×
سیاسی
شناسه خبر : 310560
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/01/27 ساعت 08:01
تعداد شهدای روستاها در جنگ رمضان اعلام شد

تعداد شهدای روستاها در جنگ رمضان اعلام شد

معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: در جنگ رمضان، 384 نفر از روستاییان به شهادت رسیدند؛ این افراد ساکنان همان روستاها بودند، نه مسافران یا افراد غیر بومی. از این تعداد، 308 نفر مرد، 42 نفر زن و 34 کودک بودند.

نورنیوز-گروه سیاسی: عبدالکریم حسین‌زاده، معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، در یک گفت‌وگوی تلویزیونی با بیان اینکه آمار خسارات در مناطق روستایی قابل توجه است، افزود: همچنین ۲۵۰ نفر از هموطنان در روستاها مجروح شدند که شامل ۱۸۸ مرد، ۴۵ زن و ۱۷ کودک است.

وی ادامه داد: در حوزه زیرساختی، حدود ۵۱۸۹ واحد مسکونی، تجاری، مدرسه، خانه بهداشت و سایر اماکن دچار آسیب جدی شده‌اند. از این میان، ۴۳۷۴ واحد مسکونی، ۶۴۹ واحد تجاری، ۸ مدرسه، ۲ خانه بهداشت و ۱۵۶ واحد دیگر نیازمند تعمیر هستند.

حسین‌زاده با اشاره به تخریب کامل برخی واحدها تصریح کرد: ۲۱۱ واحد به‌طور کامل تخریب شده‌اند که شامل ۱۳۵ واحد مسکونی، ۲۶ واحد تجاری و ۵۰ مورد از سایر اماکن است.

وی ادامه داد: در بازدیدهای میدانی از مناطق آسیب‌دیده که در ۱۷ استان انجام شد، در برخی روستاها هیچ اثری از منازل باقی نمانده بود و حجم تخریب‌ها بسیار بالا بود.

معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با اشاره به خسارات واردشده به حوزه کشاورزی و دامداری گفت: در بخش دام، طیور و کشاورزی نیز ۲۶ واحد به‌طور کامل تخریب و ۱۰۱ واحد نیازمند تعمیر هستند. همچنین در بخش صنعت، معدن و تجارت، ۳۷ واحد به‌طور کامل تخریب شده و ۸۹۳ واحد نیازمند تعمیر هستند.

حسین‌زاده افزود: در مجموع، ۸۵۷ رأس دام سبک و سنگین از بین رفته و در حوزه دام، طیور و شیلات نیز ۱۸۶۳ مورد خسارت ثبت شده است.

وی با بیان اینکه آمارها به‌صورت روزانه در حال به‌روزرسانی است، گفت: این اطلاعات به‌منظور برنامه‌ریزی دقیق برای اقدامات لازم، چه در حین جنگ و چه پس از آن، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با اشاره به مشاهدات میدانی خود افزود: در یکی از روستاها، مالک خانه‌ای که به‌طور کامل تخریب شده بود، خود مشغول بازسازی بود و با روحیه‌ای بالا کار می‌کرد. همچنین فردی دیگر که خود دچار خسارت شده بود، به دیگران کمک می‌کرد و از وضعیت خود سخنی نمی‌گفت.

حسین‌زاده خاطرنشان کرد: یکی از اشتباهات گذشته این بود که مردم را صرفاً تماشاگر می‌دانستیم، در حالی که امروز آنان به‌عنوان بازیگران اصلی در صحنه حضور دارند و با همدلی، یک ایران متحد و یکپارچه را به نمایش گذاشته‌اند.

وی افزود: تمام استان‌ها بر اساس میزان آسیب «رنکینگ» و دسته‌بندی شده‌اند و این اولویت‌بندی با شاخص مناطق محروم همپوشانی داده شده تا مناطقی که محرومیت بیشتری دارند، در اولویت بالاتری قرار گیرند.

معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور ادامه داد: در سال گذشته بخشی از اعتبارات کم‌بهره ذخیره‌سازی شده بود که اکنون در این شرایط به کار گرفته شده و این منابع در حال کمک به روند بازسازی است.

