×
بین الملل
شناسه خبر : 310540
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/01/27 ساعت 02:00
نشریه آمریکایی: واشنگتن مجبور است به ایران امتیاز بدهد

نشریه آمریکایی: واشنگتن مجبور است به ایران امتیاز بدهد

نشریه کانسرویتیو آمریکا در مقاله‌ای به دولت آمریکا توصیه کرد که قادر به تسلیم ایران و پافشاری به خواسته‌های حداکثری خود نیست و باید کوتاه آمده و انعطاف نشان دهد.

نورنیوز-گروه بین الملل: نشریه کانسرویتیو آمریکا نوشت که دولت ترامپ باید بداند که نمی‌تواند خواسته‌های خود را به ایران تحمیل کند.

نشریه کانسرویتیو آمریکا در مقاله‌ای به دولت آمریکا توصیه کرد که قادر به تسلیم ایران و پافشاری به خواسته‌های حداکثری خود نیست و باید کوتاه آمده و انعطاف نشان دهد.

در این مقاله به قلم «اندرو دی» آمده است: اگر واشنگتن واقعاً خواهان صلح در خاورمیانه باشد (و این «اگر» بسیار بزرگ است)، باید با واقعیت کنار بیاید: ایالات متحده نمی‌تواند ایران را مجبور کند همه مطالبات سخت‌گیرانه خود را بپذیرد؛ بنابراین کاخ سفید ناگزیر باید امتیازات معنادار بدهد. بیش از یک سال است که دولت ترامپ روحیه سازش ندارد و همین امر یکی از دلایل آغاز جنگ آمریکا-اسرائیل با ایران در اواخر فوریه بود. حالا هم در میانه آتش‌بس دو هفته‌ای، همین نگرش مانع دستیابی به توافق صلح شده است.

کانسرویتیو افزود: معاون رئیس‌جمهور ونس اعلام کرد که ایران باید تعهد صریح بدهد که به دنبال سلاح هسته‌ای نباشد و ابزارهای سریع دستیابی به آن را هم کنار بگذارد. اما این تقاضا عملاً به معنای ممنوعیت کامل غنی‌سازی اورانیوم است. در حالی که ایران طبق معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای حق غنی‌سازی برای اهداف صلح‌آمیز را دارد و کارشناسان می‌گویند تهران هرگز این حق را واگذار نخواهد کرد. جو کنت، مقام سابق ترامپ که به دلیل مخالفت با جنگ استعفا داد، تأیید کرده که مذاکرات هسته‌ای تا اوایل 2025 پیشرفت خوبی داشت تا اینکه لابی اسرائیل فشار آورد و تقاضای «صفر غنی‌سازی» مطرح شد.

در ادامه این مقاله آمده است: «مسئله تنگه هرمز هم به همان اندازه پیچیده است. ایران پس از آغاز جنگ، تنگه را بست تا اهرم فشاری به دست آورد و حالا برای عبور کشتی‌ها عوارض دریافت می‌کند. مقامات ایرانی به نیویورک تایمز گفته‌اند که تنگه هرمز، غنی‌سازی و آزادسازی دارایی‌های مسدودشده، نقاط اصلی اختلاف هستند. کارشناسان آمریکایی مانند الدار مامدوف (دیپلمات سابق اروپایی) تأکید دارند که محمد قالیباف، رئیس تیم مذاکره‌کننده ایران، بر «حاکمیت ملی» پافشاری می‌کند و حاضر نیست فقط به مطالبات آمریکا تن دهد. او باید عناصر تندرو سپاه را هم مدیریت کند. مامدوف معتقد است اگر آمریکا انعطاف واقعی در موضوع غنی‌سازی و هرمز نشان دهد، شانس توافق صلح بسیار بیشتر است».

طبق این مقاله، روزماری کلانیک، کارشناس بازار انرژی، می‌گوید هرچند «عوارض تهران» یادآوری تلخی از شکست سیاست آمریکا خواهد بود، اما می‌تواند به عنوان یک «روش همزیستی» عمل کند و حتی تثبیت‌کننده باشد؛ چون ایران را تشویق می‌کند تا جریان ترافیک را حفظ کند تا درآمد عوارض ادامه یابد. رابرت رایت، روزنامه‌نگار، نیز ایران را «بازیگر عقلانی» می‌داند که عوارض را آن‌قدر بالا نمی‌برد که کشورها مجبور به ساخت خطوط لوله جایگزین شوند. عوارض فعلی حدود یک دلار در هر بشکه است، در حالی که «مالیات جنگ» روی نفت به 35 دلار رسیده بود.

کانسرویتیو افزود: علاوه بر این، اجازه ادامه عوارض هرمز می‌تواند راه‌حلی غیرمستقیم برای جبران اقتصادی باشد. ایران غرامت جنگی و رفع کامل تحریم‌ها را مطالبه کرده که برای ترامپ سیاسی سخت است، اما درآمد عوارض می‌تواند بخشی از جبران را تأمین کند بدون اینکه کاخ سفید رسماً غرامت بپردازد.

