×
ورزشی
شناسه خبر : 309438
تاریخ انتشار : شنبه 1405/01/22 ساعت 22:25
در طول جنگ چند مکان ورزشی تخریب شد؟

در طول جنگ چند مکان ورزشی تخریب شد؟

رئیس پژوهشگاه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی وزارت علوم با اشاره به تخریب گسترده اماکن ورزشی در جنگ 40روزه اخیر، این اقدام را نشانه‌ای از هدف‌گیری زیرساخت‌های اجتماعی و تهدیدی علیه هویت و امید نسل آینده دانست.

نورنیوز- گروه ورزشی: فریبا محمدی  امروز در آیین بزرگداشت شهدای دانشگاه در جنگ تحمیلی سوم که با میزبانی دانشگاه علامه طباطبایی به صورت مجازی برگزار شد، با اشاره به هدف‌گیری اماکن ورزشی در جریان جنگ ۴۰روزه اخیر، تأکید کرد که تخریب این فضاها صرفاً نابودی یک سازه نیست، بلکه حمله به حافظه جمعی، هویت اجتماعی و امید نسل جوان کشور به شمار می‌رود.

محمدی گفت: در جریان جنگ ۴۰روزه اخیر، بر اساس گزارش‌های رسمی، علاوه بر جان‌های ارزشمندی که از دست رفت، بیش از ۲۳ مکان ورزشی در ۱۷ استان کشور مورد هجوم قرار گرفتند که این موضوع نشانه‌ای روشن از هدف‌گیری زیرساخت‌های اجتماعیِ شکل‌دهنده نسل آینده است.

هدف‌گیری اماکن ورزشی؛ حمله به سرمایه اجتماعی نسل جوان

وی افزود: این آمار صرفاً یک عدد نیست، بلکه بیانگر تلاش برای تضعیف فضاهایی است که نقش مهمی در شکل‌گیری اعتماد اجتماعی، تجربه‌های مشترک و هویت جمعی نسل آینده دارند.

رئیس پژوهشگاه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی ادامه داد: اماکن ورزشی تنها محل فعالیت بدنی نیستند، بلکه در محیط‌های دانشگاهی بستری برای شکل‌گیری شخصیت، مسئولیت‌پذیری، روحیه همکاری و زیست جمعی دانشجویان محسوب می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: نمونه‌هایی مانند ورزشگاه ۱۲ هزار نفری آزادی، برای هزاران جوان نه فقط یک مکان، بلکه بخشی از خاطره، هویت و تجربه زیسته آنان است؛ بنابراین وقتی این فضاها هدف قرار می‌گیرند، آنچه تخریب می‌شود صرفاً یک سازه نیست، بلکه افق امید یک نسل است.

محمدی با اشاره به ابعاد دیگر این مسئله گفت: در عرصه ورزش قهرمانی، سال‌هاست که این رژیم به دلیل عدم مشروعیت، از سوی ورزشکاران ایرانی در میدان رقابت به رسمیت شناخته نمی‌شود و این موضوع به نوعی کینه انباشته تبدیل شده است.

وی اظهار کرد: این کینه در غیاب رقابت سالم، امروز خود را در قالب تخریب اماکن ورزشی نشان داده و بهانه‌هایی همچون ادعاهای نظامی، دستاویزی برای هدف قرار دادن این فضاها شده است؛ در حالی که ماهیت این اماکن چیزی جز پرورش انسان سالم و تقویت انسجام اجتماعی نیست.

رئیس پژوهشگاه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی با تأکید بر نقش ورزش در تقویت انسجام ملی گفت: ورزش یکی از مهم‌ترین ابزارهای قدرت نرم است که می‌تواند در تقویت هویت ملی، انسجام اجتماعی و ایجاد نشاط در میان دانشجویان نقش‌آفرینی کند.

وی ادامه داد: با وجود محدودیت‌ها و مشکلات اقتصادی، سرمایه‌گذاری هدفمند در حوزه ورزش دانشگاهی می‌تواند آثار عمیق و ماندگاری در فضای دانشگاهی بر جای بگذارد.

محمدی تصریح کرد: پاسخ ما به این رخدادها صرفاً بازسازی فیزیکی نیست، بلکه نهادهای علمی و پژوهشی از جمله پژوهشگاه تربیت‌بدنی می‌توانند در فرهنگ‌سازی، تبیین این پدیده و طراحی پاسخ‌های هوشمندانه در حوزه ورزش دانشگاهی نقش تعیین‌کننده‌ای ایفا کنند.

برگزاری المپیادهای ورزشی؛ راهبردی برای تقویت همبستگی دانشجویان

وی از برنامه‌ریزی برای برگزاری رویدادهای ورزشی خبر داد و گفت: برای دوران پس از جنگ، با همکاری اداره‌کل تربیت‌بدنی سازمان امور دانشجویان، برنامه‌ریزی منسجمی برای برگزاری المپیاد ورزشی دانشجویان انجام شده است.

محمدی افزود: این رویداد می‌تواند یکی از ابزارهای مؤثر برای تقویت روحیه همبستگی، تاب‌آوری و ایجاد شبکه‌های ارتباطی اجتماعی در میان دانشجویان باشد و مهارت‌های زندگی و همکاری را در بستر ورزش تقویت کند.

درخواست از دانشگاه‌ها برای توسعه ورزش دانشجویی

وی از رؤسای دانشگاه‌ها خواست با درک ظرفیت ارزشمند ورزش، از این حوزه به‌عنوان ابزاری مؤثر برای ارتقای سرمایه اجتماعی و مقابله با تهدیدات فرهنگی استفاده کنند و زمینه حضور گسترده، هدفمند و مؤثر دانشجویان در المپیادهای ورزشی درون‌دانشگاهی و المپیاد فرهنگی-ورزشی دانشجویان کشور را فراهم آورند.

