×
ورزشی
شناسه خبر : 311461
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/01/31 ساعت 06:32
پرتنش‌ترین جام جهانی تاریخ محصول ترامپ و کاخ سفید

پرتنش‌ترین جام جهانی تاریخ محصول ترامپ و کاخ سفید

مجله فورچون در تحلیلی جامع، جام جهانی 2026 را «پرتنش‌ترین» دوره این مسابقات از نظر ژئوپلیتیکی توصیف کرده است. تجاوز آمریکا به ایران، تنش‌های تجاری و سیاسی میان سه کشور میزبان (آمریکا، مکزیک و کانادا) و تهدیدات اخیر رئیس‌جمهور آمریکا علیه حاکمیت کانادا، این تورنمنت را به عرصه‌ای بی‌سابقه برای درگیری‌های سیاسی تبدیل کرده است.

نورنیوز-گروه ورزشی: جام جهانی هرگز از سیاست جدا نبوده اما رقابت‌های امسال در سطحی بی‌سابقه با سیاست در هم آمیخته شده است. جام جهانی که هر چهار سال یک بار برگزار می‌شود، امسال برای اولین بار به طور مشترک توسط سه کشور آمریکا، مکزیک و کانادا میزبانی می‌شود و با افزایش تعداد تیم‌ها به ۴۸ تیم، بزرگ‌ترین جام جهانی خواهد بود.

اما بخشی از تنش از روابط بین سه کشور میزبان ناشی می‌شود. از زمان بازگشت دونالد ترامپ به قدرت، او به عنوان بخشی از جنگ تجاری گسترده خود، بر کالاهای کانادا و مکزیک تعرفه اعمال کرده است. لحن او نسبت به هر دو کشور خصمانه و تهدیدآمیز بوده است. او اخیرا کانادا را ایالت پنجاه‌ویکم آمریکا اعلام کرده و نخست‌وزیر آن را فرماندار آینده خوانده است.

مساله تجاوز آمریکا به ایران نیز نقطه اختلاف دیگری را اضافه کرده است. این اولین بار است که یک کشور میزبان جام جهانی با یک کشور شرکت‌کننده در جنگ است.

کراسنوف مورخ و استاد موسسه تیش نیویورک گفت: فکر نمی‌کنم کسی در زمان قرعه‌کشی جام جهانی پیش‌بینی می‌کرد که یکی از میزبان‌ها با یکی از تیم‌های حاضر در جنگ باشد؛ آن هم اولین تیمی که جواز حضور را قطعی کرد.

اظهارنظر زشت ترامپ در شبکه اجتماعی تروث سوشال درباره تیم ملی ایران نیز یکی دیگر از جنبه‌های منفی این دوره جام جهانی بوده است. 

جیانی اینفانتینو رئیس فیفا در ادامه تلاش کرده است که مسائل سیاسی را کم‌اهمیت جلوه دهد و بر حضور ایران در این رقابت‌ها تاکید کرده است. 

ایران و آمریکا تاکنون دو بار در جام جهانی برابر هم به میدان رفته‌اند و ممکن است در جام جهانی ۲۰۲۶ نیز با هم روبرو شوند. اگر دو تیم ایران و آمریکا در گروه‌هایشان در رده دوم قرار گیرند در تاریخ ۳ ژوئیه در دالاس به مصاف هم خواهند رفت.

کراسنوف در پایان گفت که هنوز مشخص نیست آیا آشوب سیاسی پیرامون این جام جهانی بیش از حد خواهد بود یا خیر. با این حال، او خاطرنشان می‌کند که بزرگ‌ترین تورنمنت فوتبال جهان می‌تواند راهی برای ارتباطات در میان شکاف‌های غیرقابل عبور ایجاد کند.

او در پایان گفت: پس از سوت آغاز اولین بازی جام جهانی، همه روی فوتبال و جادوی آن متمرکز می‌شوند.

 


اخبار مرتبط
سامانه تصمیم‌گیری ترامپ در جنگ
دوشنبه 1405/01/31 ساعت 10:21
دکتر سید محمدکاظم سجادپور:
سامانه تصمیم‌گیری ترامپ در جنگ
درنوشتار پیشین، با توجه به چندوجهی بودن تجاوز آمریکاورژیم صهیونیستی علیه میهن ما،بعدروانشناسی آن به عنوان جنبه‌ای مهم موردشناسایی قرارگرفت وتقاطع و بهم‌آمیختگی روانشناسی واستراتژی،درنقش ترامپ ونتانیاهو موردتجزیه وتحلیل قرارگرفت وروشن شدکه روانشناسی سیاسی ترامپ مبتنی برخودشیفتگی،علاقه به پیروزی سریع،تحقیر دیگران وعدم اعتقادبه کارشناسی، در این تجاوز نقش دارد.
دوشنبه 1405/01/31 ساعت 07:16
"مسی اردنی" در کمین آرژانتین در جام جهانی
تیم ملی اردن، یکی از حریفان آرژانتین در مرحله گروهی جام جهانی 2026، ستاره‌ای دارد که او را «مسی اردنی» می‌نامند. موسی التماری وینگر 29 ساله و کاپیتان تیم ملی اردن، با درخشش خود، این کشور را برای اولین بار به بزرگترین تورنمنت فوتبال جهان رسانده است.
کساد شدن هتل‌های آمریکا در جام جهانی
شنبه 1405/01/29 ساعت 18:31
به دلیل جنگ علیه ایران رخ داد؛
کساد شدن هتل‌های آمریکا در جام جهانی
جنگ آمریکا علیه ایران از جنبه‌های مختلفی برای ایالت متحده ضرر مالی داشته تاجایی که نشریه الشرق امروز(شنبه) در گزارشی از کساد شدن بازار هتل‌های آمریکا به خاطر جنگ با ایران در ایام جام جهانی خبر داد.
نظرات

