×
سیاسی
شناسه خبر : 310569
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/01/27 ساعت 08:34
جی دی ونس، توافق جامع و انتخابات 2028 امریکا

عبدالله گنجی:

جی دی ونس، توافق جامع و انتخابات 2028 امریکا

جی‌دی ونس، کاندیدای اصلی جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری 2028 امریکاست. او در یک ماه اول جنگ رمضان ساکت بود و کم کم به عنوان آدم خوب خودنمایی کرد. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که وی در چند پرونده ناکام بوده است، به صورتی که با 21 درصد محبوبیت، منفورترین معاون رئیس‌جمهور امریکا اعلام شد.

نورنیوز-گروه سیاسی: از سوی دیگر، همه شاخص‌های متأثر از جنگ اخیر نشان از رشد رأی دموکرات‌ها در انتخابات میان‌دوره‌ای آبان امسال کنگره دارد. حالا جمهوریخواهان علاوه بر آشـی که ترامپ برای آنان پخته است، باید بتوانند نقشه راهی را طراحی کنند که در انتخابات میان‌دوره‌ای و ریاست جمهوری آینده هم صحنه را واگذار نکنند. بنابراین فهمیده‌اند سرنوشتی که برای کارتر دموکرات در صدر انقلاب اسلامی و پس از رسوایی طبس رخ داد، ممکن است امروز سراغ جمهوریخواهان بیاید. بنابراین، ناگهان جی‌دی ونس را به ریاست تیم مذاکره‌کننده امریکا برگزیدند. او برای بازسازی آنچه ترامپ خراب کرده است، باید دست به اقدامات بسیار متفاوت و متمایز بزند تا بتواند هم خود را اثبات کند، هم پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات میان‌دوره‌ای امسال را ناکام بگذارد. 
ونس برای این مهم به دنبال ارتقای موضوع و شعاع مذاکرات است. طراحی او برای تولید سرمایه اجتماعی پیش خواهد رفت و صرفاً دنبال مذاکره هسته‌ای با ایران نیست. او به دنبال «مذاکرات جامع» برای حل منازعه ۴۷ ساله ایران و امریکا است. بر این باورند که حل این موضوع شگفتانه‌ای را از جمهوریخواهان به نمایش می‌گذارد که نه تنها در امریکا، بلکه در جهان و خصوصاً در بین کشور‌های حوزه جنوبی خلیج فارس ارتقا می‌یابند و اروپا را نیز به تحسین وا می‌دارند. ونس بعد از دور اول مذاکرات اسلام‌آباد رسماً از حل مشکل ۴۹ ساله و مذاکرات فراگیر با ایران صحبت می‌کند و دستاورد خارق‌العاده را در این موضوع می‌داند. 
برای ورود به مذاکرات جامع، راضی کردن ایران اصل اول است که با امتیازخواهی اساسی ممکن است چراغ سبز را نشان دهد. ایران امروز، ایران ۲۰۱۵ و برجام نیست. تهدید عملی شده و ایران توانسته است زهر حملات دو غول نظامی و فناوری جهان را بگیرد و با قدی کشیده‌تر و صدای کلفت‌تر خودنمایی کند و از تکرار جنگ هم هراسی نداشته باشد. بنابراین، اگر برای احیای ونس و بازگرداندن سرمایه اجتماعی جمهوریخواهان مذاکره جامع لازم است، امریکا مجبور به تعدیل و امتیازدهی برای محقق شدن این موضوع است. 
ایران در ایستادگی بر خطوط قرمز خویش اصلاً نگران تهدید و جنگ دیگری نیست، چون این باد خالی شده است. اکنون زمان سایش خطوط قرمز امریکاست. حتی اگر موقتاً تعلیق هسته‌ای را داوطلبانه بپذیریم و در قبال آن سه تحریم اساسی: ۱- نفتی، ۲- بانکی و ۳- سرمایه‌گذاری را برطرف کنیم، پس از وقفه‌ای که در دل آن قوی‌تر خواهیم شد، به میدان اصلی باز خواهیم گشت. با اقتصاد بهتر و مردمی راضی‌تر، هسته‌ای را ادامه خواهیم داد. به هر حال تولیدات رسانه‌ای و افکار عمومی در امریکا علیه ترامپ است. آنها برای دو انتخابات آینده باید منطق خود را اصلاح کنند و امریکایی خوب را آرایش کنند و در ویترین به نمایش بگذارند. راهی جز این یا واگذاری قدرت - به خاطر رفتار و مواضع ترامپ - ندارند.


