×
بین الملل
شناسه خبر : 309422
تاریخ انتشار : شنبه 1405/01/22 ساعت 20:39
دست خالی ونس سرتیم آمریکا در مذاکرات اسلام‌آباد

گاردین؛

دست خالی ونس سرتیم آمریکا در مذاکرات اسلام‌آباد

گاردین در این گزارش می‌نویسد که ونس در شرایطی پا به مذاکرات گذاشته که طرف ایرانی پس از تاب‌آوری در برابر حملات گسترده آمریکا و رژیم صهیونیستی و همچنین تحولات مربوط به تنگه هرمز، خود را در موقعیت برتر می‌بیند و همین مسئله توازن مذاکرات را به ضرر واشنگتن تغییر داده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: رسانه‌های اروپایی ضمن بازتاب گسترده مذاکرات میان ایران و ایالات متحده با میانجی‌گری پاکستان در اسلام‌آباد، تأکید دارند که هیأت آمریکایی به ریاست جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا، با اهرم‌های محدودی در این گفت‌وگوها شرکت کرده و ابتکار عمل در اختیار واشنگتن نیست.

  گاردین در این گزارش می‌نویسد که ونس در شرایطی پا به مذاکرات گذاشته که طرف ایرانی پس از تاب‌آوری در برابر حملات گسترده آمریکا و رژیم صهیونیستی و همچنین تحولات مربوط به تنگه هرمز، خود را در موقعیت برتر می‌بیند و همین مسئله توازن مذاکرات را به ضرر واشنگتن تغییر داده است.

این رسانه انگلیسی تأکید دارد که مأموریت ونس دستیابی به توافقی پایدار است، اما تحقق این هدف مستلزم تصمیمی دشوار میان ارائه امتیاز به ایران یا پذیرش ریسک شکست مذاکرات که در داخل آمریکا نیز با مخالفت‌هایی مواجه است.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است که برخی مذاکره‌کنندگان پیشین آمریکا معتقدند تحولات اخیر در تنگه هرمز، اهرم فشاری مهم در اختیار تهران قرار داده است به‌گونه‌ای که حتی در صورت ترک میز مذاکره از سوی آمریکا، تضمینی برای تداوم جریان آزاد انرژی و تجارت دریایی وجود نخواهد داشت و این موضوع می‌تواند تبعات اقتصادی گسترده‌ای برای بازارهای جهانی به‌دنبال داشته باشد.

این گزارش در عین حال به اختلاف‌نظرهای درون دولت آمریکا نیز اشاره کرده و می‌نویسد که ونس از ابتدا نقش پررنگی در مدیریت روایت جنگ نداشته و چهره‌هایی مانند وزرای جنگ و خارجه آمریکا حضور فعال‌تری در این زمینه داشته‌اند.

به گفته گاردین، همین حاشیه‌نشینی نسبی، اکنون مأموریت ونس را پیچیده‌تر کرده است چراکه او باید در شرایطی وارد میدان شود که نه تنها اهرم‌های محدودی در اختیار دارد، بلکه با انتظارات متضاد در داخل و خارج از آمریکا نیز مواجه است.

در مجموع، گاردین نتیجه می‌گیرد که مأموریت ونس در اسلام‌آباد بیش از آنکه یک فرصت دیپلماتیک ساده باشد، آزمونی پرریسک برای سنجش توانایی او در مدیریت یک بحران پیچیده است که پیامدهای آن فراتر از میدان مذاکرات، می‌تواند بر معادلات منطقه‌ای و حتی آینده سیاسی آمریکا تأثیر بگذارد.

در همین حال، فایننشال تایمز با نگاهی محتاطانه، این مذاکرات را یکی از مهم‌ترین تماس‌های سیاسی میان تهران و واشنگتن در دهه‌های اخیر توصیف کرده اما در عین حال بر فاصله مواضع دو طرف و عدم قطعیت نسبت به نتیجه گفت‌وگوها تأکید دارد.

در اسپانیا، ال‌پائیس این روند را مذاکره‌ای نامطمئن توصیف کرده و نوشته است که گفت‌وگوها در فضایی از بی‌اعتمادی عمیق میان دو طرف جریان دارد.

خبرگزاری افه هم از فضای بی‌اعتمادی حاکم بر مذاکرات سخن گفته و احتمال طولانی شدن روند را مطرح کرده است.

در فرانسه، لوموند با لحنی صریح‌تر، وضعیت آمریکا در این مذاکرات را متزلزل ارزیابی کرده و نوشته است که واشنگتن در مدیریت پیامدهای جنگ و تنظیم مسیر دیپلماتیک با چالش مواجه شده است.

