×
بین الملل
شناسه خبر : 310798
تاریخ انتشار : جمعه 1405/01/28 ساعت 02:40
بیانیه آمریکا، اسرائیل و لبنان در پی آغاز آتش‌بس 10 روزه در لبنان

بیانیه آمریکا، اسرائیل و لبنان در پی آغاز آتش‌بس 10 روزه در لبنان

وزارت امور خارجه آمریکا در پی آغاز آتش بس 10 روزه میان اسرائیل و لبنان که از امروز پنجشنبه (بامداد جمعه به وقت لبنان) آغاز می شود، اعلام کرد که آتش‌بس می تواند تمدید شود، در عین حال به تل آویو این مجوز را داد که تحت لوای «دفاع» از خود می تواند اقدام نظامی کند.

نورنیوز-گروه بین الملل: وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی در بیانیه مشترک خود، لبنان و اسرائیل آورده است که پس از مذاکرات مستقیم سازنده در ۱۴ آوریل بین لبنان و اسرائیل که با میانجیگری ایالات متحده آمریکا انجام شد، به یک تفاهم برای صلح پایدار دست یافته اند.

در این بیانیه مشترک با اشاره به اینکه «لبنان و اسرائیل چالش‌های مهمی را که دولت لبنان از سوی گروه‌های مسلح غیردولتی با آن مواجه است به رسمیت می‌شناسند» تصریح شده است: اسرائیل و لبنان درک می‌کنند که فعالیت این گروه‌ها باید مهار شود، به‌گونه‌ای که تنها نیروهای مجاز به حمل سلاح در لبنان، نیروهای مسلح لبنان (LAF)، نیروهای امنیت داخلی، اداره کل امنیت عمومی، اداره کل امنیت دولتی، گمرک لبنان و پلیس‌های شهری (از این پس «نیروهای امنیتی لبنان») باشند.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «اسرائیل و لبنان تاکید می‌کنند که در حال جنگ با یکدیگر نیستند و متعهد می‌شوند با حسن نیت وارد مذاکرات مستقیم، با تسهیل‌گری ایالات متحده، شوند؛ با هدف دستیابی به یک توافق جامع که امنیت، ثبات و صلح پایدار میان دو کشور را تضمین کند.»

در این بیانیه که به عنوان بیانیه مشترک آمریکا، اسرائیل و لبنان منتشر شده، آمده است: «اسرائیل و لبنان از تاریخ ۱۶ آوریل ۲۰۲۶، ساعت ۱۷:۰۰ به وقت شرق آمریکا، به مدت اولیه ۱۰ روز، به عنوان نشانه‌ای از حسن نیت دولت اسرائیل، با هدف فراهم کردن مذاکرات با حسن نیت برای دستیابی به یک توافق امنیتی و صلح دائمی بین اسرائیل و لبنان، آتش‌بس را اجرا خواهند کرد.»

بر اساس این بیانیه، «این دوره اولیه می‌تواند با توافق متقابل بین لبنان و اسرائیل، در صورت اثبات پیشرفت در مذاکرات و اثبات مؤثر توانایی لبنان در اعمال حاکمیت خود، تمدید شود.»

وزارت خارجه آمریکا در بخش دیگری از این بیانیه آورده است: «اسرائیل حق خود را برای انجام تمام اقدامات لازم در دفاع از خود، در هر زمان، در برابر حملات برنامه‌ریزی‌شده، قریب‌الوقوع یا جاری محفوظ می‌دارد. توقف خصومت‌ها مانع این امر نخواهد شد. علاوه بر این، هیچ عملیات نظامی تهاجمی علیه اهداف لبنانی، از جمله غیرنظامیان، نظامیان و سایر اهداف دولتی، در خاک لبنان از طریق زمین، هوا و دریا انجام نخواهد داد.»

