×
بین الملل
شناسه خبر : 309737
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/01/24 ساعت 01:30
نیویورک‌تایمز: پنتاگون در تسلیحات مجهز به هوش مصنوعی از چین و روسیه عقب افتاده است

نیویورک‌تایمز: پنتاگون در تسلیحات مجهز به هوش مصنوعی از چین و روسیه عقب افتاده است

رسانه آمریکایی گزارش داد مقام‌های دفاعی و اطلاعاتی آمریکا معتقدند برنامه‌های نظامی این کشور در حوزه پهپادها و تسلیحات مبتنی بر هوش مصنوعی از چین عقب مانده و روسیه نیز در برخی زمینه‌ها از واشنگتن جلوتر ارزیابی می‌شود.

نورنیوز-گروه بین الملل: روزنامه «نیویورک‌تایمز» در گزارشی درباره رقابت جهانی در حوزه تسلیحات مبتنی بر هوش مصنوعی نوشت نمایش توانایی‌های نظامی چین در یک رژه نظامی در پکن زنگ خطر را در ایالات متحده به صدا درآورده است.

در این رژه که با حضور «شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهور چین و مهمانان او از جمله «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه و «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی برگزار شد، نیروهای چینی چندین مدل پهپاد را به نمایش گذاشتند که می‌توانند به‌صورت خودمختار در کنار جنگنده‌ها در عملیات نظامی شرکت کنند.

به نوشته نیویورک‌تایمز، مقام‌های پنتاگون پس از این نمایش قدرت به این نتیجه رسیدند که برنامه آمریکا برای پهپادهای رزمی بدون سرنشین از چین عقب مانده است. همچنین به گفته مقام‌های دفاعی و اطلاعاتی آمریکا، روسیه نیز در ایجاد تأسیسات تولید پهپادهای پیشرفته جلوتر از واشنگتن ارزیابی می‌شود.

در واکنش به این نگرانی‌ها، مقام‌های آمریکایی از شرکت‌های دفاعی داخلی خواسته‌اند سرعت توسعه فناوری‌های نظامی مبتنی بر هوش مصنوعی را افزایش دهند. در همین راستا یک شرکت فناوری دفاعی در ایالت کالیفرنیا تولید پهپادهای خودران مجهز به هوش مصنوعی را در کارخانه‌ای در ایالت اوهایو آغاز کرده است.

این روزنامه می‌نویسد رقابت بر سر تسلیحات خودمختار مبتنی بر هوش مصنوعی به یک رقابت جهانی تبدیل شده است؛ تسلیحاتی که قادرند بدون دخالت مستقیم انسان اهداف متحرک را شناسایی کرده و به آنها حمله کنند یا در برابر حملات واکنش نشان دهند.

نیویورک‌تایمز در ادامه گزارش داد ایالات متحده و چین در مرکز این رقابت قرار دارند، اما کشورهای دیگری نیز در این رقابت مشارکت دارند. به نوشته این روزنامه، روسیه و اوکراین که در پنجمین سال جنگ خود به سر می‌برند به دنبال دستیابی به برتری فناوری هستند و دولت‌هایی مانند ایران، هند و رژیم صهیونیستی نیز در حال سرمایه‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی نظامی هستند.

بر اساس این گزارش، مقام‌های آمریکایی گفته‌اند چین و روسیه در حال آزمایش سامانه‌هایی هستند که می‌توانند تصمیم‌های میدان نبرد را به‌طور مستقل و بدون دخالت انسان اتخاذ کنند. چین در حال توسعه سامانه‌هایی برای هماهنگی حملات ده‌ها پهپاد خودمختار است و روسیه نیز پهپادهایی را توسعه داده که می‌توانند در آسمان پرسه بزنند و به‌طور خودکار اهداف را انتخاب کنند.

به نوشته نیویورک‌تایمز، برخی پژوهشگران معتقدند چین در حوزه سرمایه‌گذاری نیز هم‌تراز با ایالات متحده عمل کرده و از طریق مشوق‌های مالی شرکت‌های خصوصی را به توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی نظامی تشویق کرده است. همچنین تحلیلگران می‌گویند روسیه از جنگ در اوکراین برای آزمایش و بهبود فناوری‌های مرتبط با پهپادها و سامانه‌های خودکار در میدان نبرد استفاده می‌کند.

