×
بین الملل
شناسه خبر : 310227
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/01/25 ساعت 20:00
آیا ترامپ دیوانه‌ای حیله‌گر است یا صرفاً دیوانه؟

نیویورک تایمز:

آیا ترامپ دیوانه‌ای حیله‌گر است یا صرفاً دیوانه؟

نیویورک تایمز در تحلیلی رفتارهای ناهنجار ترامپ و نگرانی‌ها درباره سلامت روانی‌ او را بررسی کرده است.

نورنیوز- گروه بین الملل: به نقل از نیویورک تایمز، در روزها و هفته‌های اخیر، رفتارهای غیرقابل پیش‌بینی و اظهارات افراطی دونالد ترامپ، بحثی قدیمی را که یک دهه او را در صحنه سیاست ملی دنبال کرده، شدت بخشیده است: آیا ترامپ «دیوانه‌ای حیله‌گر است یا صرفاً دیوانه»؟

مجموعه‌ای از اظهارات پراکنده، نامنسجم و گاهی توهین‌آمیز، از تهدید به «نابودی یک تمدن کامل امشب» در اشاره به ایران، تا حمله‌ای گیج‌کننده به پاپ به دلیل «نرمش در برابر جرم و جنایت و وحشتناک بودن در سیاست خارجی»، باعث شده است که بسیاری از افراد او را یک خودکامه مغرور و پریشان در قدرت بدانند.

کاخ سفید این ارزیابی‌ها را رد کرده و ترامپ را فردی تیزهوش می‌داند که مخالفانش را در لبه پرتگاه نگه داشته است. اما فوران‌های خشم رئیس‌جمهور باعث ایجاد سوالاتی جدی درباره رهبری آمریکا در دوران جنگ شده است. اگرچه تاریخ آمریکا رؤسای جمهوری را به خود دیده که توانایی‌هایشان زیر سوال رفته، اما هیچ‌گاه سلامت روانی یک رئیس‌جمهور به اندازه ترامپ تا این حد در معرض بحث عمومی و دقیق قرار نگرفته است.

دموکرات‌ها که مدت‌هاست سلامت روانی ترامپ را زیر سوال برده‌اند، خواستار فعال کردن متمم 25 برای برکناری او به دلیل ناتوانی در انجام وظایف شده‌اند. اما این نگرانی تنها از سوی جناح چپ مطرح نشده است. این نگرانی اکنون از سوی ژنرال‌های بازنشسته، دیپلمات‌ها، مقامات خارجی و حتی از جناح راست سیاسی و متحدان سابق رئیس‌جمهور نیز شنیده می‌شود.

مارجری تیلور گرین، نماینده جمهوری‌خواه جورجیا که اخیراً از ترامپ جدا شده، خواستار فعال شدن متمم 25 شد و به سی‌ان‌ان گفت تهدید به نابودی تمدن ایران «دیوانگی» است. کاندیس اوونز، پادکستر راست‌گرا، او را «یک دیوانه نسل‌کش» خواند، و الکس جونز، نظریه‌پرداز توطئه، نیز گفت ترامپ «هذیان می‌گوید و به نظر نمی‌رسد که ذهنش خوب کار کند».

سؤالات درباره سلامت روان ترامپ از سوی افرادی مطرح می‌شود که قبلاً با او همکاری کرده و اکنون منتقد شده‌اند. حتی پیش از تهدید اخیر ترامپ به نابودی تمدن ایران، تای کاب، وکیل کاخ سفید در دوره اول ترامپ، در مصاحبه‌ای گفته بود رئیس‌جمهور «واضحاً دیوانه است» و پست‌های اخیر او در نیمه‌شب «شدت دیوانگی او را نشان می‌دهد». استفانی گریشام، سخنگوی سابق کاخ سفید، هفته گذشته در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «او به وضوح حالش خوب نیست.»

ترامپ در پاسخ به این انتقادات در پستی بلند و خشمگین گفت: «این‌ها یک چیز مشترک دارند: ضریب هوشی پایین»، و سپس اووِنز، جونز، مگان کلی و تاکر کارلسون را احمق خواند و گفت: «آن‌ها دیوانه‌اند و برای جلب توجه ارزان هر چیزی می‌گویند.» او اتهام دیوانگی را به منتقدان خود بازگرداند.

