×
سیاسی
شناسه خبر : 310880
تاریخ انتشار : جمعه 1405/01/28 ساعت 14:23
تأکید رئیس‌جمهوری بر ضرورت بازنگری در ساختار اختیارات استان‌ها

تأکید رئیس‌جمهوری بر ضرورت بازنگری در ساختار اختیارات استان‌ها

رئیس‌جمهوری در بازدید از وزارت کشور تأکید کرد اکنون فرصت مناسبی برای بازنگری و تفویض اختیارات بیشتر به استان‌ها با توجه به ظرفیت‌های محلی فراهم شده است.

نورنیوز-گروه سیاسی: مسعود پزشکیان در جریان بازدید و نظارت ستادی از وزارت کشور و حضور در جلسه ستاد مدیریت بحران، با قدردانی از اقدامات مدیران، مسئولان و استانداران در جریان تجاوز نظامی آمریکا و رژیم اسرائیل به ایران، اظهار کرد: دستاوردهای حاصل‌شده در اداره مطلوب کشور در شرایط جنگ مرهون زحمات شبانه‌روزی مجموعه مدیریتی کشور است و لازم می‌دانم از این اقدامات صمیمانه تقدیر و تشکر کنم.

رئیس‌جمهوری رویکرد دولت در واگذاری اختیارات به مدیران استانی را موفق ارزیابی و بر ضرورت بهره‌گیری از شرایط فعلی برای تمرکز زدایی و اصلاح ساختارهای مدیریتی تاکید کرد و افزود: در مقطع کنونی، بهترین فرصت برای تثبیت و بازنگری در ساختار واگذاری اختیارات، چه در حوزه مقررات، چه قوانین و چه چارچوب‌های اجرایی فراهم شده است. اکنون پذیرش عمومی نسبت به کارآمدی این رویکرد افزایش یافته و این مسیر می‌تواند به حل مسائل کشور کمک کند.

پزشکیان با اشاره به تصمیم دولت در اصلاح نظام پرداخت یارانه، آن را اقدامی به‌هنگام دانست و گفت: در صورت تداوم روندهای پیشین، امکان مدیریت چالش‌های موجود فراهم نبود. تأمین ارز برای کالاهای اساسی با نرخ‌های گذشته عملاً امکان‌پذیر نبود و فشارهای گسترده‌ای برای تخصیص منابع ارزی وجود داشت، در حالی که چنین منابعی در دسترس نبود.

رئیس‌جمهوری تصریح کرد: اصلاح روندها به‌ویژه در حوزه مدیریت منابع، نقش مؤثری در عبور از مشکلات ایفا کرده است.

وی با تأکید بر ضرورت تفویض اختیار به استان‌ها، گفت: اکنون زمان مناسبی برای بازنگری در اختیارات و واگذاری مسئولیت‌های بیشتر به استان‌هاست تا بتوانند متناسب با ظرفیت‌ها و شرایط خود، تصمیم‌گیری و اقدام کنند. به‌ویژه استان‌های مرزی می‌توانند با بهره‌گیری از این اختیارات، نقش مؤثری در توسعه تجارت، تأمین نیازها و حل مسائل اقتصادی کشور ایفا کنند.

پزشکیان ادامه داد: استانداران باید با اختیاراتی که در اختیار دارند، نسبت به تأمین مواد اولیه مورد نیاز صنایع اقدام کرده و در این مسیر از ظرفیت‌های محلی بهره بگیرند. در بسیاری از موارد نیازی به اخذ مجوزهای متمرکز نیست و استان‌ها می‌توانند با تصمیم‌گیری مستقیم، فرآیندهای تولید و تأمین را تسهیل کنند.

