×
بین الملل
شناسه خبر : 310766
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/01/27 ساعت 21:48
آتش بس لبنان بازنویسی خاموش معادلات قدرت منطقه‌ای

نورنیوز بررسی می‌کند،

آتش بس لبنان بازنویسی خاموش معادلات قدرت منطقه‌ای

آتش‌بس اعلام‌شده در لبنان نه یک ابتکار یک‌جانبه، بلکه محصول تغییر موازنه قدرت به نفع محور مقاومت است؛ جایی که فشارهای میدانی و سیاسی ایران و حزب‌الله، رژیم صهیونیستی را ناچار به پذیرش توقف درگیری و عقب‌نشینی تاکتیکی کرده است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: تحولات اخیر نشان می‌دهد که معادله قدرت در منطقه به‌طور معناداری تغییر کرده است. آتش‌بس در لبنان زمانی اعلام شد که طرف اسرائیلی در موقعیت برتری قرار نداشت و ادامه درگیری می‌توانست هزینه‌های فزاینده‌ای بر آن تحمیل کند. در چنین شرایطی، پذیرش آتش‌بس نه یک انتخاب، بلکه یک ضرورت تحمیلی بود.

نقش حزب‌الله در ایجاد این وضعیت تعیین‌کننده است. این جریان با حفظ توان بازدارندگی و نشان دادن آمادگی برای تداوم درگیری، توانست طرف مقابل را در وضعیت فرسایشی قرار دهد. این بازدارندگی تنها نظامی نبود، بلکه ابعاد روانی و سیاسی نیز داشت و باعث شد فضای تصمیم‌گیری در تل‌آویو به سمت پذیرش توقف درگیری سوق پیدا کند.

از سوی دیگر، پیوند میان جبهه‌های مختلف مقاومت، به‌ویژه ارتباط راهبردی میان لبنان و سایر نقاط درگیری، باعث شد که هرگونه تشدید تنش، پیامدهای گسترده‌تری برای طرف مقابل داشته باشد. این وضعیت، عملاً گزینه‌های اسرائیل و حامیانش را محدود کرد و آن‌ها را به سمت پذیرش آتش‌بس سوق داد.

نقش کلیدی ایران در مهندسی فشار

ایران در این معادله نقش یک بازیگر تعیین‌کننده را ایفا کرد. اعمال فشار سیاسی و ایجاد هماهنگی میان بازیگران منطقه‌ای، موجب شد که آتش‌بس به‌عنوان یک پیش‌شرط در مسیر تحولات آینده مطرح شود. این فشارها تنها محدود به عرصه دیپلماتیک نبود، بلکه در سطح میدانی نیز با تقویت محور مقاومت همراه شد.

توانایی ایران در پیوند دادن بحران‌های منطقه‌ای به یکدیگر، یکی از عوامل کلیدی در تغییر رفتار طرف مقابل بود. این راهبرد باعث شد که هرگونه اقدام در یک جبهه، تبعاتی در جبهه‌های دیگر داشته باشد. چنین وضعیتی، هزینه تصمیم‌گیری برای آمریکا و اسرائیل را به‌شدت افزایش داد.

در واقع، ایران با استفاده از ابزارهای متنوع خود، از دیپلماسی تا حمایت میدانی، توانست یک چارچوب فشار چندلایه ایجاد کند. نتیجه این فشار، پذیرش آتش‌بس در شرایطی بود که طرف مقابل تلاش داشت آن را به‌عنوان یک موفقیت سیاسی معرفی کند، در حالی که واقعیت میدانی چیز دیگری را نشان می‌دهد.

مدیریت روایت؛ نبردی به موازات میدان

یکی از مهم‌ترین ابعاد این تحول، جنگ روایت‌هاست. تلاش برای نسبت دادن آتش‌بس به ابتکار آمریکا، بخشی از یک راهبرد رسانه‌ای برای کمرنگ کردن نقش مقاومت و ایران است. این در حالی است که شواهد نشان می‌دهد تصمیم به آتش‌بس در شرایطی اتخاذ شد که طرف مقابل با محدودیت‌های جدی مواجه بود.

