×
بین الملل
شناسه خبر : 309262
تاریخ انتشار : شنبه 1405/01/22 ساعت 09:07
آیا شرق آسیا در آستانه تغییر موازنه قدرت است

نور نیوز میزبانی پینگ از وون را بررسی می کند،

آیا شرق آسیا در آستانه تغییر موازنه قدرت است

دیدار شی جین‌پینگ با چنگ لی‌وون در پکن در بحبوحه تحولات امنیتی شرق آسیا، نشانه‌ای از بازآرایی قدرت جهانی و تضعیف اعتماد به هژمونی آمریکا در سایه تشدید تنش‌های تایوان، اوکراین و کره ارزیابی می‌شود.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: در تحولی مهم در شرق آسیا، شی جین‌پینگ رئیس‌جمهور چین میزبان رهبر مخالفان تایوان، چنگ لی-وون، در پکن بود؛ رویدادی که اولین دیدار از این نوع در بیش از یک دهه اخیر به شمار می‌رود. این رویداد از یک سو نشانه‌ای بر رسیدن دامنه بی‌اعتمادی به امنیت‌سازی آمریکایی از اروپا و کشورهای عربی به شرق آسیاست و از سوی دیگر، می‌توان آن را در پازل هشدارهای نادیده گرفته‌شده توسط سران جنگ‌افروز آمریکا مبنی بر پس‌لرزه‌های جنگ‌افروزی علیه ایران برای سایر متحدان آمریکا از کره جنوبی در برابر کره شمالی گرفته تا اوکراین و اروپا در مقابل روسیه و تایوان در برابر چین ارزیابی کرد؛ وضعیتی که نتیجه سیاست «اول اسرائیل» و نیز برملا شدن پوشالی بودن هیمنه نظامی آمریکا است.
متحدان، قربانی اول سیاست اسرائیل و آمریکا
آمریکا در حالی با ادعای امنیت‌فروشی به متحدان و دوستانش، از اروپا و کشورهای عربی جنوب خلیج فارس گرفته تا چین تایپه، کره جنوبی و ژاپن، به سرکیسه کردن اقتصادی و سلطه سیاسی و امنیتی آن‌ها پرداخته است که جنگ‌افروزی ترامپ بر اساس اصل «اول اسرائیل»، دروغین بودن این امنیت‌فروشی و سرخوردگی متحدان آمریکا را به همراه داشته است.
ترامپ برای خوشایند صهیونیست‌ها نه تنها هزینه‌های سنگین اقتصادی، سیاسی و امنیتی را به مردم آمریکا و متحدان وارد ساخت، بلکه حتی سامانه‌های پدافندی و تسلیحاتی را که تأمین‌کننده امنیت و بازدارنده برای متحدانی همچون اوکراین، روسیه، کره جنوبی و ژاپن بوده، از این مناطق به غرب آسیا آورد؛ امری که نمودی از بی‌اهمیت بودن امنیت این کشورها در برابر «اول اسرائیل» را آشکارتر ساخت.
اقتداری که پوشالی بود
امنیت‌فروشی آمریکا با ادعای برتری قدرت نظامی در معادلات جنگ و امنیت‌سازی، در حالی هر ساله میلیاردها دلار برای متحدان آمریکا هزینه داشته و در مواردی همچون تایوان میلیاردها دلار هزینه در بودجه سالیانه برای مالیات‌دهندگان آمریکایی ایجاد کرده است، که «جنگ رمضان» بر همگان پوشالی بودن این ادعا را آشکار ساخت.
این جنگ نشان داد که جنگ نه صرفاً بر اساس قدرت نظامی، بلکه بر پایه مؤلفه‌های نوینی همچون تاب‌آوری اقتصادی، اتحاد ملی، راهبردهای نامتقارن و تبدیل اصول قدرت از بالقوه به بالفعل رقم می‌خورد.
جهانیان، از جمله متحدان آمریکا، دریافته‌اند که از یک سو امنیت‌فروشی آمریکا پوشالی بوده و هیچ تناسبی با واقعیت‌های میدانی ندارد و از سوی دیگر، وابستگی به امنیت‌سازی حبابی آمریکا جز هزینه، نتیجه‌ای به همراه ندارد. بر این اساس، برای رسیدن به امنیت، بازگشت به مؤلفه‌های امنیتی نوین به یک اصل راهبردی و غیرقابل انکار تبدیل شده است.
هشدارهایی که جدی گرفته نشد
آمریکا در بازی صهیونیستی، در حالی جنگ‌افروزی علیه ایران و غرب آسیا را آغاز کرد که از همان روزهای اعزام ناوهایش به منطقه، هشدارهای متعددی درباره پیامدهای جهانی این جنگ‌افروزی در سراسر جهان مطرح شده بود.
این امر قابل پیش‌بینی بود که جنگ علیه ایران و جبهه مقاومت، همچون تحولات ونزوئلا و تصورات هالیوودی سران آمریکا از رویای جنگ‌افروزی، صرفاً یک ماجراجویی بدون تبعات نخواهد بود و پیامدهای آن نه تنها غرب آسیا، بلکه کل جهان را در بر خواهد گرفت.
هزینه‌های سرسام‌آور اقتصادی جنگ‌افروزی تنها یک سوی معادله است، در حالی که پس‌لرزه‌های برهم خوردن امنیت و افزایش فشارها بر متحدان آمریکا نیز بخش مهم دیگر آن محسوب می‌شود.
درگیر شدن آمریکا در جنگ علیه ایران، در حالی که به اذعان جو کنت، مسئول مبارزه با تروریسم آمریکا، هیچ تهدیدی برای آمریکا وجود نداشته است، حقیقت ذهنی مبنی بر غیرقابل اعتماد بودن صلح‌طلبی آمریکا و لزوم رسیدن به امنیت بر اساس اقدام نظامی را تقویت خواهد کرد. نتیجه این روند نیز افزایش حملات روسیه به اوکراین برای تثبیت موقعیت، فشارهای نظامی چین بر تایوان و همچنین افزایش قدرت‌نمایی نظامی کره شمالی در قبال همسایه جنوبی و ژاپن خواهد بود.
جهان در تکاپوی نظم نوین
جنگ رمضان در کنار پس‌لرزه‌هایی که برای اقتصاد جهانی داشته، تکاپوی جهانی برای نظم نوین را نیز تشدید کرده است؛ نظمی که در یک سوی معادله، ایران به عنوان تصمیم‌گیرنده نهایی در تنگه هرمز ایفای نقش می‌کند و در سوی دیگر، نظامی‌گری آمریکایی که امنیت‌سوز بودن آن بر همگان ثابت شده و دیگر نه تنها ناجی محسوب نمی‌شود، بلکه به بحران‌سازی ضد امنیت تبدیل شده است؛ بحرانی که جهان برای رسیدن به امنیت، رویارویی با آن را در پیش گرفته است.
جنگ رمضان همچنین بر همگان اثبات کرد که از یک سو زوال قدرت پوشالی آمریکا فرا رسیده و امنیت بومی و منطقه‌محور جایگزین امنیت‌فروشی آمریکایی خواهد شد، و از سوی دیگر، اصل اول اسرائیل در غرب آسیا، لزوم مهار رژیم صهیونیستی و آمریکا و در صحنه جهانی مقابله با مؤلفه‌های آمریکایی را تقویت کرده است.
این وضعیت در اقدام چین در برابر تایوان، تشدید حملات روسیه در اوکراین و نیز خط و نشان‌های کره شمالی برای کره جنوبی بازتاب یافته است؛ مسئله‌ای که ریشه در توهمات و جنگ‌افروزی آمریکا در غرب آسیا دارد و سرعت حرکت جهان به سمت نظم نوین و امنیت بومی‌محور را تسریع کرده است.
 


