×
بین الملل
شناسه خبر : 311293
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/01/30 ساعت 12:19
آمریکا از انسداد تنگه هرمز غافلگیر شد

وال استریت ژورنال:

آمریکا از انسداد تنگه هرمز غافلگیر شد

روزنامه وال استریت ژورنال در گزارش مفصلی از پشت پرده نحوه مدیریت جنگ با ایران توسط رئیس جمهوری آمریکا، به تلاش وی برای تاثیرگذاری بر مقام های ایرانی از طریق انتشار مطالب هتاکانه و موهن اشاره کرد و نوشت که واشنگتن پیش بینی نمی کرد که ایران به این سادگی تنگه هرمز را ببندد.

نورنیوز-گروه بین الملل: وال استریت ژورنال امروز خبر داد اندکی پس از آنکه رئیس جمهوری آمریکا دریافت که یک جنگنده آمریکایی در ایران سرنگون شده و ۲ خلبان آن مفقود شده‌اند، ساعت ها بر سر دستیارانش فریاد زد و شکایت از این داشت که اروپایی‌ها هیچ کمکی نمی‌کنند.

در ادامه گزارش این روزنامه نزدیک به محافظه کاران آمده است: ترامپ از ارتش خواست که فوراً آنها را نجات دهند. با این حال آمریکا که از زمان سرنگونی شاه و بحران گروگان‌گیری در ایران حضوری نداشت، باید در می یافت که چگونه باید وارد این منطقه خطرناک شود و وارد درگیری با نیروهای نظامی این کشور نشود.

یک مقام ارشد دولت گفت که دستیاران، دونالد ترامپ را از اتاق عملیات بیرون نگه داشته و همزمان که اطلاعات لحظه به لحظه از عملیات نجات دریافت می کردند، تنها وقایع مهم را به اطلاع او می رساندند چرا که باور داشتند که ناشکیبایی او کمکی به اوضاع نخواهد کرد.

هراس ترامپ از تلفات سربازان آمریکایی

به نوشته وال استریت ژورنال، ترامپ با ترس از اعزام سربازان به مناطق خطرناک و احتمال هلاکت و یا جراحت آنها دست و پنجه نرم می‌کند.

به عنوان مثال، ترامپ در برابر اعزام سربازان آمریکایی برای تصرف جزیره خارگ مقاومت کرده است. وی با وجود آنکه مطلع شده که این ماموریت موفقیت‌آمیز خواهد بود و تصرف این جزیره دسترسی به تنگه هرمز را در اختیار آمریکا قرار می دهد، از آن بیم دارد که نیروهای آمریکایی تبدیل به اهداف بی دفاع شده و تلفات آنها بالا باشد.

در ادامه گزارش وال استریت ژورنال آمده است: مقام های کاخ سفید معتقدند در روزهای آینده می‌توان به پیشرفتی در مذاکرات با ایران دست یافت و مذاکرات بیشتر در پاکستان را در نظر دارند.

هتاکی، ابزاری برای کشاندن ایرانی ها به میز مذاکره

این روزنامه آمریکایی با اشاره به توییت های توهین آمیز اخیر ترامپ، نوشت: یکی از این توییت ها که پس از تعطیلات عید پاک منتشر شده و در کنار الفاظ توهین آمیز علیه مذاکره کنندگان ایرانی، از معادل انگلیسی عبارت "سبحان الله" استفاده شده بود، مورد پرسش سناتورهای جمهوریخواه و مقام های مذهبی مسیحی مواجه شد.

به نوشته وال استریت ژورنال، ترامپ در خلوت مدام فحاشی می کند هر چند که معمولاً در ملاء عام و در رسانه‌های اجتماعی از این الفاظ کمتر استفاده می‌کند.

رئیس جمهوری آمریکا در پاسخ به یکی از مشاورانش گفت که استفاده از نام "الله" ایده خودش بوده و به گفته مقام های ارشد دولت، می‌خواسته تا حد امکان فحاش و دمدمی به نظر آید تا ایرانی‌ها را به میز مذاکره بکشاند. به ادعای او، ایرانی ها این زبان را بهتر درک می کنند. وی با این حال نگران پیامدهای این توییت بود و از مشاورانش پیگیر واکنش ها به آن بود.