مدیریت روایت از سوی مقاومت اهمیت بالایی دارد، زیرا این روایت‌ها می‌توانند بر افکار عمومی منطقه و حتی تصمیم‌گیری‌های آینده تأثیر بگذارند. اگر آتش‌بس به‌عنوان یک عقب‌نشینی تحمیلی بر اسرائیل معرفی شود، این امر می‌تواند به تقویت جایگاه حزب‌الله و ایران منجر شود.

در مقابل، روایت‌سازی طرف مقابل با هدف ایجاد شکاف در داخل لبنان و کاهش مشروعیت مقاومت دنبال می‌شود. این موضوع نشان می‌دهد که نبرد اصلی تنها در میدان نظامی نیست، بلکه در عرصه رسانه و افکار عمومی نیز جریان دارد.

پیامدهای راهبردی برای آینده منطقه

آتش‌بس لبنان پیامدهای مهمی برای آینده منطقه دارد. نخستین پیامد آن، تثبیت جایگاه حزب‌الله به‌عنوان یک بازیگر بازدارنده است. این جایگاه نه‌تنها در لبنان، بلکه در سطح منطقه‌ای نیز تقویت شده است.

دومین پیامد، افزایش نقش ایران در معادلات منطقه‌ای است. توانایی تهران در تأثیرگذاری بر روند تحولات، نشان می‌دهد که بدون در نظر گرفتن این نقش، هیچ معادله‌ای در منطقه پایدار نخواهد بود.

