×
اجتماعی
شناسه خبر : 311146
تاریخ انتشار : شنبه 1405/01/29 ساعت 21:40
اخذ مجوز تاسیس شعبه دانشگاه تهران در عراق

اخذ مجوز تاسیس شعبه دانشگاه تهران در عراق

وزیر علوم عراق گفت: مجوزهای لازم برای تاسیس شعبه دانشگاه تهران در بغداد از مراجع ذی‌ربط عراق اخذ شده است.

نورنیوز- گروه اجتماعی: حسین سیمایی، وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران و وزیرعلوم عراق، بر گسترش همکاری‌های علمی، تعمیق روابط دانشگاهی و توسعه تعاملات فناورانه میان دو کشور تأکید کردند.

سیمایی در ابتدای این دیدار با قدردانی از ابراز همدردی و حضور وزیر علوم عراق به منظور تسلیت شهادت حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، این واقعه را «ثلمه‌ای عظیم» برای جهان اسلام دانست و تصریح کرد: خون پاک ایشان، نظمی جدید در منطقه و جهان رقم زده و ماهیت استکباری ایالات متحده آمریکا را بار دیگر برای افکار عمومی جهان آشکار کرده است.

وزیرعلوم افزود: تحولات اخیر موجب شد تا بسیاری از کشورها، از جمله اعضای ناتو و برخی کشورهای منطقه درک دقیق‌تری از حدود واقعی قدرت آمریکا پیدا کنند و این امر به افزایش اعتماد به نفس ملت‌ها در برابر نظام سلطه انجامیده است.

سیمایی با اشاره به ماهیت فناورانه جنگ اخیر، اقتدار نظامی ایران را متکی بر توان علمی و پژوهشی دانشگاه‌ها دانست و گفت: همان‌گونه که رهبر شهید انقلاب نیز تأکید داشتند، آموزش و پژوهش بنیان اصلی این اقتدار است. بر همین اساس، جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد دستاوردهای علمی، آموزشی و پژوهشی خود را به‌صورت سخاوتمندانه در اختیار کشور عراق قرار دهد تا به تقویت همکاری‌ها و تحکیم پیوندهای منطقه‌ای و محور مقاومت کمک کند.

وی با اشاره به تعریف 350 طرح پژوهشی مشترک میان دو کشور و حضور قابل توجه دانشجویان عراقی در ایران، خاطرنشان کرد: با وجود این ظرفیت‌ها، روابط دانشگاهی ایران و عراق هنوز به عمق مطلوب نرسیده و نیازمند برنامه‌ریزی‌های جدید برای ارتقای سطح همکاری‌ها هستیم.

وزیرعلوم عراق نیز در این دیدار با اشاره به گسترش تعاملات علمی در دوره مسئولیت سیمایی، این دوره را یکی از بهترین مقاطع همکاری میان دو کشور دانست و اظهار داشت: اقدامات مثبت و مؤثری در این سال‌ها شکل گرفته و لازم است با نگاه ویژه به برنامه‌هایی نظیر هفته علم ایران و عراق این مسیر تقویت شود.

وی همچنین از افتتاح یک دانشگاه علوم پزشکی در کربلا خبر داد و افزود: ایجاد شعبه‌ای از دانشگاه تهران در بغداد نیز در دستور کار قرار دارد که مجوزهای لازم آن از مراجع ذی‌ربط عراق اخذ شده است.

در ادامه این دیدار، سیمایی به برنامه‌ریزی انجام‌شده برای برگزاری هفته علم ایران و عراق در شهرهای شیراز و اصفهان اشاره کرد و گفت: با وجود وقفه ایجادشده به دلیل شرایط جنگی، این رویداد در نخستین فرصت پس از تثبیت شرایط برگزار خواهد شد.

وی همچنین بر توسعه همکاری‌ها در حوزه پارک‌های علم و فناوری تأکید کرد و افزود: ارائه خدمات مشاوره‌ای و انتقال تجربیات در این حوزه ادامه خواهد یافت و برخی دانشگاه‌های برتر ایران از جمله دانشگاه صنعتی شریف نیز برای ایجاد زیرساخت‌های فناورانه در عراق اعلام آمادگی کرده‌اند.

در این نشست، همکاری در حوزه هوش مصنوعی به‌عنوان یکی از محورهای اصلی مورد توجه قرار گرفت. طرفین با تأکید بر ظرفیت‌های علمی موجود در دو کشور، بر ضرورت توسعه همکاری‌های مشترک در این حوزه برای تقویت اقتدار علمی تأکید کردند.

همچنین پیشنهاد شد زمینه بهره‌مندی دانشجویان عراقی از آموزش‌های هوشمند و مجازی دانشگاه‌های ایران برای آن دسته از متقاضیانی که امکان حضور فیزیکی ندارند فراهم شود.

بر اساس توافقات صورت‌گرفته‌ مقرر شد در چارچوب هفته علم ایران و عراق، موضوعاتی همچون هوش مصنوعی و آموزش هوشمند به‌طور ویژه دنبال شده و زمینه برگزاری یک کنفرانس مشترک در این حوزه فراهم شود.