با این حال، این نگرانی‌ها در جناح راست همچنان به کنگره و کابینه کشیده نشده است. در نتیجه، این ایده در حال حاضر منتفی است، اما این تنها نشانگر نگرانی فزاینده در میان آمریکایی‌هاست. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که بسیاری از مردم درباره سلامت روان ترامپ که در آستانه 80 سالگی قرار دارد، تردید دارند. نظرسنجی رویترز/ایپسوس در فوریه نشان داد که 61 درصد آمریکایی‌ها فکر می‌کنند ترامپ با افزایش سن ناهنجارتر شده و تنها 45 درصد او را فردی از نظر ذهنی تیز و قادر به مقابله با چالش‌ها می‌دانند.

دموکرات‌ها اخیراً این موضوع را پیگیری کرده‌اند. چاک شومر او را «بسیار بیمار»، حکیم جفریز «آشفته و از کنترل خارج» و تد لیو به صراحت «دیوانه لعنتی» خواندند. جیمی راسکین از پزشک کاخ سفید خواستار ارزیابی وضعیت سلامت روان ترامپ شد و به «نشانه‌های سازگار با زوال عقل و کاهش شناختی» اشاره کرد.

در مقابل، حامیان ترامپ همچنان به انتقادات پاسخ می‌دهند و آنچه منتقدان «روان‌پریشی» می‌نامند، آن‌ها «استراتژی» می‌خوانند. لیز پیک، ستون‌نویس، می‌گوید: «ترامپ دقیقاً می‌داند چه می‌کند» و به استفاده از فشار حداکثری در مبارزات خود برای پاکسازی خاورمیانه ادامه می‌دهد.

ترامپ که در دوره اول خود را «یک نابغه بسیار باثبات» خوانده و به قبولی در آزمون‌های شناختی افتخار کرده است، هفته گذشته در پاسخ به خبرنگاری که از وضعیت روانی‌اش پرسید، گفت: «نشنیده‌ام. اما اگر اینطور باشد، به افراد بیشتری مثل من نیاز دارید.»


اخبار مرتبط
آخرین وضعیت سلامت ترامپ از زبان پزشک آمریکایی
جمعه 1404/11/17 ساعت 08:28
آخرین وضعیت سلامت ترامپ از زبان پزشک آمریکایی
آدام جیمز، پزشک فیزیوتراپیست آمریکایی در برنامه‌ای در یوتیوب با اشاره به نشانه‌های جسمی و رفتاری دونالد ترامپ، ادعا کرد ممکن است تنها 2 تا 4 سال از عمر رئیس‌جمهور آمریکا باقی مانده باشد و بیماری زوال عقل داشته باشد
کنگره درباره سلامت ترامپ تحقیق کند
سه‌شنبه 1404/10/30 ساعت 17:06
پزشک معالج دیک چنی خواستار شد؛
کنگره درباره سلامت ترامپ تحقیق کند
دکتر «جاناتان راینر» متخصص قلب و عروق دیک چنی، معاون رئیس جمهور سابق، خواستار تحقیق کنگره در مورد وضعیت جسمانی ترامپ شد.
جزئیاتی از ام‌آرآی مشکوک و ابهام تازه در سلامت ترامپ
سه‌شنبه 1404/09/11 ساعت 15:45
جزئیاتی از ام‌آرآی مشکوک و ابهام تازه در سلامت ترامپ
اظهارات ضدونقیض دونالد ترامپ درباره انجام یک ام‌آرآی پیشرفته و عدم اطلاع او از ناحیه مورد تصویربرداری، موجی از ابهام و گمانه‌زنی درباره وضعیت سلامت رئیس‌جمهور آمریکا ایجاد کرده است؛ به‌ویژه آنکه کارشناسان پزشکی این اقدام را «غیرمعمول» و خارج از روندهای استاندارد توصیف کرده‌اند.
نظرات