در نهایت، این آتش‌بس می‌تواند مقدمه‌ای برای تغییرات گسترده‌تر در معادلات سیاسی و امنیتی منطقه باشد. اگر روند فعلی ادامه پیدا کند، احتمال شکل‌گیری یک نظم جدید منطقه‌ای وجود دارد که در آن محور مقاومت نقش پررنگ‌تری ایفا خواهد کرد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
رژیم صهیونیستی دوباره آتش‌بس را نقض کرد؛ حزب‌الله واکنش نشان داد
پنج‌شنبه 1405/04/04 ساعت 14:19
رژیم صهیونیستی دوباره آتش‌بس را نقض کرد؛ حزب‌الله واکنش نشان داد
حزب‌الله لبنان اعلام کرد که رژیم صهیونیستی بار دیگر آتش‌بس را نقض کرده و شهروندان لبنانی را که برای سرکشی به محل سکونت خود در منطقه دوحه کفررمان رفته بودند، به‌ طور عمدی هدف قرار داده است. مقاومت اسلامی لبنان همچنین اعلام کرد این تجاوزات و نقض‌های مکرر رژیم صهیونیستی را زیر نظر دارد و ثبت و رصد می‌کند.
آمریکا از توافق اسرائیل و لبنان بر سر اجرای آتش‌بس خبر داد
پنج‌شنبه 1405/03/14 ساعت 09:41
آمریکا از توافق اسرائیل و لبنان بر سر اجرای آتش‌بس خبر داد
وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای مدعی شد: در نتیجه مذاکرات به رهبری آمریکا، اسرائیل و لبنان با اجرای آتش‌بس موافقت کردند.
تمدید آتش‌بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی
جمعه 1405/02/25 ساعت 23:46
تمدید آتش‌بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی
وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه اعلام کرد که توافق آتش بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی 45 روز تمدید شد.
ایروانی: شورای امنیت باید اسرائیل را وادار به رعایت کامل آتش‌بس در لبنان کند
چهارشنبه 1405/02/09 ساعت 01:40
ایروانی: شورای امنیت باید اسرائیل را وادار به رعایت کامل آتش‌بس در لبنان کند
نماینده ایران در سازمان ملل گفت شورای امنیت باید به طور قاطع اسرائیل را وادار به رعایت کامل آتش‌بس در لبنان، توقف فوری همه حملات علیه غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی و همچنین خروج همه نیروهای اشغالگر خود از این منطقه کند.
آتش‌بس لبنان به دنبال فشار ایران حاصل شد
جمعه 1405/01/28 ساعت 18:56
فراکسیون مقاومت در پارلمان لبنان:
آتش‌بس لبنان به دنبال فشار ایران حاصل شد
بلوک وفاداری به مقاومت لبنان هشدار داد که مقامات لبنانی در مقابل دیکته‌های آمریکا سر تسلیم فرود آوردند و با انتخاب مذاکره مستقیم با دشمن صهیونیستی، لبنان را به مرحله‌ای بسیار خطرناک برای موجودیت خود به عنوان یک ملت مستقل وارد کرده‌اند.
گزارش اسرائیل هیوم درباره پیامدهای آتش‌بس لبنان
جمعه 1405/01/28 ساعت 05:33
گزارش اسرائیل هیوم درباره پیامدهای آتش‌بس لبنان
روزنامه اسرائیل هیوم در تحلیلی از توافق آتش‌بس لبنان، این تصمیم را نشانه تغییر معادلات منطقه‌ای دانسته و همزمان گزارش‌هایی از افزایش بحث‌ها و انتقادات داخلی در سرزمین‌های اشغالی درباره پیامدهای نظامی و سیاسی این توافق منتشر شده است.
استقبال ایران از آتش‌بس در لبنان
جمعه 1405/01/28 ساعت 00:01
استقبال ایران از آتش‌بس در لبنان
سخنگوی وزارت امور خارجه با استقبال از اعلام آتش‌بس در لبنان، خاطرنشان کرد، توقف جنگ در لبنان بخشی از تفاهم آتش‌بس بین ایران و آمریکا با وساطت پاکستان بود.
هشدار نماینده حزب‌الله به نتیجه مذاکره مستقیم با اسرائیل
پنج‌شنبه 1405/01/27 ساعت 23:08
هشدار نماینده حزب‌الله به نتیجه مذاکره مستقیم با اسرائیل
نماینده حزب‌الله در پارلمان لبنان تأکید کرد که آتش‌بس باید فراگیر بوده و به تحقق مطالبات لبنان منجر شود و هرگونه حضور یا اقدام رژیم صهیونیستی در خاک لبنان، حق مقاومت را برای مردم این کشور مشروع می‌سازد.
یک رسانه اسرائیلی: آتش‌بس لبنان نشان دهنده تسلیم مضاعف در برابر ایران است
پنج‌شنبه 1405/01/27 ساعت 22:37
یک رسانه اسرائیلی: آتش‌بس لبنان نشان دهنده تسلیم مضاعف در برابر ایران است
یک رسانه عبری اذعان کرد: برقراری آتش بس در لبنان به معنای عقب‌نشینی دوباره ترامپ در برابر ایران است.
استقبال ایتالیا از آتش‌بس در لبنان
پنج‌شنبه 1405/01/27 ساعت 21:26
استقبال ایتالیا از آتش‌بس در لبنان
وزیر خارجه ایتالیا اعلام کرد: آتش‌بس در لبنان برای دستیابی به نتیجه مثبت در مذاکرات بین واشنگتن و تهران و برقراری صلح در منطقه بسیار مهم است.
نظرات

