×
بین الملل
شناسه خبر : 309562
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/01/23 ساعت 13:55
جنگ ایران و شکاف در میان جمهوری‌خواهان آمریکا

جنگ ایران و شکاف در میان جمهوری‌خواهان آمریکا

حتی در میان پایگاه حزب جمهوری‌خواه ترامپ نیز در مورد جنگ با ایران نشانه‌هایی از شکاف دیده می‌شود؛ جمهوری‌خواهان جوان‌تر به‌مراتب کمتر از دیگران از این جنگ حمایت می‌کنند.

نورنیوز-گروه بین الملل:روزنامه یواس‌اس‌ تودی در گزارشی نوشت: نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد اکثر آمریکایی‌ها از جنگ با ایران رضایت ندارند و در حالی که جمهوری‌خواهان مسن‌تر عمدتاً از ترامپ حمایت کرده‌اند، جوان‌ترها با آن مخالف هستند.

نظرسنجی مرکز پژوهشی پیو که ماه گذشته منتشر شد نشان داد کمتر از نیمی از جمهوری‌خواهان و مستقل‌های متمایل به جمهوری‌خواهان در سنین ۱۸ تا ۲۹ سال، از نحوه مدیریت ترامپ در قبال ایران رضایت دارند.

به‌طور کلی، طبق همین نظرسنجی، ۶۹ درصد از جمهوری‌خواهان و افراد متمایل به این حزب از نحوه مدیریت ترامپ در قبال ایران حمایت می‌کنند، و این حمایت با افزایش سن بیشتر می‌شود. در میان افراد ۶۵ سال و بالاتر، ۸۴ درصد عملکرد ترامپ را تأیید می‌کنند، در گروه سنی ۵۰ تا ۶۴ سال این رقم ۷۹ درصد و در میان افراد ۳۰ تا ۴۹ سال ۶۰ درصد است.

در میان کل آمریکایی‌ها، تنها ۳۷ درصد از رویکرد ترامپ نسبت به ایران حمایت می‌کنند.

در شرایطی که ترامپ در داخل کشور با تردیدهای جدی نسبت به جنگ روبه‌روست، تلاش کرده به درگیری پایان دهد؛ او در ۷ آوریل آتش‌بس اعلام کرد و مذاکراتی در پاکستان را برای رسیدن به یک توافق پایدار آغاز نمود. با این حال، آتش‌بس در وضعیت شکننده‌ای قرار دارد. احتمال ازسرگیری درگیری‌ها همچنان وجود دارد؛ وضعیتی که می‌تواند شکاف در میان جمهوری‌خواهان را در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای نوامبر عمیق‌تر کند.

ترامپ در کارزار موفق ۲۰۲۴ خود در میان رأی‌دهندگان جوان پیشرفت کرد و ۳۹ درصد از رأی‌دهندگان زیر ۳۰ سال را به دست آورد، در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۰، ۳۵ درصد بود.

اما اکنون برخی از حامیان جوان ترامپ به دلیل تصمیمش برای آغاز جنگ که به‌نظرشان با وعده‌های انتخاباتی‌اش در تضاد است دچار سرخوردگی شده‌اند. ترامپ در شب انتخابات ۲۰۲۴ گفته بود: «من جنگی را شروع نخواهم کرد، بلکه جنگ‌ها را پایان می‌دهم.»

ترامپ در کارزار انتخاباتی خود منتقد سرسخت جنگ‌های قبلی آمریکا در خاورمیانه بود و اخیراً از سوی برخی حامیانش که به شعارهای «ضد مداخله» و «اول آمریکا» او باور داشتند، به خیانت متهم شده است.

حامیان برجسته‌ای مانند جو روگان، پادکستر مشهور که مخاطبان زیادی در میان مردان جوان دارد، از جنگ با ایران انتقاد کرده‌اند.

روگان که در سال ۲۰۲۴ از ترامپ حمایت کرده بود، گفت: «با توجه به آنچه او در کارزارش مطرح می‌کرد، این موضوع کاملاً دیوانه‌وار به نظر می‌رسد. به همین دلیل است که بسیاری از مردم احساس خیانت می‌کنند.»