در این بیانیه همچنین آمده است: از ۱۶ آوریل ۲۰۲۶ و ساعت ۱۷ به وقت شرق آمریکا به بعد، دولت لبنان با حمایت بین‌المللی، گام‌های معناداری برای جلوگیری از انجام هرگونه حمله، عملیات یا فعالیت‌های خصمانه گروه‌های مسلح غیردولتی در خاک لبنان علیه اهداف اسرائیلی، برخواهد داشت.

در بیانیه ای که وزارت خارجه آمریکا منتشر کرده، آمده است: «همه طرف‌ها نیروهای امنیتی لبنان را به‌عنوان تنها مسوول انحصاری حاکمیت و دفاع ملی لبنان به رسمیت می‌شناسند؛ هیچ کشور یا گروه دیگری ادعایی برای تضمین حاکمیت لبنان ندارد.»

وزارت خارجه آمریکا در ادامه این بیانیه آورده است: «ایالات متحده درک می‌کند که تعهدات فوق همزمان با این اعلامیه توسط اسرائیل و لبنان پذیرفته خواهد شد. این تعهدات برای ایجاد شرایط لازم برای مذاکرات حسن نیت به سمت صلح و امنیت پایدار طراحی شده‌اند.»

وزارت خارجه آمریکا همچنین وعده داده است: «ایالات متحده همچنین قصد دارد تلاش‌های بین‌المللی برای حمایت از لبنان را به عنوان بخشی از تلاش‌های گسترده‌تر خود برای پیشبرد ثبات و رفاه در منطقه رهبری کند.»

دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد که اسرائیل و لبنان با یک آتش‌بس ۱۰ روزه موافقت کرده‌اند که از ساعت ۵ بعدازظهر امروز پنج‌شنبه به وقت شرق آمریکا آغاز خواهد شد.

ترامپ در شبکه اجتماعی تروث سوشال خود نوشت: من هم‌اکنون گفت‌وگوهای بسیار خوبی با جوزف عون رئیس جمهور محترم لبنان و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل داشتم. این دو رهبر توافق کرده‌اند که برای دستیابی به صلح بین کشورهایشان، رسماً آتش‌بس ۱۰ روزه را از ساعت ۵ بعد از ظهر به‌وقت شرق آمریکا (۲۱ به وقت گرینویچ) آغاز کنند.

«تامی پیگوت» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز روز سه شنبه ۱۴ آوریل ۲۰۲۶ برابر با ۲۵ فروردین ۱۴۰۵ در پی مذاکرات مستقیم میان بیروت – تل آویو در واشنگتن اعلام کرد: «دو طرف (لبنان و اسرائیل) توافق کرده‌اند مذاکرات مستقیم را در زمان و مکانی که به‌طور مشترک تعیین خواهد شد، انجام دهند.»

این مذاکرات با حضور «ندی حماده معوض» و «یحیئیل لیتر» سفیران لبنان و اسرائیل در واشنگتن و «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا برگزار شد.

به گزارش ایرنا، «جوزف عون» رئیس جمهور لبنان در عین حال هشدار داده بود: اگر اسرائیل به اشغال اراضی جنوب لبنان ادامه دهد، ثبات هرگز به این منطقه بازنمی‌گردد، راه‌حل تنها استقرار مجدد نیروهای ارتش لبنان تا مرزهای شناخته شده بین‌المللی است و اینکه ارتش به تنهایی مسوولیتش را بر عهده بگیرد.


