×
فرهنگی
شناسه خبر : 309795
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/01/24 ساعت 10:46
آسیب جدی به 10 درصد بناهای تاریخی تهران در جنگ اخیر

آسیب جدی به 10 درصد بناهای تاریخی تهران در جنگ اخیر

دبیر کمیته حفاظت بناهای تاریخی اعلام کرد از مجموع 77 بنای آسیب‌دیده در پایتخت، حدود 10 درصد دچار خسارت جدی شده‌اند و 90 درصد آسیب‌ها جزئی ارزیابی می‌شود.

نورنیوز-گروه فرهنگی: سجاد عسگری روز دوشنبه اظهار کرد: این صدمات و آسیب ها همزمان با آغاز جنگ رمضان در ۹ اسفندماه ۱۴۰۴ تا زمان اعلام آتش بس در ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۵ اتفاق افتاده است.

وی اظهار کرد: از مجموع بناهای تاریخی آسیب دیده ۳۸ بنا نیز ثبت ملی بوده و مابقی نیز واحد شرایط ارزش های معماری و فرهنگی هستند.

دبیر کمیته پیگیری حفاظت از بناهای تاریخی شهر تهران در ادامه افزود: همچنین قدمت ۲۷ بنای آسیب دیده به دوران قاجار باز می گردد که دارای ارزش تاریخی ارزشمندی هستند.

وی کاخ فرخ آباد، کاخ عشرت آباد، آسیاب کهک، زندان قصر، سردر سنگی کاخ مرمر، کاخ احمدرضا پهلوی، کتابخانه سابق مجلس سنا، مجموعه چوگان و سوارکاری فرخ آباد، خانه دولو، کلیسای نیکلای مقدس، موزه آبگینه، موزه شهدا، بازارچه سید اسماعیل و خانه کنیسه رفیع نیا را از جمله ابنیه های تاریخی پایتخت عنوان کرد که بر اثر حملات دشمن آسیب دیده اند.

عسگری در پاسخ به این سوال که آیا در جنگ اخیر به اشیای ارزشمند تاریخی، کتاب های مهم و مقدس و یا مستندات مهم فرهنگی تاریخی موجود در کشور و نیز پایتخت آسیبی وارد آمده است با خیر؟ گفت: آسیب های وارده تماما به ابنبه ها بوده است و هیچ یک از اشیای منقول تاریخی آسیبی ندیده است.

وی تصریح کرد: خوشبختانه کتاب ها و مستندات مهم تاریخی همگی در مخزن امن قرار دارند و به آنها آسیبی وارد نیامده است.

دبیر کمیته پیگیری حفاظت از بناهای تاریخی تهران در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه میزان خسارت های وارده به ابنیه تاریخی چه میزان است ؟ اعلام کرد: با بررسی های بعمل آمده ۹۰ درصد از آسیب های وارده جزئی است که بسرعت برطرف خواهد شد، به نظر می رسد تنها ۱۰ درصد از آسیب ها جدی باشد.

وی با بیان اینکه از همه کاخ ها، موزه ها و ابنیه تاریخی پایتخت عکس و مستندات لازم به تعداد کافی موجود است، گفت: نگرانی وجود ندارد و مرمت بناهای آسیب دیده بر اساس عکس ها و مستندات موجود و مطابق با نقشه اصلی انجام خواهند شد.

این فعال میراث فرهنگی با تاکید بر نظارت مسئولان بر مرمت صحیح آثار مهم تاریخی پایتخت گفت: لازم است مرمت آثار، دقیقا منطبق با وضعیت و شکل حقیقی بناهای واجد ارزش فرهنگی انجام شود یعنی اگر چارچوب پنجره کاخ موزه ای چوبی بوده و یا در نمای بنایی، آیینه ای بکار رفته است به همان شکل بازنمایی شوند.

به اعتقاد عسگری؛ برای مرمت بناهای تاریخی با آسیب جدی ضرورت دارد تا همه دستگاه ها، متولیان و نیز شهرداری تهران با همکاری سرمایه گذاران بخش خصوصی اقدام کنند.

