×
بین الملل
شناسه خبر : 310084
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/01/25 ساعت 11:21
وال‌استریت ژورنال: عربستان خواستار لغو محاصره تنگه هرمز شد

وال‌استریت ژورنال: عربستان خواستار لغو محاصره تنگه هرمز شد

وال‌استریت ژورنال گزارش داد عربستان به‌دلیل نگرانی از اقدام یمن در بستن باب‌المندب، آمریکا را برای لغو محاصره تنگه هرمز تحت فشار گذاشته است و صادرکنندگان انرژی خلیج فارس از تشدید تنش‌ها بیم دارند.

نورنیوز-گروه بین الملل: به گزارش روز سه شنبه ، این روزنامه آمریکایی افزود: صادر کنندگان انرژی در خلیج فارس نگران تشدید تنش ها و بسته شدن باب المندب به عنوان مسیر اصلی خروج نفت خلیح فارس هستند.

وال استریت ژورنال به نقل از مقام‌های عربی نوشت: عربستان سعودی در حال فشار آوردن به ایالات متحده برای لغو محاصره تنگه هرمز و بازگشت به میز مذاکره است، زیرا نگران است که اقدام دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای بستن این تنگه، منجر به تشدید تنش‌ها از سوی ایران و اختلال در سایر مسیرهای مهم کشتیرانی شود.

روزنامه آمریکایی مدعی شد، این محاصره با هدف افزایش فشار بر اقتصاد ایران انجام می‌شود اما به گفته مقامات مذکور، عربستان سعودی هشدار داده که ایران ممکن است با بستن باب المندب اقدام به تلافی کند.

وال استریت ژورنال باب المندب را به عنوان «گلوگاه دریای سرخ برای صادرات نفت باقی مانده» این کشور پادشاهی، حیاتی توصیف کرد.

به گزارش ایرنا، ترامپ بعد از شکست کشورش در عرصه دیپلماسی در مذاکرات اسلام آباد، مدعی آغاز محاصره تنگه هرمز شد؛ اقدامی که از سوی کارشناسان موضوعی بسیار پرریسک و پر هزینه برای بازار انرژی جهان توصیف شده است.

تحلیلگران با اشاره به اینکه محاصره تنگه هرمز و بنادر ایران می‌تواند وخیم‌ترین بحران انرژی در تاریخ جهان را تشدید کند، درباره مخاطرات مرگبار این «اشتباه محاسباتی» هشدار داده اند.

فردریک مِیتون، کارشناس امور خاورمیانه در این زمینه گفت: تهران ابزارهایی در اختیار دارد که می‌تواند با استفاده از آنها جنگ را طولانی و بحران اقتصادی را به طور چشمگیری وخیم کند.

وی گفت: ایران همچنان چند کارت برنده در آستین دارد که احتمالا آنها را رو خواهد کرد.

به ادعای میتون، تهران می‌تواند حوثی‌ها (انصارالله یمن) که قادر به مسدود کردن تنگه باب‌المندب هستند را وارد بازی کند؛ اقدامی که در صورت مبادرت تهران به آن، دست کم به اندازه بستن تنگه هرمز، اقتصاد جهانی را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد و روی آن تاثیر منفی خواهد گذاشت.

به گفته مدیر برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا در موسسه امور بین‌الملل سوئد، «بستن تنگه باب‌المندب که دریای سرخ را به اقیانوس هند متصل می‌کند، برای سوئد و اروپا به مراتب بحران سازتر خواهد بود.»