این نشریه تأکید کرد: در حال حاضر ترامپ تمایلی به سازش ندارد و حتی محاصره دریایی اعلام کرده، اما واقعیت این است که قدرت نظامی آمریکا نتوانسته تنگه را به طور کامل باز کند. ادامه جنگ بدتر از پذیرش کنترل نسبی ایران بر هرمز است. این امتیازات بخشی از یک توافق قابل قبول خواهند بود و در عین حال، اتهامی واضح علیه سیاست‌های جنگ‌طلبانه‌ای هستند که اساساً باعث بسته شدن تنگه شدند.


تسنیم
کلید واژگان
ایرانواشنگتنامتیاز
نظرات

آخرین اخبار
تجاوز مجدد ارتش تروریستی آمریکا به ایران؛ حملات موشکی به خوزستان، هرمزگان و فارس
تکمیل حلقه مفقوده کریدور شمال-جنوب در گرو اقدام روسیه
انفجارهای مهیب کی‌یف را لرزاند؛ مردم به ایستگاههای مترو پناه بردند
چشم‌انداز تجارت 10میلیارد دلاری میان ایران و پاکستان
کارشکنی تازه آمریکا در مسیر دیپلماسی؛ تحریم‌های موازی خزانه‌داری همزمان با ادعای تفاهم
موج محکومیت حملات آمریکا و عربستان به عراق؛ از تهران تا صنعا و بغداد
واردات ربات‌های انسان‌نمای چینی به آمریکا ممنوع شد
سنتکام چگونه دکترین حقوق دریاها را در تنگه هرمز زیر پا گذاشت؟
آماده‌باش کامل در اوکراین؛ زلنسکی از حمله قریب‌الوقوع مسکو خبر داد
5 راهکار تناسب اندام به جای دراز و نشست
ترور ناجوانمردانه مأمور حافظ امنیت در ایرانشهر؛ عملیات تعقیب آغاز شد
کارنامه نیمه اول، دستورکار نیمه دوم
گفت‌وگوی وزیر خارجه مصر و فرستاده ویژه آمریکا درباره تحولات منطقه
شهادت 4 پاسدار مأمور تأمین امنیت اربعین در حمله به عراق
واکنش سفارت ایران در غنا به پیام ترامپ
سپاه: بستن یک حساب کاربری، هرگز نمی‌تواند صدای حق را خاموش سازد
یادی از  خالق خاطرات شیرین سینمای ایران تهران،/چهارشنبه/ مجلس ترحیم زنده یاد اکبر عبدی
آیت‌الله نورمفیدی: تهمت به مسئولان از مرز اخلاق و قانون گذشته است
گزارش تصویری | مراسم یادبود مرحوم اکبر عبدی در مسجد جامع شهرک غرب
دستگیری عاملان شهادت 2 بسیجی در مشهد
شعله‌ها در هورالعظیم فروکش کردند
بررسی ابعاد حمله جنایتکارانه اوکراین به کشتی آنا در دیدار دیپلمات‌های ایران و روسیه
سخنگوی شورای نگهبان: هر اقدامی که ما را مشغول خود کند، به نفع دشمن است
امدادرسانی به 187 نفر در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان
50 تن مواد پتروشیمی احتکاری در ساری کشف شد
تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران
حادثه آسانسور در کرج جان یک نفر را گرفت
تکذیب حمله به کشتی باربری در سواحل فریدونکنار
انفجارهای شدید سلیمانیه عراق را لرزاند
سرپرست وزارت دفاع: خون شهدای اقتدار، توان بازدارندگی ایران را استوارتر از گذشته خواهد کرد
مخالفت بوئینک با تولید موشک‌های پاتریوت در اوکراین
برنامه امتحانات نهایی برگزارنشده پایه دوازدهم 4 استان جنوبی منتشر شد
پیشنهاد تشکیل بلوک نظامی بریکس
تنها نقشه راه؛حفظ امنیت ملی
رایزنی وزرای خارجه قطر و آلمان درباره کاهش تنش‌ها در منطقه
عارف: هیچ بهانه‌ای برای کم‌کاری در توسعه روابط با آفریقا پذیرفته نیست
ادعای دوباره آمریکا در خصوص تنگه هرمز
حمله پهپادی به تاسیسات گازی آمریکا
فرمانده کل ارتش: بر عهد خود با ملت ایستاده‌ایم؛ دفاع از ایران تا آخرین نفس ادامه دارد
منطقه در لبه انفجار!
گزارش «سی‌ان‌ان» از دیدار ونس و نتانیاهو
سفر معنادار کویتی‌ها به پاکستان
نقش مخرب اوکراین در تسلیح گروه‌های مافیایی اروپا
بازی «بی بی» و زلنسکی در دفن گراهام
حسرت بزرگ لواندوفسکی از رد قرارداد میلیون یوریویی
رویارویی روسیه با 30 هزار تحریم
کانادا خشونت‌های صهیونیست‌ها در کرانه باختری را محکوم کرد
مراسم یادبود اکبر عبدی؛ از اشک هنرمندان تا عصبانیت از سلفی‌بگیران + تصاویر
فعالیت تمامی مدارس به صورت حضوری خواهد بود
هدایت پیکان به الهامی سپرده شد