این روزنامه همچنین به نقش تحولات تنگه هرمز در تقویت موقعیت چانه‌زنی ایران اشاره کرده و آن را یکی از عوامل تعیین‌کننده در معادلات مذاکراتی می‌داند.


نظرات

آخرین اخبار
شناسایی پرنده‌ها از روی صدا به کمک هوش مصنوعی ممکن شد؟
علائمی که خبر از آلرژی شما به ورزش می دهد!
کاهش عملیات اسرائیل در لبنان
اعلام آمادگی سوئیس برای میزبانی توافق احتمالی ایران و آمریکا
خشم ایتالیا از شوخی اینفانتینو
عراقچی:احتمال اعلام تفاهم باآمریکادر روزهای آینده/ باید راه‌های بدعهدی طرف مقابل را ببندیم
موافقت ایران با کنوانسیون اقتصاد پلتفرمی در ژنو
آمادگی کامل نیروهای مسلح برای مقابله با تهدیدها
اسرائیل: در توافق ایران و آمریکا فریب خوردیم
توافق ایران شامل لبنان نیز می‌شود
پاسخ قالیباف به ترامپ: باید بدون هیچ بهانه‌ای به تعهدات داده شده، عمل شود
امارات با آزادسازی 10 میلیارد دلار از دارایی‌های ایران موافقت کرد
نقاش معروف بریتانیایی درگذشت
جاسوس اسرائیلی دستگیر شد
دوجاریک: از آنچه می‌شنویم دلگرم هستیم
یک ستاره جام جهانی دیگر هم ویزا نگرفت
چراغ سبز دوحه و قاهره به توافق ایران و آمریکا
سی‌ان‌ان: عقب‌نشینی و ترس ترامپ از نقشه سرقت اورانیوم ایران
پرسپولیس به روند صدور مجوز حرفه‌ای معترض شد
مرتضی نعمت اللهی پیشکسوت مجسمه‌سازی اصفهان درگذشت
قدرت‌نمایی ایران در خلیج فارس نماد اقتدار نیروهای مسلح است
تیراندازی در وست وال استریت با یک کشته و 11 زخمی/ فرد مهاجم کشته شد
منبع آگاه : وزیر خارجه پاکستان عازم ژنو می شود
هشدار سی‌ان‌ان درباره بحران سوخت در آمریکا
گروسی: اولویت راستی‌آزمایی است!
بقایی:جلسه نهادهای ذی‌ربط برای بررسی متن پیش نویس تفاهم اولیه در حال برگزاری است
بازنشر پیام عراقچی از سوی ترامپ/ترامپ: پیام وزیر خارجه ایران درباره توافق مثبت بود
بارش‌های سیل‌آسا در راه شمال کشور
دوازده روز جنگ، یکسال مقاومت ملی
مهار آتش‌سوزی در ارتفاعات دشتی بوشهر
کریس رایت ادعا کرد: خروج روزانه حدود 7 میلیون بشکه نفت از خلیج فارس
خوزستان روی خط آتش؛ کدام شهرها امروز رکورد گرما را شکستند؟
پیام تند پوتین به غرب: هرگز با روسیه وارد جنگ نشوید
پاسخ عضو تیم رسانه‌ای مذاکرات به ادعای نبویان درباره تنگه هرمز
پاکستان از پایان نگارش توافق صلح ایران و آمریکا خبر داد
پیام پزشکیان به پوتین به مناسبت روز ملی روسیه
حمله حزب الله به نظامیان اسرائیلی
نورویدئو | ایران یک سال پس از آن دوازده روز
خط‌ونشان رونالدو برای مدعیان جام جهانی
فرمانده‌ای که دنبال «کار» بود نه «نام»+فیلم
وزیر جنگ اسرائیل: از لبنان، سوریه و غزه عقب نشینی نمی کنیم!
دریادار سیاری: دستمان روی ماشه است/هرگز به دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم
ونس: خبری از پول نقد بابت امضای توافق با ایران نیست!
استارمر: استعفا نمی‌دهم، می‌جنگم!
خنثی‌سازی مهمات در ملارد/ شهروندان نگران نباشند
تنیسور میزبان هم حریف ملی‌پوش ایران نشد
واکنش تند سرمربی نروژ به رفتار توهین‌آمیز مقامات آمریکایی
عراقچی: جزئیات تفاهم‌نامه اسلام‌آباد در زمان مناسب منتشر می‌شود
خبر خوش از بازگشت 30 میلیون مترمکعب گاز به شبکه
پزشکیان: مصرف بهینه را به گفتمان تبدیل کنیم