×
بین الملل
شناسه خبر : 310379
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/01/26 ساعت 13:31
افزایش فشار قضایی بر بن‌گویر؛ درخواست اسناد جدید از شاباک

افزایش فشار قضایی بر بن‌گویر؛ درخواست اسناد جدید از شاباک

هم‌زمان با بررسی دادخواست‌های برکناری وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در دیوان عالی، دادستان قضایی کابینه از شاباک خواست اسناد تازه‌ای درباره دخالت ایتامار بن‌گویر در ساختار و عملکرد پلیس ارائه کند.

نورنیوز-گروه بین الملل:  رسانه صهیونیستی «جی دی ان» گزارش داد گالی بهاراو میارا، دادستان قضایی کابینه از سازمان امنیت داخلی (شاباک) خواسته تا اسناد جدیدی درباره مداخله بن‌گویر در ساختار و عملکرد پلیس ارائه کند.

این موضوع ادامه پیگیری‌هایی است که پیش‌تر نیز از رونن بار، رئیس سابق شاباک انجام شده بود، اما به نتیجه نرسید و تحقیقات گسترده‌تری در این‌باره همچنان در جریان است.

در همین ارتباط، عامیت سگال، خبرنگار شبکه ۱۲ اسرائیل فاش کرد که شاباک اطلاعاتی درباره آنچه «نفوذ جریان کاهانیسم در پلیس» توصیف می‌شود، جمع‌آوری کرده و اکنون مشخص شده این اقدام نه یک نیاز اطلاعاتی مستقل، بلکه پاسخی به درخواست دادستان کل برای بررسی‌های قانونی بوده است.

این روند واکنش‌های تندی را در ساختار سیاسی رژیم صهیونیستی برانگیخت و منتقدان آن را تلاش «دولت پنهان» برای تضعیف کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم توصیف کردند. در مقابل، مشاور حقوقی نخست‌وزیر این ادعا را «کاملاً بی‌معنی» خواند.

یاریو لوین، وزیر دادگستری، اعلام کرده که در جلسه کابینه خواستار بررسی فوری این پرونده توسط شاباک می شود و مدعی شد این نهاد طبق قانون مجاز است تخلفات احتمالی در ساختار حکمرانی را بررسی کند.

موشه سعدا، نماینده کنست نیز با حمله شدید به دادستان کل گفت: گالی بهاراو میارا در حال تهیه گزارشی برای رئیس سرویس امنیتی با هدف برکناری یک وزیر در حال خدمت است. این همان چیزی است که وقتی دولت پنهان تلاش می‌کند یک دولت منتخب را سرنگون کند، رخ می‌دهد.

او خواستار انتصاب یک دادستان خارج از ساختار کابینه برای آغاز تحقیقات جنایی علیه دادستان کل و «شریکان او در این توطئه» شد.

شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل نیز گزارش داد که دیوان عالی این رژیم صبح امروز جلسه‌ای پرتنش را برای بررسی دادخواست‌هایی برگزار کرد که خواستار الزام نتانیاهو به برکناری بن‌گویر هستند.

این دیوان پیش‌تر اعلام کرده بود به دلیل احتمال بروز ناآرامی و اختلال در روند جلسه، حضور عمومی در دادگاه ممنوع است و جلسه تنها با حضور وکلا، خبرنگاران و افراد دارای مجوز برگزار می‌شود. جلسه به‌صورت زنده پخش خواهد شد تا اصل علنی بودن روند قضایی رعایت شود.

ده‌ها مأمور امنیتی ساختمان دادگاه را محاصره کرده‌اند و گروه‌های راست‌گرا که طی روزهای اخیر در شبکه‌های اجتماعی علیه قضات تحریک می‌کردند، در بیرون دادگاه تجمع کرده‌اند.

پیش از آغاز جلسه، بن‌گویر تحت تدابیر شدید امنیتی وارد محوطه دادگاه شد و در برابر خبرنگاران با حمله به دادستان قضایی کابینه گفت: «او می‌گوید من سیاست‌گذاری می‌کنم و پلیس را تغییر می‌دهم؛ درست می‌گوید. برای همین انتخاب شدم.»

او با متهم کردن گالی بهاراو میارا به «سوءاستفاده از قدرت»، خواستار «تحقیق، بازجویی و دستگیری» او و مدعی شد که میارا اسرائیل را به «بحران قانون اساسی» کشانده است.

بر اساس گزارش شبکه ۱۴ اسرئیل ، وزیر راست‌گرای افراطی دادگستری نیز با انتشار بیانیه‌ای تند علیه دیوان عالی، روند رسیدگی را «فاقد مبنای قانونی» خواند و اعلام کرد دولت اختیار این دیوان برای دخالت در انتصاب یا برکناری وزرا را به رسمیت نمی‌شناسد.