وی در توییت دیگری یک ضرب الاجل ۱۲ ساعته صادر کرده و نوشت که اگر ایران در این مدت به توافق نرسد، کل یک تمدن از بین خواهد رفت.

مقام های دولت گفتند که این مطلب نیز بداهه بود و بخشی از یک برنامه امنیتی نبود.

مردم سراسر آمریکا و جهان در مورد آنچه ترامپ قصد انجام آن را داشت، دچار ترس و سردرگمی شده بودند. در پشت صحنه، دستیاران ارشد وی این اقدام را راهی برای شروع مذاکرات در جنگی می‌دانستند که رئیس جمهور به شدت آماده پایان دادن به آن بود. مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، به طور خصوصی به دیگران گفته بود که این زبان ممکن است ایرانی‌ها را به مذاکره بکشاند.

وال استریت ژورنال به نقل از مشاوران ترامپ نوشت که نیت واقعی وی ترساندن ایرانی‌ها و پایان دادن به درگیری بود. کمتر از نود دقیقه پیش از مهلت تعیین شده، ترامپ یک آتش‌بس دو هفته‌ای را اعلام کرد.

این روزنامه اقتصادی در ادامه گزارش خود به نقل از ۲ مقام ارشد دولت نوشت که ترامپ فکر می‌کرد که پیروزی بر ایران به او فرصت می‌دهد تا نظم جهانی را به شکلی که در دوره نخست ریاست جمهوری‌اش قادر نبود، تغییر شکل دهد.

تنگه هرمز، سند درماندگی آمریکا

وال استریت ژورنال نوشت که با این حال تنگه هرمز به طور خاص در جنگ جاری مایه استیصال آمریکا شده است. پیش از آنکه واشنگتن وارد جنگ شود، ترامپ به تیمش گفته بود که دولت ایران احتمالاً پیش از بستن تنگه هرمز تسلیم خواهد شد و حتی اگر تهران (برای بستن تنگه) تلاش کند، ارتش آمریکا می‌تواند از پس آن برآید. به گفته یکی از منابع آگاه در کاخ سفید، برخی از مشاوران رئیس جمهور از توقف سریع رفت و آمد نفتکش‌ها پس از شروع جنگ، غافلگیر شدند.

ترامپ از آن زمان همچنان مبهوت سهولت بسته شدن تنگه هرمز است. ترامپ با ابراز ناراحتی از آسیب‌پذیری این آبراه کلیدی، به اطرافیانش گفته که حتی یک نفر با پهپادش می‌تواند آن را ببندد. اظهارات عمومی وی بین درخواست حمایت از متحدان برای کمک به گشایش تنگه و اصرار بر بی نیازی آمریکا به کمک نظامی دیگران در نوسان بوده است.

مصاحبه های دردسرساز

از طرف دیگر، دستیاران ارشد ترامپ مرتباً از وی خواسته اند که مصاحبه‌های برنامه ریزی نشده با رسانه ها را محدود کند زیرا تنها نتیجه آنها القای ارسال پیام های متناقض از جانب ترامپ است. مقام های کاخ سفید گفتند که گاهی اوقات، ترامپ با کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید، به شوخی می گفت که با یک خبرنگار گفت و گو کرده و حسابی خبرساز شده است، هر چند که سخنگویش باید صبر کند تا معلوم شود موضوع از چه قرار بوده است.

ترامپ برای مدتی موافقت کرد که این مصاحبه ها را محدود کند هر چند که دوباره این برنامه را از سر گرفت.

افزایش تهدیدهای امنیتی علیه دولت ترامپ

در بخش دیگری از این گزارش، به نقل از دستیاران ترامپ به افزایش نگرانی های امنیتی کاخ سفید پس از آغاز جنگ با ایران پرداخته شده است.

