×
بین الملل
شناسه خبر : 309935
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/01/24 ساعت 18:38
آمریکای ترامپ؛ تهدیدی جدی‌تر از چین

پولیتیکو؛

آمریکای ترامپ؛ تهدیدی جدی‌تر از چین

بر اساس نتایج یک نظرسنجی جدید بخش قابل توجهی از شهروندان 6 کشور بزرگ عضو اتحادیه اروپا، دولت آمریکا به ریاست جمهوری دونالد ترامپ را تهدیدی جدی‌تر از چین برای امنیت قاره سبز ارزیابی می‌کنند.

نورنیوز- گروه بین الملل: براساس نظرسنجی جدید منتشر شده توسط نشریه آمریکایی بخش قابل توجهی از شهروندان ۶ کشور بزرگ عضو اتحادیه اروپا، دولت آمریکا به ریاست جمهوری دونالد ترامپ را تهدیدی جدی‌تر از چین برای امنیت قاره سبز ارزیابی می‌کنند.

این نظرسنجی که در ماه مارس ۲۰۲۶ پس از آغاز جنگ تجاوزکارانه واشنگتن علیه ایران انجام شده، نشان می‌دهد تنها ۱۲ درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی از ۶ کشور اروپایی شامل لهستان، اسپانیا، بلژیک، فرانسه، آلمان و ایتالیا، آمریکا را «متحد نزدیک» خود می‌دانند. این در حالی است که ۳۶ درصد از آنها، صراحتاً واشنگتن را یک «تهدید» برای اروپا معرفی کرده‌اند که سه برابر بیشتر از درصد کسانی است که آمریکا را متحد نزدیک دانسته‌اند. ۲۹ درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی از این ۶ کشور اروپایی، چین را به عنوان تهدید قلمداد کرده‌اند.

به گزارش پولتیکو، نتایج این نظرسنجی حاکی از آن است تهدیدآمیز دانستن آمریکا در چهار کشور از این ۶ کشور شامل اسپانیا، ایتالیا، بلژیک و آلمان حتی از درصد تهدیدآمیز خواندن چین فراتر بوده است. تنها در فرانسه و لهستان، درصد کسانی که چین را تهدید علیه اروپا دانسته‌اند بالاتر از آمریکا بوده است.

این نظرسنجی که توسط مؤسسه «کلاستر۱۷» انجام شده، حاکی از آن است اسپانیا در اول صف بدبینی نسبت به آمریکا قرار دارد. ۵۱ درصد از مردم اسپانیا معتقدند واشنگتن تهدیدی علیه اروپا محسوب می‌شود. این میزان در ایتالیا ۴۶ درصد و در بلژیک ۴۲ درصد ثبت شده است. در مقابل، تنها ۱۳ درصد از مردم لهستان که مرز مشترک با روسیه دارند و به تضمین امنیتی آمریکا وابسته هستند، این کشور را تهدید می‌دانند.

بخش دیگری از این نظرسنجی تمایل بالای شهروندان اروپایی به «خودمختاری راهبردی دفاعی» و فاصله گرفتن از چتر امنیتی آمریکا را نشان داد. طبق نتایج منتشر شده ۷۶ درصد از مردم این ۶ کشور از اعزام نیرو برای دفاع از متحدان ناتو حمایت می‌کنند. همچنین ۸۶ درصد موافق توسعه توانمندی‌های دفاعی مستقل اروپا هستند. ۶۹ درصد هم از ایده ایجاد یک «ارتش مشترک اروپایی» که در کنار ارتش‌های ملی فعالیت کند، پشتیبانی می‌کنند.

با وجود نگرانی فزاینده از تهدیدهای خارجی و عقب‌نشینی آمریکا از تعهدات امنیتی، نظرسنجی مذکور از یک تناقض بزرگ در افکار عمومی اروپا خبر می‌دهد: حمایت نظری از افزایش بودجه نظامی بالاست، اما تمایل به فداکاری شخصی و اعزام نیرو بسیار پایین است.

تنها ۱۹ درصد از شرکت‌کنندگان اعلام کرده‌اند که در صورت حمله به کشورشان حاضر به «برداشتن سلاح و جنگیدن» هستند و اکثریت ترجیح می‌دهند در نقش‌های غیرنظامی یا پشتیبانی خدمت کنند.

نظرسنجی مذکور با پرسش از ۶۶۹۸ اروپایی اهل اسپانیا، آلمان، فرانسه، ایتالیا، لهستان و بلژیک در فاصله ۱۳ تا ۲۱ مارس برگزار شده است.

این گزارش در حالی منتشر می‌شود که شکاف‌های فراآتلانتیکی بر سر تعرفه‌های تجاری، تهدیدات ترامپ برای تصرف گرینلند و حمله متجاوزانه یکجانبه آمریکا به ایران، روابط اروپا و ایالات متحده را به پایین‌ترین سطح خود از زمان جنگ سرد رسانده است.


