×
بین الملل
شناسه خبر : 309848
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/01/24 ساعت 14:30
نیویورکر: جنگ ترامپ علیه ایران شکست راهبردی بود

نیویورکر: جنگ ترامپ علیه ایران شکست راهبردی بود

نیویورکر در یادداشتی نوشت اقدامات دونالد ترامپ در قبال ایران «شکستی راهبردی و فاجعه‌ای اخلاقی» بوده و به اعتبار جهانی آمریکا آسیب زده است.

نورنیوز-گروه بین الملل:  «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در تمام مدت ریاست‌جمهوری خود از یک دهه پیش استانداردهای عادی رفتاری را نقض و هم برای کشورش و هم جهان حالت اضطراری ایجاد کرده است. او از کلیدواژه «اضطرار» برای تهدید، زیرپا گذاشتن هنجارها و توسعه قدرت فردی خود استفاده کرده است.

مجله نیوورکر در یادداشتی با این مقدمه نوشت: «ترامپ با اظهارات ضدونقیض درباره "کیم جونگ اون" رهبر کره شمالی و لاف زدن درباره «دکمه هسته‌ای بزرگ‌تر و قدرتمندتر» تا پاسخ به اعضای هیئت تحریریه وال‌استریت ژورنال در ۲۰۲۴ که درباره محاصره تایوان توسط چین گفت: «نیازی به اقدام نظامی نیست چون شی جینپینگ به من احترام می‌گذارد و می‌داند که من دیوانه‌ام» با گذر زمان بیش از پیش رفتارهای ناهنجار از خود بروز داده است و اکنون محبوبیت او در نزد پایگاه حامیانش در جنبش ماگا(عظمت را به آمریکا بازگردانیم) که سال‌ها رفتارهای متعصبانه و بیرحمی او را تحمل کرد با حملات نظامی به هفت کشور از جمله ایران در مدت یک سال فروکش کرده است.

رئیس‌جمهور آمریکا در ۱۱ فوریه در اتاق وضعیت به سخنان «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل گوش می‌داد که تلاش می‌کرد حمله‌ای هماهنگ علیه ایران را توجیه کند. حتی با وجود ملاحظات "مارکو روبیو" وزیر امور خارجه آمریکا، "جان رتکلیف" رئیس سیا و "دن کِین" رئیس ستاد ارتش، ترامپ به این خواسته عمل کرد. روبیو ادعای این که چنین حمله‌ای منجر به تغییر حکومت در ایران خواهد شد را "مهمل" خوانده بود.»

در ادامه این مطلب با اشاره به این که ترامپ پس از آن که رویای او و نتانیاهو برای تسلیم ایران یا در گرفتن شورشی برای تغییر حکومت پس از حمله نظامی به آن  محقق نشد، تهدید به جنایت جنگی علیه تمام مردم ایران و نابودی یک‌شبه آن کرد، مطرح شد: «این نه سخنان یک استراتژیست، بلکه سخنان یک دیوانه بود. اگرچه برخی از متحدان قدیمی او، از جمله "تاکر کارلسون" و "مارجری تیلور گرین" هوشیار شده و پی برده‌اند که او چه فرد خطرناکی بوده است اما با این حال، در کابینه او و در کنگره برخی از حامیانش معتقدند تهدیدهای او منجر به آتش‌بس و پیروزی شده است. این در حالی است که این جنگ دستاوردی نداشته است که از طریق دیپلماسی یا از طریق نسخه احیاشده‌ای از برجام(توافق هسته‌ای ۲۰۱۵) به دست نمی‌آمد. در واقع، گناه نخستین، خروج ترامپ از توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۸ بود.»

نیویورکر در بخش پایانی این مطلب با اشاره به این که جنگ علیه ایران «شکستی راهبردی و فاجعه‌ای اخلاقی» است، نوشت: «ترامپ اعتبار جهانی آمریکا را در هم شکسته است. جنجال نامعقول او پیرامون گرینلند، کوبا و ناتو موجب تضعیف جایگاهی شده است که این ائتلاف پیش از جنگ داشت. او اوکراین را تحقیر کرده و "ولادیمیر پوتین" و "شی جینپینگ" از این بی‌ثباتی و فروپاشی اعتبار رهبری  آمریکا بهره می‌برند.»


اخبار مرتبط
نیویورکر: ایرانی‌ها تسلیم نمی‌شوند؛ ترامپ جز توافقی تلخ راه دیگری ندارد
دوشنبه 1405/03/04 ساعت 22:54
نیویورکر: ایرانی‌ها تسلیم نمی‌شوند؛ ترامپ جز توافقی تلخ راه دیگری ندارد
نشریه نیویورکر در گزارشی ضمن «تحقیرآمیز» خواندن هرگونه توافق احتمالی برای ترامپ، تأکید کرد سیاست‌های فشار حداکثری علیه تهران شکست خورده و واشنگتن در برابر آمادگی دفاعی ایران هیچ گزینه راهبردی ندارد.
چرا مذاکره نافرجام ماند؟ ترامپ سر به نیست می‌شود؟
دوشنبه 1405/01/24 ساعت 10:10
محمد ایمانی:
چرا مذاکره نافرجام ماند؟ ترامپ سر به نیست می‌شود؟
کشورهای بسیار، از شرق آسیا تا اروپا و آفریقا، تشنه بازگشایی تنگه هرمز هستند. آنها می‌دانند بسته شدن تنگه، مصیبتی است که ترامپ و نتانیاهو، سر سفره آنها گذاشته‌اند. همچنین، می‌دانند که بدون عقب‌نشینی آغازگران جنگ، تنگه باز نخواهد شد.
موج اعتراضات جهانی در پی انتقاد تند ترامپ از پاپ
دوشنبه 1405/01/24 ساعت 10:00
موج اعتراضات جهانی در پی انتقاد تند ترامپ از پاپ
دونالد ترامپ پس از انتقاد پاپ لئو چهاردهم از سیاست‌های ضد جنگ و مهاجرتی و خارجی آمریکا، مواضعی تند علیه او اتخاذ کرد که با واکنش و اعتراض گسترده نهادهای مذهبی و اجتماعی همراه شد.
جهش قیمت انرژی پس از تهدید ترامپ درباره تنگه هرمز
دوشنبه 1405/01/24 ساعت 08:48
جهش قیمت انرژی پس از تهدید ترامپ درباره تنگه هرمز
گزارش‌ها نشان می‌دهد تهدید رئیس‌جمهور آمریکا به مسدودسازی تنگه هرمز، باعث افزایش شدید قیمت نفت، بنزین و گاز طبیعی در اروپا و آمریکا و ثبت بالاترین سطح از آغاز تنش‌های اخیر شده است.
نظرات

