×
سیاسی
شناسه خبر : 311304
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/01/30 ساعت 14:31
تاکید رئیس‌جمهوری بر نقش مساجد در ارتقای امنیت روانی جامعه

تاکید رئیس‌جمهوری بر نقش مساجد در ارتقای امنیت روانی جامعه

رئیس‌جمهوری با تأکید بر نقش تریبون‌های مساجد و نماز جمعه گفت این تریبون‌ها باید از بیان مباحث تفرقه‌انگیز پرهیز کرده و در افزایش آگاهی عمومی و مقابله با شایعات نقش مؤثر ایفا کنند.

نورنیوز-گروه سیاسی: مسعود پزشکیان در ادامه پیگیری‌های میدانی و راهبردی دولت برای تقویت سرمایه اجتماعی در نشستی با محوریت «محله‌محوری و مسجدمحوری» با تاکید بر ضرورت سازماندهی و فعال‌سازی ظرفیت‌های مردمی در بسترهای محلی، اظهار کرد : رویکردی که از ابتدای آغاز به کار دولت مورد تاکید بوده، در شرایط جنگی اخیر کارآمدی خود را در بسیج اجتماعی، افزایش تاب‌آوری و تقویت همبستگی ملی به‌خوبی نشان داده است.

پزشکیان مساجد را کانون‌های محوری حیات اجتماعی دانست و گفت : این نهادهای مقدس در جریان تحولات اخیر، نقش مؤثری در سازماندهی حضور میدانی مردم، تقویت هویت جمعی و ایجاد انسجام اجتماعی ایفا کردند.

رئیس‌جمهوری همچنین بر نقش مساجد در تسهیل مشارکت عمومی، کاهش آسیب‌های اجتماعی و کمک به جبران خسارات ناشی از جنگ در سطح محلات تأکید کرد.

وی با بیان اینکه «محله» کوچک‌ترین اما مؤثرترین واحد حکمرانی اجتماعی است، ادامه داد: پیوند هدفمند میان مسجد، مردم و مدیریت محلی می‌تواند به شکل‌گیری الگوی حکمرانی مردمی منجر شود و کارآمدی نظام تصمیم‌گیری در شرایط بحران را به‌طور محسوسی افزایش دهد.

پزشکیان با یادآوری تجربه‌های میدانی در جریان جنگ اخیر به برخی دستاوردهای  این رویکرد اشاره کرد و گفت: در بسیاری از مناطق، مساجد به مراکز ساماندهی کمک‌های مردمی تبدیل شدند و همچنین ایجاد گروه‌های داوطلب محلی برای امدادرسانی، اسکان اضطراری و پشتیبانی از اقشار آسیب‌پذیر، از جمله نتایج مثبت این الگوست که باید با اهتمام بیشتر تقویت شود و در دستور کار قرار گیرد.

رئیس‌جمهوری افزود: تریبون‌های مساجد و نمازهای جمعه نیز باید در راستای ارتقای امنیت روانی جامعه با پرهیز از بیان هرگونه مسئله تفرقه‌انگیز، در مقابله با شایعات و افزایش آگاهی مردم در شرایط خاص کشور بیش از پیش نقش‌آفرینی کنند. علاوه‌بر این، برگزاری برنامه‌های جمعی و فرهنگی در این مراکز، به تقویت روحیه عمومی و افزایش حس همبستگی میان مردم منجر می‌شود.

وی با تأکید بر تداوم این رویکرد تاکید کرد: تجربه‌های اخیر نشان داد هرجا مردم به‌صورت سازمان‌یافته و با محوریت محله و مسجد وارد میدان شده‌اند، نتایج ملموس، سریع و مؤثری حاصل شده است؛ از این‌رو، تقویت این مسیر به‌عنوان یکی از اولویت‌های اصلی دولت باجدیت دنبال خواهد شد.

در این نشست بر ضرورت طراحی سازوکارهای مشخص برای مشارکت هدفمند مردم در حل مسائل محلی، به‌ویژه در حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی و مدیریت بحران تأکید شد. تقویت جایگاه ائمه جمعه و جماعت در «هدایت اجتماعی، ارتقای هماهنگی میان نهادهای حاکمیتی و مردمی» و بهره‌گیری از ظرفیت معتمدان محلی به‌عنوان «حلقه واسط میان مردم و دولت»، از دیگر محورهای بررسی بود.