عسگری همچنین با تاکید بر مستندنگاری بناهای تاریخی آسیب دیده از تجاوز دشمن آمریکایی – صهیونی پس از دوران گذار از جنگ، گفت: این مهم در دستور کار قرار دارد و بزودی این اقدام با عنوان «مکان رویداد دفاع مقدس جنگ رمضان» محقق خواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
طرح ملی تعویض کولرهای قدیمی کلید خورد
بورس تاریخ‌ساز شد؛ صعود پرشتاب شاخص تا قله 5.1 میلیونی
چه رازی پشت جهش ترکیه و صعود ایران در دیپلماسی نهفته است؟
کدام سریال کره ای با انتخاب تماشاگران روی آنتن رفت؟
حقیقت ماجرای بیماری هدیه تهرانی چه بود؟
قیمت بنزین در آمریکا کاهش یافت
هشدار قوه قضاییه به عوامل مرتبط با دشمن
حسن یزدانی مُهر آخر را زد؛ ترکیب جهانی کشتی آزاد کامل شد
پزشکیان: دولت باید قبل از مردم، صرفه‌جویی را از خودش آغاز کند
شهباز شریف: در مراسم تشییع آیت‌الله خامنه‌ای شرکت می‌کنم
جزئیات تصادف مرگبار صبحگاهی با 10 کشته و زخمی
بامداد جمعه در جنوب لبنان چه گذشت؟از کمین مرگبار مقاومت تا حمله به 80 هدف در جنوب لبنان
ریزش قیمت نفت در بازار جهانی
سپاه پاسداران: در صورت تکرار زیاده‌خواهی دشمن، پاسخ قاطع خواهیم داد
قیمت بیت‌کوین و سایر رمزارزها امروز جمعه 29 خرداد
استقبال غافلگیرکننده از پخش بازی فوتبال ایران در سینما
افزایش بی‌سابقه هزینه واردات انرژی در هند
نور ویدئو | توافق ایران و آمریکا ؛ آتش بس بحران یا آغاز نبردی تازه ؟
حسن یزدانی برنده جنگ گلادیاتورها؛ کاپیتان راهی جهانی شد
امیرمحمد یزدانی و فیروزپور مسافر مسابقات جهانی شد
پیش‌بینی قیمت خودرو در تیر 1405؛ زمان خرید فرا رسیده یا باید صبر کرد؟
چرا معاون رئیس‌جمهور آمریکا در آخرین لحظه راهی سوئیس نشد؟
تصمیم شوکه‌کننده دولت هند؛ چرا تلگرام فیلتر شد؟
احتمال بازنگری بن خواربار، حق تاهل و حق مسکن کارگران
آینده توافق و سئوال مهمی که آمریکا باید به آن پاسخ بدهد
قدرت ایران در مقابله با اسرائیل نباید دست‌کم گرفته شود
مذاکره در سایه بحران؛ جنگ جایگزین دیپلماسی می شود؟
واکنش رهبر اکثریت سنا به توافق ایران
گزارش جدید از منابع آلودگی هوای تهران منتشر شد
جزئیات شهادت مأمور انتظامی در خاش
چند احتمال درباره دلایل لغو مذاکرات سوئیس
سرنوشت تلخ نوجوان 15 ساله در نزاع خیابانی
هشدار تند معاون رئیس‌جمهور آمریکا به نتانیاهو
هشدار نسبت به کاهش شدید سرانه آب تجدیدپذیر در ایران
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 29 خرداد+ وضعیت استان ها
تصاویر جنجالی مهاجم تیم ملی تکذیب شد
درخواست جدید پنتاگون از کنگره برای تأمین هزینه‌های جنگ
جدال دیپلماتیک درباره بحران انسانی غزه در شورای امنیت
خبر خوش برای بازنشستگان ؛ اعلام زمان واریز حقوق خرداد
عاشورا؛ مکتب انسان مسئول
برگزاری آزمون سمپاد در 418 شهرستان کشور ؛ سوالات آزمون چه بود؟
شرط لبنان برای اجرای آتش بس با رژیم صهیونیستی
اظهارنظر جنجالی ترامپ در مراسم اعطای مدال افتخار
جنایت جدید اسرائیل در نبطیه؛ نقض آشکار توافق آتش‌بس و پاسخ کوبنده مقاومت
تأکید شورای عالی امنیت ملی بر استیفای حقوق ملت و خونخواهی «رهبر شهید» در مسیر مذاکرات
شب تلخ آسیایی‌ها در جام جهانی؛ صعود مکزیک و تحقیر سنگین قطر
قالیباف در پاسخ به پیام رهبر انقلاب: تضمین اجرای تفاهم، جان ماست
استقبال مصر از تفاهم‌نامه ایران و آمریکا
روایت آسوشیتدپرس از نامه الحاقی ایران و آژانس برای انجام یک ماموریت
برنامه کامل مسابقات جام جهانی 2026 ؛ شنبه 30 خرداد