×
بین الملل
شناسه خبر : 310779
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/01/27 ساعت 23:20
آنکارا در تکاپوی پیمان امنیتی مشترک با ریاض - اسلام‌آباد - قاهره است

بلومبرگ:

آنکارا در تکاپوی پیمان امنیتی مشترک با ریاض - اسلام‌آباد - قاهره است

همزمان با سفر نخست وزیر پاکستان به ترکیه، رسانه آمریکایی بلومبرگ نوشت که آنکارا برای تشکیل یک ساختار چهار جانبه همکاری امنیتی مشترک، میزبان جلسه‌ای با مقامات اسلام‌آباد، قاهره و ریاض خواهد بود.

نورنیوز-گروه بین الملل: شهباز شریف نخست وزیر پاکستان امروز(پنجشنبه) بنا بر دعوت رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه جهت حضور در مجمع دیپلماسی آنتالیا و دیدارهای سطح بالا دوجانبه به این کشور سفر کرد.

شریف قرار است ضمن سخنرانی در برخی نشست های مجمع دیپلماسی آنتالیا، با رئیس جمهور ترکیه و برخی مقامات خارجی دیدار کند.

همزمان با این سفر، بلومبرگ به نقل منابع آگاه مدعی شد که ترکیه برای تشکیل یک ساختار چهار جانبه امنیتی با حضور پاکستان، عربستان سعودی و مصر خیز برداشته است.

در این گزارش آمده است: ترکیه در حال آماده شدن برای میزبانی مذاکراتی درباره ایجاد یک مجمع امنیتی منطقه‌ای با پاکستان، عربستان سعودی و احتمالاً مصر است.

به گفته مقامات، هدف ایجاد این ساختار مشترک برای همکاری منظم و ساختارمند در مورد مسائل منطقه‌ای از جمله امنیت است.

رسانه آمریکایی بلومبرگ افزود: بحث‌های احتمالی در آنتالیا در مورد افزایش همکاری امنیتی منطقه‌ای با تلاش‌های فعلی برای یافتن پایان مسالمت‌آمیز جنگ متفاوت است.

وزرای خارجه هر سه کشور پاکستان، عربستان و مصر برای مذاکرات در حاشیه مجمع دیپلماسی آنتالیا که از فردا(جمعه) آغاز می‌شود، دعوت شده‌اند.

منابع آگاه گفتند که این سومین جلسه از این دست در ماه گذشته، پس از بحث‌های قبلی در مورد این موضوع در ریاض و اسلام‌آباد خواهد بود.

به گفته مقامات، هدف از این طرح امنیتی، ایجاد بستری برای همکاری منظم و ساختارمند در مورد مسائل منطقه‌ای از جمله امنیت خواهد بود.

سه‌شنبه گذشته نشست مشورتی مقامات ارشد وزارتخانه‌های امور خارجه پاکستان، عربستان، مصر و ترکیه در آستانه دیدار وزرای این چهار کشور در آنتالیا، در شهر اسلام‌آباد برگزار شد.

پاکستان همچنین ۹ فروردین 1405 میزبان نشست چهارجانبه وزرای خارجه با حضور وزیران امور خارجه عربستان، مصر و ترکیه بود که دستور کار آن بررسی تحولات خاورمیانه و تلاش برای توقف جنگ اعلام شد.

بلومبرگ نوشت: بحث‌ها در مورد افزایش همکاری‌های امنیتی منطقه‌ای به قبل از جنگ (آمریکا و اسرائیل، علیه) ایران برمی‌گردد.

در ژانویه امسال گزارش شده بود که گفته می‌شود ترکیه - عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی - به دنبال عضویت در یک پیمان دفاعی موجود بین عربستان سعودی و پاکستانِ مسلح به سلاح هسته‌ای است.

هاکان فیدان وزیر امور خارجه ترکیه در پاسخ به سوالاتی در اواخر همان ماه در مورد این احتمال، وجود مذاکرات را تایید کرد اما گفت که هیچ توافقی امضا نشده است.

پیشینه پیمان دفاعی اسلام‌آباد - ریاض

اواخر مرداد سال گذشته محمد شهباز شریف نخست وزیر پاکستان طی سفر رسمی به عربستان سعودی و دیدارش با محمد بن سلمان ولیعهد این کشور، پیمان دفاع راهبردی متقابل موسوم به اس‌ام‌دی‌اِی (SMDA) میان دو کشور را امضا کرد.

در اعلامیه مشترک سران پاکستان و عربستان درباره امضای توافق راهبردی دفاعی مشترک آمده است: این توافقنامه که نشان دهنده تعهد مشترک هر دو کشور برای تقویت امنیت خود و دستیابی به امنیت و صلح در منطقه و جهان است، با هدف توسعه جنبه‌های همکاری دفاعی بین پاکستان و عربستان و تقویت بازدارندگی مشترک در برابر هرگونه تجاوزی انجام می‌شود.

در این توافقنامه آمده است که هرگونه تجاوزی علیه هر یک از دو کشور، تجاوز به هر دو کشور تلقی خواهد شد.

یک روز بعد از آن (۲۷ شهریور) فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه سعودی طی تماس تلفنی با سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان، وی را در جریان توافق دفاعی اخیر عربستان با پاکستان قرار داد.

