×
بین الملل
شناسه خبر : 309965
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/01/24 ساعت 20:34
تبعات تنش در تنگه هرمز، دامن متحدان واشنگتن را می‌گیرد

کارشناسان عرب؛

تبعات تنش در تنگه هرمز، دامن متحدان واشنگتن را می‌گیرد

به گزارش شبکه المسیره، کارشناسان نظامی و اقتصادی عرب با هشدار نسبت به پیامدهای هرگونه تشدید تنش در تنگه هرمز، تأکید کردند که اعمال محدودیت بر تردد دریایی در این گذرگاه راهبردی می‌تواند به بحرانی گسترده در بازار جهانی انرژی منجر شود و حتی متحدان آمریکا را بیش از دیگران تحت فشار قرار دهد.

نورنیوز-گروه بین الملل: در حالی که تنش‌ها در خلیج فارس رو به افزایش است، کارشناسان نظامی و اقتصادی نسبت به پیامدهای جهانی هرگونه محدودیت در تنگه هرمز در نتیجه توهمات آمریکا برای محاصره بنادر ایران هشدار داده و آن را تهدیدی برای متحدان واشنگتن دانسته‌اند.

به گزارش شبکه المسیره، کارشناسان نظامی و اقتصادی عرب با هشدار نسبت به پیامدهای هرگونه تشدید تنش در تنگه هرمز، تأکید کردند که اعمال محدودیت بر تردد دریایی در این گذرگاه راهبردی می‌تواند به بحرانی گسترده در بازار جهانی انرژی منجر شود و حتی متحدان آمریکا را بیش از دیگران تحت فشار قرار دهد.

عمر معربونی کارشناس نظامی در این‌باره اعلام کرد که طرح‌هایی مانند محاصره دریایی یا محدودسازی عبور کشتی‌ها، نشان‌دهنده تناقض در رفتار آمریکا است.

به‌گفته وی، واشنگتن به‌خوبی از دشواری ورود مستقیم به حوزه دریایی ایران آگاه است و به همین دلیل به استفاده از ابزارهای غیرمستقیم مانند رهگیری کشتی‌ها روی آورده است.

وی افزود که چنین اقداماتی، در صورت اجرا، تنها ایران را هدف قرار نمی‌دهد، بلکه دامنه تأثیر آن به کشورهای منطقه خلیج فارس و همچنین اقتصادهای صنعتی وابسته به نفت این منطقه نیز کشیده خواهد شد.

معربونی تأکید کرد که کنترل یا اختلال در تنگه هرمز می‌تواند چالش‌های بی‌سابقه‌ای برای بازیگران مختلف ایجاد کند.

این کارشناس همچنین با اشاره به سناریوهای پیش‌رو، وضعیت فعلی را میان «مدیریت تنش» و «لغزش به سمت درگیری گسترده» توصیف کرد و گفت که در شرایط کنونی، احتمال ادامه وضعیت مدیریت‌شده تنش‌ها بیشتر است، هرچند همچنان خطرناک و پرهزینه خواهد بود.

در همین حال، عماد عکوش کارشناس اقتصادی، با اشاره به تجربه ایران در مواجهه با تحریم‌ها، تأکید کرد که این کشور توانسته با شرایط فشار اقتصادی سازگار شود و به سطحی از خودکفایی دست یابد؛ موضوعی که تأثیر هرگونه محاصره جدید را بر ایران محدودتر می‌کند.

وی هشدار داد که هرگونه اختلال در تنگه هرمز می‌تواند عبور بیش از ۱۳ میلیون بشکه نفت در روز را متوقف کند؛ مسأله‌ای که به‌طور مستقیم بر بازارهای جهانی انرژی تأثیر خواهد گذاشت، به‌ویژه برای کشورهایی مانند ژاپن، کره جنوبی، چین و هند که وابستگی بالایی به این مسیر دارند.

عکوش همچنین پیش‌بینی کرد که در صورت بروز چنین سناریویی، قیمت نفت ممکن است به بازه ۱۵۰ تا ۲۰۰ دلار در هر بشکه افزایش یابد؛ افزایشی که به موجی از تورم جهانی، رشد قیمت سوخت و فشار اقتصادی حتی در داخل ایالات متحده منجر خواهد شد.

به‌گفته این کارشناس، پیامدهای این وضعیت می‌تواند اقتصاد جهانی را وارد مرحله‌ای پیچیده کند، به‌طوری‌که سیاست‌های پولی سخت‌گیرانه تشدید شده و فشار بر بودجه کشورها افزایش یابد.