کلید واژگان
ترامپچیناروپا
اخبار مرتبط
افزایش تنش میان ترامپ و ناتو بر سر تنگه هرمز
دوشنبه 1405/01/24 ساعت 17:59
رویترز:
افزایش تنش میان ترامپ و ناتو بر سر تنگه هرمز
خبرگزاری انگلیسی نوشت، با نپذیرفتن مشارکت با آمریکا در تنگه هرمز، بین ناتو و ترامپ اصطکاک ایجاد شده است.
پاپ: از تهدیدهای ترامپ نمی‌ترسم
دوشنبه 1405/01/24 ساعت 15:01
پاپ: از تهدیدهای ترامپ نمی‌ترسم
رهبر کاتولیک‌های جهان در جمع خبرنگاران همراهش در سفر به الجزایر در واکنش به انتقاد و تهدید ترامپ نسبت به وی گفت: «من از اعلام پیام انجیل دوری نخواهم کرد، به آن پایبندم و از تهدیدهای ترامپ هم نمی‌ترسم.»
واکنش چین به اظهارات تازه ترامپ درباره تنگه هرمز
دوشنبه 1405/01/24 ساعت 14:55
واکنش چین به اظهارات تازه ترامپ درباره تنگه هرمز
سخنگوی وزارت خارجه چین با اشاره به اظهارات اخیر ترامپ گفت : ریشه اختلال در ناوبری تنگه هرمز، جنگ و تنش‌هایی است که علیه ایران شکل گرفته است.
استارمر: انگلیس از طرح ادعایی ترامپ درباره تنگه هرمز حمایت نمی‌کند
دوشنبه 1405/01/24 ساعت 14:35
استارمر: انگلیس از طرح ادعایی ترامپ درباره تنگه هرمز حمایت نمی‌کند
نخست‌وزیر انگلیس اعلام کرد لندن از طرح مطرح‌شده از سوی رئیس‌جمهوری آمریکا درباره تنگه هرمز پشتیبانی نخواهد کرد و تأکید کرد این کشور وارد جنگ نخواهد شد.
نظرات

آخرین اخبار
آغاز پرداخت حقوق فروردین بازنشستگان از شنبه
استیضاح وزیر جنگ آمریکا کلید خورد
تصمیم گیری در منطقه علت نبرد و تنش در محاصره تنگه هرمز
اعلام آمادگی سوئیس برای میزبانی مذاکرات میان ایران و آمریکا
منبع آگاه: دور بعدی مذاکرات بعد از دیدار فرمانده ارتش پاکستان تعیین تکلیف می شود
نخست وزیر پاکستان وارد عربستان شد
معرفی 6 آژانس هواپیمایی متخلف به دادسرا
تاکید پزشکیان بر آمادگی کامل دولت جهت پشتیبانی از هلال احمر
نورنما | حرکت کاروان خودرویی شهروندان ترکیه
سخنگوی دولت: رئیس جمهور پیگیر وضعیت اینترنت است
شبکه تلویزیونی پاکستان: احتمال برگزاری دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا وجود دارد
رهبران امریکایی قبل از حمله به ایران 2 بار فکر کنند
سفارت ایران در ژاپن خطاب به آمریکا: منطقه را ترک کنید
انتقاد حزب‌الله از روند مذاکرات دولت لبنان با رژیم صهیونیستی
4 دلیلی که نقشه ترامپ در محاصره دریایی ایران شکست می خورد؟
پاسخ قوه قضائیه درباره ماجرای صدور حکم اعدام برای دختری در گنبدکاووس
مذاکرات اسلام‌آباد؛ محور گفت‌وگو وزرای خارجه ایران و چین
فرمانده ارتش پاکستان وارد تهران شد+ فیلم
قتل تکان‌دهنده داور فوتبال در زمین بازی
حمایت مردم آمریکا از اسرائیل درحال از بین رفتن است
زمان دیدار تیم ملی فوتبال ایران و پورتوریکو تغییر می کند؟
گروه تجزیه‌طلب مخالف ایران در حومه اربیل هدف حمله پهپادی قرار گرفت
با پیگیری و فشارهای ایران، آتش‌بس در لبنان از امشب برقرار می‌شود
بازی آنلاین پسر، کار دست پدر داد
قیمت برنج در آسیا افزایش یافت
قلعه‌نویی پس از جام جهانی، سرمربی تیم ملی می‌ماند؟
صادرات محصولات پتروشیمی ممنوع شد
گزارش تصویری | سرشماری حیات وحش جنگل‌های هیرکانی رودبارک - سمنان
صندوق بین‌المللی پول از افزایش ریسک رکود اقتصادی خبر داد
وکیل‌مدافع پژمان جمشیدی: منتظر تعیین وقت دادگاه هستیم
نورویدئو | جهش ژئواکونومیک ایران در اتصال بازار های آسیای پیرامونی
پروانه ساختمانی واحدهای آسیب‌دیده در جنگ رایگان صادر می‌شود
4 بدنساز به دلیل دوپینگ 6 سال محروم شدند! + اسامی
پاسخ مقاومت به تداوم حملات پهپادی رژیم صهیونیستی
دبیرکل سابق ناتو: بقای ناتو در 10 سال آینده قطعی نیست
هشدار استرالیا درباره ریسک‌های نفتی و اثر آن بر اقتصاد جهانی
آسوشیتدپرس مدعی شد: آمریکا و ایران برای تمدید آتش‌بس توافق کردند
صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در استان بوشهر
دومین حادثه تیراندازی در مدارس ترکیه؛ اینبار با 4 کشته
افزایش قابل توجه قیمت بیت‌کوین و اتریوم
فعالیت کافه‌های مرکز شهر عادی است
ارائه تسهیلات جدید برای ترخیص خودروهای وارداتی از گمرک
نامزدهای دوازدهمین هفته هنر انقلاب معرفی شدند/خواننده معروف در بین نامزدها
صالحی: در روزهای اخیر شاهد هم‌صدایی هنرمندان با مردم بودیم
تسلیم فشار ترامپ برای ورود به جنگ علیه ایران نمی‌شوم
ژاپن به کشورهای آسیایی برای تأمین سوخت کمک مالی می کند
ارتش رژیم صهیونیستی: از ماه مارس تاکنون 586 سرباز زخمی شده‌اند
لزوم محکومیت حملات آمریکایی-صهیونی به مراکز غیرنظامی از سوی جامعه جهانی
تماس معاون رئیس امارات با قالیباف
اردوغان: در تلاشیم آتش‌بس را تمدید کنیم و مذاکرات آمریکا و ایران را ادامه دهیم