حسین‌زاده با بیان اینکه تسهیلات به روستاییان پرداخت می‌شود، گفت: در بسیاری از موارد، با مبالغی مانند ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان، مشکلات مردم در حال رفع است و در کنار آنان برای بازسازی واحدهای مسکونی حضور داریم.

وی تأکید کرد: با وجود محدودیت‌ها، منابع لازم برای بازسازی پیش‌بینی شده، هرچند میزان دقیق برآورد خسارت و اعتبارات اعلام نمی‌شود، اما دولت با تمام توان در کنار مردم قرار دارد.

معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با اشاره به رویکرد جدید در بازسازی افزود: هدف این است که یک گام جلوتر رفته و بازسازی با مشارکت عمومی انجام شود؛ به‌گونه‌ای که مردم، فعالان اقتصادی، صاحبان صنایع و چهره‌های اجتماعی نیز در این فرآیند مشارکت کنند.

حسین‌زاده گفت: افراد مختلفی برای مشارکت در بازسازی اعلام آمادگی کرده‌اند و برخی مسئولیت بازسازی چند روستا را بر عهده گرفته‌اند.

وی با اشاره به حضور گروه‌های جهادی تصریح کرد: این گروه‌ها با تمام توان در مناطق حضور دارند و در کنار مردم مشغول فعالیت هستند.

معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور ادامه داد: ترکیبی از گروه‌های مردمی، صاحبان سرمایه و منابع دولتی شکل گرفته که در کنار هم روند بازسازی را پیش می‌برند.

حسین‌زاده همچنین از تشکیل «ستاد ملی بازسازی روستاها، عشایر و مناطق محروم» خبر داد و گفت: در این ستاد، دستگاه‌هایی مانند بنیاد مسکن، کمیته امداد، ستاد اجرایی، بنیاد برکت و بنیاد علوی، به‌همراه سایر نهادهای مرتبط حضور خواهند داشت تا یک زنجیره منسجم برای بازسازی شکل گیرد.

وی در ادامه درباره تسهیلات ارائه‌شده نیز گفت: این تسهیلات عمدتاً با نرخ سود بسیار پایین ارائه می‌شود و تلاش بر این است که به نزدیک صفر برسد و دوره تنفس نیز برای آن در نظر گرفته شود.

معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور افزود: علاوه بر واحدهای مسکونی آسیب‌دیده، به کسب‌وکارهای مردم نیز توجه شده و برای جبران خسارات آنان برنامه‌ریزی شده است.

حسین‌زاده با اشاره به مشاهدات میدانی خود گفت: در یکی از مناطق، کارگاهی که در حوزه تولید ظروف یک‌بار مصرف فعالیت داشت، به‌طور کامل تخریب شده بود، اما صاحب آن همچنان با روحیه‌ای بالا در حال ساماندهی و ادامه کار بود.

وی تأکید کرد: دولت در حوزه ارائه تسهیلات و خدمات، با تمام توان در کنار مردم خواهد بود.

معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در جمع‌بندی اظهار کرد: هر تهدیدی می‌تواند به یک فرصت تبدیل شود و این شرایط نیز موجب افزایش همدلی میان مردم شده است. برخلاف برخی پیش‌بینی‌ها، هیچ‌یک از اقوام ایرانی در برابر کشور قرار نگرفتند و همه در کنار یکدیگر ایستادند.

حسین‌زاده خاطرنشان کرد: لازم است دوگانه‌سازی‌ها کنار گذاشته شود و همه دیدگاه‌ها به رسمیت شناخته شود تا با مشارکت همه اقشار، مسیر توسعه کشور ادامه یابد.

وی در پایان تأکید کرد: آنچه از این شرایط باقی خواهد ماند، همدلی، عشق‌ورزی و مهربانی میان مردم ایران است.


