×
بین الملل
شناسه خبر : 309854
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/01/24 ساعت 14:32
پیتر ماگیار نخست‌وزیر جدید مجارستان کیست؟

پیتر ماگیار نخست‌وزیر جدید مجارستان کیست؟

سی‌ان‌ان در گزارشی به سوابق پیتر ماگیار پرداخت؛ فردی که از هواداری ویکتور اوربان در کودکی تا کنار زدن او در انتخابات اخیر مسیر سیاسی ویژه‌ای را طی کرده است.

نورنیوز-گروه بین الملل:  تارنمای شبکه خبری سی‌ان‌ان در گزارشی نوشت: در دوران گذار دموکراتیک مجارستان، زمانی که پیتر ماگیار دوران کودکی خود را می‌گذراند، تصویری از ویکتور اوربان نخست وزیر پیشین این کشور بر دیوار اتاقش نصب کرده بود. در آن زمان، اوربان یک چهره لیبرال و ضدکمونیست به شمار می‌رفت که خروج نیروهای شوروی از مجارستان را خواستار شده بود.

حال او با پیروزی در انتخابات پارلمانی روز یکشنبه که «همه چیز به زیان او تنظیم شده بود»، به دوران شانزده‌ساله نخست‌وزیری اوربان پایان داد.

ناظران می‌گویند نظام انتخاباتی به‌شدت دستکاری‌شده مجارستان، در کنار فضای رسانه‌ای حامی دولت، باعث شده انتخابات در این کشور آزاد اما ناعادلانه باشد.

این شبکه خبری با ترسیم فضای سیاسی مجارستان تحت حاکمیت اوربان نوشت: برای بسیاری از مردم مجارستان، به‌ویژه کسانی که دوران زندگی خود را تقریبا به‌طور کامل زیر حاکمیت اوربان سپری کرده‌اند، این لحظه سال‌ها در حال شکل‌گیری بوده است.

این تارنمای خبری در ادامه نوشت: ماگیار که اندامی متناسب و ظاهری آراسته دارد و در چهل‌وپنج‌سالگی حدود هفده سال از اوربان جوان‌تر است، از خانواده‌ای مرفه در بوداپست می‌آید. در میان بستگان او، وکلا و قضات دیده می‌شوند و همچنین فرنتس مادل رئیس‌جمهوری پیشین مجارستان که در فاصله سال‌های ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۴، همزمان با نخستین دوره نخست‌وزیری اوربان، در این سمت فعالیت می‌کرد.

ماگیار مسیر تبدیل شدت از یک حامی اوربان تا تبدیل‌شدن به رقیب اصلی او را بسیار سریع پیمود. تنها دو سال پیش، او عضو حزب حاکم فیدس بود و پیش‌تر نیز با یودیت وارگا که از چهره‌های پیشتاز این حزب محسوب می‌شد، ازدواج کرده بود.

این زوج حدود یک دهه در بروکسل بلژیک زندگی کردند؛ جایی که ماگیار به‌عنوان دیپلمات فعالیت داشت و وارگا برای یکی از نمایندگان پارلمان اروپا از حزب فیدس کار می‌کرد. آن‌ها در سال ۱۳۹۷ همراه با سه فرزند پسرشان به بوداپست بازگشتند.

سال بعد، وارگا به‌عنوان وزیر دادگستری در دولت اوربان منصوب شد؛ سمتی که در سال ۱۴۰۲ برای هدایت حزب فیدس در انتخابات پارلمان اروپا در سال ۱۴۰۳ ترک کرد.

این گزارش افزود: برنامه با یک رسوایی در اوایل سال ۱۴۰۳ که حزب فیدس را تکان داد، به هم خورد. در آن زمان، کاتالین نوواک رئیس‌جمهور مجارستان، فردی را که به پنهان‌کاری در پرونده آزار پسران کم‌سن در یک مرکز نگهداری کودکان محکوم شده بود، مورد عفو قرار داد. افشای این عفو، تصویری را که بسیاری از مردم از دولت اوربان به‌عنوان مدافع ارزش‌های مسیحی و خانوادگی داشتند، خدشه‌دار کرد.