آخرین اخبار
پشت پرده یک پرونده امنیتی؛ عراق از بازداشت گروهک خرابکار وابسته به اوکراین خبر داد
هشدار قاطع قرارگاه خاتم‌الانبیا به آمریکا؛ تهدید شناورهای ایرانی بی‌پاسخ نمی‌ماند
پشت پرده نشست امروز ترامپ با نتانیاهو و زلنسکی؛ ایران محور رایزنی‌های واشنگتن
کاشی سیمانی جایگزین کولر برای کاهش دمای ساختمان
هشدار سازمان ملل درباره گسترش شهرک‌سازی اسرائیل در کرانه باختری
فدراسیون فوتبال اسپانیا از باشگاه تراکتور تشکر کرد
شهرداری تهران: فعلاً خبری از اجرای عوارض تردد موتورسیکلت نیست
وزیر آموزش و پرورش: 50 هزار کلاس درس هوشمندسازی می‌شود
واکنش روسیه به اقدامات اوکراین علیه ایران
مارک رافالو: نتانیاهو دیوانه‌ای آدم‌کش است
وزیر اقتصاد از تشکیل کارگروه ویژه برای حل مشکلات تولیدکنندگان دارو خبر داد
زور آمریکا به قاچاقچیان مواد مخدر هم نمی‌رسد
وخامت حال اسرای آزاد شده فلسطینی از زندانهای رژیم صهیونیستی
آمار وزیر بهداشت از شهدای تجاوز اخیر دشمن آمریکایی
جزئیات حادثه حریق در هتل استقلال
بقائی: اربعین امسال با یاد رهبر شهید و شهدای ایران معنایی متفاوت یافته است
این وسایل الکترونیکی را با خود به کربلا نبرید
شبکه دور زدن تحریم‌های ایران هدف کارزار فشار واشنگتن
ادعای ترامپ: احتمال دستیابی به توافق وجود دارد
سی‌ان‌ان: جنگ اوکراین به دریای خزر کشیده شد
جنبش الأمة لبنان: هدف قرار دادن مساجد فلسطین ناشی از ترس صهیونیست‌هاست
تلاش اروپا برای مهار آتش‌سوزی‌های گسترده در فرانسه و اسپانیا
اعتراف جدید در تل‌آویو؛ اسرائیل ظرفیت رویارویی طولانی مدت با ایران را ندارد
خوزستان در محاصره گرمای شدید
گزارش تصویری | آتش‌سوزی‌های گسترده در فرانسه و اسپانیا همزمان با اوج‌گیری گرما
نزدیک شدن هواپیماهای جاسوسی ناتو به مرزهای روسیه
نورنما | وقتی هواپیمای اکراینی ،پهباد روسی میزنه
تذکر اداره برق به ادارات و بانک‌های پر مصرف شیراز
اعلام جرم دادستانی تهران علیه نماینده اسبق مجلس
شکاف در کلاه قرمزها؛ وقتی جیب‌ها فریاد زدند
پیش بینی قیمت دلار فردا سه شنبه 6 مرداد
مسیر ایران همچنان محل تردد از تنگه هرمز
رئیس‌جمهور لبنان: ادامه نقض توافق از سوی اسرائیل را نمی‌پذیریم
حمله جنگنده‌های صهیونیستی به منازل مسکونی جنوب لبنان
رومانی یک دیپلمات روس را اخراج کرد
عارف:هوش مصنوعی از الزامات هوشمندسازی صنایع کشور است
کاهش درخواست و مجوز سقط جنین در سال 1404
غریب‌آبادی: ایران در مذاکرات اسلام‌آباد طرح آمریکا را به دلیل درخواست‌های افراطی رد کرد
همتی: ترمز تورم از ماه گذشته کشیده شد
همراه داشتن چه داروهایی در سفر به عراق ممنوع است؟
اطلاعات مشتریان دومین بانک بزرگ هند در دارک‌وب
مدافع سابق فولاد خوزستان در آستانه انتقال به قطر
غافلگیری و هلاکت یک تیم تروریستی در مرز بانه
پوتین: دشمنان روسیه به «روش‌های آشکار تروریستی» روی آورده‌اند
ارتش یمن: با تعدادی پهپاد خطوط انتقال نفت عربستان را هدف قرار دادیم
رکوردشکنی 75 ساله گرما در ترکیه
ادعای جدید عربستان؛ حمله پهپادی از عراق به تأسیسات نفتی در ریاض
نقش لیندسی گراهام در تحریک ترامپ برای حمله به ایران
پایان قانون سقف بودجه در لیگ برتر فوتبال ؛ شرط جدید فدراسیون برای باشگاه‌ها
رزمایش مشترک کشورهای شورای همکاری خلیج فارس