×
بین الملل
شناسه خبر : 309957
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/01/24 ساعت 20:28
افزایش 45 میلیون نفری تعداد گرسنگان جهان

درصورت ادامه بحران در خاورمیانه رقم می خورد؛

افزایش 45 میلیون نفری تعداد گرسنگان جهان

معاون دبیر شورای امنیت روسیه اعلام کرد: ادامه بحران در خاورمیانه می‌تواند به افزایش 45 میلیون نفری تعداد گرسنگان در سراسر جهان منجر شود و این آمار به رکورد 673 میلیون نفر برسد.

نورنیوز- گروه بین الملل: الکساندر ماسلنیکوف دوشنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری تاس افزود: بنا بر برآوردهای اولیه، اگر تنگه هرمز به مدت سه ماه یا بیشتر مسدود شود، کشورهای منطقه با تهدیدی برای امنیت غذایی مواجه خواهند شد.

وی اظهار داشت: این خطرات در درجه اول متوجه عربستان سعودی است، جایی که ۷۰ درصد واردات مواد غذایی از طریق این مسیر دریایی انجام می‌شود.

این مقام روس تصریح کرد:‌ در اردن که قیمت مواد غذایی در حال افزایش است، بسته ماندن تنگه هرمز موجب سرسام‌آور شدن قیمت کالاها خواهد شد.

وی ادامه داد: درآمدهای ارزی مصر از محل ترانزیت و حمل‌ونقل کشتی‌ها در کانال سوئز نیز به شکل قابل توجهی کاهش یافته است.

افزایش آمار گرسنگان در جهان

معاون دبیر شورای امنیت روسیه همچنین یادآور شد: ادامه بحران در خاورمیانه می‌تواند به افزایش ۴۵ میلیون نفری تعداد گرسنگان در سراسر جهان منجر شود و این آمار به رکورد ۶۷۳ میلیون نفر برسد.

وی افزود: در درازمدت، کل ضرر در بازارهای جهانی می‌تواند به نیم تا ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی برسد که معادل زیانی برابر با ۷۰۰ میلیارد دلار تا ۲.۲ تریلیون دلار است.

کاهش بازده تولید محصولات کشاورزی و بزرگترین جهش تورم مواد غذایی

ماسلنیکوف تصریح کرد:‌ اگر درگیری خاورمیانه تا تابستان ادامه یابد، بزرگترین افزایش تورم جهانی مواد غذایی در سال‌های اخیر محتمل است و کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که در این صورت، بازده تولید اقلام اساسی می‌تواند به دلیل کمبود کود ۵۰ درصد کاهش یابد که منجر به بزرگترین افزایش تورم جهانی مواد غذایی در سال‌های اخیر خواهد شد.

این مقام روس همچنین گفت: با ادامه درگیری‌ها در خاورمیانه، تلاش‌های نیروهای مخرب خارجی برای تضعیف ساختگی امنیت غذایی داخلی روسیه را نمی‌توان رد کرد.

وی ادامه داد: با این حال، این منازعات چشم‌اندازهای مثبت بلندمدتی را برای تولیدکنندگان محصولات کشاورزی روسیه ایجاد می‌کند.

چشم‌انداز وضعیت اروپا

ماسلنیکوف در بخش دیگری از این گفت‌وگو با بیان اینکه اروپا خود را در موقعیتی آسیب‌پذیر یافته است، گفت:‌ همزمان با از بین رفتن واردات سنتی انرژی و کود از کشورهای حوزه خلیج فارس، کشورهای عضو اتحادیه اروپا به خاطر افزایش قیمت گاز از افزایش تولید کود داخلی ناتوان خواهند بود.

وی افزود: منازعه در خاورمیانه با بالا بردن هزینه‌ها، تولید برخی از محصولات و بخش‌های کشاورزی در اروپا را در معرض آسیب جدی قرار می‌دهد و به عنوان مثال، تولیدکنندگان ذرت می‌توانند بیشترین ضرر را متحمل شوند.

این مقام روس خاطرنشان کرد:‌ مزارع گلخانه‌ای با فناوری پیشرفته، عمدتاً در شمال اروپا، نیز آسیب‌پذیر هستند، زیرا در معرض خطر اتمام سبزیجات تازه تولید داخل هستند، در حالی که جایگزینی تولید داخلی با واردات از ترکیه یا شمال آفریقا به دلیل هزینه بالای حمل‌ونقل و لجستیک محدود شده است.

وی ادامه داد: با تداوم مناقشه خاورمیانه، کشاورزان اروپایی مجبور خواهند بود که کود مورد نیاز خود را از بازارهای جایگزین در شال آفریقا، آمریکای شمالی و روسیه تأمین کنند.