اخبار مرتبط
تغییر موازنه قدرت با مذاکرات پاکستان
شنبه 1405/01/22 ساعت 23:11
تغییر موازنه قدرت با مذاکرات پاکستان
استاد علوم سیاسی دانشگاه شیکاگو اعلام کرد: مذاکرات پاکستان می‌تواند در موازنه قدرت تغییراتی ایجاد کند.
خرید نفت ایران با قیمت بیش از برنت از سوی پالایشگاه های چینی
جمعه 1405/01/21 ساعت 11:13
خرید نفت ایران با قیمت بیش از برنت از سوی پالایشگاه های چینی
برخی منابع آگاه از خریداری نفت ایران با قیمتی بالاتر از نفت برنت از سوی تی‌پات‌ها (پالایشگاه‌های مستقل چینی ) خبر دادند؛ رویدادی که برای اولین بار از سال 2022 اتفاق می افتد.
وضعیت وخیم تایوان پس از بستن شدن تنگه هرمز
چهارشنبه 1405/01/05 ساعت 09:46
وضعیت وخیم تایوان پس از بستن شدن تنگه هرمز
روزنامه پولیتیکو درباره وضعیت وخیم تایوان پس از مسدود شدن تنگه هرمز نوشت: با قطع شدن عرضه‌ گاز از سوی قطر، این کشور تنها حدود 11 روز ذخیره گاز مایع دارد.
تماس تلفنی ترامپ و شی جین‌پینگ درباره تجارت، تایوان و اوکراین
دوشنبه 1404/09/03 ساعت 21:17
تماس تلفنی ترامپ و شی جین‌پینگ درباره تجارت، تایوان و اوکراین
رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، و رئیس‌جمهور چین، شی جین‌پینگ، در یک تماس تلفنی آخر هفته گذشته درباره مسائل مهم بین‌المللی از جمله تجارت دوجانبه، وضعیت تایوان و تلاش‌ها برای صلح در اوکراین گفت‌وگو کردند. منابع رسمی هر دو کشور تأکید کرده‌اند که این گفت‌وگو بر ادامه همکاری‌ها و یافتن راه‌حل‌های دیپلماتیک برای تنش‌ها تمرکز داشته است.
نظرات

