×
بین الملل
شناسه خبر : 309832
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/01/24 ساعت 12:54
تحلیل دیلی‌بیست درباره تصمیمات ترامپ

تحلیل دیلی‌بیست درباره تصمیمات ترامپ

دیلی‌بیست در یادداشتی تحلیلی با انتقاد شدید از نقش ترامپ در وقایع مرتبط با جنگ ایران، او را یکی از بحث‌برانگیزترین صاحبان قدرت توصیف کرده است.

نورنیوز-گروه بین الملل:  نشریه دیلی بیست در تحلیلی به قلم یکی از نویسندگان خود، با اشاره به عملکرد دونالد ترامپ در جنگ ایران و مذاکرات اخیر، او را «قدرتمندترین احمق تاریخ» نامید.

نویسنده با اشاره به علاقه ترامپ به القاب و جوایز  نوشت که ترامپ در روزهای اخیر لیاقت کسب یک عنوان و لقب واقعی را به اثبات رسانده است؛ قدرتمندترین احمق در تاریخ جهان.

حماقت تجاوز علیه ایران

این نشریه آمریکایی، جنگ ایران را «نادرست، نسنجیده و هر روز بدتر از دیروز» توصیف کرده و می‌نویسد که این جنگ تاکنون منجر به کشته شدن بیش از ۳ هزار نفر در ایران، بیش از یک هزار نفر در لبنان، آوارگی بیش از یک میلیون نفر، مرگ ۱۳ نظامی آمریکایی، هزینه ده‌ها میلیارد دلاری، بی‌ثباتی خاورمیانه، تضعیف ناتو، تضعیف حمایت از اوکراین و آسیب بی‌سابقه به جایگاه آمریکا در جهان شده است، بدون اینکه هیچ سود راهبردی برای آمریکا داشته باشد.

در ادامه این تحلیل آمده است: «آمریکا به هیچ یک از اهداف خود در ایران دست نیافته است و ایران تمام اورانیوم غنی‌شده خود را حفظ کرده، هنوز انبارهای عظیمی از موشک و پهپاد دارد و با کمک چین و دیگران آنها را بازسازی می‌کند. علاوه بر این، ایران با تصمیم خود برای توقف رفت و آمد از طریق تنگه هرمز، اهرم مهمی برای تاثیرگذاری روی اقتصاد جهانی به دست آورده است.»

نویسنده می‌نویسد که جنگ عراق نیز یک فاجعه بود، اما «آیا به اندازه این جنگ احمقانه بود؟»

به نوشته این نشریه، در جنگ عراق، دولت بوش برنامه‌ریزی کرد، از مشاوران خبره کمک گرفت و سعی کرد حمایت جهانی و داخلی را نیز همراه خود جلب کند. همچنین وقتی مشخص شد استراتژی کار نمی‌کند، بوش ایده تغییر رویکرد را پذیرفت اما در جنگ علیه ایران، ترامپ به طور قاطعانه هشدارها را رد کرد، تاریخ را نادیده گرفت، همه توصیه‌های معقول را کنار زد و نسبت به کاستی‌های خود و تیم نالایق و چاپلوس خود کور بود.

لیست بلندبالای حماقت‌های اخیر ترامپ

۱. تهدید به نابودی تمدن ایران: ترامپ خود را به عنوان یک «دیوانه نسل‌کش» معرفی کرد و به باشگاه بسیار کوچکی از بدترین افراد جهان (هیتلر، استالین، مائو، پل پوت) پیوست. اما هیچ‌کدام از اینها ساعاتی پس از تهدید، عقب‌نشینی کردند و پشت پرده آتش‌بس پنهان شدند.

۲. ارسال سه نالایق به مذاکرات اسلام‌آباد: ترامپ «سه نالایق» (جی‌دی ونس، استیو ویتکاف و جارد کوشنر) را برای مذاکره با ۶۰ کارشناس ایرانی به اسلام‌آباد فرستاد، بدون اینکه هیچ مبنای منطقی برای توافق از قبل تعیین شده باشد. ونس هیچ سابقه مذاکراتی ندارد. ویتکاف سابقه‌اش محدود به شکست در اوکراین و یک آتش‌بس مشکل‌دار در غزه است. کوشنر (که حتی یک مقام دولتی نیست) اما او نیز هیچ کاری در این مذاکرات نداشت. کل مذاکره از ابتدا یک نمایش بود و وقتی به طور حتم شکست خورد، ونس و همراهان به خانه بازگشتند.

۳. حضور در مسابقات ورزشی یواف‌سی (UFC) در میانه بحران: ترامپ به جای حضور در مذاکرات، به همراه مارکو روبیو، وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی خود به مسابقات ورزشی یواف‌سی در میامی رفت. نویسنده می‌نویسد: «این احمقانه‌ترین مکان برای یک رئیس‌جمهور و مشاور ارشد امنیت ملی در زمان بحران ملی است.»

