×
سیاسی
شناسه خبر : 310518
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/01/26 ساعت 23:34
بی‌اثر شدن اعلامیه جهانی کنوانسیون‌های ژنو در حمایت از حقوق بشر

سفیر ایران در ژنو مطرح کرد:

بی‌اثر شدن اعلامیه جهانی کنوانسیون‌های ژنو در حمایت از حقوق بشر

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در ژنو با اشاره به فرسایش کارآمدی نظام جهانی حقوق بشر در سایه تنش‌های سیاسی و تحولات پرشتاب بین‌المللی، تأکید کرد که آموزه‌ها و آرمان‌های منشور کوروش می‌تواند به‌ عنوان الگویی برای احیای ارزش‌های جهانی حقوق بشر مورد توجه قرار گیرد.

نورنیوز- گروه سیاسی: علی بحرینی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد دفتر سازمان ملل متحد در ژنو امروز چهارشنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۵ در نشست مشترک عالی‌رتبه با عنوان «نقش منشور کوروش در شکل‌گیری حقوق و آزادی‌های نوین بشر» که توسط نمایندگی‌های دائم تاجیکستان و ایران در کاخ ملل متحد در ژنو برگزار شد، ضمن اشاره به میراث مشترک بشری مبتنی بر احترام، مدارا و کرامت انسانی منشور کوروش که در گفتمان جهانی امروز طنین‌انداز هستند، تأکید کرد که در مواجهه با چالش‌های معاصر، استناد به این میراث مشترک یادآور آن است که تلاش برای عدالت و کرامت، پدیده‌ای نوظهور نیست بلکه آرمانی ریشه‌دار است که انسان‌ها را در طول زمان و در میان فرهنگ‌های گوناگون به هم پیوند می‌دهد.

نماینده کشورمان یادآور شد: «در سال‌های اخیر، اثربخشی اسناد بنیادینی همچون اعلامیه جهانی حقوق بشر و کنوانسیون‌های ژنو به‌طور گسترده تحت تأثیر تنش‌های سیاسی و تحولات سریع جهانی قرار گرفته است. درگیری‌های مسلحانه و نقض حقوق بین‌الملل بشردوستانه همچنان منجر به آوارگی، تلفات غیرنظامیان و دسترسی محدود به نیازهای اساسی می‌شود. در عین حال، برخی کشورها از توافق‌های بین‌المللی خارج شده یا در برابر آنها مقاومت کرده‌اند که این امر تلاش‌های جمعی برای تحقق عدالت را تضعیف می‌کند.»

بحرینی در ادامه افزود: «آرمان‌های مرتبط با منشور کوروش می‌توانند به‌ عنوان روایتی وحدت‌بخش برای تقویت جهان‌شمولی حقوق بشر عمل کنند و بر احترام به تنوع و همزیستی تأکید ورزند؛ اصولی که در جهانی به طور فزاینده قطبی‌شده، بیش از هر زمان دیگری ضروری‌اند. برای مخاطبان بین‌المللی، اهمیت آن فراتر از یک موضوع تاریخی است و به‌عنوان نمادی قدرتمند از آرمان‌های مشترک انسانی و ارزش‌های فراملی مطرح می‌شود.»

سفیر ایران در ژنو تصریح کرد: «میراث منشور کوروش باید به‌عنوان منبعی قوی از هویت فرهنگی و تاب‌آوری برای مردم ایران در زمان‌های فشار خارجی درک شود. ارزش‌های منتسب به کوروش بزرگ، که بر کرامت، استقلال و احترام به باورها استوارند، به شکل‌گیری نوعی آگاهی تاریخی کمک کرده‌اند که بر پایداری و حق تعیین سرنوشت تأکید دارد.»

