×
اقتصادی
شناسه خبر : 309835
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/01/24 ساعت 12:55
بسته حمایتی دولت برای خودروسازان در راه است

بسته حمایتی دولت برای خودروسازان در راه است

عضو کمیسیون صنایع اعلام کرد به‌دلیل شرایط جنگی و آسیب به بخش‌هایی مانند فولاد و پتروشیمی، بسته حمایت از صنعت خودروسازی در دست تهیه است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: شرایط تحمیلی جنگ به کشور برخی صنایع را با چالش هایی روبه رو کرده است. در این میان، صنعت خودروسازی نیز همچون بخش‌های فولاد و پتروشیمی از تبعات دوره جنگی آسیب دیده و فعالیت آن با دشواری‌هایی همراه شده است. البته که این موضوع فقط شامل حال صنایع ایران نیست و طبق اخبار، خودروسازی‌های منطقه و آمریکا نیز دچار مشکل شده‌اند. چشم‌اندازی که برای این صنعت در سال جدید ترسیم می‌شود، در حالی شکل می‌گیرد که کشور از یک‌سو با محدودیت‌های اقتصادی روبه رو است و از سویی دیگر نشانه‌هایی از پایداری و توان سازگاری تدریجی همچنان در بدنه این صنعت دیده می‌شود.

در واقع طبق سلسله گزارش‌هایی که در چند وقت اخیر در صفحه خودرو روزنامه ایران نوشته‌ایم؛ کارشناسان تأکید کرده‌‌اند با مدیریت دقیق و همبستگی ارکان صنعتی کشور می‌توان این دوره دشوار را پشت سر گذاشت. کما اینکه همه به این موضوع آگاه هستند صنعت خودروسازی ایران، یکی از صنایع قدیمی کشور است که فراز‌و‌نشیب بسیاری دیده و همین موضوع باعث کسب تجربه‌های فراوان اهالی این حوزه شده تا بتوانند از موانع و مشکلات عبور کنند.

صنعت خودرو چقدر آسیب دید؟

در هفته‌های اخیر چند رخداد مهم، صنایع مادر را تحت‌تأثیر قرار داده است. حمله به بخش فولاد کشور یکی از این وقایع است؛ حمله‌ای که پیامدهای زنجیره‌ای آن به خطوط تولید خودروسازان نیز رسیده و تأمین ورق فولادی را که از مواد اولیه حیاتی در تولید خودروست با اختلال مواجه کرده است. علاوه بر این، محدودیت‌های حمل‌ونقل دریایی روند واردات خودرو و قطعات را کند کرده و فعالان این حوزه را با افزایش هزینه‌ها و تأخیر در تأمین مواجه ساخته است.

در همین زمینه، کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی برای جبران آسیب‌ها و حفظ روند تولید خودرو در دوره پساجنگ، تمهیداتی را در نظر گرفته است. احسان قاضی‌زاده هاشمی، عضو کمیسیون صنایع مجلس در گفت‌وگو با «ایران» از برگزاری جلسات ویژه برای رسیدگی به مشکلات حوزه خودرو خبر می‌دهد و می‌گوید: «از فولاد و پتروشیمی تا خودروسازی، همه این حوزه‌ها نیازمند حمایت‌های پساجنگ هستند.»

حمایت از واحدهای صنعتی آسیب‌دیده در پساجنگ

او از تدوین بسته‌ای حمایتی خبر می‌دهد و تأکید می‌کند: «هدف از تدوین این بسته، پشتیبانی مالی و اجرایی از واحدهای آسیب‌دیده است. بسته‌ای که قرار است امکان دریافت تسهیلات و کمک‌های ویژه را برای تأمین نقدینگی مورد‌نیاز کارخانه‌ها فراهم کند تا روند تأمین قطعات و مواد خام بدون وقفه ادامه یابد.»

قاضی‌زاده هاشمی، در مورد جزئیات این بسته پیشنهادی نیز می‌گوید: «با تمهیدات اندیشیده‌شده، بخشی از فرآیند تولید ورق‌های ویژه خودروسازی تا شهریورماه دوباره فعال خواهد شد.» او البته تأکید می‌کند: «تا رسیدن به آن مرحله، اقدامات جبرانی برای جلوگیری از توقف خطوط تولید در دستورکار قرار دارد و تأمین ورق فولادی برای تولید خودرو یکی از اولویت‌های اصلی مجلس و دولت است.

