×
اقتصادی
شناسه خبر : 310868
تاریخ انتشار : جمعه 1405/01/28 ساعت 12:15
جنگ رمضان و چرایی فروپاشی غول های اقتصادی امارات؟

نورنیوز بررسی می‌کند،

جنگ رمضان و چرایی فروپاشی غول های اقتصادی امارات؟

همزمان با تشدید تنش‌های منطقه‌ای در «جنگ رمضان»، بازار سهام امارات با شوکی جدی مواجه شد؛ به‌طوری که ارزش سهام 10 شرکت بزرگ این کشور با افتی قابل‌توجه و بعضاً دو رقمی همراه شد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: تحولات ژئوپلیتیکی و درگیری‌های نظامی در منطقه خاورمیانه همواره تأثیر مستقیمی بر بازارهای مالی داشته‌اند و «جنگ رمضان» نیز از این قاعده مستثنی نبوده است. در این میان، اقتصاد امارات متحده عربی به‌عنوان یکی از قطب‌های مالی و تجاری منطقه، به‌طور محسوسی از این تنش‌ها آسیب دیده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد ارزش سهام ۱۰ شرکت بزرگ اماراتی طی این دوره با کاهش قابل‌توجهی مواجه شده است؛ موضوعی که بار دیگر شکنندگی بازارهای وابسته به سرمایه‌گذاری خارجی در شرایط بحران را آشکار می‌کند.
در صدر این ریزش‌ها، شرکت سرمایه‌گذاری «خلیفه بن زاید» قرار دارد که با افتی حدود ۳۶.۵ درصدی، بیشترین کاهش ارزش را در میان شرکت‌های مورد بررسی تجربه کرده است. این افت سنگین نشان می‌دهد شرکت‌های وابسته به پروژه‌های توسعه‌ای و جریان‌های سرمایه خارجی، در برابر نااطمینانی‌های سیاسی بیشترین آسیب‌پذیری را دارند.
پس از آن، دو بانک بزرگ کشور یعنی اول فرست ابوظبی بانک (FAB) و امارات NBD قرار دارند که هر دو با افتی بیش از ۱۵ درصد مواجه شده‌اند. این کاهش هم‌زمان در دو بانک اصلی امارات نشان‌دهنده افزایش نگرانی سرمایه‌گذاران و کاهش اعتماد به ثبات نظام مالی در شرایط تنش منطقه‌ای است.
در بخش املاک و مستغلات نیز فشار فروش به‌وضوح دیده می‌شود. شرکت‌های بزرگ این حوزه مانند اعمار پراپرتیز (Emaar Properties) و الدار پراپرتیز (Aldar Properties) کاهش محسوسی را تجربه کرده‌اند؛ روندی که هم‌زمان با افت معاملات ملکی در دبی و ابوظبی و کاهش تقاضای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن همراه بوده است.
در حوزه تجارت و لجستیک بین‌المللی، شرکت بزرگ دی پی ورلد (DP World) نیز با افت ارزش سهام مواجه شده که نشان‌دهنده نگرانی بازار از اختلال یا کاهش جریان تجارت جهانی در سایه نااطمینانی‌های ژئوپلیتیکی است. در بخش فناوری و ارتباطات نیز گروه اتصالات امارات (e&) تحت تأثیر فضای منفی بازار، کاهش ارزش سهام را ثبت کرده است.
در بخش انرژی، شرکت ادنوک گس (ADNOC Gas) نیز با افتی بین ۵ تا ۱۲ درصد مواجه شده است؛ موضوعی که نشان می‌دهد حتی بخش انرژی که معمولاً ستون پایدار اقتصاد امارات محسوب می‌شود، از شوک‌های سیاسی در امان نیست. همچنین بانک تجاری ابوظبی و بانک اسلامی دبی نیز در میان مؤسسات مالی قرار دارند که کاهش ارزش بازار را تجربه کرده‌اند و این موضوع نشان‌دهنده سرایت ریسک به کل شبکه بانکی کشور است.
در مجموع، افت هم‌زمان در شرکت‌هایی مانند اول فرست ابوظبی بانک، امارات NBD، اعمار، الدار، دی پی ورلد، اتصالات امارات و ادنوک گس نشان می‌دهد که تقریباً تمام بخش‌های اصلی اقتصاد بورسی امارات تحت فشار قرار گرفته‌اند.
از منظر کلان اقتصادی، این تحولات بار دیگر نشان می‌دهد که اقتصادهایی مانند امارات که به سرمایه خارجی، جریان آزاد سرمایه و ثبات ژئوپلیتیکی وابسته‌اند، در برابر شوک‌های سیاسی بسیار حساس هستند. بازار سهام این کشور نیز به‌عنوان یکی از بازترین بازارهای منطقه، به سرعت به تحولات امنیتی واکنش نشان داده و همین موضوع باعث کاهش قابل‌توجه ارزش کل بازار شده است.
با وجود این، برخی تحلیلگران معتقدند در صورت کاهش تنش‌ها، امکان بازگشت تدریجی بازارها وجود دارد. با این حال، در کوتاه‌مدت افزایش ریسک سرمایه‌گذاری و احتمال خروج بخشی از سرمایه‌های خارجی همچنان محتمل است.
در نهایت، «جنگ رمضان» بار دیگر نشان داد که در اقتصادهای به‌هم‌پیوسته جهانی، به‌ویژه در مناطق حساس ژئوپلیتیکی، مرز میان سیاست و بازار بسیار باریک است و یک بحران سیاسی می‌تواند در مدت کوتاهی میلیاردها دلار از ارزش بازارهای مالی را تحت تأثیر قرار دهد.

