×
سیاسی
شناسه خبر : 311053
تاریخ انتشار : شنبه 1405/01/29 ساعت 15:48
بزرگ‌ترین نقطه قوت و ضعف ما

جعفر بلوری:

بزرگ‌ترین نقطه قوت و ضعف ما

جمهوری اسلامی ایران همواره در حوزه نظامی و جنگ سخت، به لطف خدای مهربان و همراهی مردم بی‌نظیر کشورمان، «عالی» عمل کرده و به ندرت دچار خطاهای جدی شده است و نتیجه این «نقطه قوت» را نیز همه، در جنگ 12روزه و 40 روزه به عینه دیدیم.

نگاهی به همان گزارش‌ها و تصاویر نصفه و نیمه‌ای که از حملات دقیق موشکی و پهپادی به سرزمین‌های اشغالی و پایگاه‌های آمریکا به بیرون درز کرد، این ادعا را اثبات می‌کند. این که ایران توانست اهداف مهمی از دشمن را «شخم» بزند، فقط حرف و ادعای ما نیست. رجوع کنید به گزارش‌های معتبرترین رسانه‌های دنیا و اظهار نظر برترین کارشناسان حال حاضر جهان. اما آیا اگر آن تصاویر و گزارش‌ها از حملات نظامی ما منتشر نشده بود، این «عالی عمل کردن» و «نتایج بعدی حاصل از آن» به چشم می‌آمد؟! فقط یک لحظه تصور کنید حتی یک تصویر از برخورد موشک‌ها و پهپادهای قدرتمند کشورمان به اهداف و زیرساخت‌های دشمن، منتشر نمی‌شد! نتیجه چه بود؟! آیا حس پیروزی، اعتماد به نفس، فشارهای افکار عمومی دشمن و.... در نتیجه تصمیم‌های درست بعدی به دست می‌آمد؟! پاسخ خیلی روشن است: «خیر».
می‌خواهیم بگوئیم کار رسانه‌ای بسیار مهم است؛ می‌خواهیم بگوئیم ما در جنگ و حوزه نظامی -شکر خدا- عالی هستیم اما آنچه در آن هنوز لنگ می‌زنیم و اتفاقا از همان ناحیه نیز مرتب ضربه می‌خوریم نداشتن پیوست رسانه و به طور کلی کار رسانه‌ای بی‌نقص است. اگر حملات دقیق و پیروزی، پیوست رسانه‌ای متناسب نداشته باشد، فرقی با شکست دارد؟ اهمیت کار رسانه و داشتن «پیوست رسانه‌ایِ» به موقع در مسائل مهم از جمله جنگ، دیگر بر کسی پوشیده نیست. با کار رسانه‌ای می‌توان «پیروزی» را «شکست» و «دروغ» را «راست» جا زد و «شیرینی» را به «تلخی» مبدل کرد و به راحتی ذهن مخاطب-چه مسئول چه مردم عادی- را به مسیر خطا هدایت نمود و خدا می‌داند، خطای محاسباتی چه بر سر می‌آورد! اتفاقا ما تجربه چنین خبط و خطاهایی را داریم. به یکی از این «پیوست رسانه‌ای نداشتن» و «پاس گل به دشمن دادن» که اخیرا رخ داد دقت کنید: وقتی در روزهای نخست جنگ چهل و چند روزه، رئیس‌جمهور محترم کشورمان از کشورهای منطقه-که خاک خود را در اختیار دشمن قرار داد بودند- یک عذرخواهی نابجا کرد، دشمن تا توانست از این جمله استفاده و از دل همین یک جمله، دروغ «شکست ایران» و «پیروزی آمریکا و اسرائیل» را استخراج کرد؛ ایران را کشور «تسلیم‌شده‌ای» نشان داد که در حال عذرخواهی از دشمنانش است و با چند پیام چندخطی در فضای مجازی، بهای رو به افزایش انرژی را کنترل کرد...اما وقتی دکتر پزشکیان، توضیحات تکمیلی را-هر چند با تاخیر- داد و افکار عمومی را روشن کرد، در مسیر جنگ روانی و رسانه‌ای دشمن سد محکمی ایجاد شد و ورق دوباره به نفع محور بزرگ مقاومت برگشت.