پتر کرکو دانشمند علوم سیاسی و مدیر یک اندیشکده در بوداپست عنوان کرد: هسته اصلی تعریف حزب فیدس این است که خود را محافظه‌کار، حامی خانواده و مدافع کودکان معرفی می‌کند.

به گفته وی، این رسوایی برای بسیاری از رای‌دهندگان نشان‌دهنده ریاکاری در پروژه سیاسی اوربان بود. وارگا که در این پرونده دخیل بود نیز استعفا داد و بسیاری این کناره‌گیری را نتیجه فشار اوربان دانستند.

در همین مقطع بود که به گفته کرکو، «تقاضای گسترده‌ای برای فردی که بتواند اوربان را به چالش بکشد» شکل گرفت و ماگیار وارد صحنه سیاست شد.

این گزارش با اشاره به نخستین رویارویی‌های علنی ماگیار با سلفش نوشت: در بهمن ماه سال ۱۴۰۳، ماگیار در یک مصاحبه ویدیویی جنجالی با یک رسانه مجارستانی، اوربان و متحدانش را متهم کرد که در ماجرای عفو «پشت زنان پنهان شده‌اند». وی همچنین از این فرصت استفاده کرد تا اطلاعاتی را که در نزدیکی خود با دولت به دست آورده بود، افشا کند و اعلام کرد: «چند خانواده مالک نیمی از کشور هستند.» این مصاحبه در کشوری با جمعیتی کمتر از ده میلیون نفر، نزدیک به سه میلیون بار دیده شد.

در ادامه همان سال، ماگیار به حزب تیسزا پیوست و به‌سرعت به رهبری آن رسید. این حزب تحت رهبری او توانست در انتخابات پارلمان اروپا در خرداد ماه سال ۱۴۰۳ حدود سی درصد آرا را به دست آورد و ماگیار نیز به‌عنوان نماینده پارلمان اروپا انتخاب شد.

به‌یک‌باره، مردم مجارستان که از اوربان خسته شده اما گزینه‌ای معتبر در میان احزاب مخالف نداشتند، با یک جایگزین سیاسی قابل اتکا روبه‌رو شدند.

از آن زمان، شمار اعضای حزب به‌طور چشمگیری افزایش یافته است. نام این حزب علاوه بر اینکه مخفف عبارتی به معنای «احترام و آزادی» است، نام یکی از رودخانه‌های مهم مجارستان نیز هست و اغلب از آن با تعبیر «سیلابی که کشور را دربرمی‌گیرد» یاد می‌شود.

سیاست داخلی: تمرکز ماگیار بر اقتصاد و فساد سیاسی

نویسنده این مطلب در ادامه به اقدامات انتخاباتی نخست وزیر مجار اشاره کرده و می‌نویسد: در حالی که کارزار انتخاباتی اوربان بیشتر بر سیاست خارجی و روابط او با رهبران جهان متمرکز بود، ماگیار تمرکز خود را به‌طور جدی بر مسائل داخلی مانند اقتصاد و فساد قرار داد.

وی در دو سال گذشته تلاش کرده رابطه‌ای مستقیم با رای‌دهندگان برقرار کند؛ به شهرها و مناطق مختلف سفر کرده و اغلب ساعت‌ها پس از سخنرانی‌هایش با مردم دیدار کرده است.

فساد از همان ابتدا یکی از محورهای اصلی کارزار انتخاباتی او بود. ماگیار در مصاحبه خود اشاره کرد که تصویرسازی اوربان از خود به‌عنوان مدافع حاکمیت ملی، در واقع «پوششی برای پنهان‌کردن سازوکار قدرت و کسب ثروت‌های عظیم» است.

اوربان بارها از همین «سازوکار قدرت» برای بی‌اعتبار کردن رقبایش استفاده کرده است. در انتخابات سال ۱۴۰۱، او با القای این تصور که پتر مارکی زای تهدیدی برای صلح است و با دامن‌زدن به نگرانی‌ها درباره جنگ اوکراین، به کارزار انتخاباتی او ضربه زد.