رئیس‌جمهوری با اشاره به ضرورت حمایت از بخش تولید، به موضوع توسعه انرژی‌های نو، به‌ویژه انرژی خورشیدی اشاره و اظهار کرد: فعالان حوزه تولید، از جمله در بخش کشاورزی و دامداری، می‌توانند با سرمایه‌گذاری در نصب پنل‌های خورشیدی، با تأمین انرژی مورد نیاز، از نگرانی‌های مرتبط با تأمین برق بکاهند. در این مسیر، شبکه بانکی نیز باید با ارائه تسهیلات، از تأمین نقدینگی مورد نیاز تولیدکنندگان حمایت کند.

وی با یادآوری چالش‌های احتمالی آتی در حوزه تأمین گاز تاکید کرد: با توجه به کاهش ظرفیت تولید گاز، لازم است از هم‌اکنون برنامه‌ریزی‌های لازم برای مدیریت مصرف و جایگزینی منابع انرژی انجام شود و استان‌ها می‌توانند با اتخاذ راهکارهای متنوع، از جمله بهینه‌سازی مصرف و استفاده از فناوری‌های نوین گرمایشی با بهره‌وری بالا، وابستگی به گاز را کاهش دهند.

پزشکیان با اشاره به استفاده از تجهیزات کم‌مصرف و فناوری‌های نوین، ادامه داد: بهره‌گیری از وسایل گرمایشی با راندمان بالا می‌تواند نقش قابل‌توجهی در کاهش مصرف انرژی ایفا کند و لازم است با برنامه‌ریزی مناسب، زمینه دسترسی عمومی به این تجهیزات فراهم شود.

رئیس‌جمهوری یادآور شد: استانداری‌ها می‌توانند با تدوین برنامه‌های تشویقی، ارائه تسهیلات و اعمال سیاست‌های کنترلی در حوزه مصرف، نقش مؤثری در مدیریت انرژی ایفا کنند. برگزاری جلسات تخصصی با حضور استانداران و کارشناسان برای بررسی راهکارهای اجرایی، آموزش، تأمین تجهیزات و اصلاح الگوی مصرف، از جمله اقدامات ضروری در این زمینه است.

وی شرایط کنونی را فرصتی مناسب برای برنامه‌ریزی همزمان در حوزه تأمین انرژی زمستانی، مدیریت مصرف و کاهش وابستگی به منابع محدود دانست و گفت: دولت آمادگی دارد در این مسیر، از تمامی ظرفیت‌های لازم برای حمایت از استان‌ها استفاده کند.

پزشکیان همچنین با تأکید بر رویکرد محله‌محوری، آن را از راهکارهای مؤثر در مدیریت بحران‌ها و ارتقای تاب‌آوری اجتماعی دانست و تصریح کرد: تقویت اختیارات در سطح محلات و جلب مشارکت مستقیم مردم می‌تواند بسیاری از مسائل از جمله بازسازی، اشتغال، آموزش و حمایت‌های اجتماعی را با سرعت و کارآمدی بیشتری حل‌وفصل کند.

واگذاری مسئولیت به ساختارهای محلی و ایجاد نوعی حکمرانی محلی این امکان را فراهم می‌کند که ظرفیت‌های مردمی به‌صورت هدفمند در مسیر حل مشکلات به‌کار گرفته شود.

رئیس‌جمهوری با اشاره به نقش محوری مساجد در بسیج ظرفیت‌های مردمی، اظهار کرد: مساجد می‌توانند به‌عنوان کانون‌های هماهنگی در محلات، در ساماندهی کمک‌ها، حمایت از آسیب‌دیدگان و ارتقای همبستگی اجتماعی ایفای نقش کنند. با تکیه بر مشارکت مردم و نهادهای محلی، می‌توان زمینه همراهی عمومی در اجرای سیاست‌ها، از جمله اصلاحات اقتصادی و مدیریت منابع، را فراهم و از بروز آسیب‌هایی همچون رانت و فساد جلوگیری کرد.