او تأکید کرد تصمیم قضات درباره برکناری وزرا «اعتباری نخواهد داشت» و تنها نخست‌وزیر اختیار چنین اقدامی را دارد؛ موضعی که به گفته تحلیلگران، نشانه تشدید درگیری میان ساختار اجرایی و قضایی است.

در مقابل، جنبش «حکومت باکیفیت» سخنان لوین را «تحریک صریح دولت برای شورش علیه حاکمیت قانون» توصیف کرد و از نتانیاهو خواست فوراً این اظهارات را رد کند.

جلسه دیوان عالی با حضور ۹ قاضی به ریاست اسحاق عامیت برگزار می‌شود و نمایندگان نتانیاهو و بن‌گویر هر کدام یک ساعت فرصت دفاع دارند. این پرونده پس از آن اهمیت یافت که دادستان قضایی کابینه اعلام کرد بن‌گویر از جایگاه خود برای تأثیرگذاری غیرقانونی بر عملکرد پلیس سوءاستفاده کرده است.

نتانیاهو نیز پیش‌تر در پاسخ به درخواست دیوان عالی برای توضیح درباره عدم برکناری بن‌گویر، این روند را «غیرقانونی» خوانده و گفته بود دیوان عالی «هیچ اختیار قانونی برای برکناری یک وزیر بر اساس تصمیمات اداری او ندارد» و پذیرش این دادخواست‌ها «دخالت در سیاست» خواهد بود.

در ماه‌های گذشته نیز دادستان قضایی کابینه از دیوان عالی خواسته بود نتانیاهو را ملزم به برکناری بن‌گویر کند و اعلام کرده بود وزیر امنیت داخلی «به شکل غیرقانونی از مقام خود برای تأثیرگذاری بر فعالیت پلیس سوءاستفاده می‌کند».


اخبار مرتبط
جنجال «کیک اعدام»در جشن تولد وزیر امنیت داخلی اسرائیل
یکشنبه 1405/02/13 ساعت 11:30
جنجال «کیک اعدام»در جشن تولد وزیر امنیت داخلی اسرائیل
انتشار تصویری از جشن تولد ایتامار بن‌گویر با کیکی به شکل طناب دار در شبکه‌های اجتماعی جنجال‌برانگیز شد؛ تصویری که به قانون بحث‌برانگیز اعدام اسرای فلسطینی اشاره دارد.
حکم جدید دادگاه عالی علیه بن‌گویر؛ احتمال برکناری وزیر امنیت داخلی
جمعه 1405/01/28 ساعت 12:20
حکم جدید دادگاه عالی علیه بن‌گویر؛ احتمال برکناری وزیر امنیت داخلی
دادگاه عالی رژیم صهیونیستی با صدور حکمی موقت، بخشی از اختیارات بن‌گویر را محدود کرد؛ تصمیمی که پس از جلسه‌ای کم‌سابقه اتخاذ شده است.
شاباک: طرح ادعایی سوءقصد علیه بن‌گویر خنثی شد
سه‌شنبه 1405/01/04 ساعت 11:47
شاباک: طرح ادعایی سوءقصد علیه بن‌گویر خنثی شد
مقام‌های شاباک و پلیس اعلام کردند یک فرد 20ساله در قدس شرقی به اتهام تلاش برای برنامه‌ریزی سوءقصد علیه ایتامار بن‌گویر بازداشت شده و این طرح ادعایی پیش از اجرا خنثی شده است.
اتهام جاسوسی شاباک علیه 25 اسرائیلی و خارجی در ارتباط با ایران
جمعه 1404/11/03 ساعت 14:14
اتهام جاسوسی شاباک علیه 25 اسرائیلی و خارجی در ارتباط با ایران
شاباک یا شین بِت (آژانس امنیت داخلی رژیم صهیونیستی ) از اتهام علیه 25 اسرائیلی و خارجی به بهانه جاسوسی برای ایران در طول سال 2025 خبر داده است.
حمایت رسمی شاباک و ارتش اسرائیل از اعدام اسرای فلسطینی!
جمعه 1404/08/30 ساعت 15:08
حمایت رسمی شاباک و ارتش اسرائیل از اعدام اسرای فلسطینی!
رئیس شاباک و نماینده ارتش اسرائیل به‌طور علنی از قانون اعدام اسرای فلسطینی حمایت کردند. این قانون که در قرائت اولیه با رای موافق 39 عضو کنست تصویب شد، هدف آن بازدارندگی اعلام شده و اجرای آن ظرف 90 روز با تزریق کشنده برنامه‌ریزی شده است.
نظرات

