×
بین الملل
شناسه خبر : 310636
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/01/27 ساعت 12:55
تلگراف: فرانسه و انگلیس در پی حذف آمریکا از مأموریت گشت‌زنی تنگه هرمز

تلگراف: فرانسه و انگلیس در پی حذف آمریکا از مأموریت گشت‌زنی تنگه هرمز

روزنامه دیلی تلگراف گزارش داده است که امانوئل ماکرون و کی یر استارمر در نظر دارند پس از پایان درگیری‌ها در خاورمیانه، آمریکا را از مأموریت گشت‌زنی و تأمین امنیت تنگه هرمز کنار گذاشته و ائتلافی عمدتاً اروپایی به رهبری خودشان تشکیل دهند.

نورنیوز-گروه بین الملل: این روزنامه انگلیسی نوشت: امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه و کر استارمر، نخست وزیر انگلیس، در طرح خود برای تنگه هرمز، دولت‌های «متخاصم» را در اقدامی که می‌تواند خشم دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا را بدنبال داشته باشد، کنار می‌گذارند. این دو در حال تشکیل ائتلافی از کشورهای عمدتاً اروپایی در اتحادی مشابه «ائتلاف کشورهای خواهان» در اوکراین به رهبری فرانسه و انگلیس‌هستند. 

به گزارش تلگراف، طرح آنان، این است که کشتی‌های مین‌روب و سایر کشتی‌ها برای پاکسازی مسیر کشتیرانی اعزام شوند و به شرکت‌ها اطمینان داده شود که پس از پایان جنگ می‌توانند در امنیت کامل از تنگه استفاده کنند. اما این طرح خطر خشم ترامپ دمدمی مزاج را به همراه دارد، کسی که بارها از متحدان ناتو به دلیل عدم پیوستن به جنگ انتقاد و تهدید کرد که این اتحاد را مورد تجدید نظر قرار خواهد داد. 

براساس این گزارش رهبران اروپایی اصرار داشته‌اند که این جنگ آنان نیست و درخواست‌های آمریکا برای اعزام کشتی‌های جنگی به تنگه هرمز را نادیده گرفته‌اند. آنان درخواست‌های اخیر ترامپ برای کمک به محاصره بنادر ایران به منظور وادار کردن تهران به باز کردن این آبراه حیاتی که حدود یک پنجم نفت جهان را حمل می‌کند، رد کرده‌اند.

به نوشته این روزنامه، ماکرون و استارمر روز جمعه میزبان یک کنفرانس ویدیویی با دعوت از ده‌ها کشور خواهند بود تا در مورد بهترین راه برای نظارت بر منطقه پس از آتش‌بس دائمی بحث کنند. ماکرون گفته است که این یک مأموریت دفاعی بین‌المللی خواهد بود که شامل کشورهای «متخاصم» اسرائیل، ایران و آمریکا نمی‌شود.

به نوشته دیلی تلگراف، ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، گفت: «ماموریت مورد نظر ما فقط زمانی می‌تواند مستقر شود که آرامش برقرار شده و خصومت‌ها متوقف شده باشد. ائتلاف با کشورهای تنگه هرمز، از جمله ایران، هماهنگ خواهد شد، که می‌تواند به این معنی باشد که این مأموریت فقط با موافقت تهران انجام خواهد شد.

افراد آگاه به تلگراف گفتند که مقیاس این مأموریت یادآور عملیات در طول جنگ‌های نفتکش‌ها در دهه ۱۹۸۰ خواهد بود که در آن ده‌ها کشتی ائتلاف، از جمله یک گروه ضربت ناو هواپیمابر، به منطقه اعزام شدند. نیروی دریایی انگلیس در حال آماده‌سازی خلیج لایم برای عملیات به عنوان یک مرکز فرماندهی و کنترل بالقوه به عنوان بخشی از این مأموریت است. کشتی‌های مین‌یاب، پهپادهای زیرسطحی، سطحی و هوایی و کشتی‌های جنگی برای دفاع هوایی به خاورمیانه اعزام خواهند شد. هدف این طرح، ایجاد تدارکات لازم برای خروج صدها کشتی گیر افتاده در تنگه است. گام بعدی، یک عملیات بزرگ مین‌زدایی خواهد بود تا تعداد بسیار بیش تری از کشتی‌ها بتوانند پس از مین‌گذاری تنگه توسط ایران در اوایل جنگ، از آن استفاده کنند.