تولید خودروها متوقف نشده است

این عضو کمیسیون صنایع با تأکید بر اینکه روند فعلی تولید خودرو در کشور متوقف نشده و با قوت ادامه دارد، می‌گوید: «جلسات متعددی با صنایع مختلف برگزار می‌شود تا پیش‌بینی‌های لازم برای ماه‌های آینده صورت گیرد. در این جلسات بخش مهمی از تمرکز بر حفظ پایداری زنجیره قطعه‌سازی است؛ موضوعی که باید به‌طور ویژه مورد توجه وزارت صمت قرار گیرد تا قطعه‌سازان دچار اختلال نشوند.»

برنامه‌های جبرانی برای حمایت از تولید

قاضی‌زاده هاشمی درباره جلساتی که برای کمک به صنعت خودروی کشور توسط کمیسیون تشکیل شده نیز می‌گوید: «تنها در دو هفته گذشته، سه جلسه ویژه در کمیسیون صنایع برای بررسی سازوکارهای حمایت از واحدهای صنعتی آسیب‌دیده برگزار شده است.» او در این باره توضیح می‌دهد: «نمایندگان مجلس مأموریت یافته‌اند بر اجرای برنامه‌های جبرانی نظارت کنند تا خلأ ناشی از شرایط جنگی به مردم منتقل نشود و تأمین نیاز بازار خودرو با وقفه روبه‌رو نشود.»

حمایت از زنجیره تولید خودروسازی

مصطفی پوردهقان، عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز بر ضرورت همکاری دولت، مجلس و خودروسازان برای حفظ پایداری تولید خودرو در دوره پساجنگ تأکید می‌کند. به گزارش خبرخودرو، این عضو کمیسیون صنایع مجلس با اشاره به آسیب‌های واردشده به زنجیره تأمین مواد اولیه در دوره جنگ، بر اهمیت تقویت تولید قطعات در داخل کشور تأکید می‌کند و می‌گوید: «حمایت از زنجیره تأمین داخلی در این دوره از اهمیت بیشتری برخوردار است.»

پوردهقان همچنین اعلام می‌کند که کمیسیون صنایع مجلس طی روزها و هفته‌های آینده جلسات ویژه‌ای برای رسیدگی به مشکلات حوزه خودروسازی برگزار خواهد کرد. به گفته او، با همکاری دولت و استفاده از ظرفیت انجمن‌های قطعه‌سازی و خودروسازی، چالش‌های این بخش به ‌طور جدی پیگیری می‌شود تا کشور از این دوره دشوار که به گفته او ناشی از حملات اخیر است عبور کند.

تلاش مجلس برای جلوگیری از افزایش قیمت

او همچنین بر ضرورت تدوین برنامه‌های جبرانی از سوی دو خودروساز بزرگ کشور برای تأمین مواد اولیه و قطعات موردنیاز تأکید می‌کند تا تولید بدون وقفه ادامه یابد. این نماینده مجلس، هرچند احتمال می‌دهد مشکلات موجود در تأمین مواد اولیه به افزایش قیمت خودرو بینجامد، اما تأکید می‌کند مجلس و دولت تلاش خواهند کرد این فشار با سیاست‌های حمایتی کنترل و جبران شود.


اخبار مرتبط
وزیر صمت: فولاد خودروسازان تأمین است
پنج‌شنبه 1405/02/10 ساعت 13:53
وزیر صمت: فولاد خودروسازان تأمین است
وزیر صمت اعلام کرد نگرانی برای تأمین ورق‌های فولادی خودروسازان وجود ندارد و افزایش ناگهانی قیمت خودرو به بهانه کمبود ورق یا شایعات بازار منطقی نیست.
ابلاغ نرخ‌های جدید به‌صورت رسمی به خودروسازان
شنبه 1404/11/25 ساعت 18:29
ابلاغ نرخ‌های جدید به‌صورت رسمی به خودروسازان
معاون صنایع ماشین‌آلات و تجهیزات وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: قیمت‌های جدید خودرو پس از مخالفت این وزارتخانه با نرخ‌های اعلامی قبلی، پس از بررسی و تایید در کارگروه مستقر در بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به خودروسازان ابلاغ شد.
دلایل رشد چشمگیر خودروسازان چینی در اروپا
پنج‌شنبه 1404/11/23 ساعت 12:43
دلایل رشد چشمگیر خودروسازان چینی در اروپا
در سال 2025، خودروسازان چینی سهم خود از فروش خودرو در اروپا را به 6 درصد رساندند؛ دو برابر سال قبل. در نروژ 14 درصد، انگلیس 11 درصد و ایتالیا و اسپانیا 9 درصد فروش خودروهای جدید به خودروهای چینی اختصاص یافت. تعرفه‌های اتحادیه اروپا مانع عرضه مدل‌های جدید نشد.
نظرات