اخبار مرتبط
گروگانگیری دلارهای نفتی عراق برای فشار غیرمستقیم بر ایران
چهارشنبه 1405/02/02 ساعت 14:10
وال‌استریت ژورنال:
گروگانگیری دلارهای نفتی عراق برای فشار غیرمستقیم بر ایران
روزنامه وال‌استریت ژورنال گزارش داد دولت آمریکا با تعلیق ارسال محموله 500 میلیون دلاری درآمدهای نفتی عراق و مسدود کردن محموله‌های فیزیکی دلار، در تلاش است بغداد را به خلع سلاح گروه‌های همسو با ایران وادار کند.
تاکید روسیه بر غیرقانونی بودن محاصره تنگه هرمز
پنج‌شنبه 1405/01/27 ساعت 20:34
تاکید روسیه بر غیرقانونی بودن محاصره تنگه هرمز
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تأکید کرد: اقدامات ایالات متحده برای اعمال محاصره دریایی تنگه هرمز، غیرقانونی و تفسیر دلخواه از قوانین بین‌المللی توسط ایالات متحده است.
محاصره دریایی با هدف کسب اعتبار انجام می‌شود
سه‌شنبه 1405/01/25 ساعت 18:42
سفیر ایران در پاکستان:
محاصره دریایی با هدف کسب اعتبار انجام می‌شود
سفیر ایران در پاکستان نوشت: محاصره دریایی با هدف کسب اعتبار از طریق ایجاد این ذهنیت که همه چیز با زور تحمیل می‌شود و در نتیجه توجیه استقرار مهمات، لفاظی‌ها، از دست دادن جان انسان‌ها و هزینه‌های تحمیل شده بر مالیات‌دهندگان آمریکایی انجام می‌شود.
ریاض در تلاش برای رفع محاصره تنگه هرمز از ترس یمنی‌ها
سه‌شنبه 1405/01/25 ساعت 18:05
ریاض در تلاش برای رفع محاصره تنگه هرمز از ترس یمنی‌ها
یک روزنامه آمریکایی فاش کرد که عربستان سعودی برای رفع محاصره تنگه هرمز توسط دونالد ترامپ وارد عمل شده تا نیروهای انصارالله اقدام به مسدود کردن تنگه باب المندب نکنند.
مخبر:   ‎مرد بازنده ناچار به پذیرش شکست است
سه‌شنبه 1405/01/25 ساعت 16:39
مخبر: ‎مرد بازنده ناچار به پذیرش شکست است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ایکس نوشت: محاصره تنگه هرمز، منجر به غافلگیری دوباره و گشوده شدن جبهه‌های جدید علیه نظام سلطه و افزایش فشارهای اقتصادی بیشتر روی منطقه، جهان و متحدانشان خواهدشد.
نایب‌رئیس مجلس: حاکمیت ایران بر تنگه هرمز خدشه‌ناپذیر است
سه‌شنبه 1405/01/25 ساعت 13:28
نایب‌رئیس مجلس: حاکمیت ایران بر تنگه هرمز خدشه‌ناپذیر است
نایب‌رئیس مجلس با تأکید بر جایگاه راهبردی تنگه هرمز اعلام کرد هرگونه اقدام برای محدودسازی این گذرگاه محکوم است و جمهوری اسلامی ایران با اقتدار کامل مدیریت و امنیت آن را برعهده دارد.
وال‌استریت ژورنال: دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا ممکن است طی روزهای آینده برگزار شود
دوشنبه 1405/01/24 ساعت 08:55
وال‌استریت ژورنال: دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا ممکن است طی روزهای آینده برگزار شود
وال‌استریت ژورنال گزارش داد با وجود عدم دستیابی به توافق در مذاکرات اخیر اسلام‌آباد، احتمال دارد دور جدید گفت‌وگوهای ایران و آمریکا طی چند روز آینده برگزار شود. منابع منطقه‌ای اعلام کردند تلاش‌ها برای بازگرداندن دو طرف به میز مذاکره ادامه دارد و مسیر دیپلماسی همچنان باز است.
وال‌استریت ژورنال: نیروی دریایی آمریکا توانایی در پاکسازی مین ندارد
چهارشنبه 1404/12/27 ساعت 03:08
وال‌استریت ژورنال: نیروی دریایی آمریکا توانایی در پاکسازی مین ندارد
وال‌استریت ژورنال نوشت: نیروی دریایی آمریکا دهه‌هاست که توانایی قابل توجهی در پاکسازی مین نداشته است.
نظرات