در مجموع، تحلیل‌ها نشان می‌دهد که هرگونه تشدید تنش در تنگه هرمز در نتیجه اقدامات آمریکا، تنها یک رویداد منطقه‌ای نخواهد بود، بلکه می‌تواند به بحرانی چندبعدی در سطح جهانی تبدیل شود؛ بحرانی که پیامدهای آن از بازار انرژی تا ثبات اقتصادی بین‌المللی را دربر خواهد گرفت و هزینه‌های آن، متوجه متحدان آمریکا خواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
تربیت دوقلوها؛ از مهار حسادت تا تقویت استقلال
هشدار یک متخصص ایمپلنت درباره تاثیر سیگار بر شکست درمان
وقتی کودکان قربانی محتوای نامناسب شبکه‌های اجتماعی می‌شوند
استفاده از پله‌ها بیشتر از آنچه فکر می‌کنید برای سلامتی مفید است
اورونوف خبر مصدومیتش را تکذیب کرد
مواضع دوگانه انگلیس علیه ایران؛ حمایت از دیپلماسی و تشدید فشار اقتصادی
رایزنی وزیران خارجه قطر و عمان درباره ایجاد کریدور موقت مشترک در تنگه هرمز
جنگنده‌های اسرائیلی جنوب لبنان را بمباران کردند
غریب آبادی: تفاهم ایران و عمان به منزله بازگشایی تنگه هرمز نیست
علی آبادی: نیروگاه‌های بادی از سال آینده به شبکه برق اضافه می‌شوند
نورویدئو | جنگ مالی واشنگتن ؛وقتی تحریم ، به نقطه آسیب پذیری آمریکا می رسد
رایزنی تلفنی عراقچی و عاصم منیر
گزارش عراقچی از رایزنی با مقامات پاکستان و عمان
پاسخ قالیباف به لفاظی‌های بسنت: نمایش مضحکت، «روز پیروزی» نبود؛ «روز دلقک» بود!
نیروی دموکراتیک سوریه منحل شد
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و قطر
سخنگوی دولت: سهمیه بنزین 1500 و 3000 تومانی تغییر نمی‌کند
قالیباف: آمریکا در جنگ نظامی و سیاسی از ایران شکست خورد
رئیس‌جمهور کوبا: تحریم‌های آمریکا نسل‌کشی است
قطعی برق کرمانشاه فردا چهارشنبه 4 شهریور اعلام شد/ جدول خاموشی
قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا چهارشنبه 4 شهریور + جدول
قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا چهارشنبه 4 شهریور + لینک
خروج یک هواپیما از باند فرودگاه مشهد؛ حادثه هیچ مصدومی نداشته است
هشدار بقائی به تبعات سکوت کشورها در برابر قلدری آمریکا
واشنگتن‌پست: ایران قادر است تحریم‌های آمریکا را دور بزند
البوسعیدی از گفت‌وگوی سازنده با عراقچی خبر داد
واکنش دمشق به بازدید یسرائیل کاتس از جنوب سوریه
جزئیات بیانیه مشترک ایران و عمان؛ کریدور دریانوردی موقت در تنگه هرمز
در جلسه 7 ساعته رئیس‌جمهور با رهبر معظم انقلاب چه گذشت؟
عکس های منتخب ایران؛ سه شنبه ،3شهریور 1405
طلا و سکه ارزان شد+ قیمت جدید
نتایج اولیه آزمون ارشد اعلام شد
گوترش: بن‌بست آمریکا در جنگ علیه ایران محدودیت‌ ابرقدرت‌ها را آشکار کرد
رکورد جدید در حراج شمش طلا؛ 116 کیلوگرم طلا در مرکز مبادله معامله شد
تفاهم‌نامه اسلام‌آباد بحث اعتماد به آمریکا نیست، بحث انتخاب ابزار است
هشدار فرمانده قرارگاه حمزه سیدالشهدا درباره نقشه دشمن برای تهاجم از محور شمال‌غرب
ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان کشوری آغاز شد
برنامه قطعی برق تهران فردا چهارشنبه 4 شهریور اعلام شد
ترامپ متوهم مدعی مین‌زدایی تنگه هرمز شد
نیروی دریایی سوئد خواستار مصادره ملک شهروند روس شد
سفر محرمانه رئیس سیا به مسکو؛ مذاکرات پشت پرده آمریکا و روسیه
شناسایی معاملات مشکوک به پولشویی 130 هزار میلیارد تومانی در بازار ارز و طلا
ما بر ایستادگی در کنار جمهوری اسلامی ایران و وحدت میادین تأکید داریم
آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور؛ ترافیک سنگین در محور چالوس و هراز
پزشکیان: امضای توافقنامه نه از روی وادادگی، بلکه از روی منطق بود
ماجرای 300 کتاب کهنه‌ای که رهبر شهید انقلاب آنها را صحافی کردند
واکنش کرملین به ایده حاکمیت خارجی بر دونباس
پزشکیان رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی را منصوب کرد
چرا مس رفسنجان 3 فصل محروم شد؟
پیش بینی قیمت دلار فردا چهارشنبه 4 شهریور