در این نشست مقرر شد با تدوین برنامه‌های عملیاتی و ساختارمند، زمینه بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت مساجد و شبکه‌های محلی در پیشبرد امور فراهم شود.


نظرات

آخرین اخبار
کارنامه نیمه اول، دستورکار نیمه دوم
گفت‌وگوی وزیر خارجه مصر و فرستاده ویژه آمریکا درباره تحولات منطقه
شهادت 4 پاسدار مأمور تأمین امنیت اربعین در حمله به عراق
واکنش سفارت ایران در غنا به پیام ترامپ
سپاه: بستن یک حساب کاربری، هرگز نمی‌تواند صدای حق را خاموش سازد
یادی از  خالق خاطرات شیرین سینمای ایران تهران،/چهارشنبه/ مجلس ترحیم زنده یاد اکبر عبدی
آیت‌الله نورمفیدی: تهمت به مسئولان از مرز اخلاق و قانون گذشته است
گزارش تصویری | مراسم یادبود مرحوم اکبر عبدی در مسجد جامع شهرک غرب
دستگیری عاملان شهادت 2 بسیجی در مشهد
شعله‌ها در هورالعظیم فروکش کردند
بررسی ابعاد حمله جنایتکارانه اوکراین به کشتی آنا در دیدار دیپلمات‌های ایران و روسیه
سخنگوی شورای نگهبان: هر اقدامی که ما را مشغول خود کند، به نفع دشمن است
امدادرسانی به 187 نفر در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان
50 تن مواد پتروشیمی احتکاری در ساری کشف شد
تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران
حادثه آسانسور در کرج جان یک نفر را گرفت
تکذیب حمله به کشتی باربری در سواحل فریدونکنار
انفجارهای شدید سلیمانیه عراق را لرزاند
موج محکومیت حملات آمریکا و عربستان به عراق؛ از تهران تا صنعا و بغداد
سرپرست وزارت دفاع: خون شهدای اقتدار، توان بازدارندگی ایران را استوارتر از گذشته خواهد کرد
مخالفت بوئینک با تولید موشک‌های پاتریوت در اوکراین
برنامه امتحانات نهایی برگزارنشده پایه دوازدهم 4 استان جنوبی منتشر شد
پیشنهاد تشکیل بلوک نظامی بریکس
تنها نقشه راه؛حفظ امنیت ملی
رایزنی وزرای خارجه قطر و آلمان درباره کاهش تنش‌ها در منطقه
عارف: هیچ بهانه‌ای برای کم‌کاری در توسعه روابط با آفریقا پذیرفته نیست
ادعای دوباره آمریکا در خصوص تنگه هرمز
حمله پهپادی به تاسیسات گازی آمریکا
فرمانده کل ارتش: بر عهد خود با ملت ایستاده‌ایم؛ دفاع از ایران تا آخرین نفس ادامه دارد
منطقه در لبه انفجار!
گزارش «سی‌ان‌ان» از دیدار ونس و نتانیاهو
سفر معنادار کویتی‌ها به پاکستان
نقش مخرب اوکراین در تسلیح گروه‌های مافیایی اروپا
بازی «بی بی» و زلنسکی در دفن گراهام
حسرت بزرگ لواندوفسکی از رد قرارداد میلیون یوریویی
رویارویی روسیه با 30 هزار تحریم
کانادا خشونت‌های صهیونیست‌ها در کرانه باختری را محکوم کرد
مراسم یادبود اکبر عبدی؛ از اشک هنرمندان تا عصبانیت از سلفی‌بگیران + تصاویر
فعالیت تمامی مدارس به صورت حضوری خواهد بود
هدایت پیکان به الهامی سپرده شد
هلاکت عامل تروریستی در شهرستان بوکان
زیدان برای عشق به فرانسه آمد، نه پول
تعیین ضرب‌الاجل تا بیست‌وسوم صفر
تامین اجتماعی به 48 میلیون بیمه‌شده خدمات می‌دهد
خوراکی‌ها؛ رکورددار خالی کردن جیب مردم
افشاگری «ریتر» از دلایل دوری ترامپ از دروازه‌های جهنم
مجلس اعلای اسلامی عراق: هدف از تجاوز به کشور ما، ایجاد بی ثباتی است
رضایت زائران از «مرز خسروی»
نورنما | فقط با آب می تونیم از زوارش پذیرایی کنیم ...
سید عمار حکیم حمله آمریکا و عربستان به عراق را محکوم کرد