در گزارش تلگراف آمده است: اروپا دارایی‌های مین‌روب بیش تری - حدود ۱۵۰ کشتی - نسبت به آمریکا دارد که تا حد زیادی مین‌روب‌های خود را از رده خارج کرده است. انگلیس طرفدار استفاده از پهپادها برای پاکسازی مین‌ها است تا کشتی‌ها و در نتیجه ملوانان را تا حد امکان از خطر دور نگه دارد. این مأموریت شامل اسکورت‌های نظامی منظم و نظارت توسط ناوچه‌ها و ناوشکن‌ها خواهد بود تا به شرکت‌های کشتیرانی و بیمه اطمینان دهد که از تنگه استفاده کنند. اینکه این حضور دریایی چقدر باید بزرگ باشد، در حال حاضر مشخص نیست.

این روزنامه انگلیسی در ادامه آورده است: دارایی‌های دفاع هوایی اختصاص داده شده برای این مأموریت طبق مجموعه‌ای از قوانین سختگیرانه درگیری ارسال می‌شوند و فقط اجازه حمله به هرگونه پرتابه ورودی را می‌دهند، همانطور که در مورد استقرار اروپایی‌ها در دریای سرخ برای دفاع از کشتی‌های باری در برابر حملات از یمن اتفاق افتاد.

طبق گزارش‌ها، مقامات انگلیسی نگرانند که مشارکت ندادن آمریکا، ترامپ را خشمگین و در نهایت، عملیات را محدود کند. دیپلمات‌های فرانسوی فکر می‌کنند که مشارکت دادن آمریکا، این عملیات را برای ایران غیرقابل قبول می‌کند. انتظار می‌رود آلمان در مأموریت جدید شرکت کند، اما هرگونه اقدام نظامی برون مرزی به دلیل گذشته‌اش در جنگ جهانی دوم برای برلین از نظر سیاسی دشوار است. با این حال، پول و تجهیزات لازم برای این مأموریت را دارد. دولت ایتالیا گفته است که بدون مجوز سازمان ملل، کشتی‌ به تنگه هرمز اعزام نخواهد کرد.

ماکرون مدتهاست که اصرار دارد اروپا باید مستقل‌تر از واشنگتن عمل کند و مذاکرات روز جمعه در بحبوحه افزایش ناامیدی اروپایی‌ها از ترامپ برگزار خواهد شد. از زمان بازگشت به کاخ سفید، ترامپ با تعرفه‌ها به اروپا ضربه زده، تهدید به حمله به گرینلند کرده، اروپا را در مذاکرات صلح اوکراین به حاشیه رانده، ناتو را تضعیف کرده و اکنون با حمله غیرقانونی به ایران بدون اطلاع قبلی به متحدان، بحران هزینه زندگی را تشدید کرده است.

یک مقام فرانسوی گفت که چین و هند به این نشست برخط دعوت شده‌اند، اما مشخص نیست که آیا آن‌ها در این جلسه شرکت خواهند کرد یا خیر.


اخبار مرتبط
لاوروف: آمریکا به جای تحریم و تهدید، گفتگو کند
پنج‌شنبه 1405/01/27 ساعت 15:07
لاوروف: آمریکا به جای تحریم و تهدید، گفتگو کند
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، دولت آمریکا را به اتخاذ رویکردی یک‌جانبه‌گرایانه در قبال کشورهای مخالف خود متهم کرد و توصیه نمود که به جای تحریم و تهدید، ابتدا با آن کشورها وارد گفتگو شود.
عبور موفقیت‌آمیز نفتکش حامل نفت ایران از تنگه هرمز
پنج‌شنبه 1405/01/27 ساعت 12:14
عبور موفقیت‌آمیز نفتکش حامل نفت ایران از تنگه هرمز
یک نفتکش بسیار بزرگ (VLCC) با پرچم مالت به نام «آجیوس فانوریوس آی» علی‌رغم ادعاهای آمریکا مبنی بر محاصره دریایی، با موفقیت از تنگه هرمز عبور کرده و به سمت غرب حرکت کرده است. این خبر توسط منابع ردیابی دریایی گزارش شده است.
چین: حقوق حاکمیتی ایران در تنگه هرمز باید محترم شمرده شود
پنج‌شنبه 1405/01/27 ساعت 10:36
چین: حقوق حاکمیتی ایران در تنگه هرمز باید محترم شمرده شود
«وانگ یی»، وزیر امور خارجه چین، در گفتگوی تلفنی با عباس عراقچی، ضمن تأکید بر لزوم احترام به حقوق حاکمیتی ایران در تنگه هرمز، خواستار تضمین ایمنی دریانوردی بین‌المللی از این تنگه شد.
هشدار عراقچی نسبت به پیامدهای اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا در خلیج فارس و تنگه هرمز
پنج‌شنبه 1405/01/27 ساعت 01:10
در گفتگو با وزیر خارجه چین؛
هشدار عراقچی نسبت به پیامدهای اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا در خلیج فارس و تنگه هرمز
وزیر امور خارجه نسبت به پیامدهای خطرناک مواضع و اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا در خلیج فارس و تنگه هرمز که به پیچیده‌تر شدن اوضاع در این منطقه خواهد انجامید، هشدار داد.
وزیر دارایی قطر هم هشدار داد؛ اختلال در تنگه هرمز یعنی بحران جدی انرژی
پنج‌شنبه 1405/01/27 ساعت 00:40
وزیر دارایی قطر هم هشدار داد؛ اختلال در تنگه هرمز یعنی بحران جدی انرژی
وزیر دارایی قطر هشدار داد که در صورت تشدید تنش‌ها و اختلال در مسیرهای حیاتی کشتیرانی در تنگه هرمز، جهان با یک بحران جدی انرژی و اقتصادی روبه‌رو خواهد شد.
نظرات