آخرین اخبار
اختصاص وام خرید خودرو داخلی به خانواده ایثارگران+ جزئیات
گفت وگوی تلفنی وزیران خارجه قطر و مصر و بررسی آخرین تحولات منطقه
شهید لاریجانی در دایره فضایل، در نقطه مرکزی آن قرار داشتند
سرانجام رونالدو النصر را قهرمان کرد
اطلاعات سپاه: فرضیات کاخ سفید درباره عملیات سریع علیه ایران غلط از آب درآمد
استاندار هرمزگان: حادثه میناب را به عنوان سومین جنایت جنگی آمریکا در جهان ثبت می‌کنیم
وقوع 14 تصادف در یک آزادراه؛ 38 خودرو درگیر شدند
رئیس آژانس بین‌المللی انرژی: بازار نفت ممکن است تابستان بحرانی شود
یمن: رژیم صهیونیستی، باوجود قدرت نظامی‌اش، نیرویی شکست‌ناپذیر نیست
ولایتی: جمهوری اسلامی ایران به تنهایی از عهده آمریکا برمی‌آید
واشنگتن سفیر ایران در لبنان را در فهرست تحریم‌ها قرار داد
کلاس‌های درس کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه‌ها حضوری شد
حزب‌الله: اهداف نظامی اسرائیل با پهپاد «ابابیل» هدف قرار گرفت
الحوثی: دشمنان به‌شدت در زمینه نفوذ امنیتی علیه جوامع اسلامی در حال فعالیت هستند
غرق‌شدگی 2 نفر در سد مهاباد
واشنگتن پست: آمریکا برای دفاع از اسرائیل نیمی از موشک‌های تاد خود را مصرف کرد
قضاوت در نظامی جمهوری اسلامی یک شغل نیست، مسئولیتی الهی است
معاون رئیس‌جمهور: مقاومت مردم نقشه‌های آمریکا و متحدانش را ناکام گذاشت
احضار مدیر مسئول خبرگزاری ایرنا به دادسرای فرهنگ و رسانه
رکورد مشترک مسی و پله در جام جهانی
آغاز ثبت‌نام بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری + جزئیات و نحوه ثبت نام
اعتراف مقام آمریکایی به ناتوانی در اسکورت کشتی‌ها در تنگه هرمز
گفت‌وگوی پوتین و شی درباره اورانیوم ایران در پکن
معرفی رهبر شهید انقلاب به عنوان «شهید شاخص سال»
جدال آمریکا، چین و روسیه بر سر غزه در شورای امنیت
بغداد با هرگونه اقدام تهدیدکننده امنیت منطقه برخورد خواهد کرد
وعده پرداخت وام ازدواج به همه متقاضیان تا پایان سال
ارسال 96 تن کمک‌های بشردوستانه به ایران
اعلام تعرفه گمرکی واردات تلفن همراه
ترامپ با تکرار ادعاها درباره ایران و تنگه هرمز: مذاکرات ادامه دارد
رد گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای راجع به جزئیات مذاکرات مرتبط با خاتمه جنگ
عبور 31 کشتی از تنگه هرمز با تأمین امنیت نیروی دریایی سپاه
هند اعزام کشتی‌های سوخت را به بازگشت کشتی‌های گرفتار در هرمز مشروط کرد
هشدار چین به اروپا: اعمال محدودیت تازه، پاسخ تلافی‌جویانه به‌همراه دارد
تأکید مقام‌های پاکستان بر تداوم شراکت راهبردی با چین
آیت‌الله نوری همدانی: در اجتماعات خیابانی نباید ذره‌ای بوی اختلاف وجود داشته باشد
تلاش آلمان برای کاهش تنش در خاورمیانه با فعال‌سازی دیپلماسی منطقه‌ای
روبیو: نشانه‌های مثبتی در مذاکرات با ایران دیده می‌شود
اعزام آخرین گروه زائران ایرانی به عربستان
روسیه از پرتاب آزمایشی موشک‌های بالستیک، هایپرسونیک و کروز در رزمایش هسته‌ای خبر داد
افزایش مخالفت دموکرات‌ها با کمک نظامی به اسرائیل
تصویب قطعنامه‌ ضد ایرانی در پارلمان اروپا
پذیره‌نویسی نخستین صندوق پروژه نیروگاه خورشیدی در بورس انرژی
احضار رئیس سازمان سینمایی در پی اکران یک فیلم غیر اخلاقی
مخالفت فرانسه با نقش‌آفرینی ناتو در تنگه هرمز
مشارکت 28 هزار امدادگر هلال‌احمر در جنگ اخیر
حریق گسترده در انبار لوازم یدکی تهران
طلای ایزدی در پاراوزنه‌برداری الجزایر
صدور مجوز حرفه‌ای برای قرمزهای پایتخت
تخلیه و بارگیری 23 میلیون تن کالا در بنادر کشور