دیروز دکتر عراقچی، وزیر خارجه محترم کشورمان که از اعضای اصلی تیم مذاکره‌کننده است، یک توئیت پُر اما و اگر منتشر کرد و رفت! متن پیام ایشان این بود: «در پی اعلام آتش‌بس در لبنان، عبور و مرور تمامی کشتی‌های تجاری از طریق تنگه هرمز برای باقیمانده دوره آتش‌بس به‌طور کامل آزاد اعلام می‌شود. این تردد باید در مسیر هماهنگ‌شده و از پیش اعلام‌شده توسط سازمان بنادر و دریانوردی جمهوری اسلامی ایران انجام گیرد.» و بلافاصله ترامپ با ذوق زدگی عجیبی شروع به انتشار پیام‌های پی‌در‌پی در‌باره این توئیت کرد. به برخی از پیام‌های ترامپ -که ما فکر می‌کنیم همچنان ادامه خواهد داشت- 
دقت کنید: 
1-«ایران به‌تازگی اعلام کرده که تنگه ایران کاملاً باز است و آماده عبور کامل می‌باشد. متشکرم!».
2-«تنگه هرمز کاملاً باز و آماده برای تجارت و عبور و مرور کامل است، اما محاصره دریایی تا آنجا که به ایران مربوط می‌شود، با تمام قوا و تا زمانی که معامله ما با ایران ۱۰۰درصد تکمیل شود، ادامه خواهد داشت. این روند باید خیلی سریع انجام شود، زیرا بیشتر نکات از قبل مذاکره شده است. از توجه شما به این موضوع  متشکرم!». 
3-«ایالات متحده تمام «غبار هسته‌ای» ایجاد شده توسط بمب‌افکن‌های B2 ما را دریافت خواهد کرد- به هیچ‌وجه هیچ پولی رد و بدل نخواهد شد. این توافق به هیچ عنوان به لبنان مربوط نیست اما آمریکا به‌صورت جداگانه با لبنان همکاری خواهد کرد و به موضوع حزب‌الله به‌طور مناسب رسیدگی می‌کند. اسرائیل دیگر لبنان را بمباران نخواهد کرد و توسط ایالات متحده از انجام این کار منع شده است. دیگر بس است.»
4-«ایران با کمک ایالات متحده، تمام مین‌های دریایی را برداشته یا در حال برداشتن آن‌هاست.» و...«آمریکا برای دریافت اورانیوم وارد خاک ایران خواهد شد»
و....
اینها تنها بخشی از واکنش‌های ترامپ به یک توئیتِ احتمالا ناقص آقای عراقچی است و تا لحظه تنظیم این یادداشت، هیچ واکنش مکملی از سوی ایشان به مزخرفات ترامپ شاهد نبوده‌ایم. ترامپ درست مثل مورد مربوط به آقای پزشکیان، در حال نهایت بهره‌برداری از یک توئیت اشتباه است. با ابزار رسانه، ایران را کشوری «تسلیم‌شده» و «شکست‌خورده» معرفی و قیمت انرژی جهانی را که جزو ابزارهای قدرتمند ایران برای به عقب راندن دشمن بود کاهش داد. این «یک توئیت زدن و رفتن»، چه بلایی بر سر انسجام و اتحاد ملی می‌تواند بیاورد؟! چه تغییری در تصویر واقعی این جنگ و پیروز آن در افکار عمومی دنیا ترسیم می‌کند؟! اکنون که در حال مطالعه این یادداشت هستید و همزمان با رگبار پیام‌های ترامپ، رژیم صهیونیستی مشغول ترور و حمله به لبنان است و هیچ بعید نیست، تجاوز به خاک کشور عزیزمان و ترور مقامات را نیز از سر بگیرد. 
آقای عراقچی! در سلامت، توانایی و ویژگی‌های شما هیچ تردیدی نداریم. حرف ما این است که در مواقع و مواضع حساس اینچنینی، یا مبهم ننویسید یا یک پیوست رسانه‌ای قوی داشته باشید، یا با پاسخ به شبهاتی که دشمن ایجاد می‌کند، اجازه بهره‌برداری را به دشمن ندهید و این مردم شریف را ناامید نکنید. ترامپ با همه حماقتش، جنگ رسانه‌ای و روانی را خوب بلد است. اجازه ندهید با چند جمله و پیام دروغ، ورق را -لااقل در افکار عمومی-برگرداند. پس تا دیر نشده معطل  نکنید.