 


نظرات

آخرین اخبار
هشدار عراقچی نسبت به عملیات های پرچم دروغین اسرائیل در منطقه
ترامپ مدعی دستیابی هیات صلح غزه به توافقی تاریخی شد
انفجارهای شدید در جنوب لبنان/رژیم صهیونیستی از حدود 700 تُن مواد منفجره استفاده کرد
انفجار مهیب در باب‌المندب
خدمات درمانی ارتش تا پایان بازگشت زائران در مرزها ادامه دارد
قالیباف: آمریکایی‌ها تاوان خواهند داد
اوضاع بنزین در روسیه وخیم شد
عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد
ناسزاگویی ترامپ به مشاورانش در پی ناامیدی از جنگ علیه ایران
سنای آمریکا به طرح توقف جنگ علیه ایران رأی منفی داد
وزیر خزانه داری مامور شد؛ فراهم کردن مقدمات سفر شی جین‌پینگ به آمریکا
سیل شدید در گلستان موجب خسارت به کشاورزی و راه آهن شد
روایت سرلشکر عبداللهی از پایان دوران بزن و دررو در منطقه
قتل هولناک زن جوان در مشهد؛ قاتل پس از آتش زدن جسد به پلیس مراجعه کرد
بقائی: حمله به قشم تداعی‌کننده اقدامات داعش است
خلاصه و نتیجه بازی پرسپولیس و آلانیا
آیا واشنگتن در تله راهبردی ایران گرفتار شده است؟
دادستانی تهران علیه حامیان محکومان شبه کودتای دی ماه 1404 اعلام جرم کرد
آیا تهران از بحران آب عبور کرده است؟
تنش روسیه و اوکراین در دریای خزر؟ واکنش مسکو به حمله پهپادی
رصد کامل پایانه‌های مسافربری اربعین؛ برخورد با گران‌فروشی بلیت در مرزها
آمریکا یک فرد و 5 شرکت مرتبط با ماهان ایر را تحریم کرد
عذرخواهی وزیر خارجه اوکراین از ایران؛ روایت یک منبع آگاه در تهران
عمار حکیم: عراق پل ارتباطی میان کشورهاست نه میدان تسویه‌حساب‌ها
نتانیاهو در فاکس‌نیوز شهردار نیویورک را هدف حمله لفظی قرار داد
چرخش دوباره استقلال به سمت بصره
آژانس بین‌المللی انرژی: فروش خودروهای برقی در جهان 35 درصد رشد داشته است
کودک‌آزاری در خاش؛ ورود فوری پلیس، دادستانی و بهزیستی به پرونده
یوفا، فیفا را تحریم کرد
دور جدید جنگ تجاری آمریکا و چین؛ واشنگتن تعرفه‌های جدید وضع کرد
درگذشت فرهنگ شکوهی؛ پاسدار زبان و میراث شفاهی سمنان
همدستی هند با اسرائیل در کودک کشی
مسکن از دسترس مردم خارج شد؛ جهش تا 8 برابری قیمت در مناطق تهران+جدول قیمت ها
قیمت طلا آب شده امروز پنجشنبه 8 مرداد کاهشی شد؟
تاکید سردار رضایی بر امنیت پایدار مرزهای شلمچه و چذابه
کولیوند: 8500 نیروی هلال احمر و 200 آمبولانس در عراق به زائران خدمت می‌کنند
بقائی: آمریکا و رژیم صهیونیستی مقصران اصلی نابودی حقوق بین الملل در جهان
مدودف: پایان درگیری در اوکراین با پیروزی روسیه رقم خواهد خورد
درآمد گمرکی سیستان و بلوچستان با توسعه کولبری افزایش می‌یابد
کاوه کاویان درگذشت؛ نگاهی به کارنامه بازیگر «مجردها» و «بوتیک»
معاون دادستان کل کشور: برای اجرای احکام تغییر کاربری در شمال ضرب‌الاجل تعیین شد
برنامه نیمه نهایی لیگ ملت های والیبال 2026 اعلام شد
دو سوم آمریکایی‌ها جنگ علیه ایران را بی‌فایده می‌دانند
ادامه ممنوعیت صادرات بنزین، گازوئیل و سوخت کشتی در روسیه
درگیری مسلحانه در شادگان؛ شهادت یک نیروی پلیس
مصوبه جدید دولت برای ساماندهی نیروهای شرکتی/نحوه پرداخت حقوق مشخص شد
طراحی سیستم ضدسرقت چندلایه خودرو در ایران
یک تغییر غافلگیرکننده جدید در پرسپولیس!
نورنما | ویدئویی از شدت زمین لرزه اخیر در ژاپن
تکذیب حمله انصارالله به بندر دمیاط؛ وزارت خارجه یمن ادعای ریاض را رد کرد