×
بین الملل
شناسه خبر : 310227
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/01/25 ساعت 20:00
آیا ترامپ دیوانه‌ای حیله‌گر است یا صرفاً دیوانه؟

نیویورک تایمز:

آیا ترامپ دیوانه‌ای حیله‌گر است یا صرفاً دیوانه؟

نیویورک تایمز در تحلیلی رفتارهای ناهنجار ترامپ و نگرانی‌ها درباره سلامت روانی‌ او را بررسی کرده است.

نورنیوز- گروه بین الملل: به نقل از نیویورک تایمز، در روزها و هفته‌های اخیر، رفتارهای غیرقابل پیش‌بینی و اظهارات افراطی دونالد ترامپ، بحثی قدیمی را که یک دهه او را در صحنه سیاست ملی دنبال کرده، شدت بخشیده است: آیا ترامپ «دیوانه‌ای حیله‌گر است یا صرفاً دیوانه»؟

مجموعه‌ای از اظهارات پراکنده، نامنسجم و گاهی توهین‌آمیز، از تهدید به «نابودی یک تمدن کامل امشب» در اشاره به ایران، تا حمله‌ای گیج‌کننده به پاپ به دلیل «نرمش در برابر جرم و جنایت و وحشتناک بودن در سیاست خارجی»، باعث شده است که بسیاری از افراد او را یک خودکامه مغرور و پریشان در قدرت بدانند.

کاخ سفید این ارزیابی‌ها را رد کرده و ترامپ را فردی تیزهوش می‌داند که مخالفانش را در لبه پرتگاه نگه داشته است. اما فوران‌های خشم رئیس‌جمهور باعث ایجاد سوالاتی جدی درباره رهبری آمریکا در دوران جنگ شده است. اگرچه تاریخ آمریکا رؤسای جمهوری را به خود دیده که توانایی‌هایشان زیر سوال رفته، اما هیچ‌گاه سلامت روانی یک رئیس‌جمهور به اندازه ترامپ تا این حد در معرض بحث عمومی و دقیق قرار نگرفته است.

دموکرات‌ها که مدت‌هاست سلامت روانی ترامپ را زیر سوال برده‌اند، خواستار فعال کردن متمم 25 برای برکناری او به دلیل ناتوانی در انجام وظایف شده‌اند. اما این نگرانی تنها از سوی جناح چپ مطرح نشده است. این نگرانی اکنون از سوی ژنرال‌های بازنشسته، دیپلمات‌ها، مقامات خارجی و حتی از جناح راست سیاسی و متحدان سابق رئیس‌جمهور نیز شنیده می‌شود.

مارجری تیلور گرین، نماینده جمهوری‌خواه جورجیا که اخیراً از ترامپ جدا شده، خواستار فعال شدن متمم 25 شد و به سی‌ان‌ان گفت تهدید به نابودی تمدن ایران «دیوانگی» است. کاندیس اوونز، پادکستر راست‌گرا، او را «یک دیوانه نسل‌کش» خواند، و الکس جونز، نظریه‌پرداز توطئه، نیز گفت ترامپ «هذیان می‌گوید و به نظر نمی‌رسد که ذهنش خوب کار کند».

سؤالات درباره سلامت روان ترامپ از سوی افرادی مطرح می‌شود که قبلاً با او همکاری کرده و اکنون منتقد شده‌اند. حتی پیش از تهدید اخیر ترامپ به نابودی تمدن ایران، تای کاب، وکیل کاخ سفید در دوره اول ترامپ، در مصاحبه‌ای گفته بود رئیس‌جمهور «واضحاً دیوانه است» و پست‌های اخیر او در نیمه‌شب «شدت دیوانگی او را نشان می‌دهد». استفانی گریشام، سخنگوی سابق کاخ سفید، هفته گذشته در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «او به وضوح حالش خوب نیست.»

ترامپ در پاسخ به این انتقادات در پستی بلند و خشمگین گفت: «این‌ها یک چیز مشترک دارند: ضریب هوشی پایین»، و سپس اووِنز، جونز، مگان کلی و تاکر کارلسون را احمق خواند و گفت: «آن‌ها دیوانه‌اند و برای جلب توجه ارزان هر چیزی می‌گویند.» او اتهام دیوانگی را به منتقدان خود بازگرداند.