تابستان گذشته مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران طی سخنرانی در هشتادمین مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک گفت: ایران از پیمان دفاعی میان دو کشور برادر مسلمان، عربستان سعودی و پاکستان، به عنوان آغازی برای یک نظام امنیت فراگیرمنطقه‌ای با همکاری‌ کشورهای مسلمان غرب آسیا در حوزه‌های سیاسی، امنیتی و دفاعی، استقبال می‌کند.


نظرات

آخرین اخبار
نخستین قطعه خط 9 مترو تهران چه زمانی افتتاح می‌شود؟
وعده تأمین اجتماعی برای تسویه بدهی‌های خود+ جزییات و زمان پرداخت
پرداخت کمک بلاعوض به خانوارهای آسیب‌دیده از سیل هرمزگان
ورزشگاه میزبان پرسپولیس در لیگ بیست‌وششم مشخص شد
آمادگی فرودگاه امام خمینی(ره) برای پروازهای اربعین؛ 16 ایرلاین پای کار آمدند
نوراینفو | اشتباهات رایج در پیاده روی اربعین
نبرد بزرگ برای جام جهانی 2038؛ آلمان رقیب جدی آمریکا شد
بازگشت مرد قهرمان یورو/ مانچینی دوباره سرمربی ایتالیا شد
رکورد خودکشی در ارتش اسرائیل؛ پیامدهای جنایات در جنگ غزه
توقف ناگهانی فعالیت بزرگ‌ترین پالایشگاه گازی جهان در قطر
پشت ویترین درآمدهای مالیاتی، موتور اقتصاد خاموش مانده است
تجاوز مشترک آمریکا و عربستان به مقرهای مقاومت در عراق ؛ 20 شهید و 32 زخمی
قیمت گوشت قرمز امروز 7 مرداد + جدول قیمت ها
بازگشت پیکر شهید خلبان سوخو 24 به میهن؛روایت ارتش از شجاعت خلبان کاظمی
پپ گواردیولا میزبان 25 کودک فلسطینی در اردوگاه تابستانی شد
نورویدئو | از وزارت دفاع تا وزارت جنگ؛ واشنگتن چه نقشه‌ای در سر دارد؟
آخرین وضعیت قیمت طلا و سکه؛ رکود معاملات ادامه دارد
وزارت بهداشت؛ امتحانات جامع پزشکی و دندان‌پزشکی عقب افتاد
قیمت طلای جهانی امروز 7 مرداد 1405؛ بازار در انتظار تصمیم فدرال رزرو
زاکانی: ادامه فعالیت انبارهای نفت در شهر تهران صلاح نیست
علت شنیده شدن صدای انفجار در دزفول اعلام شد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 7 مرداد 1405+ جدول کامل قیمت ها
بحران پشت آمار؛ میلیون‌ها جوان بیرون از میدان زندگی
مرحله جدید اجرای کالابرگ الکترونیکی آغاز شد+ جزییات
آیا دیپلماسی کارساز خواهد شد؟
قیمت دینار عراق امروز چهارشنبه 7 مرداد اعلام شد
تردد در محورهای اربعینی روان است؛ محور بندرعباس–لار همچنان مسدود
مرگ دلخراش 5 زن در سقوط مرگبار مینی‌بوس در جاده کاشمر
آمریکا در پارادوکس جنگ و مذاکره
پیش‌فروش بلیت قطار در همه مسیرها آغاز شد
لینک و برنامه قطعی برق ایلام امروز چهارشنبه 7 مرداد
زمان برگزاری امتحانات نهایی معوق پایه دوازدهم در 4 استان جنوبی اعلام شد
برنامه قطعی برق قم امروز چهارشنبه 7 مرداد اعلام شد
وقت چرخش راهبردی صدا و سیما
گرمای هوا آلودگی سمی را دو برابر می‌کند
آخرین وضعیت ترافیک جاده‌های کشور؛ ترافیک سنگین در آزادراه قزوین–کرج–تهران
لایحه مقابله با جنایات بین‌المللی؛ تجلی عدالت کیفری ملی
پشت نقاب دیپلماسی؛ اتاق عملیات جدید علیه تهران
نشنال اینترست: آمریکا در برابر ایران به اهداف راهبردی خود نرسید
اولیانوف: اوکراین پس از هشدارهای ایران از موضع اولیه خود عقب‌نشینی کرد
برنامه مسابقات ورزشی امروز چهارشنبه 7 مرداد 1405
حملات موشکی ایران به پایگاههای آمریکا در اردن؛ سه نفتکش متخلف هدف قرار گرفتند
اقتصادنگار | آیا گران شدن بنزین مصرف و قاچاق آن را کم می‌کند؟
وضعیت آب و هوا امروز چهار شنبه 7 مرداد 1405+ وضعیت استانها
آسم و آلرژی در کودکان را با سرماخوردگی اشتباه نگیرید
روش‌های طلایی برای محافظت از پوست در پیاده روی اربعین
غذای ناسالم عامل مرگ 1.5 میلیون نفر در جهان
نمک زیاد،قاتل خاموش سلامت ایرانی‌ها/توصیه‌هایی برای کاهش مصرف
خطرات بهداشتیِ یک مُد پرطرفدار
جزئیات طرح جدید بهزیستی برای کمک به خانواده‌های دارای چندقلو