اما به گفته کرکو، اوربان نتوانست راهبرد موثری برای حمله به ماگیار پیدا کند. ماگیار با شناخت از سازوکار قدرت، توانست حملات را پیش از اثرگذاری خنثی کند.

ماگیار همچنین اجازه نداد حزب فیدس او را به‌عنوان یک چهره لیبرال معرفی کند. زمانی که اوربان در ادامه سیاست‌هایش علیه جنبش‌های اجتماعی، راهپیمایی سالانه‌ای در بوداپست را ممنوع کرد، ماگیار بدون اشاره مستقیم به آن موضوع، اعلام کرد دولت در پی ایجاد ترس و شکاف در جامعه است و کشور به نخست‌وزیری نیاز دارد که از همه مردم دفاع کند.

سیاست خارجی: رویکردی محتاطانه در قبال اوکراین

در ادامه این گزارش آمده است: او در موضوع اوکراین نیز رویکردی محتاطانه داشت و عملا از ورود به بحث سیاست خارجی خودداری کرد تا هدف حملات سیاسی قرار نگیرد.

این سکوت نسبی باعث شده برخی گمان کنند دولت احتمالی او نیز مانند دولت اوربان در مسیر سیاست‌های اروپا در قبال اوکراین مانع‌تراشی کند، اما تحلیلگران معتقدند این رویکرد بیشتر تاکتیکی برای خنثی‌کردن حملات سیاسی بوده است.

ماگیار امیدوار است روابط بهتری با بروکسل برقرار کند؛ چرا که کمیسیون اروپا به دلیل نگرانی از عقب‌گرد دموکراتیک در مجارستان، حدود ۱۸ میلیارد یورو از منابع مالی این کشور را مسدود کرده است؛ رقمی که معادل حدود ۱۰ درصد تولید ملی مجارستان است و به مشکلات اقتصادی این کشور دامن زده است.

با این حال، حتی برخی از مخالفان اوربان نیز نسبت به ماگیار با احتیاط نگاه می‌کنند. به گفته کرکو، او توانسته طیفی گسترده از محافظه‌کاران تا لیبرال‌ها و چپ‌گرایان را گرد هم آورد و رای به او بیش از هر چیز، رای علیه اوربان بوده است.

اینکه ماگیار بتواند این ائتلاف گسترده را حفظ کند، هنوز مشخص نیست. او در کارزار انتخاباتی خود بارها تاکید کرده که بازسازی مجارستان زمان‌بر خواهد بود و وعده داده است نظام سیاسی موجود را «گام‌به‌گام و آجر به آجر» تغییر دهد؛ مسیری که بی‌تردید به زمان نیاز دارد.

عد از شمارش ۷۲ درصد آرا، مشخص شده که حزب تیسا تاکنون ۱۳۸ کرسی از ۱۹۹ کرسی پارلمان مجارستان را به دست آورده و به این ترتیب اوربان پس از ۱۶ سال انتخابات را به رقیب خود واگذار کرده است.

در همین ارتباط ماگیار در پیامی در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) اعلام کرد که اوربان پیروزی در انتخابات را به او تبریک گفته است.

این انتخابات برای تعیین نخست وزیر جدید مجارستان و همه ۱۹۹ عضو پارلمان این کشور برگزار شده است.