در این دیدار، حجت‌الاسلام والمسلمین رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، حبیبا معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان، واحدی معاون آموزشی، قبول معاون بین‌الملل وزارت علوم و فرطوسی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو نیز حضور داشتند و دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود را درباره توسعه همکاری‌های علمی و بین‌المللی مطرح کردند.


نظرات

آخرین اخبار
ریاض: اجازه استفاده از حریم هوایی خود برای حملات به ایران را نمی‌دهیم
نماینده پارلمان لبنان: مذاکره بر سر سلاح مقاومت به نتیجه نمی‌رسد
رسانه صهیونیست: اسرائیل برای مقابله با ریز پرنده های حزب‌الله آماده نبود
حزب‌الله از انجام 26 عملیات علیه مواضع اسرائیل خبر داد
سفیدابه در استان سیستان و بلوچستان 11 بار لرزید
نگاهی به مصرف بی‌رویه دارو در ایران / بحران مصرف غیرمنطقی سرم و آنتی‌بیوتیک
نماینده پارلمان اروپا: هدف قرار دادن مدرسه شجره طیبه در ایران یک جنایت جنگی عمدی است
حمله اسرائیل به غزه 9 زخمی برجای گذاشت
ادعاهای بی‌اساس وزیران خزانه‌داری و خارجه آمریکا درباره تحریم‌های ضد ایرانی
اعتراف به شکست رژیم صهیونیستی در برابر غزه، لبنان و ایران از زبان رئیس سابق کنست
کیم جونگ اون به مناسبت روز پیروزی، پیام تبریک به پوتین فرستاد
چرا تاثیر داروهای لاغری بر همه افراد یکسان نیست؟
بلینکن: «کارت قدرت» در دست ایران است
ای‌بی‌سی: واشنگتن هنوز پاسخ نهایی ایران را دریافت نکرده است
ترامپ و تیمش درک درستی از ایران و لبنان ندارند
قرارداد تسلیحاتی 17 میلیارد دلاری آمریکا با کویت، امارات و بحرین
هاآرتص: ترامپ به اسرائیل اجازه دخالت و از مسیر خارج کردن روند پایان جنگ را نمی‌دهد
تاکر کارلسون موضع مرتس درباره برنامه هسته‌ای ایران را مورد تمسخر قرار داد
دیپلماسی تنها راه ممانعت از تشدید تنش‌ها در خاورمیانه
پسکوف: روسیه برای برگزاری رژه پیروزی نیاز به اجازه ندارد
وزیران خارجه روسیه، عربستان و امارات درباره تنگه هرمز گفت‌وگو کردند
حملات اسرائیل به جنوب لبنان 10 شهید و 20 زخمی برجا گذاشت
آمریکا 10 فرد و شرکت را در ارتباط با ایران تحریم کرد
تحلیلگر آمریکایی: ایران حق غنی‌سازی اورانیوم و مدیریت تردد دریایی در آب‌های خود را دارد
ترامپ: منتظر پاسخ ایران هستیم
تناقض رسوا کننده آمریکا در ادعای تلاش برای حل موضوع هسته‌ای و هم‌زمان تهدید به حمله اتمی
وال استریت ژورنال مدعی شد: مذاکرات ایران و آمریکا احتمالا هفته آینده برگزار می شود
الجزیره: جنگ احتمالا با عقب‌نشینی آمریکا پایان می‌یابد
آتلانتیک: ترامپ از جنگ «خسته» شده و می‌خواهد سریع پایان یابد
تجلیل برج آزادی از امدادگران هلال احمر
حذف نواک جوکوویچ در دور نخست تنیس مسترز رم
تاکید قطر بر ضرورت مشارکت طرفین برای حصول توافق جامع در منطقه
عراقچی: رویکرد مخرب آمریکا روند دیپلماسی را تضعیف می‌کند
نوراینفو | راه های انتقال ویروس مرگبار هانتاویروس و نحوه پیشگیری از آن
رئیس جمهور: مدارا و مبارزه با ظلم در تاریخ ایران می‌درخشد
روایت و نفت !
مرشایمر: اقدامات ترامپ علیه ایران به نفع امریکا نیست
الشحانیه در لیگ ستارگان قطر ماندگار شد
رایزنی تلفنی عراقچی با همتای بریتانیایی
تمدید آتش‌بس روزه در روسیه و اوکراین
ادعای ترامپ برای حمله به قایق ها در دریای کارائیب
چه خبر از برگزاری امتحانات دانشگاه‌ها؟
ایروانی: اقدامات آمریکا نقض آتش‌بس و حقوق بین‌الملل است
شبیه‌ترین بازیکن به «مسی» کیست؟
البطائح به قعر جدول سقوط کرد
برقراری آتش‌بس سه‌روزه میان روسیه و اوکراین
مجری غربی: اسرائیل بیشترین نفع را از جنگ علیه ایران می‌برد
رئال دو بازیکن خاطی را جریمه کرد
اتریش خواستار حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران
تمایل ترامپ برای پایان جنگ با ایران