به عنوان مثال، در هفته‌های اخیر، ترامپ و تیمش متوجه افزایش تدابیر امنیتی شده‌اند. مهمانانی که چندی پیش و در یک شب مهتابی در ویلای مارآلاگو حضور داشتند، خبر از باز بودن تمامی چترها و سایه‌بان های فضای باز دادند. به گفته یکی از اعضای باشگاه مارالاگو، به اعضای باشگاه گفته شده بود که این اقدام برای محدود کردن دید پهپادها انجام شده بود.

مقام های دولتی نیز به این رسانه آمریکایی گفتند که روبیو به دیگران خبر داده که بیرون خانه‌اش که در یک مجتمع نظامی قرار دارد، یک پهپاد مشکوک را مشاهده کرده است. محافظان ریاست جمهوری نیز به تازگی سلاح هایی را حمل می کنند که مقام های کاخ سفید پیشتر ندیده بودند.


اخبار مرتبط
آمریکا برای باز شدن تنگه هرمز  به ایران التماس می‌کند
یکشنبه 1405/01/30 ساعت 21:31
اندیشکده مطالعات خاورمیانه:
آمریکا برای باز شدن تنگه هرمز به ایران التماس می‌کند
اندیشکده مطالعات خاورمیانه در روسیه تاکید کرد که آمریکا برای باز شدن تنگه هرمز به ایران التماس می‌کند.
آلن ایر تنگه هرمز را سلاح آخرالزمانی ایران خواند
یکشنبه 1405/01/30 ساعت 16:35
آلن ایر تنگه هرمز را سلاح آخرالزمانی ایران خواند
در حالی که دولت دونالد ترامپ با ادعای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای وارد یک تجاوز نظامی شد، سخنگوی فارسی زبان سابق در وزارت خارجه آمریکا بر این باور است تحولات میدانی و راهبردی مربوط به تنگه هرمز ثابت کرده‌اند این تنگه در دستان جمهوری اسلامی ایران به مثابه یک سلاح آخرالزمانی اقتصادی و راهبردی بوده که معادلات جنگ را کاملا دگرگون کرده است.
رایزنی وزرای خارجه انگلیس و پاکستان درباره آتش‌بس و تنگه هرمز
یکشنبه 1405/01/30 ساعت 14:51
رایزنی وزرای خارجه انگلیس و پاکستان درباره آتش‌بس و تنگه هرمز
وزرای خارجه انگلیس و پاکستان در دیداری مشترک درباره اهمیت تمدید آتش‌بس و لزوم بازگشایی کامل مسیرهای کشتیرانی از طریق تنگه هرمز گفت‌وگو کردند.
تنگه هرمز سلاح استراتژیک بازدارنده و دائمی در دکترین امنیت ملی ایران
یکشنبه 1405/01/30 ساعت 12:12
نیویورک تایمز:
تنگه هرمز سلاح استراتژیک بازدارنده و دائمی در دکترین امنیت ملی ایران
در بحبوحه تحولات منطقه‌ای نشریه آمریکایی اذعان می‌کند جمهوری اسلامی ایران حتی با هرگونه محدودیت در برنامه هسته‌ای خود با در کنترل داشتن تنگه هرمز یک عامل بازدارنده قطعی و قدرتمند دارد.
نظرات

