×
بین الملل
شناسه خبر : 310540
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/01/27 ساعت 02:00
نشریه آمریکایی: واشنگتن مجبور است به ایران امتیاز بدهد

نشریه آمریکایی: واشنگتن مجبور است به ایران امتیاز بدهد

نشریه کانسرویتیو آمریکا در مقاله‌ای به دولت آمریکا توصیه کرد که قادر به تسلیم ایران و پافشاری به خواسته‌های حداکثری خود نیست و باید کوتاه آمده و انعطاف نشان دهد.

نورنیوز-گروه بین الملل: نشریه کانسرویتیو آمریکا نوشت که دولت ترامپ باید بداند که نمی‌تواند خواسته‌های خود را به ایران تحمیل کند.

نشریه کانسرویتیو آمریکا در مقاله‌ای به دولت آمریکا توصیه کرد که قادر به تسلیم ایران و پافشاری به خواسته‌های حداکثری خود نیست و باید کوتاه آمده و انعطاف نشان دهد.

در این مقاله به قلم «اندرو دی» آمده است: اگر واشنگتن واقعاً خواهان صلح در خاورمیانه باشد (و این «اگر» بسیار بزرگ است)، باید با واقعیت کنار بیاید: ایالات متحده نمی‌تواند ایران را مجبور کند همه مطالبات سخت‌گیرانه خود را بپذیرد؛ بنابراین کاخ سفید ناگزیر باید امتیازات معنادار بدهد. بیش از یک سال است که دولت ترامپ روحیه سازش ندارد و همین امر یکی از دلایل آغاز جنگ آمریکا-اسرائیل با ایران در اواخر فوریه بود. حالا هم در میانه آتش‌بس دو هفته‌ای، همین نگرش مانع دستیابی به توافق صلح شده است.

کانسرویتیو افزود: معاون رئیس‌جمهور ونس اعلام کرد که ایران باید تعهد صریح بدهد که به دنبال سلاح هسته‌ای نباشد و ابزارهای سریع دستیابی به آن را هم کنار بگذارد. اما این تقاضا عملاً به معنای ممنوعیت کامل غنی‌سازی اورانیوم است. در حالی که ایران طبق معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای حق غنی‌سازی برای اهداف صلح‌آمیز را دارد و کارشناسان می‌گویند تهران هرگز این حق را واگذار نخواهد کرد. جو کنت، مقام سابق ترامپ که به دلیل مخالفت با جنگ استعفا داد، تأیید کرده که مذاکرات هسته‌ای تا اوایل 2025 پیشرفت خوبی داشت تا اینکه لابی اسرائیل فشار آورد و تقاضای «صفر غنی‌سازی» مطرح شد.

در ادامه این مقاله آمده است: «مسئله تنگه هرمز هم به همان اندازه پیچیده است. ایران پس از آغاز جنگ، تنگه را بست تا اهرم فشاری به دست آورد و حالا برای عبور کشتی‌ها عوارض دریافت می‌کند. مقامات ایرانی به نیویورک تایمز گفته‌اند که تنگه هرمز، غنی‌سازی و آزادسازی دارایی‌های مسدودشده، نقاط اصلی اختلاف هستند. کارشناسان آمریکایی مانند الدار مامدوف (دیپلمات سابق اروپایی) تأکید دارند که محمد قالیباف، رئیس تیم مذاکره‌کننده ایران، بر «حاکمیت ملی» پافشاری می‌کند و حاضر نیست فقط به مطالبات آمریکا تن دهد. او باید عناصر تندرو سپاه را هم مدیریت کند. مامدوف معتقد است اگر آمریکا انعطاف واقعی در موضوع غنی‌سازی و هرمز نشان دهد، شانس توافق صلح بسیار بیشتر است».

طبق این مقاله، روزماری کلانیک، کارشناس بازار انرژی، می‌گوید هرچند «عوارض تهران» یادآوری تلخی از شکست سیاست آمریکا خواهد بود، اما می‌تواند به عنوان یک «روش همزیستی» عمل کند و حتی تثبیت‌کننده باشد؛ چون ایران را تشویق می‌کند تا جریان ترافیک را حفظ کند تا درآمد عوارض ادامه یابد. رابرت رایت، روزنامه‌نگار، نیز ایران را «بازیگر عقلانی» می‌داند که عوارض را آن‌قدر بالا نمی‌برد که کشورها مجبور به ساخت خطوط لوله جایگزین شوند. عوارض فعلی حدود یک دلار در هر بشکه است، در حالی که «مالیات جنگ» روی نفت به 35 دلار رسیده بود.

کانسرویتیو افزود: علاوه بر این، اجازه ادامه عوارض هرمز می‌تواند راه‌حلی غیرمستقیم برای جبران اقتصادی باشد. ایران غرامت جنگی و رفع کامل تحریم‌ها را مطالبه کرده که برای ترامپ سیاسی سخت است، اما درآمد عوارض می‌تواند بخشی از جبران را تأمین کند بدون اینکه کاخ سفید رسماً غرامت بپردازد.