وی همچنین تأکید کرد: «این میراث ماندگار، روحیه‌ای جمع‌گرایی را شکل داده است که در برابر سلطه مقاومت و در عین حال، حس عدالت و غرور فرهنگی را حفظ می‌کند. از این منظر، منشور کوروش نه‌ تنها یک سند باستانی، بلکه الهامی اخلاقی و پایدار است که همچنان تعهد ملت ایران به پاسداری از حاکمیت و هویت خود را تقویت می‌کند. تحولات نزدیک به دو ماه گذشته و مقاومت شجاعانه مردم ایران در برابر تجاوز، از جلوه‌های روشن این تأثیر به‌شمار می‌رود.»


اخبار مرتبط
تنش در ژنو؛ انتقاد از ترامپ و نابرابری‌ها در حاشیه نشست G7
دوشنبه 1405/03/25 ساعت 12:10
تنش در ژنو؛ انتقاد از ترامپ و نابرابری‌ها در حاشیه نشست G7
حدود 20 هزار نفر در ژنو علیه برگزاری نشست گروه هفت تجمع کردند و اعتراض‌ها با مداخله پلیس به خشونت کشیده شد. همزمان فرانسه برای تأمین امنیت نشست اویان 13 هزار نیرو مستقر کرده است.
نماینده ایران در ژنو: ما جنگ نمی‌کنیم؛ از کشورمان دفاع می‌کنیم
شنبه 1405/02/05 ساعت 11:34
نماینده ایران در ژنو: ما جنگ نمی‌کنیم؛ از کشورمان دفاع می‌کنیم
نماینده ایران در ژنو گفت آغاز جنگ از سوی آمریکا بوده و ایران در حال دفاع از خود است؛ دفاعی که تا توقف کامل درگیری و تضمین عدم تکرار ادامه خواهد داشت.
سفیر ایران در ژنو خواستار رسیدگی به حمله آمریکا به مدرسه میناب شد
سه‌شنبه 1404/12/12 ساعت 17:46
سفیر ایران در ژنو خواستار رسیدگی به حمله آمریکا به مدرسه میناب شد
سفیر ایران در ژنو در نامه‌ای به نماینده دبیرکل سازمان ملل خواستار رسیدگی به تجاوز آمریکا علیه مدرسه میناب شد.
سفیر ایران در ژنو: ایران هرگز از حق غنی‌سازی صرف‌نظر نخواهد کرد
سه‌شنبه 1404/10/30 ساعت 19:57
سفیر ایران در ژنو: ایران هرگز از حق غنی‌سازی صرف‌نظر نخواهد کرد
علی بحرینی، در نشست کنفرانس خلع سلاح تاکید کرد که ایران هرگز از حق غنی‌سازی صلح‌آمیز خود صرف‌نظر نخواهد کرد.
سفیر ایران در ژنو: حملات به زنان و کودکان نقض آشکار حقوق بشری است
سه‌شنبه 1404/03/27 ساعت 14:42
سفیر ایران در ژنو: حملات به زنان و کودکان نقض آشکار حقوق بشری است
نماینده ایران در سازمان ملل در ژنو تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در برابر هرگونه تجاوز، با قاطعیت از خود دفاع خواهد کرد. او در سخنانش به جنایات رژیم اسرائیل علیه غیرنظامیان اشاره کرد و نقش کشورهای غربی در این حملات را نیز برجسته دانست.
نظرات