کیهان
نظرات

آخرین اخبار
عراقچی میزبان نماینده ویژه نامیبیا در تهران شد
نکات مهم برای زائران و عزاداران آیین وداع رهبر شهید
راه اندازی بانک خون در مراکز درمانی مستقر در مصلی
عراقچی: رهبر شهید انقلاب همواره ایران را عزیز، سربلند و باصلابت می‌خواستند
پیام سخنگوی وزارت امور خارجه در فراق آقای شهید ایران
نقشه زائرشهرهای تهران برای اسکان زائران در مراسم امام شهید
پیش‌بینی 14 زائرسرای بزرگ در مبادی اصلی ورود به تهران
تهدید آمریکا علیه کشورها درباره مراسم ادای احترام به امام شهید
واکنش اندیشمند الجزایری به شهادت نوه امام شهید اسلام
پوستج‌اوغلو سرمربی النصر شد
قضاوت دیدار بزرگ جام جهانی به فغانی رسید
دیدار وزیر خارجه قزاقستان با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
پزشکیان با سران کدام کشورهای حاضر در تهران دیدار کرد؟
تأکید تهران و اسلام‌آباد بر گسترش همکاری‌های دفاعی
تمام ظرفیت‌های امدادی کشور در آماده‌باش مراسم وداع
اختلاف برلین و واشنگتن بر سر هزینه‌های دفاعی ناتو
هشدار شدید یمن به عربستان؛ پاسخ قاطع در راه است
انهدام تیم تروریستی در تفتان؛ 2 تروریست کشته شدند
پزشکیان: تدبیر اقلیم کردستان توطئه‌ها در مرزهای غربی ما را خنثی کرد
فرمانده ارتش پاکستان با عراقچی دیدار کرد
شایعه درگذشت عطاالله مهاجرانی تکذیب شد
پرواز تهران–صنعا پس از 10 سال انجام شد
توسعه همکاری‌های اقتصادی و ترانزیتی ایران و ازبکستان باید شتاب بگیرد
دعوت ولایتی از مردم و جبهه مقاومت برای حضور در تشییع و وداع رهبر شهید
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و پنجم
اسرائیل ترور مقامات ایرانی را تکذیب کرد
رسانه صهیونیستی: قدرت نظامی مصر اسرائیل را نگران کرده است
قیمت طلا و سکه امروز 12 تیر 1405
پیکر شهید مصباح‌الهدی باقری‌کنی تشییع شد
قیمت خودرو در بازار آزاد امروز جمعه 12 تیر 1405 + جدول
تشییع رهبر شهید رقبای منطقه را کنار هم نشاند
مجموعه نمایشی «دیدار» روی آنتن شبکه یک می‌رود
رسانه آمریکایی: اروپا با پرداخت عوارض تنگه هرمز کنار آمد
7 خواننده مطرح با آلبوم «بدرقه» برای رهبر شهید ایران خواندند
جودت یلماز: ملت ترکیه در غم و اندوه ملت ایران شریک است
رهبر شهید تمدن ساز
چه رازی جهان را به تهران کشاند؟
سامانه 137 پلاس برای مراسم تشییع رهبر شهید فعال شد
استقرار 1500 دستگاه تاکسی‌ون رایگان + مسیرها
پزشکیان: ایران مقابل هیچ قلدری سرخم نمی‌کند
حمله نظامیان اسرائیلی به نمازگزاران در بیت‌لحم
رئیس پارلمان لبنان: اجرای تفاهم اسلام‌آباد تنها راه پایان اشغالگری است
دو زلزله پیاپی مرز فارس و هرمزگان را لرزاند
دعوت حزب مردم‌سالاری به حضور در تشییع رهبر شهید
مذاکرات ایران برای فروش نفت به شرکت‌های ژاپنی
اشک ملت‌ها بر پیکر رهبر شهید؛ ادای احترام شخصیت‌های سیاسی و مذهبی از سراسر جهان
فراخوان مراکز علمی برای حضور در مراسم وداع رهبر شهید
هیات اقتصادی ایران به‌زودی راهی پاکستان می‌شود
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و چهارم
محدودیت ترافیکی جاده چالوس لغو شد