نظرات

آخرین اخبار
ادعای آکسیوس درباره حملات آمریکا به نقاطی در ایران
تکمیل حلقه مفقوده کریدور شمال-جنوب در گرو اقدام روسیه
انفجارهای مهیب کی‌یف را لرزاند؛ مردم به ایستگاههای مترو پناه بردند
چشم‌انداز تجارت 10میلیارد دلاری میان ایران و پاکستان
کارشکنی تازه آمریکا در مسیر دیپلماسی؛ تحریم‌های موازی خزانه‌داری همزمان با ادعای تفاهم
موج محکومیت حملات آمریکا و عربستان به عراق؛ از تهران تا صنعا و بغداد
واردات ربات‌های انسان‌نمای چینی به آمریکا ممنوع شد
سنتکام چگونه دکترین حقوق دریاها را در تنگه هرمز زیر پا گذاشت؟
آماده‌باش کامل در اوکراین؛ زلنسکی از حمله قریب‌الوقوع مسکو خبر داد
5 راهکار تناسب اندام به جای دراز و نشست
ترور ناجوانمردانه مأمور حافظ امنیت در ایرانشهر؛ عملیات تعقیب آغاز شد
کارنامه نیمه اول، دستورکار نیمه دوم
گفت‌وگوی وزیر خارجه مصر و فرستاده ویژه آمریکا درباره تحولات منطقه
شهادت 4 پاسدار مأمور تأمین امنیت اربعین در حمله به عراق
واکنش سفارت ایران در غنا به پیام ترامپ
سپاه: بستن یک حساب کاربری، هرگز نمی‌تواند صدای حق را خاموش سازد
یادی از  خالق خاطرات شیرین سینمای ایران تهران،/چهارشنبه/ مجلس ترحیم زنده یاد اکبر عبدی
آیت‌الله نورمفیدی: تهمت به مسئولان از مرز اخلاق و قانون گذشته است
گزارش تصویری | مراسم یادبود مرحوم اکبر عبدی در مسجد جامع شهرک غرب
دستگیری عاملان شهادت 2 بسیجی در مشهد
شعله‌ها در هورالعظیم فروکش کردند
بررسی ابعاد حمله جنایتکارانه اوکراین به کشتی آنا در دیدار دیپلمات‌های ایران و روسیه
سخنگوی شورای نگهبان: هر اقدامی که ما را مشغول خود کند، به نفع دشمن است
امدادرسانی به 187 نفر در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان
50 تن مواد پتروشیمی احتکاری در ساری کشف شد
تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران
حادثه آسانسور در کرج جان یک نفر را گرفت
تکذیب حمله به کشتی باربری در سواحل فریدونکنار
انفجارهای شدید سلیمانیه عراق را لرزاند
سرپرست وزارت دفاع: خون شهدای اقتدار، توان بازدارندگی ایران را استوارتر از گذشته خواهد کرد
مخالفت بوئینک با تولید موشک‌های پاتریوت در اوکراین
برنامه امتحانات نهایی برگزارنشده پایه دوازدهم 4 استان جنوبی منتشر شد
پیشنهاد تشکیل بلوک نظامی بریکس
تنها نقشه راه؛حفظ امنیت ملی
رایزنی وزرای خارجه قطر و آلمان درباره کاهش تنش‌ها در منطقه
عارف: هیچ بهانه‌ای برای کم‌کاری در توسعه روابط با آفریقا پذیرفته نیست
ادعای دوباره آمریکا در خصوص تنگه هرمز
حمله پهپادی به تاسیسات گازی آمریکا
فرمانده کل ارتش: بر عهد خود با ملت ایستاده‌ایم؛ دفاع از ایران تا آخرین نفس ادامه دارد
منطقه در لبه انفجار!
گزارش «سی‌ان‌ان» از دیدار ونس و نتانیاهو
سفر معنادار کویتی‌ها به پاکستان
نقش مخرب اوکراین در تسلیح گروه‌های مافیایی اروپا
بازی «بی بی» و زلنسکی در دفن گراهام
حسرت بزرگ لواندوفسکی از رد قرارداد میلیون یوریویی
رویارویی روسیه با 30 هزار تحریم
کانادا خشونت‌های صهیونیست‌ها در کرانه باختری را محکوم کرد
مراسم یادبود اکبر عبدی؛ از اشک هنرمندان تا عصبانیت از سلفی‌بگیران + تصاویر
فعالیت تمامی مدارس به صورت حضوری خواهد بود
هدایت پیکان به الهامی سپرده شد