آخرین اخبار
پایان شایعات جدایی یاسر آسانی از استقلال
شرط جدید هیئت رئیسه فدراسیون برای ادامه همکاری امیر قلعه‌نویی با تیم ملی
با 4 مهاجم بزرگ در المپیاکوس؛ آینده طارمی در یونان چه می‌شود؟
جزئیات تازه از قتل زن جوان در تهران؛ جسد زیر تخت مخفی شده بود
نورویدئو | وداع با خالق خاطرات شاد مردم ایران
رکود عمیق در بازار مسکن؛ نه خرید رونق دارد، نه قیمت‌ها تکلیف دارند
دستگیری «بلاگرنما» پیش از انتشار محتوای هنجارشکن
جزئیات قتل هولناک روشنا نوری در سنندج؛ شلیک مرگبار به دختر نوجوان
ماجرای بازداشت مربی استقلال چه بود؟ تاجرنیا جزئیات را فاش کرد
پیش بینی بورس فردا دوشنبه 5 مرداد/ بورس فردا صعود می کند؟
بازار کار زیر تیغ هوش مصنوعی؛ نوبت کدام شغل است؟
نوراینفو | بدن با این 13 علامت عجیب، کمبودهایش را فریاد می‌زند
جدول قیمت بلیت قطار اربعین
آیا تصاویر ماهواره‌ای پس از حملات ایران سانسور می‌شوند؟
قیمت دلار امروز یکشنبه 4 مرداد 1405
واریز اولین حقوق تابستانی معلمان حق‌التدریس
اربعین 1405؛ ثبت‌نام بیش از 2 میلیون زائر در سامانه سماح
قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 4 مرداد 1405+ جدول قیمت ها
دستور تازه شورای رقابت به خودروسازان/ شفاف‌سازی قراردادها الزامی شد
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 4 مرداد 1405+ جدول قیمت ها
چرا فروشگاه‌ها از طرح کالابرگ خارج می‌شوند؟
دستور پزشکیان برای تسریع بازسازی زیرساخت‌های آسیب‌دیده و فعال‌سازی مسیرهای جایگزین
گزارش تصویری | مراسم تشییع مرحوم اکبر عبدی (تالار وحدت)
خبر خوش برای زائران اربعین؛ 10 پرواز فوق‌العاده از فرودگاه کرمانشاه
آمار شهدای جنگ تحمیلی سوم در خوزستان اعلام شد
نامه عارف به وزیر ورزش برای پیگیری پرونده آسیایی شدن چادرملو
شرط تازه فدراسیون برای بقای قلعه‌نویی؛ تغییر کادرفنی یا پایان همکاری؟
«مجازی شدن مدارس در سال تحصیلی جدید» شایعه و کذب است
سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد: نحوه برقراری مستمری بازماندگان/جزییات +مدارک
ادغام شعب تأمین اجتماعی رسماً آغاز شد
رشد بورس شتاب گرفت
نرخ رسمی شیر و ماست ابلاغ شد؛ قیمت جدید لبنیات پرمصرف چقدر است؟
نسخه جدید بانک مرکزی برای مهار تورم
افزایش بهره‌وری تولید گوشت و حفظ ذخایر ژنتیکی نژاد زل
آخرین بدرقه اکبر عبدی؛ مردم برای وداع با هنرمند محبوب گرد هم آمدند
عملیات انهدام مهمات عمل نکرده جنگ تحمیلی اخیر در اصفهان
فرودگاه تبریز در حال ارائه خدمات به زائران اربعین
لایحه ای که در اولین جلسه مجازی مجلس بررسی شد
صدور هشدار نارنجی در خزر؛ شنا و تردد دریایی ممنوع
نورنما | دخترانی که تصویر تازه ای از بانوی ایرانی ساختند!
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس امروز یکشنبه 4 مرداد
جدول قطعی برق فردا دوشنبه 5 مرداد 1405؛ ساعت خاموشی استان‌ها اعلام شد
خبر مهم درباره بنزین؛ شرط اجرای محدودیت‌های جدید اعلام شد
خاموشی برق در سیستان و بلوچستان متوقف شد/جزئیات اعلام رسمی شرکت برق
دژ تسخیر ناپذیر الموت، جهانی شد
قیمت گوشت قرمز امروز 4 مرداد 1405 + جدول قیمت ها
جدول قیمت خودروهای سایپا امروز؛ شاهین، اطلس، سهند و کوییک چند شدند؟
«فراز» دوباره دیده شد؛ آیا آخرین یوزهای آسیایی در ایران نجات پیدا می‌کنند؟
دلیل صدای انفجار در قشم مشخص شد
آیت‌الله سبحانی: قوه قضاییه گره بسیاری از پرونده‌های مهریه را باز کرده است