با این حال، این نگرانی‌ها در جناح راست همچنان به کنگره و کابینه کشیده نشده است. در نتیجه، این ایده در حال حاضر منتفی است، اما این تنها نشانگر نگرانی فزاینده در میان آمریکایی‌هاست. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که بسیاری از مردم درباره سلامت روان ترامپ که در آستانه 80 سالگی قرار دارد، تردید دارند. نظرسنجی رویترز/ایپسوس در فوریه نشان داد که 61 درصد آمریکایی‌ها فکر می‌کنند ترامپ با افزایش سن ناهنجارتر شده و تنها 45 درصد او را فردی از نظر ذهنی تیز و قادر به مقابله با چالش‌ها می‌دانند.

دموکرات‌ها اخیراً این موضوع را پیگیری کرده‌اند. چاک شومر او را «بسیار بیمار»، حکیم جفریز «آشفته و از کنترل خارج» و تد لیو به صراحت «دیوانه لعنتی» خواندند. جیمی راسکین از پزشک کاخ سفید خواستار ارزیابی وضعیت سلامت روان ترامپ شد و به «نشانه‌های سازگار با زوال عقل و کاهش شناختی» اشاره کرد.

در مقابل، حامیان ترامپ همچنان به انتقادات پاسخ می‌دهند و آنچه منتقدان «روان‌پریشی» می‌نامند، آن‌ها «استراتژی» می‌خوانند. لیز پیک، ستون‌نویس، می‌گوید: «ترامپ دقیقاً می‌داند چه می‌کند» و به استفاده از فشار حداکثری در مبارزات خود برای پاکسازی خاورمیانه ادامه می‌دهد.

ترامپ که در دوره اول خود را «یک نابغه بسیار باثبات» خوانده و به قبولی در آزمون‌های شناختی افتخار کرده است، هفته گذشته در پاسخ به خبرنگاری که از وضعیت روانی‌اش پرسید، گفت: «نشنیده‌ام. اما اگر اینطور باشد، به افراد بیشتری مثل من نیاز دارید.»


اخبار مرتبط
آخرین وضعیت سلامت ترامپ از زبان پزشک آمریکایی
جمعه 1404/11/17 ساعت 08:28
آخرین وضعیت سلامت ترامپ از زبان پزشک آمریکایی
آدام جیمز، پزشک فیزیوتراپیست آمریکایی در برنامه‌ای در یوتیوب با اشاره به نشانه‌های جسمی و رفتاری دونالد ترامپ، ادعا کرد ممکن است تنها 2 تا 4 سال از عمر رئیس‌جمهور آمریکا باقی مانده باشد و بیماری زوال عقل داشته باشد
کنگره درباره سلامت ترامپ تحقیق کند
سه‌شنبه 1404/10/30 ساعت 17:06
پزشک معالج دیک چنی خواستار شد؛
کنگره درباره سلامت ترامپ تحقیق کند
دکتر «جاناتان راینر» متخصص قلب و عروق دیک چنی، معاون رئیس جمهور سابق، خواستار تحقیق کنگره در مورد وضعیت جسمانی ترامپ شد.
جزئیاتی از ام‌آرآی مشکوک و ابهام تازه در سلامت ترامپ
سه‌شنبه 1404/09/11 ساعت 15:45
جزئیاتی از ام‌آرآی مشکوک و ابهام تازه در سلامت ترامپ
اظهارات ضدونقیض دونالد ترامپ درباره انجام یک ام‌آرآی پیشرفته و عدم اطلاع او از ناحیه مورد تصویربرداری، موجی از ابهام و گمانه‌زنی درباره وضعیت سلامت رئیس‌جمهور آمریکا ایجاد کرده است؛ به‌ویژه آنکه کارشناسان پزشکی این اقدام را «غیرمعمول» و خارج از روندهای استاندارد توصیف کرده‌اند.
نظرات