این گزارش همچنین می‌افزاید که در برخی حوزه‌ها چین به‌وضوح پیشتاز است، زیرا توان تولید صنعتی این کشور به آن اجازه می‌دهد سلاح‌های خودمختار را در مقیاسی تولید کند که پنتاگون قادر به رقابت با آن نیست.
نیویورک‌تایمز در ادامه به مشکلات ساختاری در برنامه‌های نظامی آمریکا نیز اشاره کرده و نوشته است که برخی پروژه‌های هوش مصنوعی پنتاگون با موانع اداری و کندی روند تدارکات نظامی روبه‌رو شده‌اند.

در یکی از این پروژه‌ها، همکاری پنتاگون با یک شرکت بزرگ فناوری آمریکایی با اعتراض کارکنان این شرکت مواجه شد؛ آنها اعلام کردند این شرکت نباید در شناسایی اهداف برای حملات پهپادی مشارکت کند و در نهایت این شرکت از پروژه کنار کشید.


اخبار مرتبط
ادعای واشنگتن درباره استخراج نظام‌مند داده‌های هوش مصنوعی از سوی چین
شنبه 1405/02/05 ساعت 12:33
ادعای واشنگتن درباره استخراج نظام‌مند داده‌های هوش مصنوعی از سوی چین
دفتر سیاست علم و فناوری کاخ سفید اعلام کرد نهادهای چینی با هزاران حساب پروکسی از مدل‌های هوش مصنوعی آمریکا کپی‌برداری می‌کنند؛ همزمان چین نسل جدید DeepSeek را معرفی کرده است.
افزایش خطر حملات سایبری به بانک‌ها با آنتروپیک
چهارشنبه 1405/02/02 ساعت 19:45
هشدار بانک مرکزی آلمان درباره مدل جدید هوش مصنوعی؛
افزایش خطر حملات سایبری به بانک‌ها با آنتروپیک
رئیس بانک مرکزی آلمان نسبت به احتمال سوءاستفاده از هوش مصنوعی جدید شرکت آمریکایی «آنتروپیک» هشدار داد.
ارزیابی اطلاعاتی پنتاگون از حفظ توان نظامی ایران
چهارشنبه 1405/02/02 ساعت 15:20
ارزیابی اطلاعاتی پنتاگون از حفظ توان نظامی ایران
ارزیابی جدید شاخه اطلاعاتی پنتاگون نشان می‌دهد ایران همچنان قابلیت‌های نظامی کلیدی خود را حفظ کرده است؛ موضوعی که با برخی ادعاهای قبلی مقامات آمریکایی درباره تضعیف شدید نیروهای مسلح ایران در تضاد است.
واکنش چین به اظهارات تازه ترامپ درباره تنگه هرمز
دوشنبه 1405/01/24 ساعت 14:55
واکنش چین به اظهارات تازه ترامپ درباره تنگه هرمز
سخنگوی وزارت خارجه چین با اشاره به اظهارات اخیر ترامپ گفت : ریشه اختلال در ناوبری تنگه هرمز، جنگ و تنش‌هایی است که علیه ایران شکل گرفته است.
کاهش ذخایر تسلیحاتی آمریکا درپی جنگ با ایران
شنبه 1405/01/15 ساعت 17:38
بلومبرگ:
کاهش ذخایر تسلیحاتی آمریکا درپی جنگ با ایران
رسانه‌های آمریکایی گزارش داده‌اند که به‌دلیل مصرف گسترده مهمات در جنگ با ایران، احتمال اختلال در تحویل صدها موشک «تاماهاک» به ژاپن وجود دارد.
نظرات