آخرین اخبار
محور کندوان بازگشایی شد
بورس سبزپوش شد
قیمت گوشت قرمز امروز 18 شهریور 1405 + جدول قیمتها
پژوهشگر ایرانی نوعی مقاوم‌سازی مدل‌های هوش مصنوعی در برابر حملات خصمانه را ارائه کرد
جنایت هولناک خانوادگی در فارس؛ اختلاف مرگبار چهار برادر بر سر ارثیه
2 میلیون گردشگر خارجی طی پنج ماه گذشته وارد کشور شدند
قیمت خودرو امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ کدام خودرو 800 میلیون تومان گران شد؟
آمار جدید پنتاگون از تلفات نظامیان آمریکا در درگیری با ایران
چرا رتبه دانشگاه‌های ایران کاهش یافت؟ پاسخ معاون پژوهشی وزیر علوم
وال‌استریت ژورنال: نگرانی آمریکا از توان تسلیحاتی ایران پس از حملات به کشتی‌های آمریکایی
آخرین قیمت خودروهای سایپا امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ اختلاف عجیب قیمت کارخانه و بازار
اختلال اینترنت کشور برطرف شد
برق این مناطق ایلام امروز چهارشنبه 18 شهریور قطع می‌شود؛ جزئیات زمان‌بندی خاموشی
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ رونمایی از گرانترین محصول
قیمت طلا امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ افزایش 197 هزار تومان طلای 18 عیار
روبیو نفتکش‌های ایران را تهدید به حمله کرد؛ تنش دریایی تهران و واشنگتن بالا گرفت
تأکید پوتین بر همکاری با کره شمالی برای ایجاد نظم جهانی چندقطبی
برنامه قطعی برق چهارمحال و بختیاری امروز چهارشنبه 18 شهریور ؛ ساعت خاموشی بروجن و فارسان
جدول زمانبندی قطعی برق شهرهای استان کرمانشاه امروز چهارشنبه 18 شهریور
قیمت دلار توافقی امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ قیمت به 162 هزار تومان رسید
تنش آبی در 176 روستای کهگیلویه و بویراحمد؛ وضعیت پایدار چه زمانی محقق می‌شود؟
اسرائیل به حالت آماده‌باش رفت؛ نگرانی از حملات موشکی و پهپادی
طلایی المپیک از فینال بازماند؛ آرین سلیمی به برنز گرندپری موجو رسید
برنامه مسابقات ورزشی امروز 18 شهریور؛ ساعت پخش زنده والیبال ایران و لیگ قهرمانان اروپا
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ نفت 100 دلاری مانع صعود طلا
افزایش قیمت دارو در سامانه‌های بیمه سلامت اعمال شد
سی‌ان‌ان: عربستان در تلاش است تا کشورهای دیگر را علیه یمن وارد جنگ کند
نقش‌آفرینی تهران در نظم نوین منطقه‌ای
اقتصاد نگار | زنگ گرانی در بازار نوشت افزار به صدا درآمده است
هشدار سیلاب در گیلان، مازندران و تهران؛ بارش فردا پنجشنبه به مشهد می‌رسد
«مثنی و فرادی» در نظام دینی
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405+ وضعیت استانها
چالوس بعد از 14 ساعت بازگشایی شد؛ هشدار پلیس درباره جاده‌های شمال
قیمت بنزین و ضرورت مدیریت تدریجی تقاضا
پاسخ موشکی ایران به حمله آمریکا به نفتکش‌های ایرانی؛ پایگاه آمریکایی در اردن هدف قرار گرفت
جزئیات آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا
چرا پذیرش دانشجویان افغانستانی در پاکستان ممنوع شد؟
امدادرسانی گسترده هلال‌احمر به 568 نفر در سیل گیلان، مازندران، گلستان
حادثه تلخ در یحیی‌آباد؛ اتوبوس معدن همکار کرمان از مسیر منحرف شد
کارت سوخت یک روزه؛ طرح جدید سامانه هوشمند سوخت برای شهروندان
کی‌یف در آستانه زمستان؛ آلمان و متحدان از ارسال موشک‌های ضدبالستیک خبر دادند
بازی دو سر باخت؛ در صورت شکست در انتخابات میان‌دوره‌ای، استیضاح ترامپ قطعی است
طرح جامع مسکن از بازار اجاره تا تأمین زمین چه تغییراتی ایجاد می‌کند؟
رئال مادرید 2-1 اینتر ؛ اولین سه امتیاز مورینیو در بازگشت به لیگ قهرمانان اروپا
دیدارهای سفیران و نمایندگان دیپلماتیک با عراقچی
هشدار ایران به سئول: حضور نظامی در خلیج فارس یعنی حمایت از متجاوز
انگلیس در دام آمریکا؛ تحریم‌های انگلیس علیه ایران تروریسم اقتصادی است
هشدار بانک مرکزی انگلیس درباره پیامدهای تورمی تداوم تهاجم آمریکا علیه ایران
نخست‌وزیر کانادا: با پاسخ به تهاجم آمریکا دوباره زنده شدیم
انصارالله یمن عربستان را به پاسخ سخت و غافلگیرکننده تهدید کرد