آخرین اخبار
دیدار وزیر خارجه قزاقستان با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
پزشکیان با سران کدام کشورهای حاضر در تهران دیدار کرد؟
تأکید تهران و اسلام‌آباد بر گسترش همکاری‌های دفاعی
تمام ظرفیت‌های امدادی کشور در آماده‌باش مراسم وداع
اختلاف برلین و واشنگتن بر سر هزینه‌های دفاعی ناتو
هشدار شدید یمن به عربستان؛ پاسخ قاطع در راه است
انهدام تیم تروریستی در تفتان؛ 2 تروریست کشته شدند
پزشکیان: تدبیر اقلیم کردستان توطئه‌ها در مرزهای غربی ما را خنثی کرد
فرمانده ارتش پاکستان با عراقچی دیدار کرد
شایعه درگذشت عطاالله مهاجرانی تکذیب شد
پرواز تهران–صنعا پس از 10 سال انجام شد
توسعه همکاری‌های اقتصادی و ترانزیتی ایران و ازبکستان باید شتاب بگیرد
دعوت ولایتی از مردم و جبهه مقاومت برای حضور در تشییع و وداع رهبر شهید
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و پنجم
اسرائیل ترور مقامات ایرانی را تکذیب کرد
رسانه صهیونیستی: قدرت نظامی مصر اسرائیل را نگران کرده است
قیمت طلا و سکه امروز 12 تیر 1405
پیکر شهید مصباح‌الهدی باقری‌کنی تشییع شد
قیمت خودرو در بازار آزاد امروز جمعه 12 تیر 1405 + جدول
تشییع رهبر شهید رقبای منطقه را کنار هم نشاند
مجموعه نمایشی «دیدار» روی آنتن شبکه یک می‌رود
رسانه آمریکایی: اروپا با پرداخت عوارض تنگه هرمز کنار آمد
7 خواننده مطرح با آلبوم «بدرقه» برای رهبر شهید ایران خواندند
جودت یلماز: ملت ترکیه در غم و اندوه ملت ایران شریک است
رهبر شهید تمدن ساز
چه رازی جهان را به تهران کشاند؟
سامانه 137 پلاس برای مراسم تشییع رهبر شهید فعال شد
استقرار 1500 دستگاه تاکسی‌ون رایگان + مسیرها
پزشکیان: ایران مقابل هیچ قلدری سرخم نمی‌کند
حمله نظامیان اسرائیلی به نمازگزاران در بیت‌لحم
رئیس پارلمان لبنان: اجرای تفاهم اسلام‌آباد تنها راه پایان اشغالگری است
دو زلزله پیاپی مرز فارس و هرمزگان را لرزاند
دعوت حزب مردم‌سالاری به حضور در تشییع رهبر شهید
مذاکرات ایران برای فروش نفت به شرکت‌های ژاپنی
اشک ملت‌ها بر پیکر رهبر شهید؛ ادای احترام شخصیت‌های سیاسی و مذهبی از سراسر جهان
فراخوان مراکز علمی برای حضور در مراسم وداع رهبر شهید
هیات اقتصادی ایران به‌زودی راهی پاکستان می‌شود
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و چهارم
محدودیت ترافیکی جاده چالوس لغو شد
معاون اردوغان: رئیس‌جمهور ترکیه راهی تهران می‌شود
منوچهر فربد بازیگر قدیمی از دنیا رفت
غریب‌آبادی: انکار مسئولیت، جنایت دوم آمریکا در حمله به هواپیمای مسافربری ایران بود
ان بی سی گزارش ویژه‌ای از تشییع رهبر شهید منتشر می‌کند
وزیر خارجه پیشین استرالیا: نتانیاهو مانع اصلی صلح است
رئیس‌جمهور: تهران و دوشنبه همکاری‌ها را گسترش می‌دهند
پروازها به فرودگاه قشم بازگشتند
انتشار فهرست پارکینگ‌ها و محل جابه‌جایی زائران به مترو + جدول
هشدار محیط‌زیست؛ کیفیت هوای تهران افت می‌کند
بازتاب گسترده وداع با رهبر شهید در رسانه‌های خارجی
کاخ گلستان میزبان رسانه‌های بین‌المللی شد