آخرین اخبار
بیش از 15 دستورکار در نشست اوراسیا؛ از بازار مشترک مالی تا توسعه تجارت
رایزنی ایران و عراق برای گسترش همکاری‌های دانشگاهی و پژوهشی
اتحادیه لیگ‌های اروپایی علیه اینفانتینو
محدودیت تردد در محور حاجی‌آباد – بندرعباس
وزیر صمت راهی قرقیزستان شد
آیین بزرگداشت شهید خلبان مجید کاظمی در شیراز برگزار شد
یک کشتی دیگر در ساحل یمن هدف قرار گرفت
مهار کامل آتش‌سوزی در ارتفاعات سرکش گیلانغرب
بازگشت «آژانس دوستی»؛ فصل دوم سریال نوستالژیک به تولید نزدیک شد
رایزنی مصر و عراق برای احداث خط لوله نفت به دریای سرخ
غریب‌آبادی:پیام‌هایی از آمریکا مبنی بر آمادگی برای بازگشت به تعهدات دریافت کرده ایم
شرط ایران برای بازگشایی تنگه هرمز اعلام شد
دستگیری باند سرقت پراید با اعتراف به 30 فقره سرقت
قسمت اول گفت‌وگوی صریح رئیس‌جمهور بعد از خبر 21 پخش می‌شود
واکنش«بی‌بی» به نشست امان؛ مخالفت با تشکیل کشور فلسطین
اعتصاب گسترده در استان‌های جنوبی یمن در اعتراض به وضعیت امنیتی و اقتصادی
سقوط صادرات نفت آمریکا به پایین‌ترین سطح در 8 ماه گذشته
بیانیه پایانی نشست امان؛ کشورهای عربی و اسلامی خواستار توقف تجاوزات اسرائیل شدند
آخرین جزئیات از مذاکرات ایران و عمان؛ توافق بر سر مسیر تردد در تنگه هرمز
گام بزرگ دولت در توسعه گردشگری؛ اعتبار تسهیلات بومگردی 2 برابر شد
حشدالشعبی هرگونه درگیری در سامراء را رد کرد
اوکراین به دنبال یک فاجعه انسانی در مقیاس بزرگ
تعیین تکلیف امتحانات نهایی معوق؛ ویژه دانش‌آموزان 4 استان و غایبین موجه
آغاز موج بازگشت زائران اربعین؛ 24 کشته و 154 مصدوم در سوانح رانندگی
واکنش «ونس» به ریاست‌جمهوری یک مسلمان
پزشکیان: مشروطه نماد بیداری، قانون‌گرایی و مردم‌سالاری ملت ایران است
قیمت جدید بنزین سوپر مشخص شد؛ تغییر نرخ در بورس انرژی
عصبانیت ترامپ از پیروزی «عبدل السید»
بهره‌برداری از نخستین مرکز پرتودرمانی استان بوشهر
اعتراف «ونس» به از دست رفتن 230 میلیارد دلار پول مردم در کلاهبرداری
رویترز ادعای ترامپ را رد کرد؛ تنگه هرمز هنوز باز نشده است
تاکید وزیر خارجه قطر بر لزوم اجرای یادداشت تفاهم میان ایران و آمریکا
تداوم نقض آتش‌بس در جنوب لبنان؛ یک شهید و 11 زخمی
ایتالیا به ایران درباره تنگه هرمز پیام داد
لغو بخشی از تجریم‌های مرتبط با ایران
راهبرد هسته‌ای جدید آمریکا در قبال روسیه و چین
عالیشاه شاگرد مهدی رحمتی شد
محکومیت شدید اقدامات صهیونیست‌ها از سوی اسلام‌آباد
درخواست حماس از آمریکا برای اجرای کامل نقشه راه آتش‌بس
پوتین فرمانده نیروهای جدید سامانه‌های بدون سرنشین را تعیین کرد
نورنما | یک سنجاب مسابقه بیسبال را به هم ریخت
توسعه مرز ریلی رازی؛ گامی بزرگ در مسیر کریدور شرق-غرب
مسابقات تکواندو نونهالان پردیس به یاد شهدای میناب
مدیریت هوشمند آب با اتصال سامانه‌های کشاورزی و نیرو
پیش‌بینی قیمت طلا و سکه در 15 مرداد؛ جدال اونس جهانی و دلار بر سر قیمت‌ها
تأکید شهباز شریف بر ادامه تلاش‌های پاکستان برای صلح در منطقه
جست‌وجوی نفسگیر در زاینده‌رود؛ سرنوشت کودک 7 ساله در هاله‌ای از ابهام
سقوط 30 درصدی قیمت دام زنده؛ چرا قیمت گوشت برای مردم ارزان نشد؟
عربستان: اقدامات یک‌جانبه اسرائیل در خاک فلسطین باطل و فاقد اعتبار است
اتفاق عجیب در راه لیگ برتر / استقلال و پرسپولیس از پایتخت می‌روند