×
اجتماعی
شناسه خبر : 310637
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/01/27 ساعت 14:00
ساخت اولین شکلات تخته‌ای "آزمایشگاهی" در جهان

ساخت اولین شکلات تخته‌ای "آزمایشگاهی" در جهان

استارت‌آپ Celleste Bio با حمایت Mondelez، اولین شکلات تخته‌ای شیری جهان را با استفاده از کره کاکائوی کشت‌شده در آزمایشگاه تولید کرده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: یک استارت‌آپ فناوری غذایی، شکلات تخته‌ای شیری را با استفاده از کره کاکائوی کشت‌شده در آزمایشگاه تولید کرده است که گامی در جهت کاهش وابستگی به کشاورزی سنتی کاکائو است.

استارت‌آپ Celleste Bio تحت حمایت شرکت Mondelez اعلام کرد که این شکلات‌ها را با استفاده از کره کاکائوی کشت‌شده خود تولید کرده است و موفق شده نزدیک به دوازده نمونه اولیه را که با استانداردهای کیفیت داخلی آن مطابقت داشتند، تولید کند.

این توسعه نشان می‌دهد که مواد تشکیل‌دهنده کاکائوی کشت‌شده در آزمایشگاه می‌توانند فراتر از آزمایشگاه و به محصولات نهایی تبدیل شوند.

این شرکت می‌گوید کره کاکائوی آن با نسخه‌های معمولی از نظر زیستی یکسان است و همان بافت و مشخصات ذوب را ارائه می‌دهد.

این شکلات با استفاده از فناوری کشت سوسپانسیون سلولی تولید شده است، جایی که سلول‌های کاکائو در محیط‌های کنترل‌شده رشد می‌کنند تا ترکیبات موجود در کاکائوی کشت‌شده طبیعی را تکثیر کنند.

شکلاتی بدون مزارع کاکائو

این فرآیند به جای تکیه بر مزارع، با یک نمونه کوچک از یک دانه کاکائو آغاز می‌شود. سپس سلول‌ها در زیست‌رآکتورها رشد داده می‌شوند، جایی که با مواد مغذی تغذیه می‌شوند تا تکثیر شوند و کره کاکائو تولید کنند.

میشل برسی گولومب(Michal Beressi Golomb)، مدیرعامل Celleste Bio گفت: شرکت ما در سال ۲۰۲۲ با ماموریت تضمین آینده‌ای پایدار برای صنعت جهانی شکلات در بحبوحه فشارهای فزاینده زنجیره تأمین ناشی از تغییرات اقلیمی، بیماری، قابلیت ردیابی و بی‌ثباتی ژئوپلیتیکی راه‌اندازی شد.

این شرکت می‌گوید این رویکرد می‌تواند زمین و منابع مورد نیاز برای تولید کاکائو را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. همچنین ادعا می‌کند که یک دانه کاکائو می‌تواند کره کاکائوی کافی برای تولید شکلات را در صورت افزایش مقیاس از طریق زیست‌رآکتورها تولید کند.

گولومب افزود: ما در مسیر تولید سالانه یک تن کره کاکائو در یک زیست‌رآکتور هزار لیتری از یک دانه کاکائو هستیم که تولید آن در غیر این صورت به حدود یک هکتار درخت کاکائو نیاز دارد.

این موفقیت در حالی حاصل می‌شود که زنجیره‌های تأمین کاکائو با فشار ناشی از تغییرات اقلیمی و نوسان بازده مواجه هستند که باعث نوسانات قیمت در سال‌های اخیر شده است.

البته مقیاس‌بندی این فناوری همچنان چالش اصلی است. در حالی که نمونه‌های اولیه شکلات‌ها امکان‌پذیری آن را نشان می‌دهند، این فناوری هنوز در مراحل اولیه خود است.

شرکت Celleste قصد دارد تا سال ۲۰۲۷ و در حال انتظار اخذ مجوزهای قانونی، تولید خود را افزایش داده و کره کاکائوی خود را به بازار عرضه کند.

گولومب ادامه داد: ما مواد اولیه خود را به عنوان جایگزین تأیید کرده‌ایم، یک مرکز آزمایشی تحقیق و توسعه عملیاتی برای افزایش حجم تولید ایجاد کرده‌ایم و اکنون ثابت کرده‌ایم که کره کاکائوی ما عملکردی مشابه با کاکائوی معمولی دارد و در حال حاضر فاز بعدی را به مقیاس تجاری رسانده‌ایم.

این شرکت همچنین در حال بررسی چگونگی استفاده از هوش مصنوعی برای تنظیم خواص کره کاکائو، مانند نقطه ذوب و طعم، برای کاربردهای مختلف است.

با وجود وعده‌ها، افزایش تولید به سطوح صنعتی در عین حفظ بهره‌وری هزینه و رعایت مقررات همچنان یک مانع بزرگ برای فناوری‌های غذایی آزمایشگاهی است.