۴. محاصره: ترامپ اعلام کرد که اقدام بعدی خصمانه آمریکا «محاصره تنگه» است. این یک اقدام جنگی است. اما نکته احمقانه این است که این محاصره پاسخی به تنش‌هاست. به عبارت دیگر، ترامپ مثل منطق یک کودک ۴ ساله در یک دعوا در زمین بازی مهدکودک، قدرتمندترین ملت روی زمین را وادار کرده که پایش را بکوبد و بگوید: «آهان، خوب، من محاصره تو را با یک محاصره پاسخ خواهم داد.» انگار برای ترامپ مهم نیست که چنین محاصره‌ای بحران انرژی جهانی را بدتر می‌کند. مهم نیست که ایران کشوری بزرگ با مرزهای زمینی با هفت کشور دیگر است. مهم نیست که این اقدام برای غیرنظامیان ایران خطرناک و در نتیجه بر اساس قوانین بین‌المللی غیرقانونی است. مهم نیست که بسیاری از کشتی‌هایی که از تنگه عبور می‌کنند، متعلق به متحدان ما هستند که اکنون ما را مانعی مضاعف برای نیازهای اقتصادی خود خواهند دید. مهم نیست که اولین باری که یک کشتی با پرچم چین بخواهد محاصره را به چالش بکشد، رویارویی با چین و عواقب جدی آن را به همراه خواهد داشت.

۵. تغییر نام خلیج فارس به «خلیج ترامپ»: ترامپ در میان همه این بحران‌ها، در صحبت‌هایی به خبرنگار فاکس نیوز گفت که به طور جدی در حال بررسی تغییر نام خلیج فارس به «خلیج ترامپ» است. این صحبت نیز بسیار احمقانه بود. خلیج واقعی ترامپ آن فضای خالی عظیم بین «گوش‌های رئیس‌جمهور ماست.»

نویسنده در پایان می‌نویسد: «هیچ رهبر شروری در گذشته، سه احمق را برای مذاکره با ۶۰ کارشناس ایرانی بدون اینکه هیچ مبنای معقولی برای توافق داشته باشند نفرستاده بود. هیچ‌کدام از آنها پس از تهدید به نابودی یک تمدن، ساعت‌ها بعد عقب‌نشینی نمی‌کردند. هیچ‌کدام از آنها در میانه یک بحران ملی به دیدن مسابقات ورزشی یواف‌سی نمی‌رفتند. هیچ‌کدام از آنها محاصره، را با محاصره پاسخ نمی‌دادند و هیچ‌کدام از آنها در بحبوحه همه اینها، به فکر تغییر نام یک خلیج بین‌المللی به نام خودشان نمی‌افتادند. ترامپ فقط یک احمق دارای اختیارات و قدرت است.»


اخبار مرتبط
روبیو تصمیمات ترامپ در مورد پرونده ایران را تشریح کرد
یکشنبه 1404/11/26 ساعت 18:15
روبیو تصمیمات ترامپ در مورد پرونده ایران را تشریح کرد
وزیر امور خارجه آمریکا در اظهاراتی مدعی شد ترامپ راهکار دیپلماتیک را درباره ایران ترجیح می‌دهد.
واکنش نورما تورس: خطرات تصمیمات ترامپ برای جان آمریکایی‌ها!
یکشنبه 1404/04/01 ساعت 06:43
واکنش نورما تورس: خطرات تصمیمات ترامپ برای جان آمریکایی‌ها!
نورما تورس، نماینده کنگره آمریکا، در اظهاراتی جنجالی به اقدامات دونالد ترامپ واکنش نشان داد و تأکید کرد که بی‌مسئولیتی او نه تنها به‌طور مستقیم جان نیروهای آمریکایی را به خطر می‌اندازد، بلکه پیامدهای ناگواری برای خانواده‌ها و جوامع آمریکا به همراه خواهد داشت.
واکنش حکیم به تصمیمات ترامپ در خصوص روابط ایران و عراق
دوشنبه 1404/01/11 ساعت 15:46
واکنش حکیم به تصمیمات ترامپ در خصوص روابط ایران و عراق
حجت الاسلام والمسلمین سید عمار حکیم رهبر جریان حکمت ملی عراق در خطبه‌های نماز عید سعید فطر در بغداد، از جامعه بین‌المللی درخواست کرد که شرایط حساس عراق را در نظر بگیرد و معافیت‌های لازم را برای واردات گاز و برق از کشورهای همسایه، تا زمانی که پروژه‌های ملی خودکفایی انرژی تکمیل شود، فراهم کند.
نظرات