آخرین اخبار
چمران: انبار نفت شهران باید فوراً جابه‌جا شود
عبور سومین کشتی حامل گاز از مسیر ویژه ایران در هرمز
آیا شوک بنزینی در راه است؟
رونمایی از نقشه راه گردشگری 1405 راهی برای عبور از سایه سنگین جنگ و بحران
توضیح بانک مرکزی درباره ابلاغیه جنجالی: واردات طبق روال قبل است
قطعی اینترنت به رتبه علمی و شاخص‌های نوآوری کشور ضربه می‌زند
حرکت به سمت «دولت جنگی» را جدی بگیریم
2 راهکار ساده اما موثر در پیشگیری از زوال عقل
درخواست نخست‌وزیر لبنان برای مستندسازی جنایات جنگی اسرائیل
ترافیک سنگین در چالوس و هراز
آغاز عملیات خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده در خرم‌آباد
درخواست ابوعبیده برای تشدید مقابله با صهیونیست‌ها
برنامه مدیریت مصرف برق در ادارات تهران اعلام شد
پاسخ وزیر نفت به ادعای انفجار چاه‌های نفت
جزئیات دستگیری شرور مسلح درجنوب شرق تهران/ شلیک دوگلوله به زن جوان
درخشش نتفلیکس با سریال «نوجوانی»در جوایز تلویزیونی بفتا
ذخایر نفت جهانی در مسیر سقوط تاریخی
آتش‌سوزی جنگلی در فلوریدا 4800 هکتار را سوزاند
ادامه روند صعودی قیمت نفت در پی تشدید تنش‌های خاورمیانه
قیمت نقره امروز دوشنبه 21 اردیبهشت 1405
هیئت وزیران، اختیارات استان‌های مرزی را به استاندار تهران هم واگذار کرد
سخنگوی صنعت آب: ایران وارد دوره ترسالی نشده است
قیمت گوشت قرمز امروز 21 اردیبهشت 1405 + جدول
کشور وارد ترسالی نشده است
چرا قیمت نان افزایش پیدا کرده است؟
سخنگوی دولت: هویت خلیج فارس باید به جهانیان معرفی شود
هشت حقیقت مهم درمورد اثرات کمبود ویتامین B12
قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه 21 اردیبهشت 1405
اولویت‌های اصلی سیاست‌های ارزی بانک مرکزی اعلام شد
رایزنی تلفنی ایران و عربستان درباره تحولات منطقه
توهم ترسناک نتانیاهو و اشتباه مرگبار ترامپ در تهران
واکنش وزیر جنگ دولت ترامپ به ادعای کاهش توان تسلیحاتی آمریکا
واکنش شهرداری تهران به رایگان شدن مترو و اتوبوس
افزایش 240 درصدی درخواست‌های دانشجویی در ایام جنگ
تاکید پکن بر تعمیق همکاری با مسکو و ایجاد نظامی عادلانه‌ در حکمرانی جهانی
پهپادهای حزب‌الله کابوس جدید ارتش اسرائیل شدند
جزئیات تازه از هزینه‌های نظامی آمریکا در جنگ با ایران
بلیت نیم‌بها مخاطبان سینما را افزایش داد
افزایش سرکوب اسرای زن فلسطینی در زندان الدامون
تأمین فوری لوازم‌التحریر و کتاب درسی دانش‌آموزان آسیب‌دیده
سناتور روس: بدون همکاری ایران، انتقال اورانیوم غنی‌شده شدنی نیست
باد شدید، رگبار و احتمال تگرگ در تهران
مخالفت کنفدراسیون فدراسیون آسیا با درخواست ایران
ادعای ترامپ درباره ایران از سوی سئول تکذیب شد
املاک علی کریمی با دستور قضایی توقیف شد
حذف چک‌های کاغذی چه مزایایی برای نظام بانکی دارد؟
رایگان شدن مترو به بودجه آسیب نمی‌زند
برگزاری مراسم اربعین سپهبد شهید موسوی در سراسر کشور
وزارت بهداشت: نگران هانتاویروس نباشید
آغاز بازگشت حجاج به کشور از 11 خرداد