آخرین اخبار
هشدار پلیس آگاهی؛ شگرد جدید کلاهبرداران با استفاده از هوش مصنوعی
خداحافظی شیک از تیم ملی در جام جهانی
راز موفقیت 5 صبح بیدار شدن نیست / پایان دوران «جغدهای شب» و «پرندگان سحرخیز»
چگونه دنیای مجازی عزت‌نفس نوجوانان را شکار می‌کند؟
راز «سیاره صورتی» فاش شد؛ کشف ابرهای نمکی در جَو یک جهان مرموز
راز تنبلی تنبل ها کشف شد
علائم گرمازدگی را جدی بگیرید؛ چه زمانی باید با اورژانس تماس گرفت؟
حادثه در جنوب شرقی بندری عمان
ادعای ارتش صهیونیستی درباره هدف قرار دادن نیروهای حزب‌الله
واکنش حماس به بیانیه واشنگتن و اعراب
شکاف عمیق در ساختار امنیتی صهیونیست‌ها
مازندران در انتظار سامانه بارشی جدید؛ شنا در دریای خزر ممنوع
بازی‌های امشب جام جهانی 2026؛ ساعت بازی آلمان، هلند و ژاپن
واکنش صریح ایتالیا :ما در جنگ ایران مشارکت نداشتیم
جادوی تاکتیکی در خدمت آلمان/پایان طلسم 10 ساله ژرمن ها با ناگلزمان
پشت‌پرده تغییرات نظامی رژیم صهیونیستی در جبهه لبنان؛ تخلیه یا جابه‌جایی؟
پاسخ تأمین اجتماعی به ابهامات متناسب‌سازی بازنشستگان+ نحوه اعتراض
ستاره 80 میلیون یورویی که با دعای مادرش می‌جنگد؛ راز شماره 6 اکوادور چیست؟
روسیه: توافق ایران و آمریکا باید در شورای امنیت تصویب شود
ایران 0 - 3 آمریکا ؛شاگردان پیاتزا حریف قدرت سوم جهان نشدند
نورویدئو | وقتی جنگ نتیجه نداد؛ ترامپ در جست‌و‌جوی پیروزی روی کاغذ
فردا دیدار سرنوشت‌ساز پرسپولیس و چادرملو برای سهمیه آسیا
چراغ سبز اعراب به تفاهم ایران و آمریکا؛ جزئیات بیانیه راهبردی شورای همکاری
حسرت 100 ساله برای 127 کشور؛ کدام تیم‌ها هرگز به جام جهانی نرسیده‌اند؟
پزشکیان: کشور امام حسینی نباید جایگاه فقر، گرسنگی و تبعیض باشد
رونمایی از هفتمین نخست وزیر انگلیس
ایتالیا خبر در اختیار گذاشتن پایگاه برای حمله به ایران را تکذیب کرد
گزارش تصویری| عزاداری عاشورای حسینی در سراسر کشور
مستند تاریخچه انستیتو پاستور ؛ روایت یک قرن بالندگی
آماده باش حشد الشعبی و نیروهای امنیتی درپی انفجار انبار مهمات
بیانیه حماس علیه طرح کوچ اجباری
تنش در نزدیکی تنگه هرمز / نفتکش‌ها تغییر مسیر دادند
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت هفدهم
عراقچی: ایران آماده کمک به مردم زلزله زده ونزوئلا است
اعترافی که تکذیب شد؛ یا تکذیبی که اعتراف بود؟
تداوم هماهنگی‌های تهران و مسقط با محوریت تنگه هرمز
خروج عراق از اوپک؛ از شایعه تا واقعیت
ابراز همدردی پزشکیان و اعلام آمادگی برای کمک به زلزله‌زدگان ونزوئلا
محورهای راهبردی گفت‌وگوی عربستان و آمریکا در منامه
ادعای جنجالی جی‌دی ونس: توافق برای ایجاد کانال نظامی مستقیم میان ایران و آمریکا
وعده رفع اختلال بانکی محقق نشد؛ تداوم مشکلات در همراه‌بانک‌ها
رایزنی وزرای خارجه ایران و ایتالیا
عملیات فرانسه علیه «ناوگان سایه» روسیه با توقیف نفتکش
هشدار عاشورایی انصارالله به حضور اسرائیل در باب‌المندب
خودرو بخریم یا دست نگه داریم؟ / تحلیل سیگنال‌های جدید بازار و آینده قیمت‌ها
افشاگری وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از جنگ اقتصادی علیه ایران
نوراینفو | عواملی که خطر گرمازدگی را افزایش می دهد
درخشش سینماگران ایرانی در فهرست جدید آکادمی اسکار
خط‌ و نشان تازه وزیر خارجه آمریکا در بحرین
پایان 16 سال انتظار در ظهر عاشورا