نظرات

آخرین اخبار
پیش بینی وضعیت آب و هوای کشور در روزهای پایانی فروردین
منشور کوروش الگوی احیای حقوق بشر در عصر تنش‌های جهانی است
تکذیب آتش‌بس در لبنان توسط رسانه‌های اسرائیل
حملات پهپادی و بسته شدن هرمز، بندر فجیره را فلج کرد
مسی به کلاهبرداری متهم شد
فعالیت مدارس سراسر کشور تا اطلاع ثانوی مجازی است
کامل‌ترین راهکارهای مقابله با آلرژی‌های فصلی
قتل تکان‌دهنده داور فوتبال در جریان مسابقه
عودت استیضاح
چهره‌های رسانه‌ای متهم به «یهودستیزی» معرفی شدند
عارف از مواضع “پاپ لئو” در محکومیت جنگ قدردانی کرد
اقتصاد اسرائیل پس از جنگ
دیدار ولیعهد عربستان و نخست‌وزیر پاکستان در جده
نارضایتی گسترده آلمانی ها از مرتس
جی دی ونس، توافق جامع و انتخابات 2028 امریکا
از شمشیر تا استدلال
افزایش تلفات در جنوب لبنان و بالا گرفتن انتقادات از کابینه نتانیاهو
حملات اخیر آمریکا و اسرائیل نماد سوءاستفاده از فناوری‌های پیشرفته است
برنامه‌ریزی مشترک آمریکا و اسرائیل برای تشدید عملیات در لبنان
تعداد شهدای روستاها در جنگ رمضان اعلام شد
رایزنی مصر و پاکستان درباره ازسرگیری مذاکرات ایران و آمریکا
راهکارهای ساده برای درمان خشکی پوست
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 27 فرورودین+ وضعیت استان ها
وزیردارایی انگلیس:جنگ اشتباه ترامپ با ایران اقتصاد جهان را بی ثبات کرد
معمای امنیت خلیج فارس در هندسه پساجنگ رمضان
7 عملیات حزب‌الله طی ساعات اخیر
سی ان ان: اروپا توانایی اقتصادی و نظامی برای جنگ با ایران را ندارد
شنیده شدن صدای انفجار در سلیمانیه عراق
آتش‌سوزی گسترده در دومین پالایشگاه نفت استرالیا + فیلم
اظهارات شرمن در مورد ایرانی ها+ فیلم
ایران: حملات آمریکا و اسرائیل نماد سوء استفاده از فناوری‌های پیشرفته علیه بشریت است
طرح استیضاح وزیر جنگ آمریکا به علت کشتار کودکان مدرسه میناب
زخمی شدن فرمانده گردان 52 ارتش رژیم صهیونیستی
تاکید حماس و جهاد اسلامی بر تداوم مقاومت و محکومیت نقض عهد رژیم صهیونیستی
پنتاگون: سناریوهای احتمالی درباره کوبا را بررسی می‌کنیم
تامین مواد اولیه پتروشیمی با ترکیب تولید داخل و واردات
بازخوانی عملیات اصفهان در جنگ اخیر؛ پاسخ چندلایه پلیس به تهدید هوایی
وال‌استریت‌ژورنال: ترامپ به‌دنبال پایان سریع جنگ با ایران
حنظله به صهیونیست‌ها ضربه سایبری وارد کرد
نشریه آمریکایی: واشنگتن مجبور است به ایران امتیاز بدهد
غم و اشک هدایت هاشمی برای بچه های میناب
کشته شدن سه پاکستانی درپی حملات از خاک افغانستان
جزییات رایزنی تلفنی وزیران خارجه ایران و ژاپن
حملات هوایی ارتش صهیونیستی به جنوب لبنان/ 10 نفر شهید شدند
هشدار عراقچی نسبت به پیامدهای اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا در خلیج فارس و تنگه هرمز
کامبک رئال کامل نشد/ صعود بایرن به نیمه نهایی
تاکید امیر قطر بر نقش کشورش به عنوان یک شریک قابل اعتماد
صعود آرسنال به نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان
امانی: فشار اقتصادی ترامپ را مجبور به مذاکره کرد
وزیر دارایی قطر هم هشدار داد؛ اختلال در تنگه هرمز یعنی بحران جدی انرژی