نظرات

آخرین اخبار
افزایش بی‌سابقه هزینه واردات انرژی در هند
نور ویدئو | توافق ایران و آمریکا ؛ آتش بس بحران یا آغاز نبردی تازه ؟
حسن یزدانی برنده جنگ گلادیاتورها؛ کاپیتان راهی جهانی شد
امیرمحمد یزدانی و فیروزپور مسافر مسابقات جهانی شد
پیش‌بینی قیمت خودرو در تیر 1405؛ زمان خرید فرا رسیده یا باید صبر کرد؟
چرا معاون رئیس‌جمهور آمریکا در آخرین لحظه راهی سوئیس نشد؟
تصمیم شوکه‌کننده دولت هند؛ چرا تلگرام فیلتر شد؟
احتمال بازنگری بن خواربار، حق تاهل و حق مسکن کارگران
بامداد جمعه در جنوب لبنان چه گذشت؟از کمین مرگبار مقاومت تا حمله جنگنده‌های رژیم صهیونیستی
آینده توافق و سئوال مهمی که آمریکا باید به آن پاسخ بدهد
قدرت ایران در مقابله با اسرائیل نباید دست‌کم گرفته شود
مذاکره در سایه بحران؛ جنگ جایگزین دیپلماسی می شود؟
واکنش رهبر اکثریت سنا به توافق ایران
گزارش جدید از منابع آلودگی هوای تهران منتشر شد
جزئیات شهادت مأمور انتظامی در خاش
چند احتمال درباره دلایل لغو مذاکرات سوئیس
سرنوشت تلخ نوجوان 15 ساله در نزاع خیابانی
هشدار تند معاون رئیس‌جمهور آمریکا به نتانیاهو
هشدار نسبت به کاهش شدید سرانه آب تجدیدپذیر در ایران
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 29 خرداد+ وضعیت استان ها
تصاویر جنجالی مهاجم تیم ملی تکذیب شد
درخواست جدید پنتاگون از کنگره برای تأمین هزینه‌های جنگ
جدال دیپلماتیک درباره بحران انسانی غزه در شورای امنیت
خبر خوش برای بازنشستگان ؛ اعلام زمان واریز حقوق خرداد
عاشورا؛ مکتب انسان مسئول
برگزاری آزمون سمپاد در 418 شهرستان کشور ؛ سوالات آزمون چه بود؟
شرط لبنان برای اجرای آتش بس با رژیم صهیونیستی
اظهارنظر جنجالی ترامپ در مراسم اعطای مدال افتخار
جنایت جدید اسرائیل در نبطیه؛ نقض آشکار توافق آتش‌بس و پاسخ کوبنده مقاومت
تأکید شورای عالی امنیت ملی بر استیفای حقوق ملت و خونخواهی «رهبر شهید» در مسیر مذاکرات
شب تلخ آسیایی‌ها در جام جهانی؛ صعود مکزیک و تحقیر سنگین قطر
قالیباف در پاسخ به پیام رهبر انقلاب: تضمین اجرای تفاهم، جان ماست
استقبال مصر از تفاهم‌نامه ایران و آمریکا
روایت آسوشیتدپرس از نامه الحاقی ایران و آژانس برای انجام یک ماموریت
برنامه کامل مسابقات جام جهانی 2026 ؛ شنبه 30 خرداد
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |جمعه 29 خرداد
نخبگان در آستانه سربازی بخوانند+جزئیات
تشخیص افسردگی کودکان از چشم آنها
انتقال جدید لژیونر ایرانی به اروپا
کدام شیر برای استخوان‌ها بهتر است؟
کلاژن؛ «معجزه جوانی» یا محصولی تحت تأثیر تبلیغات؟
بینی الکترونیکی مواد غذایی فاسد را تشخیص می دهد
پیام رهبری،مسئولیت اجزای مؤثر در فرآیند مذاکره را تبیین کرد
عزاداری شب چهارم محرم 1448 مسجد ولی عصر (عج) خوزستانی های مقیم تهران
عاشورا، جدال جاودان حقیقت با قدرت
اولیسه در مسیر زیدان و پلاتینی
توافق ایران و آمریکا امتیازات گسترده ای به تهران می دهد
توافق صلح در ایران، روز شکرگزاری در پاکستان
لغو سفر هیات ایرانی به ژنو به دلیل تداوم حملات به لبنان
وزیر امور خارجه: هدایت‌های دلسوزانه رهبر انقلاب، پشتوانه‌ صیانت از عزت ملی است