×
فرهنگی
شناسه خبر : 309183
تاریخ انتشار : جمعه 1405/01/21 ساعت 21:15
نوروزپور: تروردکترخرازی حمله به سنت فکری دیپلماسی بود

نوروزپور: تروردکترخرازی حمله به سنت فکری دیپلماسی بود

معاون رسانه‌ای وزیر فرهنگ شهادت سید کمال خرازی را ضایعه‌ای سنگین دانست و گفت ترور او همراه خانواده‌اش حمله به یک سنت فکری در دیپلماسی و رسانه بود.

نورنیوز-گروه فرهنگی:  محمدرضا نوروزپور- معاون رسانه‌ای وزیر فرهنگ در یادداشتی درباره شهادت سید کمال خرازی نوشت: 

"شهادت دکتر سید کمال خرازی، فقدان یکی از چهره‌های شریف، عاقل، ژرف‌اندیش و اثرگذاری را رقم زد که عمر خود را چه در حوزه رسانه و چه در عرصه دیپلماسی در راه منافع ملی، تقویت عقلانیت، دفاع از حیثیت ایران و کاستن از رنج این ملت صرف کرد. 

ترور وحشیانه چنین انسانی به همراه خانواده‌اش حمله به یک تجربه انباشته، یک سرمایه ملی و یک سنت فکری در عرصه دیپلماسی، رسانه و تدبیر است.

دکتر خرازی تحقیقا انسانی شریف، نجیب، مهذب و برخوردار از تعهد، دانش، متانت، درایت و تخصص بود؛ چهره‌ای که مجموعه این خصال، از او شخصیتی کم‌نظیر ساخته بود. فقدان او برای عرصه دیپلماسی، اندیشه، رسانه و خدمت به ایران عزیز، ضایعه‌ای سنگین و جبران‌ناپذیر است.

در یک سال اخیر، توفیق آن را داشتم که بیشتر از گذشته از نزدیک با ایشان در ارتباط باشم و بیش از پیش به بزرگی روح، سعه صدر، وطن‌دوستی، عقلانیت و دغدغه‌مندی عمیقش برای ایران پی ببرم. از ابتدای جنگ دوازده‌روزه، تا لحظه شهادت، با جدیتی کم‌نظیر می‌کوشید تا از یک سو در حوزه دیپلماسی عمومی، صدا و تصویر حقیقی ایران به‌درستی به چشم و گوش جهانیان رسانده شود و از سوی دیگر، در عرصه سیاست خارجی، تا جای ممکن از گسترش آتش جنگ و تحمیل رنج بیشتر بر ملت جلوگیری گردد.

او، مانند شهید والامقام علی لاریجانی، فهمی دقیق، عمیق و به‌روز از نسبت میان رسانه، دیپلماسی، افکار عمومی، امنیت ملی و منافع راهبردی کشور داشت. مرد میدان خرد، اخلاق، گفت‌وگو، مسئولیت و تشخیص درست مقتضیات زمان بود.

به‌خوبی دریافته بود که در جهان امروز، صیانت از ایران فقط در میدان سخت رقم نمی‌خورد، بلکه در میدان روایت، تصویر، اقناع، تبیین و اثرگذاری بر افکار عمومی جهانی نیز باید حضوری هوشمندانه، فعال و هدفمند داشت.

برخلاف برخی ظاهربینان جزم‌اندیش، از جمله مسئولان عاقل و فهیمی بود که اقدامات ما در معاونت امور رسانه‌ای در گشایش و تسهیل ورود خبرنگاران خارجی، تجهیز و ترغیب کارشناسان ایران‌دوست برای حضور مؤثرتر در رسانه‌های خارجی را تخطئه نمی‌کرد، بلکه تأیید و تشویق می‌نمود. برای انتظام‌بخشی بهتر این مسیر جلسه می‌گذاشت، توصیه می‌کرد، راه می‌گشود و در مواردی مانع‌زدایی می‌کرد.

خود او نیز در صف اول این جهاد بود و در هر دو جنگ، از طریق رسانه‌های خارجی کوشید صدای حقانیت، مظلومیت و اقتدار ایران را به جهانیان برساند. مرحوم شیروی، مدیرکل رسانه‌های خارجی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، که خود عمری در این مسیر مجاهدت کرده و در حین انجام‌وظیفه از دنیا رفت، همواره با حسرت می‌گفت ای کاش اندکی از ژرف‌اندیشی دکتر خرازی در حوزه تعامل با رسانه‌های خارجی، در وجود برخی دیگر نیز یافت می‌شد و به‌جای زخم زبان زدن اندکی گره‌گشایی می‌کردند یا دست کم مانعی بر سر راه نمی‌شدند. 

حقیقت آن است که ما در این مسیر از ایشان روحیه، بینش و اطمینان خاطر می‌گرفتیم. همواره توصیه می‌کرد که راه درست همین است و نباید گذاشت ایرادگیری‌های تنگ‌نظرانه معدودی که درک درستی از دیپلماسی عمومی و کارکردهای مؤثر آن در عرصه جهانی ندارند، اهل کار و دلسوزان کشور را ناامید و فرسوده سازد.