این نشریه تأکید کرد: در حال حاضر ترامپ تمایلی به سازش ندارد و حتی محاصره دریایی اعلام کرده، اما واقعیت این است که قدرت نظامی آمریکا نتوانسته تنگه را به طور کامل باز کند. ادامه جنگ بدتر از پذیرش کنترل نسبی ایران بر هرمز است. این امتیازات بخشی از یک توافق قابل قبول خواهند بود و در عین حال، اتهامی واضح علیه سیاست‌های جنگ‌طلبانه‌ای هستند که اساساً باعث بسته شدن تنگه شدند.


تسنیم
کلید واژگان
ایرانواشنگتنامتیاز
نظرات

آخرین اخبار
پاداش طلایی آبفا برای کم مصرف‌ها
وزیر امور خارجه آمریکا چشم به راه پاسخ ایران
سبدغذایی رایگان برای 180 هزار کودک مبتلا به سوءتغذیه
عراقچی باز هم به امریکا هشدار داد
ثبت سفارش گوشت قرمز از بنادر شمالی و مرزهای زمینی
استقبال مردم از سینما در روزهای جنگ
تاکید ژوزف عون بر پایبندی به آتش‌بس
توقیف نفتکش متخلف «اوشن کوی» توسط نیروی دریایی ارتش
پیام معاون درمان وزارت بهداشت به مناسبت روز بیماری‌های خاص و صعب‌‌العلاج
پیام سخنگوی وزارت امور خارجه به مناسبت روز جهانی صلیب‌سرخ و هلال‌احمر
خطیب موقت نمازجمعه تهران: عرصه مذاکره کمتر از نبرد مجاهدان نیست
بیانیه وزارت خارجه درباره نقض آتش‌بس توسط آمریکا: سیلی سنگین به متجاوزان
چهارمین سرطان شایع زنان ایرانی چیست؟
ورود سامانه بارشی به پایتخت
ترافیک سنگین در محورهای چالوس و هراز و فیروزکوه
سرمربی تیم ملی امید مشخص شد
واکنش سخنگوی صنف جایگاه‌های سوخت به سوختگیری پیاپی با کارت آزاد
آسه‌آن: ما می‌خواهیم جنگ تمام شود
واکنش سرمربی تیم بسکتبال زنان استقلال به عدم حضور حریف
آغاز پخش «آخرین مبارز سامورایی» از تلویزیون
هافبک تیم رئال مادرید درخصوص درگیری با شوامنی بیانیه داد
آخرین جزئیات از ورود زوار ایرانی به سرزمین وحی
نوراینفو | راه های انتقال ویروس مرگبار هانتاویروس و نحوه پیشگیری از آن
گامبیا حریف آفریقایی تیم ملی ایران در اردوی ترکیه
سفارش خرید 4200 موشک رهگیر پاتریوت از آمریکا توسط اعراب خلیج فارس
اقدام جدید گمرک برای مدیریت تجارت خارجی
ثبت نخستین معامله برق بیوگازسوز صنعت آب و فاضلاب کشور
بحران پلاستیک در آسیا درپی کمبود نفت
تعدیل نیرو آخرین انتخاب بنگاه‌های اقتصادی باشد
ضربه‌ای دیگر به استراتژی تعرفه‌ای دونالد ترامپ
حمایت پکن از مذاکرات صلح در خاورمیانه
تعرفه خودرو برقی و هیبریدی اصلاح شد
اذعان رسانه‌های عبری به قدرت و پایداری ایران
واکنش دیپلمات ایرانی به تحریم مقامات عراق توسط آمریکا
قیمت طلای جهانی امروز جمعه 18 اردیبهشت؛ صعود اونس طلا
گروسی: تنگه هرمز «قوی سیاه» جنگ خاورمیانه است
شایعه کاهش پرداختی مقرری «بیمه بیکاری» تکذیب شد
اژه‌ای: راهبرد قوه قضاییه در شرایط فعلی، مشخص و مصرح و منصوص است
لاریجانی چرا در برابر تهمتها سکوت می‌کرد؟
کاسبی سیاسیون آمریکا با اخبار مذاکرات
عامل قتل 5 عضو یک خانواده در کرمان دستگیر شد
کاپیتان رئال مادرید ضربه مغزی شد
واکنش ترامپ به درگیری در تنگه هرمز: به ناوشکن های ما شلیک شد
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 18 اردیبهشت + وضعیت استان‌ها
رایزنی ایران و روسیه برای گسترش همکاری در حوزه‌های اقتصادی
تلاش‌های بین‌المللی برای مهار ویروس مرگبار با ردیابی مسافران کشتی آغاز شد
می‌سازیم اما فراموش نمی‌کنیم و نمی‌بخشیم
امدادرسانی ببش از هزار تیم در تهران برای آواربرداری در جنگ رمضان
ایران چگونه «پروژه آزادی» را خنثی کرد؟
افزایش یک ماهه طول ترم تحصیلی دانشجویان پزشکی