این شرکت تاکنون ۵.۶ میلیون دلار جمع‌آوری کرده است و با شرکایش برای گسترش ظرفیت تولید و در عین حال اصلاح فرآیند خود برای استقرار تجاری همکاری می‌کند. همچنین قصد دارد تأسیسات تولیدی را به تولیدکنندگان نزدیک‌تر کند تا هزینه‌های لجستیک و انتشار گازهای گلخانه‌ای را کاهش دهد.

توانایی تولید کاکائو بدون تکیه کامل بر مزارع می‌تواند به تثبیت زنجیره‌های تأمین و کاهش


نظرات

آخرین اخبار
گل‌گهر - چادرملو؛ آخرین گام برای کسب سهمیه آسیایی فوتبال ایران
بحران بزرگ زرادخانه آمریکا پس از جنگ با ایران
11 استان ایران با تورم بالای 100 درصد روبه‌رو شدند
رایزنی عمان و مصر درباره امنیت تنگه هرمز
حمله به یک نفتکش در تنگه هرمز
زمان برگزاری نخستین جلسه علنی مجلس اعلام شد
ورود کره جنوبی چین و روسیه به منطقه دفاع هوایی کره جنوبی
پروازهای تهران - دبی از 10 تیرماه از سر گرفته می‌شود
فرمول جدید استخدام دولتی؛ سهم آزمون کتبی 70 درصد شد
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 6 تیر 1405 +جدول
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 6 تیر 1405 / رشد 4 میلیونی قیمت سکه با اهرم دلار + جدول
نورنما | پیرترین جانور خشکی زی جهان
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 6 تیر 1405
بورس هفته را سبز آغاز کرد
حمل‌ونقل عمومی تهران برای مراسم تشییع رهبر شهید رایگان شد
شرط جنجالی نتانیاهو برای خروج از لبنان
جزئیات قتل عجیب در آمریکا؛ مرگ مرد لاغراندام زیر وزن سنگین همسرش
چرا واریزی برخی بازنشستگان کمتر از مبلغ خالص پرداختیِ فیش خرداد است؟
آخرین آمار زلزله ونزوئلا؛ تخریب 900 کشته و ده‌ها هزار مفقود
عاشورا؛ فریاد عدالت جاودان
آخرین وضعیت عمارت‌های آسیب‌دیده کردستان در جنگ
بازگشت نفت خلیج فارس به بازار جهانی
طعنه قلعه‌نویی در نشست خبری: مصر با برزیل بازی کرد، ما با تیم جوان تیخوانا بودیم
اعتراض طارمی به فیفا؛ «هیچ‌کس به ما کمک نکرد»
«نزدیک بود بمیریم»؛ روایتی از روح ایرانی
رکود سنگین در بازار مسکن
ستاره آرژانتین نیمکت‌نشین می‌شود
پیش‌بینی ورود نزدیک به 2 میلیون خودرو به تهران در روز مراسم تشییع رهبر شهید
بانک مرکزی: سود بانکی 40 درصدی صحت ندارد
نرخ تورم خرداد ماه اعلام شد
آمار فیفا از برترین‌های ایران در جام جهانی؛ رضاییان صدرنشین شد
بیانیه وزارت خارجه درباره نقض آشکار تفاهم خاتمه جنگ توسط آمریکا
تماشای آنلاین بازی ایران و مصر توسط بیش از 10 میلیون نفر
وعده پرداخت هفتگی مطالبات گندم‌کاران محقق نشد
جامعه‌ای که باید دوباره ساخته شود
جزئیات حمله مسلحانه در کردستان؛ شهادت نیروهای فراجا و زخمی شدن غیرنظامیان
نورنما | ستون های عظیم دود آسمان شهر هیوستون
چرا امارات هشدارحمله موشکی صادر کرد؟
آتش‌بس و سیاست منطقه‌ای امریکا
بازگشت گورخر ایرانی به کویر؛ جمعیت به 55 رأس رسید
منتظر تحقق شروط هستیم
نتانیاهو؛ بازنده بزرگ تفاهم ایران و آمریکا
رئیس کل دادگستری تهران: 14 میلیون پرونده رسیدگی شد
اعلام آمادگی نیروهای مسلح برای مقابله با فساد؛ پیام سرلشکر عبداللهی به قوه قضاییه
بلوار پروین لرزید؛ جزئیات انفجار کپسول گاز در پایتخت
فوتبال ونزوئلا عزادار شد؛ مرگ تلخ ملی‌پوش 18 ساله در زلزله
خط‌کشی بهتر، راهکاری ساده برای کاهش تصادفات جاده‌ای
شب دیوانه‌وار جام جهانی؛ بلژیک پنج‌تایی کرد، فرانسه رقصید، کیپ‌ورد تاریخ ساخت
شهباز شریف: امنیت دریایی برای اقتصاد جهان حیاتی است
معاریو: نتانیاهو بزرگ‌ترین ضربه را به اسرائیل زد