دانشگاه در خط مقدم بازسازی اجتماعی

رئیس پژوهشگاه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی تأکید کرد: دانشگاه امروز در خط مقدم بازسازی اجتماعی قرار دارد و ورزش دانشجویان، کارکنان و استادان یکی از کارآمدترین ابزارهای این مسیر است.

وی خاطرنشان کرد: آنچه هدف قرار گرفته، صرفاً زیرساخت نیست، بلکه لایه‌ای از زیست اجتماعی ماست و آنچه باید تقویت شود، توان بازسازی این زیست با تکیه بر دانش، تدبیر و اراده جمعی است.


نظرات

آخرین اخبار
راز بقای خیره‌کننده خیار دریایی؛ بافتی که مرگ را شکست داد!
فرانسه استفاده از تلفن همراه در دبیرستان‌ها را ممنوع می‌کند
هشدار دادگستری تهران نسبت به دریافت پیامک‌های مشکوک
درخشش ستاره جوان در جام جهانی؛ ژوائو نوس تاریخ‌ساز شد
تنش لفظی میان برازیلیا و واشنگتن؛ انتقاد تند رئیس‌جمهور برزیل از ترامپ
نقل‌وانتقالات سپاهان زیر سایه حسرت آسیایی
ترامپ: تفاهم نامه 48 ساعت آینده امضا می شود
تمجید اسطوره فوتبال برزیل از عملکرد درخشان لیونل مسی
روایت کاخ سفید از متن تفاهم‌نامه ایران و آمریکا
آیا قیمت خودروهای سایپا هم افزایش می‌یابد؟
منبع آگاه: پیشنهاد امضای الکترونیکی تفاهم‌نامه پیش از سفر ژنو مطرح شده است
قالیباف: آمریکا و اسرائیل به هیچ‌کدام از اهدافشان نرسیدند/ ایران پیروز میدان و مذاکره شد
خطر از بیخ گوش مارسی گذشت
انتشار متن یادداشت تفاهم اسلام‌آباد بین جمهوری اسلامی ایران و آمریکا
تشدید حملات به جنوب لبنان با بمب‌های فسفری
نقره‌داغ زوانه توسط کمیته انضباطی فیفا
صالحی: ایران از مطالبات خود عقب‌نشینی نمی‌کند
حادثه خطرناک برای نظامیان صهیونیست در جنوب لبنان+ جزئیات
وقوع حادثه دریایی در نزدیکی سواحل یمن
گاردین: نقش تهران در اداره تنگه هرمز تثبیت شد
رئیس‌جمهور فرانسه از تفاهم‌نامه میان ایران و آمریکا حمایت کرد
پشت‌پرده سند سوئیس؛ توافقی که قرار است با امضای شورای امنیت نهایی شود
یاران رونالدو در تله کنگو گرفتار شدند؛ شروع ناامیدکننده پرتغال پرستاره
ایتالیا به سفارتش در تهران بازگشت
نورنما | حضور پرشور مردم در شب های محرم امسال
شمارش معکوس برای درخشش والیبال نشسته ایران در چین+جدول برنامه ها
عارف: باید روایت واقعی از حوادث سال‌های اخیر بیان شود
دارایی‌های مسدودشده ایران در چه کشورهایی است؟ + مبالغ
نگرانی در تمرین پرسپولیس؛ چه بلایی سر مدافع کلیدی سرخ‌پوشان آمد؟
رکورد جدید فوق‌ستاره پرتغالی در 2026
احتمال حضور رؤسای جمهور ایران و آمریکا در مراسم امضای توافق ژنو
مدل پیشنهادی محاسبه مستمری بازنشستگی تغییر کرد/ افزایش حقوق در راهست؟
زمان بازگشایی سامانه سماح اعلام شد+ لینک
شیخ نعیم قاسم: پروژه «اسرائیل بزرگ» را درهم شکستیم
عقب‌نشینی دسته‌جمعی غربی‌ها؛ گروه هفت پشت توافق صلح ایران و ترامپ ایستاد
عکس های منتخب جام جهانی 2026 - روز ششم
پایگاه حریر خالی می‌شود؛ آیا این آغاز پایان حضور نظامی آمریکا در منطقه است؟
شمارش معکوس برای اتصال شتاب به شبکه بانکی روسیه؛ خرید با کارت ایرانی در مسکو
ترامپ: توافق نمی کردیم تنگه باز نمی شد/سردار سلیمانی یک نابغه بود
افزایش تنش با ساخت 576 واحد مسکونی جدید در کرانه باختری
قالیباف: توافقات با چین باید به نتایج عملی در اقتصاد تبدیل شود
ایران و روسیه تفاهم‌نامه خرید 20 فروند بالگرد امدادی امضا کردند
جهاد اسلامی فلسطین آتش‌زدن دو مسجد در کرانه باختری را محکوم کرد
گردان‌های حزب‌الله عراق: نبرد پایان نیافته و دستان مقاومت بر ماشه است
تشدید تجاوزات در کرانه باختری؛ از آتش‌زدن مساجد تا حمله به اموال فلسطینیان
جزئیات سفر عبدالناصر همتی به روسیه و بازدید از میر بیزینس بانک
مسکو آماده بازسازی قلب هسته‌ای ایران
بازگشت «آقای خاص» به قلعه فلک‌الافلاک
ایران در آینه آمار؛ مردم چه می‌خواهند؟
نورویدیو | اوباما چه پیامی برای تهران فرستاد ؟ شکافی که می تواند فرصت باشد