آخرین اخبار
رسانه های جهان از تشییع میلیونی پیکر رهبر شهید چه می گویند؟
بدرقه‌ای که تاریخ ساز شد؛ از دماوند تا آزادی، سیلِ خروشانِ ملت برای آخرین دیدار شتافتند
آخرین مهلت ثبت نمرات پایه نهم اعلام شد
از تهران تا مکزیکوسیتی؛ طنین سوگ رهبر شهید در قلب آمریکای لاتین
نماینده پارلمان لبنان: اسرائیل همچنان آتش‌بس را نقض می‌کند
مهاجرانی: حماسه تشییع «آقای شهید ایران» اقتدار ایران را افزایش می‌دهد
رئیس‌جمهور: رهبری شهید وحدت مردم را بزرگ‌ترین سرمایه ایران می‌دانست
رسوایی بزرگ بازار سوخت کره جنوبی در پی تبانی 4 پالایشگاه
هشدار ارتش به دشمنان؛ هرگونه تعرض به کشور با واکنشی پشیمان‌کننده‌ مواجه خواهد شد
موج گرمای مرگبار در آمریکا؛ 25 نفر جان باختند
خبر خوش وزارت آموزش و پرورش برای فرهنگیان درخصوص پرداخت معوقات
زلزله در پرسپولیس؛ 4 ستاره در لیست مازاد سرمربی جدید + اسامی بازیکنان
رهگیری جنگنده‌های روسیه در دریای نروژ
رونالدو: این آخرین جام جهانی‌ام است
عراقچی: دستگاه قضا نقشی تعیین‌کننده در تقویت اقتدار ملی دارد
تداوم حملات به غزه؛ شمار شهدای امروز به 4 نفر رسید
تردد در ورودی‌های تهران روان است
جزییات و زمان‌بندی شارژ کالابرگ الکترونیکی تیرماه 1405 اعلام شد
5 میلیون نفر با ناوگان اتوبوسرانی در مراسم وداع منتقل شدند
واکنش سرمربی نروژ پس از حذف برزیل؛ به بازیکنانم افتخار می‌کنم
جزئیات محدودیت‌های ترافیکی مراسم بدرقه رهبر شهید در مشهد
اژه‌ای: قله‌ی آرمانی امام شهید، ریشه‌کنی فساد و استکبار بود
جنجال بزرگ ترامپ در جام جهانی 2026؛ بلژیک فیفا را تهدید کرد
خرد معنوی و افق تمدن‌سازی
واکنش سرمربی مکزیک؛ شکست برابر انگلیس چیزی از ارزش ما کم نمی‌کند
قیمت گوشت قرمز امروز 15 تیر 1405 + جدول
ادعای نتانیاهو درباره جنوب لبنان تکذیب شد
معمار تحول علمی ایران
آخرین آمار قربانیان زلزله ویرانگر ونزوئلا
قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه 15 تیر 1405
هالند: هر توپی به من برسد باید گل شود!
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 15 تیر 1405+ جدول
پس از دبل مقابل مکزیک؛ جایزه بهترین بازیکن به بلینگام رسید
برنامه بازی‌های جام جهانی دوشنبه 15 تیر و بامداد سه شنبه
نجف اشرف در آستانه تشییع رهبر شهید؛ آمادگی کامل از فرودگاه تا حرم علوی
پایان کار کی‌روش در غنا؛ سرمربی پرتغالی با پیامی احساسی رفت
حمله گسترده روسیه به اوکراین؛ کی‌یف و 7 استان هدف موشک و پهپاد
نتایج وام 75 میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد+جزییات
رحمتی جانشین تارتار در گل گهر شد
آیین وداع با رهبر شهید بدون فوتی و با امنیت کامل به پایان رسید
مکزیک 2-3 انگلیس؛ طوفانِ بلینگام راه صعود سه‌شیرها را هموار کرد
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 15 تیر+ وضعیت استان ها
متخصص طب ایرانی: با چند توصیه ساده از خستگی و گرمازدگی پیشگیری کنید
برزیل 1-2 نروژ ؛ ارلینگ هالند حکم حذف برزیل را امضا کرد!
هشدار متخصصان درباره حضور سالمندان در تجمعات
چگونه برای تشییع میلیونی آماده شویم؟ راهکارهایی برای حفظ آرامش و تمرکز
پژوهش جدید: عوارض کبد چرب فراتر از آسیب به خودش است
این نوع سردرد خطر سکته مغزی را بالا می‌برد
آسیب‌های دوران کودکی خطر چاقی را افزایش می‌دهد
اولین بازی رئال مادرید در لالیگا به تعویق می‌افتد