نظرات

آخرین اخبار
ممنوعیت فعالیت کودکستان‌ها تا اطلاع ثانوی
اختلاف یک رأی، طرح دموکرات‌ها درباره توقف جنگ با ایران را ناکام گذاشت
گزارش اسرائیل هیوم درباره پیامدهای آتش‌بس لبنان
انتقاد چهره‌های مذهبی از محتوای منتشرشده توسط ترامپ
سه راهکار مهم برای حمایت روانی از سالمندان در دوران بحران
برنامه کامل مسابقات امروز 28 فروردین + زمان و پخش زنده
ادامه درگیری‌ها در غزه و قدس؛ شهادت و زخمی شدن چند فلسطینی
درخواست سازمان ملل برای رعایت کامل آتش‌بس در لبنان
نقض آتش‌بس در لبنان؛ تداوم حملات به مناطق جنوبی
چین: امنیت مسیرهای دریایی حیاتی در تنگه هرمز با تشدید برخورد نظامی به خطر می افتد
انصارالله یمن: پیروزی تاریخی حزب‌الله نتیجه وحدت جبهه‌های مقاومت است
سقوط 70 درصدی فروش سوخت دریایی در فجیره امارات
انتقاد ترامپ از ایتالیا بابت عدم همراهی در جنگ علیه ایران
چین: آتش‌بس میان ایران و آمریکا و مذاکرات باید ادامه یابد
حماس: حزب‌الله ناتوانی رژیم اشغالگر را ثابت کرد
ایران با برنامه‌ریزی، اثر حملات آمریکا را محدود کرد
آمریکا سقوط پهپاد 240 میلیون دلاری در جنگ با ایران را تأیید کرد
بیانیه آمریکا، اسرائیل و لبنان در پی آغاز آتش‌بس 10 روزه در لبنان
آتش‌بس در لبنان پس‌ از موج حملات حزب‌الله علیه رژیم اسرائیل آغاز شد
پزشکیان: آیا وجدان انسانی در برخی از رهبران جهان از میان رفته است؟
لیبرمن: آتش‌بس «خیانت» به ساکنان شمال اسرائیل است
سرپرست وزارت دفاع: ارتش آیینه‌ی تمام قد اشداء علی الکفار بوده است
واکنش محمد البرادعی به ایجاد یک پلتفرم امنیتی و منطقه ای
سازمان ملل: از برقراری آتش‌بس در لبنان استقبال می‌کنیم
جنگ با ایران سبب تاخیر در ارسال تسلیحات آمریکایی به کشورهای اروپایی شد
احمدیان: مقاومت مردم لبنان و برادران حزب‌الله دشمن را ادار به پذیرش آتش‌بس کرد
قرائت پیام سردار قاآنی برای آتش‌بس لبنان در میدان انقلاب تهران
پزشکیان: ایران به دنبال بی‌ثباتی در منطقه نبوده و خواهان توسعه روابط با کشورهای همسایه است
ایران ابرقدرت نوظهور در جهان
ارتش آمریکا به طور کامل از سوریه خارج شد
فرانسه: تنگه هرمز باید باز شود اما نه به هر قیمتی
حزب‌الله طی یک ساعت 25 موشک و سه پهپاد شلیک کرد
محسن رضایی: هر مذاکره‌ای منوط به رضایت شروط ایران و مقاومت است
کوبا: برای حمله احتمالی آمریکا آماده‌ایم
استقبال ایران از آتش‌بس در لبنان
نوای مداحی و موسیقی حماسی همپای غرش موشک‌های ایرانی، دشمن‌شکن بوده‌اند
حادثه امنیتی در کاخ سفید
سیاه‌چاله‌ای که قدرت 10000 خورشید را دارد
عبور 20 کشتی تجاری از تنگه هرمز بعد از محاصره
اصلی‌ترین مانع تحقق پروژه «اسرائیل بزرگ» ایران است
آنکارا در تکاپوی پیمان امنیتی مشترک با ریاض - اسلام‌آباد - قاهره است
هشدار نماینده حزب‌الله به نتیجه مذاکره مستقیم با اسرائیل
دیشب ضرب‌الاجل نهایی برای توقف تجاوز به لبنان تعیین کرده بودیم
پایتخت گردشگری اکو 2026 اعلام شد
یک رسانه اسرائیلی: آتش‌بس لبنان نشان دهنده تسلیم مضاعف در برابر ایران است
روسیه: جنگ در خاورمیانه، گرسنگی و فقر در کره زمین را گسترش داد
مدودف خطاب به ترامپ: هیچ کس اجازه نخواهد داد که نفت همه دنیا را ببرید
محموله مهمات نیمه‌سنگین در شهرستان هویزه کشف شد
ادعای ترامپ: در مذاکرات پیشرفت داشته ایم/احتمال برگزاری دور بعدی مذاکرات در هفته آینده
طوفانی با سرعت 101 کیلومتر، زابل را درنوردید