آخرین اخبار
افسردگی زنگ خطر بیماری های مغزی در سالمندان
پلیس تهران: ارسال تصاویر اماکن حساس جرم است
رسوایی بزرگ رسانه‌ای؛ فرو پاشی پروژه ساخت تصویر جعلی از رضا پهلوی
نورنما | چشم به راه...!
90 درصد شیرخشک کشور در داخل تأمین می‌شود
انتشار پنج قطعه موسیقی جدید برای روزهای جنگ رمضان
جهش دوباره نفت در پی تنش در تنگه هرمز؛ بازارها ملتهب شدند
اعتراف تل‌آویو: ایران تسلیم نمی‌شود؛ راهبرد جنگ شکست خورده است
واکنش تند بقایی به ادعای پرحاشیه ترامپ: هیچکس جرات ندارد سر ایران فریاد بزند
نگرانی رسانه صهیونیستی از افزایش توان ایران و محور مقاومت
مشاور پیشین رئیس امارات: زمان بررسی تعطیلی پایگاه‌های آمریکا فرا رسیده است
تهدید ارزی امارات به واشنگتن؛ «یوان» جایگزین دلار می‌شود؟
بقائی: فداکاری کادر درمان نماد ایستادگی در برابر قساوت دشمنان است
ضرورت تبدیل موفقیت‌های میدان به سرمایه سیاسی و اقتصادی
اژه‌ای: هیچ اغماضی در برخورد با جاسوسان و عوامل ضدامنیتی نخواهیم داشت
سامانه تصمیم‌گیری ترامپ در جنگ
با بسته‌شدن گذرگاه رفح روند انتقال بیماران غزه متوقف می‌شود
در وسوسه جنگ و صلح
شمسایی: بازیکنان برای پرچم و نام ایران می‌جنگند، نه برای افراد
پشت پرده ادعای ایجاد خشکسالی در ایران و خاورمیانه با رادارها چیست؟
رابطه بین جنگ و مذاکره را قطع کنیم
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز دوشنبه 31 فروردین + جدول
سهمیه 60 لیتری بنزین امشب در کارت‌ها شارژ می‌شود
اسکات ریتر: آمریکا به اهدافش در برابر ایران نرسید
تاجرنیا : تصمیم فدراسیون درباره لغو مسابقات قابل دفاع است
دوفوریتی | دفتر خونین حضور و غیاب در مدارس ویران
دو تروریست شبکه جاسوسی مرتبط با موساد بامداد امروز اعدام شدند
ذخیره سد زاینده‌رود به 325 میلیون مترمکعب رسید
آنکارا در تیررس سناریوی جدید بحران‌سازی تل‌آویو
برنامه مسابقات ورزشی امروز 31 فروردین + جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 31 فروردین 1405 + وضعیت استان‌ها
موج استکبارستیزی در جهان گسترش یافته است
آتش بسی که دو هفته دوام نداشت به توافق پایدار می رسد ؟!
9قهرمان کشتی آسیا زیر 25 سال/ یوشیدا بهترین، قاسمپور مسن‌ترین
"مسی اردنی" در کمین آرژانتین در جام جهانی
ابلاغ سریع‌تر مصوبه دستمزد کارگران
بایرن مونیخ برای سی و پنجمین بار قهرمان بوندس‌لیگا شد
هفته جدید بازار نفت شروع شد؛ رشد 4 دلاری در اولین دقایق
قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا: به زودی پاسخ دزدی دریایی ارتش آمریکا را می‌دهیم
تنگه هرمز از گذرگاه انرژی به ابزار قدرت تبدیل شد
پرتنش‌ترین جام جهانی تاریخ محصول ترامپ و کاخ سفید
اعتراف وزیر صهیونیست به نقش تل آویو در کشاندن آمریکا به جنگ با ایران
کره شمالی موشک بالستیک با کلاهک بارشی آزمایش کرد
مشاور سابق هسته‌ای کاخ سفید: ابزارهای آمریکا در برابر ایران محدود است
پوشش بیمه‌ای قیمت جدید داروی بیماران تالاسمی برقرار شد
قانون مالیات در مناطق آزاد صدای وزیر اقتصاد را هم درآورد!
نخست‌وزیر کانادا: روابط با آمریکا به «نقطه ضعف» تبدیل شده است
تحلیلگر اماراتی خواستار تعطیلی پایگاه‌های آمریکایی در منطقه شد
رئیس جمهور برزیل: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران «دیوانگی» است
جنگ و هزینه‌هایی که فراتر از مرزها می‌روند