یکی از جمهوری خواهان جوان می گوید که مواضع انتخاباتی ترامپ درباره جنگ‌های خاورمیانه «یکی از عوامل اصلی» رأی دادن او بوده است.

او گفت: «فکر می‌کردم باید از درگیری‌های آن منطقه دور بمانیم و تصورم این بود که او همین کار را خواهد کرد، اما این‌طور نشد. بنابراین قطعاً دیدگاه من نسبت به او تضعیف شده است.»

برخی جمهوری‌خواهان جوان نگران هزینه‌های زندگی هستند و ترجیح می‌دهند ترامپ به مسائل اقتصادی بپردازد تا ایران. هالند به هزینه مسکن اشاره کرد.

این شکاف نسلی در حزب جمهوری‌خواه، در سطح کل جامعه نیز دیده می‌شود. طبق نظرسنجی CNN/SSRS، تنها ۱۹ درصد از افراد ۱۸ تا ۳۴ ساله از نحوه مدیریت ترامپ در قبال ایران حمایت می‌کنند، در حالی که این رقم در میان افراد ۴۵ سال به بالا ۴۱ درصد است. نظرسنجی اکونومیست/YouGov نیز نشان داد تنها ۱۳ درصد از افراد ۱۸ تا ۲۹ سال از جنگ حمایت می‌کنند.

جف فریدمن، استاد دانشگاه دارتموث، گفت رأی‌دهندگان جوان در سایه جنگ‌های عراق و افغانستان بزرگ شده‌اند—جنگ‌هایی که به‌تدریج باعث نارضایتی عمومی شدند. این مسئله تأثیر عمیقی بر نگرش عمومی نسبت به استفاده از نیروی نظامی گذاشته است.

در مقابل، رأی‌دهندگان مسن‌تر تجربه پیروزی آمریکا در جنگ سرد و جنگ خلیج فارس ۱۹۹۱ را داشته‌اند. فریدمن افزود که جمهوری‌خواهان مسن‌تر در دوره‌ای رشد کرده‌اند که این حزب تعهد بیشتری به حضور نظامی قوی در خارج از کشور داشت.

هرگونه کاهش حمایت از ترامپ در میان جمهوری‌خواهان می‌تواند چالش‌های این حزب را در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای افزایش دهد. دموکرات‌ها در سال‌های ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ پیروزی‌های انتخاباتی متعددی کسب کرده‌اند که احتمال شکل‌گیری یک موج به نفع دموکرات‌ها را تقویت کرده است.

جنگ (تجاوزکارانه) آمریکا و اسرائیل علیه ایران باعث شوک جهانی انرژی شده و قیمت نفت و هزینه‌های سوخت را برای مصرف‌کنندگان در سراسر جهان افزایش داد. این جنگ عملاً جریان صادرات نفت از طریق تنگه هرمز که شریان حیاتی برای حدود یک پنجم صادران نفت جهان است را مسدود کرد.

در پی جنگ ۴۰ روزه رمضان و حملات مشترک آمریکا و اسرائیل علیه ایران که از نهم اسفند ۱۴۰۴ (۲۸ فوریه ۲۰۲۶) آغاز شد، سرانجام بامداد چهارشنبه به وقت تهران (۱۹ فروردین ۱۴۰۵ شمسی و سه شنبه شب به وقت شرق آمریکا برابر با ۷ آوریل ۲۰۲۶ ) طرفین بر سر آتش بس دو هفته ای با میانجیگیری پاکستان برای انجام مذاکرات به منظور پایان دادن این جنگ و صلح دائمی توافق کردند.

