×
بین الملل
شناسه خبر : 310751
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/01/27 ساعت 20:33
تیم مذاکراتی بی‌تجربه و بی‌تخصص ترامپ با ایران، اوضاع را بدتر می‌کنند

تایمز:

تیم مذاکراتی بی‌تجربه و بی‌تخصص ترامپ با ایران، اوضاع را بدتر می‌کنند

تایمز در گزارشی نوشت که شکست گفت‌وگوها در پاکستان نگرانی‌هایی جدی درباره توان تیم مذاکره‌کننده آمریکا برای دستیابی به توافق ایجاد کرده است.

نورنیوز- گروه بین الملل: در این گزارش آمده است: دیپلمات‌های سابق به نشریه تایمز گفته‌اند که «جارد کوشنر» مشاور و داماد «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا و «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه آمریکا که همراه با «جی‌دی ونس» معاون رئیس‌جمهور هدایت مذاکرات را بر عهده داشتند، فاقد تجربه و تخصص لازم برای پیشبرد یک توافق موفق هستند؛ موضوعی که به گفته این افراد می‌تواند اقتصاد جهانی را بیش از پیش بی‌ثبات کند.

«آرون دیوید میلر» مذاکره‌کننده پیشین خاورمیانه در وزارت خارجه آمریکا عملکرد آن‌ها را «شکست» خوانده و گفته است: «آن‌ها در دیپلماسی نمره مردودی می‌گیرند.»

وی با اشاره به سوابق پیشین این افراد - از جمله مذاکرات ناموفق میان روسیه و اوکراین و بن‌بست در گفت‌وگوهای اسرائیل و حماس - تاکید کرد که این تیم نتوانسته حس فوریت لازم برای رسیدن به توافق را به طرفین منتقل کند.

میلر افزود: برای موفقیت در مذاکرات، باید نوعی توازن منافع میان طرفین ایجاد شود و اگر آمریکا به‌دنبال خروج از این وضعیت است، باید پیشنهادی ارائه دهد که ایران احساس کند دستاوردهایی کسب کرده است.

یک مقام کاخ سفید اعلام کرده که ونس، «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا، ویتکاف و کوشنر همچنان در این مذاکرات همکاری خواهند داشت. با این حال، دیپلمات‌های باسابقه تاکید دارند که در صورت ازسرگیری گفت‌وگوها، هیات آمریکایی باید با آمادگی کامل و اهدافی روشن وارد شود.

«دیوید ساترفیلد» سفیر پیشین آمریکا در ترکیه هشدار داد که بدون تعریف دقیق اهداف راهبردی - چه در داخل و چه در عرصه عمومی - شانس دستیابی به توافق با ایران کاهش می‌یابد. او گفت آمریکا باید به‌وضوح بداند در کجا حاضر به امتیاز دادن است و همچنین درک واقع‌بینانه‌ای از مواضع طرف مقابل داشته باشد.

کوشنر و ویتکاف پیش از ورود به دولت ترامپ، تجربه دولتی نداشتند. کوشنر که به‌عنوان فرستاده ویژه صلح فعالیت می‌کند، رویکرد خود را مبتنی بر «معامله‌محوری» توصیف کرده و گفته است باید به‌جای سخنرانی برای جهان، بر منافع مشترک تمرکز کرد. او همچنین به کم‌اهمیت جلوه دادن زمینه‌های تاریخی در مذاکرات متهم شده است. کوشنر پیش‌تر گفته بود نیازی به «درس تاریخ» ندارد و بیشتر به نتیجه نهایی توجه می‌کند.

این دیدگاه باعث ایجاد تردیدهایی شده است. میلر در این‌باره گفت که او در حال مقایسه «اجاره یک ساختمان» با «مذاکره بر سر یک مناقشه تاریخی» است.

وی در عین حال تاکید کرد که برای مذاکره‌کننده خوب بودن لزوما نیاز به دیپلمات بودن نیست اما شناخت تاریخ و جغرافیا ضروری است.

«رابرت آینهورن» مقام ارشد پیشین وزارت خارجه آمریکا که بین سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ در مذاکرات هسته‌ای با ایران مشارکت داشت، گفت برخلاف معاملات تجاری - که در آن مذاکره‌کنندگان ممکن است اختیار نهایی کردن توافق را در همان لحظه داشته باشند - مذاکرات دیپلماتیک درباره موضوعاتی مانند خلع سلاح هسته‌ای، تحت تاثیر سیاست داخلی طرفین محدود می‌شود.