جوان
نظرات

آخرین اخبار
نخبگان در آستانه سربازی بخوانند+جزئیات
تشخیص افسردگی کودکان از چشم ها
انتقال جدید لژیونر ایرانی به اروپا
کدام شیر برای استخوان‌ها بهتر است؟
کلاژن؛ «معجزه جوانی» یا محصولی تحت تأثیر تبلیغات؟
بینی الکترونیکی مواد غذایی فاسد را تشخیص می دهد
پیام رهبری،مسئولیت اجزای مؤثر در فرآیند مذاکره را تبیین کرد
عزاداری شب چهارم محرم 1448 مسجد ولی عصر (عج) خوزستانی های مقیم تهران
عاشورا، جدال جاودان حقیقت با قدرت
اولیسه در مسیر زیدان و پلاتینی
توافق ایران و آمریکا امتیازات گسترده ای به تهران می دهد
توافق صلح در ایران، روز شکرگزاری در پاکستان
لغو سفر هیات ایرانی به ژنو به دلیل تداوم حملات به لبنان
وزیر امور خارجه: هدایت‌های دلسوزانه رهبر انقلاب، پشتوانه‌ صیانت از عزت ملی است
نمایش درخشان وفایی؛ صعود مقتدرانه به ووهان چین
رامین رضاییان خلاق‌ترین‌ بازیکن جام جهانی شد
بازتاب گسترده تفاهم‌نامه ایران و آمریکا/ رسانه ها، افراد و محافل سیاسی چه گفتند؟
سطح هشدار مسافرت به ایران کاهش می یابد
رکورد 18 ساله 50 متر قورباغه ایران شکسته شد
مهلت دو ماهه مقاومت به صهیونیست ها برای خروج از لبنان
ونس: متن توافق با ایران به کنگره ارسال شد
لفاظی دوباره ترامپ: خبر پرداخت 300 میلیارد دلار به ایران جعلی است
عبور بدون هزینه کشتی‌های تجاری از تنگه هرمز به مدت 60 روز
جامعه جهانی در برابر جنایات صهیونیست‌ها مسئول است
کاپیتان چک بهترین بازیکن دیدار مقابل آفریقای جنوبی شد
آمریکا مسئول اجرای آتش‌بس است
ترامپ: درگیری‌ها در همه جبهه‌ها باید پایان یابد
احتمال لغو تحریم‌های هسته‌ای ایران توسط اتحادیه اروپا
نورنما | ما‌ بی‌قرار،منتظر روضه مانده ایم؛اصلا تمام سال فدای محرمت...
ضربه پلیس امنیت اقتصادی به شبکه قاچاق در تهران
تهران و دوشنبه در مسیر گسترش همکاری‌ اقتصادی
توقف جمهوری چک مقابل آفریقای جنوبی با پنالتی
نیمار بازی هائیتی را از دست داد
تغییرات در فروش ایران خودرو+جزئیات
رهبر انقلاب درباره تفاهم‌نامه ایران و آمریکا: نظر دیگری داشتم، اما اجازه دادم
آمریکا تحریم‌های جدید علیه لبنان اعمال کرد
برترین‌های روز نخست جام تختی کشتی آزاد مشخص شدند
حمایت مشروط ترامپ از نتانیاهو در انتخابات آینده
نورویدئو | صلح پس از جنگ، آزمون دشوار منطقه و جهان
تبریک امیر قطر به پزشکیان بابت امضای توافق با آمریکا
39 کشور درباره رفع تحریم‌ها علیه ایران همصدا شدند
محاصره دریایی ایران پایان یافت
محکومیت جنایات شهرک نشینان در کرانه باختری توسط 8کشور عربی
ناگفته های یک دکترین ناشناخته؛ نقش موشک‌های بارانی در پیروزی جنگ رمضان
هشدار تند مسکو به ناتو
دفاع جدی ونس از تفاهم ایران و امریکا؛ واشنگتن مقابل نتانیاهو ایستاد
شتاب نوسازی ناوگان اتوبوسرانی در پایتخت
ادامه تنش در جنوب لبنان با وجود امضای تفاهم اسلام آباد
ایران-نیوزیلند هفتمین بازی پرتماشاگر جام جهانی شد
یادداشت تفاهم ایران و آمریکا به کنگره رسید