 
 


نظرات

آخرین اخبار
اژه‌ای: همراهی با دشمن، خیانت به وطن است
نخستین جلسه مجلس پس از جنگ فردا برگزار می شود
نورنما | هر کسی روش خودش را برای حل مشکلات دارد!
کاپیتان یونایتد بهترین بازیکن سال 2026 انگلیس شد
گفت‌وگوی عراقچی و فیدان درباره تحولات منطقه
عصر جدید بازی‌های موبایلی در خاورمیانه؛ خیز بلند عربستان و امارات برای تصاحب بازار
هشدار سازمان ملل درباره تنش در تنگه هرمز
قیمت گوشت قرمز امروز 19 اردیبهشت 1405 + جدول
دیپلماسی در فضای ابهام و چالش‌های امنیتی
هشدار سازمان غذا و دارو درباره مصرف غیرمنطقی دارو
10 شرط ایران برای حضور در جام جهانی 2026 اعلام شد
انفجار در پالایشگاه نفت آمریکا نزدیک نیواورلئان
پیام تبریک معاون اول رئیس‌جمهور به قهرمانان وزنه‌برداری
تحریم‌های جدید آمریکا علیه چین پیش از سفر ترامپ به پکن
ترامپ به دنبال پایان جنگ با ایران پیش از سفر به چین است
فرمانده اسرائیلی: بن‌بست در جنوب لبنان نتیجه خطای راهبردی از روز اول بود
آغاز دسترسی محدود دانشجویان امیرکبیر به اینترنت بین الملل
سی‌آی‌ای: ایران توان مقابله با محاصره دریایی آمریکا را دارد
فردا حراج جدید شمش طلا برگزار می‌شود + شرایط ثبت نام
زلزله 4.2 ریشتری کوهدشت لرستان را لرزاند
گزارش پلیس از ترافیک و مه‌گرفتگی در محورهای شمالی
قیمت جدید طلای جهانی امروز 19 اردیبهشت 1405
شناسه یکتا شرط اصلی پیش‌فروش املاک شد
آغاز ترافیک صبحگاهی در بزرگراه‌های تهران
چالش خط حمله المپیاکوس؛ طارمی سه ماه بدون گل
کوچ فروشگاه‌های اینستاگرامی به خیابان‌های تهران
توافق ایران و آمریکا دور یا نزدیک؟
جمهوری اسلامی یک سوء‌تفاهم بود؟!
گام مهم دانشمندان انگلیسی برای ساخت واکسن ویروس هانتا
از بعثت «مردم» تا بعثت «جمهوری اسلامی»
لبنان: مذاکرات با تل‌آویو سه هدف اصلی را دنبال می‌کند
پارلمان عراق: کابینه جدید دولت به‌زودی معرفی می‌شود
تصادف زنجیره‌ای در جاده اراک–ملایر؛ 11 نفر مصدوم شدند
بازی دوستانه ایران و لهستان در آستانه جام جهانی
هانتاویروس چقدر خطرناک است؟ راه‌های انتقال و نحوه پیشگیری
ایتالیا: دیپلماسی تنها راه مهار تنش‌ها در خاورمیانه است
برنامه مسابقات ورزشی امروز 19 اردیبهشت 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 19 اردیبهشت 1405 + وضعیت استانها
6 مفقودی در حمله آمریکا به شناورهای صیادی و باری بندرمعلم
آیا جنگ آمریکا علیه ایران شیوه استفاده از قدرت را تغییر می‌دهد؟
مقتدی صدر: گروه‌های مسلح عراقی زیر نظر سازمان حج و عمره بروند!
واشنگتن و لندن به دریاهای سرخ و عرب چشم دوخته‌اند
زاخارووا: جهان باید هشدار روسیه به زلنسکی را بشنود
افشای نقش نتانیاهو در توطئه علیه دولت‌های آمریکای لاتین
سندرز: جنگ غیرقانونی علیه ایران باید همین حالا به پایان برسد
سفیر ایران در ریاض: عربستان همچنان به کاهش تنش متعهد است
روسیه: مسکو از پیش‌نویس قطعنامه ضد ایرانی آمریکا و بحرین حمایت نخواهد کرد
نامزد ریاست جمهوری فرانسه: اسرائیل خطرناک‌ترین دولت جهان است
ریاض: اجازه استفاده از حریم هوایی خود برای حملات به ایران را نمی‌دهیم
نماینده پارلمان لبنان: مذاکره بر سر سلاح مقاومت به نتیجه نمی‌رسد