آخرین اخبار
تاریخ‌سازی یوکی ایشیکاوا / سامورایی‌ها در صدر امتیازآوران جهان
گام جدید در شفافیت اقتصادی؛ سامانه «صورا» آغاز به کار کرد
معادل جدید کلمه «هدفون» تصویب شد
احتمال تغییر در برنامه امتحانات نهایی
عکس های منتخب ایران، شنبه 23 خرداد 1405
تصادف زنجیره‌ای در اشرفی اصفهانی تهران چند مصدوم داشت
جدال تاریخی ایران و نیوزیلند برای نخستین‌بار در جام جهانی
ضربه امنیتی به داعش در الانبار؛ حامی مالی داعش دستگیر شد
ادعای ترامپ: فردا با ایران توافق می‌کنیم / تنگه هرمز باز می‌شود
ابرنفتکش از محاصره آمریکا گذشت
اورژانس ایران در لیست 10 کشور برتر جهان
آزادراه شهید شوشتری در تهران پس از 18 سال افتتاح شد
نجات نوزاد یک‌ماهه در زاهدان با راهنمایی تلفنی اورژانس 115
تبانی در کاخ سفید؟ / هدیه ویژه وزارت دادگستری به شرکت‌های ترامپ
بحران انرژی در سایه جنگ منطقه‌ای؛ کشاورزان آمریکا زیر فشار اقتصادی
عملیات گسترده الحشد الشعبی برای تعقیب هسته‌های داعش
نظامیان مست آمریکایی در چنگ پلیس ژاپن/ اوکیناوا علیه واشینگتن برخاست
امتحانات نهایی 1405 چگونه برگزار می‌شود؟
اسلام‌آباد؛ میزبان مراسم امضای توافق ایران و آمریکا از طریق ویدئو کنفرانس
نقض آتش بس در لبنان ادامه دارد
توقیف تاکسی سمند با 21 میلیون تومان خلافی در خراسان شمالی
بقائی: برنامه‌ای برای سفر به ژنو یا جایی دیگر ظرف یکی دو روز آینده نداریم
ورزشگاه آزادی مسقف خواهد شد
اختلال 4 بانک در مسیر رفع/ برقراری واریز وجوه پذیرندگان تا ساعاتی دیگر
«من زنده‌ام»؛ روایت مردی که از دل آوار برخاست و تا آخرین نفس برای ایران ماند+ عکس و فیلم
پرواز ناتمام در شرق هند؛ 5 پرسنل نظامی در سقوط هواپیما جان باختند
ترامپ پیام «شریف» درباره نزدیک بودن توافق با ایران را بازنشر کرد
طباطبایی: کسی فریب وحدت‌شکنان را نمی‌خورد
پزشکیان:دولت در سخت‌ترین شرایط لحظه‌ای از پیگیری مشکلات مردم غفلت نکرد
سرلشکر عبداللهی: شهید شادمانی نماد ابتکار و اقتدار در مسئولیت‌های نظامی بود
«دیار مادری» در راه شبکه یک/ بازگشت زیبا بروفه پس از غیبتی طولانی
نهایی شدن اجرای مرحله سوم متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان/پرداخت بدهی از سوی دولت
شکاف 45 درصدی قیمت خودرو از کارخانه تا بازار آزاد
وزیر کشور: اقتدار و اتحاد ملی بال‌های پرواز جامعه به سمت ثبات است
خبر خوش برای فرزندان شهدا و جانبازان؛ جزئیات آزمون استخدامی جدید و جذب 12 هزار نفری
رئیس‌جمهور روسیه از پیشروی نظامی در دونباس خبر داد
انیمیشن «رویاشهر» به سینماهای ترکیه رسید
فیفا ستاره‌های مصر را چید/ تغییرات ناگهانی در پیراهن رقیب ایران
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت پنجم
تهران غبارآلود می‌شود / خطر وزش باد شدید در مناطق جنوبی و غربی
نورنما | متفاوت ترین هوادار روز اول رقابت های جام 2026
دیپلماسی تلفنی برای صلح؛ عراق و آژانس در مسیر کاهش تنش‌های منطقه‌ای
الجزیره: توافق ایران و آمریکا تا 24 ساعت آینده امضا می‌شود
گروه مرگ بسکتبال با ویلچر ایران در مسابقات جهانی کانادا
ترافیک سنگین در جاده‌های شمال
آنروا با چالش های پیچیده مواجه است
محور قدیم کرج–چالوس موقتاً مسدود می‌شود
پایان انتظار 18 ساله ژاپنی‌ها؛ لهستان در برابر اراده سامورایی تسلیم شد
سفر بدون ویزا میان آنکارا و ریاض کلید خورد
وزیر جهاد: امنیت غذایی جهان نباید گروگان اقدامات یک‌جانبه شود