آخرین اخبار
اروپا نسخه جدیدی برای فضای مجازی نوجوانان می‌پیچد
حمله پهپادی به 2 قایق صیادی در آب‌های هرمزگان
عراقچی و نبیه بری تلفنی گفت‌وگو کردند؛ تأکید بر حمایت ایران از لبنان
بازنشر مواضع اقتصادی قالیباف در فضای مجازی آمریکا
بانک VTB روسیه در فهرست تحریم‌های آمریکا علیه ایران قرار گرفت
فریاد «اسرائیل را تحریم کنید» در آمستردام؛ حمایت از فلسطین، لبنان و ایران در برلین
فرود اضطراری پرواز مشهد به کرمانشاه به دلیل نقص فنی موتور
نیوزویک: مردم آمریکا پیامدهای جنگ علیه ایران را احساس می‌کنند
زاکانی: بعد از 47 سال قانون اساسی را کامل اجرا نکرده‌ایم
بلومبرگ: آلمان برای مقابله با چین بسته اقتصادی ـ امنیتی تدوین می‌کند
رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق به تهران سفر می‌کند
طی دو روز 72 کشتی از باب‌المندب عبور کردند
بلومبرگ: بریتانیا کمک به عربستان در جنگ با یمن را بررسی می‌کند
عامل انتشار تصاویر خصوصی و ساختگی جوانان و نوجوانان در یزد دستگیر شد
استقلال 3–0 السد ؛ طوفان آبی ها در بصره ؛ استقلال نماینده شایسته ایران در لیگ نخبگان
عربستان طی 24 ساعت 54 حمله هوایی به یمن انجام داد
هشدار حماس؛ اسرائیل به دنبال تغییر وضعیت تاریخی و حقوقی مسجد الاقصی است
بیانیه مشترک عراق و فرانسه؛ حمایت از آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز
اعتراف جی‌دی ونس: آمریکا با انصارالله یمن گفت‌وگوی مستقیم داشته است
سهمیه معیشتی مرزنشینان افزایش یافت
کاظمی: مرجع تصمیم‌گیری درباره تعطیلی مدارس به آموزش‌وپرورش واگذار شد
جزئیات حادثه واژگونی مینی‌بوس دانش‌آموزان در همدان
علیرضا بیرانوند از اول مهر باید به تیم نظامی معرفی شود
وال‌استریت ژورنال و نگرانی از شتاب تولید سلاح در روسیه
شباب‌الاهلی 1 - تراکتور 0؛ نماینده ایران لیگ نخبگان را با شکست آغاز کرد
ترور عالم اهل سنت در زاهدان
فرونشست، سیل و زلزله؛ اطلس جدید مخاطرات ایران آماده انتشار شد
عارف: شورای هنر و ادب در دولت چهاردهم تشکیل می‌شود
دیدار مدیران روس‌اتم و آژانس در وین؛ ایمنی نیروگاه زاپوریژیا بررسی شد
آمریکا مخالف غنی‌سازی در عربستان؛ ریاض از کشف ذخایر اورانیوم خبر داد
واردات خودرو از مناطق آزاد با 20 درصد تخفیف
معاون وزیر راه درباره بحران مسکن: بدمسکنی و کاهش قدرت خرید در صدر مشکلات
واکنش باشگاه دهوک به شایعه اخراج یحیی گل‌محمدی
تهدید صریح دولت صنعا علیه عربستان در پی حملات به یمن
مرشایمر: جنگ ایران کمک تسلیحات آمریکا به اوکراین را کاهش داد
محدوده قطعی برق گیلان فردا سه‌شنبه 24 شهریور
هشدار معاون وزیر بهداشت: ولادت و ازدواج در کشور کاهش یافته است
نسخه جدید رئیس کل بانک مرکزی برای مهار موتورهای تورم‌زا و شوک‌های خارجی
حمله به نیروهای وابسته به عربستان در صحرای الجوف یمن
فروش 30 میلیاردی سینما در سه روز نیم‌بها؛ «استخر» و «زنده شور» رکورد زدند
جزئیات قطعی برق استان البرز برای فردا سه‌شنبه 24 شهریور
گوترش خواستار تقویت نقش آژانس در راستی‌آزمایی برنامه هسته‌ای ایران شد
برنامه قطعی برق تهران فردا سه‌شنبه 24 شهریور
رویترز: تجهیزات نفتی دست‌دوم آمریکا راهی ونزوئلا شد
3 جوان گلستانی در یک قدمی قصاص بخشیده شدند
پسکوف: بی‌ثباتی در خلیج فارس بازار جهانی نفت را تهدید می‌کند
زمانبندی قطعی برق مازندران فردا سه‌شنبه 24 شهریور
شوک جدید به بازار گاز اروپا؛ قیمت‌ها بیش از 5 درصد افزایش یافت
نظرسنجی فاکس‌نیوز: 65 درصد رأی‌دهندگان به ترامپ از او ناراضی‌اند
نورنما | کشف اجساد از کشتی مسافربری سوخته در فیلیپین