آخرین اخبار
سپاه پاسداران: جز با محو رژیم صهیونیستی، منطقه روی آرامش نمی‌بیند
ادعاهای بی اساس آمریکا درباره نقض آتش بس ایران
تبریک رئیس جمهور ایران به الهام علی‌اف برای روز ملی آذربایجان
افزایش حجم مبادلات تجاری ایران و قزاقستان به سه میلیارد دلار
وزیر خارجه پاکستان به واشنگتن می رود
آغاز مراسم بزرگداشت سردار سپهبد پاسدار شهید پاکپور
فرمانده حشدالشعبی در انفجار بمب جاده‌ای شهید شد
نوراینفو | چطور ذهن خود را مرتب کنیم؟
نورویدئو | وقتی اینترنت وارد جنگ می شود؛ پشت پرده نقش استارلینک در نبرد علیه ایران
نقض گسترده آتش‌بس لبنان از سوی رژیم صهیونیستی
ارزشیابی کیفی و مستمر، جایگزین نمرات امتحانات مجازی!
یک بهار امیدبخش برای بازار کم‌رمق کتاب
حمایت چین از برقراری صلح در خاورمیانه
چرا شاخص کل بورس پس از بازگشایی صعودی شد؟
17 عملیات‌ حزب‌الله علیه مواضع صهیونیست‌ها در جنوب لبنان
واکنش رئیس‌جمهور بولیوی به اعتراضات در این کشور
افزایش تعداد سهمیه انگلیس در رقابت‌های اروپایی
وزیر تندرو امنیت داخلی رژیم صهیونیستی باید تحریم شود
پیام هالند خطاب به گواردیولا: «ممنونم رئیس»
تأکید نخست‌وزیر نروژ بر امنیت هسته‌ای با حمایت فرانسه
تلاش کانادا برای کاهش وابستگی به آمریکا
جزئیات 4 درصد حق بیمه مشاغل سخت و زیان آور
قهرمانی با دو جام اروپایی در یک فصل!
اسرائیل در فهرست سیاه عاملان خشونت جنسی قرار گرفت
حریفان ایران مقدماتی جام ملت‌های زیر 20 سال آسیا مشخص شدند
آغاز تمرینات غنا با سرمربی‌گری کی‌روش در ولز
بازداشت اعضای باند آدم ربایی در شهرستان پیشوا
رژیم اسرائیل در مسیر فرسایش قرار دارد
مترو و اتوبوس تا چه زمان رایگان خواهد بود؟
جزئیات جدید از نامه‌ای که سرنوشت جنگ جهانی دوم را تغییر داد
57 هزار راننده تهرانی به دلیل استفاده از موبایل حین رانندگی جریمه شدند
باقری: مشکل منطقه همسایگان ایران نیستند، بلکه آمریکا و صهیونیست‌ها هستند
هشدار سپاه به آمریکا: هرگونه تکرار تجاوز، پاسخ سخت در پی دارد
زمان برگزاری کنکور اعلام شد؛ آزمون سراسری در دهه سوم مرداد
نورویدیو | نه ترس ،نه تجاوز ؛ ایران معادله امنیت منطقه را باز تعریف کرد
رئیس‌جمهور مستعفی و فراری یمن در ریاض درگذشت
هشدار هسته‌ای پوتین در مسکو
رهبر انقلاب: مصوّبات مجلس باید معطوف به امیدآفرینی و آینده‌سازی کشور باشد
قالیباف: مجلس تمام‌قد از نیروهای مسلح حمایت می‌کند
جزئیات تازه از افزایش مبلغ یارانه کالابرگ؛ یک میلیون تومان اضافه می‌شود
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 7 خرداد 1405
درخواست مکزیکی‌ها برای خرید پیراهن تیم ملی ایران
عصر طلایی خودروسازی چین به پایان رسیده است
پایان انتظار 88 روزه؛ اینترنت بین‌الملل بازگشت، گوگل‌پلی در دسترس قرار گرفت
پشت‌پرده شکست طرح «هیأت صلح» ترامپ چیست؟
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 7 خرداد ؛ دلار ثابت ماند
غرق شدن 5 نفر در سد خاکی یاسبلاغ کمیجان
اعلام زمان آغاز فاز دوم برنامه پزشکی خانواده
سامانه انجام آزمون‌های پایه‌های هفتم تا دهم معرفی شد
انتقاد سناتور آمریکایی به جنگ‌طلبی بی‌پایان ترامپ