ترور و به شهادت رساندن چنین انسان ارجمند و والامقامی، بار دیگر ماهیت جنایتکارانه، اهریمنی و شیطانی دشمنانی چون ترامپ و نتانیاهو را آشکار کرد؛ دشمنانی که از کشتن انسان‌های شریف، بی‌دفاع، خدمتگزار و اثرگذار هیچ ابایی ندارند و در قاموس‌شان، ترور نخبگان و چهره‌های ملی، امری راهبردی و مطلوب به‌حساب می‌آید.

با اندوهی عمیق، شهادت جانسوز دکتر سید کمال خرازی را خدمت همه اهالی رسانه، دیپلمات‌ها، اهالی اندیشه و خرد و ملت بزرگ و فهیم ایران تبریک و تسلیت عرض می‌کنم. رحمت و رضوان الهی بر روح بلند او و دیگر شهدای والامقام‌ جنگ رمضان به‌ویژه رهبر شهید و عزیزمان، علی لاریجانی و سایر شهدایمان جاری و ساری باد."


نظرات

آخرین اخبار
پاسخ برلین به تهدید نظامی ترامپ
پایان دور رفت فینال سوپرلیگ گلف با برد ملی‌حفاری اهواز
نورنما | میم مثل معلم مثل میهن
تمرینات ریکاوری ملی‌پوشان برگزار شد
پزشکیان: شرکت‌های پیمانکاری جمع شوند
بازسازی فوری صنایع آسیب‌دیده کلید خورد
عارف: موحد نماد روحیه پهلوانی بود
رئیس فدراسیون فوتبال ایران:فیفا از امریکا هراس دارد
آبادانی ایران بدون تلاش کارگران میسر نیست
بارش باران و وزش باد در ارتفاعات تهران
بیانیه حماس درباره تداوم بحران انسانی در غزه
پافشاری فرانسه بر از سرگیری مذاکرات بازگشایی تنگه هرمز
وقوع انفجار در حرم حضرت زینب(س) در دمشق
جنگ ایران صادرات نظامی آمریکا را متوقف کرد
لندن، صحنه بزرگ‌ترین حراج مدرن
افزایش تعداد موافقان برکناری نتانیاهو
گفت‌وگوی عراقچی و فیدان درباره مذاکرات
تالاب های عراق زنده شدند
تصادف مرگبار قطار در اندونزی
تحویل پیشنهاد تازه ایران به آمریکا توسط پاکستان
تمدید قرارداد فلیک با بارسلونا تا 2028
ائتلافی که وجود ندارد؛ اعتراف تلخ واشنگتن به ناتوانی
رای دهندگان آمریکایی به شدت از ترامپ ناامید هستند
رشد بی‌سابقه قیمت بنزین در آمریکا
فرمانده ارتش: با پشتوانه ملت مقابل تهدیدات دشمن می‌ایستیم
تشدید حملات پهپادی و موشکی حزب‌الله به مواضع صهیونیست‌ها
سپاه پاسداران :بمب پیشرفته امریکایی در پیشوا خنثی شد
رایزنی دنیامالی با وزرای ورزش ازبکستان و قرقیزستان
محسنی اژه ای: به همت کارگران ،دشمن آرزوی فروپاشی اقتصادی کشور را به گور می برد
ارائه متن تازه‌ترین طرح مذاکراتی ایران به میانجی پاکستانی
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با همتایان منطقه‌ای
بیکاری در فلسطین رکورد زد
شهردار نیویورک توقیف «ناوگان مقاومت جهانی» را محکوم کرد
وزیر بهداشت: ذخایر دارو و تجهیزات پزشکی با برنامه‌ریزی قبلی تأمین شد
پیام تسلیت عارف برای درگذشت پیشکسوت کشتی ایران
وقوع حادثه دریایی در آب‌های یمن
توافق وزارت نیرو و صمت برای افزایش سهم برق صنایع در تابستان
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و کایا کالاس درباره تحولات منطقه
مخاطرات پیدا و پنهان هند از جنگ ایران چیست؟
قیمت طلا و سکه امروز جمعه 11 اردیبهشت 1405+ جدول
صادق: شهرداری‌ها و نظام مهندسی در بازسازی خدمات رایگان ارائه می‌کنند
نشست وزرای گردشگری اکو در جمهوری آذرباجان برگزار شد
آغاز ثبت‌نام اعزام عتبات عرفه در سامانه حج و زیارت
جزئیات دستمزد مقطوع مشاغل صنفی برای محاسبه حق‌بیمه
بحران تنگه هرمز، صنعت هوانوردی اروپا را زمین‌گیر کرد
«آنتیک» صدرنشین جدید سینماها؛ پژمان و مجید رکود را شکستند
واشنگتن‌پست: پیش‌بینی ترامپ درباره فروپاشی صنعت نفت ایران بعید است
فراخوان جامعه کارگری برای حضور در تجمعات سراسری روز کارگر
حسین‌زاده: اینترنت برای معیشت روستاییان یک ضرورت است، نه کالای لوکس
چگونه جنگ خلیج فارس جهان را وارد هشدار گرسنگی می کند؟