نظرات

آخرین اخبار
آمدم ای شاه پناهم بده
لاوروف:جنگ ایران با توافقی همه جانبه حل می شود
علیرضا شریفی در جمع برترین تازه‌واردهای بسکتبال آسیا
هشدار سفیر ایران در فنلاند درباره امنیت کریدورها برای کشورهای اروپایی
دوران جدیدی را با راهبری آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای آغاز کرده ایم
رای منفی روسیه و چین به سند پیشنهادی امارات درباره تنگه هرمز
تداوم حملات کوبنده نیروهای مسلح ایران به پایگاههای آمریکا؛ بیانیه مهم نیروی دریایی سپاه
شلیک امریکا به قلب 10 قایق صیادی در عسلویه
تقدیر رئیس جمهور از حضور تاریخی مردم در مراسم بدرقه رهبر شهید
آغاز فروش ارز اربعین از شنبه 20تیرماه
تشییع رهبر شهید ایران از دریچه نگاه CNN
از بین‌الحرمین تاصحن رضوی؛ رواق دارالذکر، آرامگاه ابدی رهبر شهید انقلاب
گزارش تصویری| تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب اسلامی در مشهد مقدس
فرودگاه ایرانشهر بسرعت بازسازی می شود
سرلشکر عبداللهی: قاتلان قائدِ شهید را قصاص خواهیم کرد
اسرائیل در ترور سخنگوی حماس ناکام ماند
بازسازی یک خط از مسیر ریلی آسیب دیده نیشابور - مشهد
وداع تاریخی یک ملت با رهبر شهید
بازتاب تشییع رهبر شهید ایران در رسانه‌های روسیه
نتانیاهو: از جنوب لبنان عقب نشینی نمی کنیم
امضای توافق‌های اقتصادی عربستان و کانادا
ترامپ، پیشوای ابتذال سیاست و سقوط اخلاق در حکمرانی
خدمت‌رسانی هزار طلبه قم به زائران مراسم تشییع رهبر شهید
تشییع میلیونی پیکر امام شهید نقطه عطف تاریخی است
نکیسا: جام را با نیوزیلند از دست دادیم
افزایش قیمت بنزین آمریکا در سایه تنش‌های نفتی
رونمایی از ترجمه روسی کتاب «پدر دلسوز»
ارائه 57هزار خدمات درمانی در مراسم وداع
ایران مقابل ماجراجویی امریکا می ایستد
مصر در آستانه هسته‌ای شدن
خروج اضطراری نفت ایران قبل از محاصره دریایی آمریکا
دستگیری سرکرده ارشد داعش در سوریه
3 شهید و 15 مجروح در حمله آمریکا به بندر صیادی سیریک
رایزنی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه عمان و ترکیه
استقبال بن سلمان از نخست وزیر کانادا در جده
بازسازی فوری پل آق قلا پس از حمله امریکا
پدیده لیگ، پرسپولیسی شد
رایزنی اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات
بدرقه 10میلیونی رهبر شهید در عراق
بخشودگی 100درصدی جرایم مالیاتی تا 30 تیر
پرداخت سود سپرده‌های بانکی با رفع اختلال‌
جزئیات جدید بیمه سلامت/ کدام دهک ها رایگان شدند؟+ اعلام نرخ سایر دهک‌ها
این آمار فقط یک عدد نیست؛ یک هشدار است
آخرین خبر از نقل و انتقالات استقلال امروز پنجشنبه 18 تیر 1405 | شوک بزرگ به استقلال
نخست‌وزیر عراق: پس از پایان مهلت، سلاح در اختیار دولت خواهد بود
اصابت 10موشک بالستیک به مرکز فرماندهی کنترل دشمن در غرب آسیا
جنگنده اف-16 آمریکایی در آتش سوخت
تحلیلگر هندی: ادعای التماس ایران برای توافق، روایت‌سازی ترامپ است
توافق آلمان و آمریکا برای استقرار موشک‌های تاماهاوک
پرداخت حقوق خانواده شهدای جنگ رمضان ابلاغ شد