آخرین اخبار
سازمان ملل: غزه در آستانه فاجعه جدیدی قرار دارد
نماینده پوتین: جنگ‌افروزان اروپا از توافق روسیه و آمریکا می‌ترسند
جزئیات آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا/ ترامپ از پایان جنگ گفت، نفت از 105 دلار عبور کرد
پکن و واشنگتن بر سر کاهش تعرفه‌های متقابل مذاکره می‌کنند
نیکزاد: دشمنان تصور می‌کردند تهران را سه‌روزه می‌گیرند، اما ایران را نشناختند
جاده چالوس جمعه یک‌طرفه می‌شود؛ جزئیات محدودیت‌های ترافیکی
میزان خسارت های طوفان و سیل در مازندران اعلام شد؛ 750 واحد مسکونی آسیب دید
آخرین قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 19 شهریور؛ اونس طلا از 4400 دلار عبور کرد
کارمزد جدید بانک‌ها اعلام شد؛ هزینه دسته‌چک، چک برگشتی و گواهی تمکن چقدر شد؟
لغو 4 بازی هفته هفتم لیگ برتر؛ پرسپولیس و سپاهان بازی ندارند
عوارض 10 درصدی کرایه حمل مایعات نفتی و گازی متوقف شد
جدول پخش فیلم‌های تلویزیونی پنجشنبه 19 شهریور؛ از «دوازدهمین مرد» تا «اخراجی‌ها 2»
دو معاونت ریاست جمهوری مأمور پیگیری طرح مقابله با نفوذ شدند
دستور پزشکیان برای بسیج همه ظرفیت‌ها در مناطق سیل‌زده
آخرین قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 19 شهریور 1405؛ سکه امامی به 240 میلیون تومان رسید
پهپاد کاریال عربستان به دست نیروهای یمن ساقط شد
هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری با وعده درآمد دلاری از لایک کردن
هشدار بغداد؛ استفاده از خاک عراق برای حمله به کشورهای دیگر ممنوع است
قیمت خودروهای داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 19 شهریور؛ تارا و اکستریم رکورد زدند
آخرین قیمت دلار امروز پنجشنبه 19 شهریور 1405؛ جهش 10 هزار تومانی یورو
وزارت دفاع: صنعت دفاعی ایران نابودشدنی نیست
مخالفت دولت با طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه
تعطیلی استخرها و سالن‌های همایش دولتی با دستور رئیس‌جمهور
رویترز: تصرف زهپاد آمریکایی فرصتی برای مهندسی معکوس ایران است
هزینه وام مسکن زوجین تهرانی به 470 میلیون تومان رسید
استقلال - پیکان / ترکیب احتمالی آبی ها ؛ 2 تغییر مهم بختیاری‌زاده
نورنما | نمایش هوایی جنگنده های ترکیه ای بر فراز اهرام مصر
آخرین اخبار از پیشتازی مخالفان نتانیاهو در آستانه انتخابات کنست
تعرفه تلفن ثابت بازهم گران شد؛ مکالمه با موبایل از فردا چقدر می‌شود؟
حمایت اسلام‌آباد از حق هسته‌ای ایران در نشست آژانس
یمن عربستان را به تشدید حملات متهم کرد؛ درگیری‌ها وارد مرحله جدید شد
قیمت گوشت قرمز امروز 19 شهریور 1405 + جدول قیمت گوشت گوسفندی و گوساله
عرب‌ها در انتخابات اسرائیل چه می‌کنند؟
گسترش جغرافیایی تنش
هشدار سازمان غذا و دارو درباره تبلیغات دارویی در فضای مجازی
رکوردشکنی دولت در اسقاط خودرو؛ 700 هزار دستگاه طی دو سال
آخرین قیمت محصولات ایران خودرو امروز پنجشنبه 19 شهریور؛ گرانترین محصول 7 میلیارد تومان
موشک‌های ایران به کشتی‌های جنگی آمریکا نزدیک‌تر شدند
قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه 19 شهریور 1405 + جدول کامل قیمت ها
افشاگری اژه‌ای درباره دو وزیر دولت سیزدهم: ترک فعل نکرده بودند؛ جرم مرتکب شده بودند
فروش 42 هزار سکه در نخستین عرضه اوراق سلف
آخرین قیمت خودروهای سایپا امروز پنجشنبه 19 شهریور 1405؛ عبور شاهین اتوماتیک از 3 میلیارد
وزیر نیرو: 20 هزار مگاوات از ناترازی برق کشور برطرف شد
انصارالله شهر راهبردی المخا را فتح کرد؛ پیشروی 2600 کیلومتری در سواحل غربی یمن
جنگی که آمریکا را مجبور به بازآرایی می کند؛ مرحله بعدی چیست؟
آخرین اخبار از تأمین اجتماعی ؛ تصمیم جدید برای وصول حق‌بیمه و مطالبات کارفرمایان
هجوم مرغ‌های مینا به مزارع خراسان‌شمالی؛ کلزا و کاملینا در امان نماندند
جنگ اراده‌ها و محاسبات ناکارآمد دشمن
طناب کشی عراقی ها برسر دو ضرب الاجل
60 هزار برق غیرمجاز در تهران شناسایی شد؛ کشف ماینر غیرمجاز در چاه‌ کشاورزی!