاه و سرلک از پرسپولیس
نوراینفو | آیا ویپ از سیگار هم خطرناک‌تر است؟
تصمیم‌گیری برای تنگه هرمز فقط توسط ایران و عمان صورت می‌گیرد
حقیقت هشدار سردار علایی و واکنش شهید شمخانی چه بود؟