وی گفت: «مذاکره‌کننده پای میز باید در نظر بگیرد که افکار عمومی داخلی چه تاثیری بر نتیجه خواهد داشت و در مسائل هسته‌ای، مذاکره‌کننده بیش از هر چیز تحت محدودیت بروکراسی دولتی و افکار عمومی قرار دارد.»

آینهورن همچنین اشاره کرد که مذاکرات قبلی هسته‌ای ایران یک «فرایند میان‌سازمانی دقیق و مرحله‌به‌مرحله» بود که در همه سطوح دولت جریان داشت و نقش کارشناسان برای دستیابی به اهداف حیاتی است.

وی با اشاره به ادعای ترامپ مبنی بر لزوم غنی‌سازی صفر درصدی گفت: «غنی‌سازی صفر دقیقا به چه معناست؟ آیا به معنای نبود زیرساخت‌های مرتبط است؟ آیا به این معناست که ذخایر موجود، از جمله ۴۴۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای بالا، باید صادر یا رقیق شود؟ شما به کارشناسانی نیاز دارید که ابعاد مختلف این مسئله را درک کنند.»


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
هند و افغانستان در ناآرامی های بلوچستان نقش دارند
تجاوز دوباره آمریکا به ایران؛ حمله به 5 استان و پاسخ کوبنده نیروهای مسلح
قدردانی آیت الله موحدی کرمانی از مردم عراق
سفر ریلی مشهد - تهران از سر گرفته شد
افزایش قیمت بنزین در آمریکا
مدافع انگلیس دیدار مقابل نروژ را از دست داد
آمدم ای شاه پناهم بده
تشییع شهید خزیمی در بندر امام خمینی(ره)
نگرانی بلژیک از فشار اقتصادی جنگ ایران و امریکا
واکنش ایران به بیانیه ناتو در آنکارا
رایزنی عراقچی و وزیر خارجه عربستان درباره تحولات منطقه
روایت بقائی از بدرقه باشکوه رهبر شهید
وداع تاریخی مشهد با رهبر شهید؛اقامه نماز بر پیکر توسط فرزند ارشد ایشان
مصباحی‌مقدم: امام شهید، نماد ایستادگی و استقلال ایران بود
مشهد دریای سیاه و سرخ شد
یک انتقال غیرمنتظره برای امید ابراهیمی
هشدار زاخارووا به برلین
هشدار قطع برق ادارات پرمصرف تهران
حضور امدادگران 26استان درمشهد
لاوروف:جنگ ایران با توافقی همه جانبه حل می شود
علیرضا شریفی در جمع برترین تازه‌واردهای بسکتبال آسیا
هشدار سفیر ایران در فنلاند درباره امنیت کریدورها برای کشورهای اروپایی
دوران جدیدی را با راهبری آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای آغاز کرده ایم
رای منفی روسیه و چین به سند پیشنهادی امارات درباره تنگه هرمز
شلیک امریکا به قلب 10 قایق صیادی در عسلویه
تقدیر رئیس جمهور از حضور تاریخی مردم در مراسم بدرقه رهبر شهید
آغاز فروش ارز اربعین از شنبه 20تیرماه
تشییع رهبر شهید ایران از دریچه نگاه CNN
گزارش تصویری| تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب اسلامی در مشهد مقدس
فرودگاه ایرانشهر بسرعت بازسازی می شود
سرلشکر عبداللهی: قاتلان قائدِ شهید را قصاص خواهیم کرد
اسرائیل در ترور سخنگوی حماس ناکام ماند
بازسازی یک خط از مسیر ریلی آسیب دیده نیشابور - مشهد
وداع تاریخی یک ملت با رهبر شهید
بازتاب تشییع رهبر شهید ایران در رسانه‌های روسیه
نتانیاهو: از جنوب لبنان عقب نشینی نمی کنیم
امضای توافق‌های اقتصادی عربستان و کانادا
ترامپ، پیشوای ابتذال سیاست و سقوط اخلاق در حکمرانی
خدمت‌رسانی هزار طلبه قم به زائران مراسم تشییع رهبر شهید
تشییع میلیونی پیکر امام شهید نقطه عطف تاریخی است
نکیسا: جام را با نیوزیلند از دست دادیم
افزایش قیمت بنزین آمریکا در سایه تنش‌های نفتی
رونمایی از ترجمه روسی کتاب «پدر دلسوز»
ارائه 57هزار خدمات درمانی در مراسم وداع
ایران مقابل ماجراجویی امریکا می ایستد
مصر در آستانه هسته‌ای شدن
خروج اضطراری نفت ایران قبل از محاصره دریایی آمریکا
دستگیری سرکرده ارشد داعش در سوریه
3 شهید و 15 مجروح در حمله آمریکا به بندر صیادی سیریک
رایزنی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه عمان و ترکیه