×
اجتماعی
شناسه خبر : 309066
تاریخ انتشار : جمعه 1405/01/21 ساعت 12:53
جهش فوق العاده در پزشکی با هوش مصنوعی/ تشخیص بیماری نادر با چت‌جی‌پی‌تی

جهش فوق العاده در پزشکی با هوش مصنوعی/ تشخیص بیماری نادر با چت‌جی‌پی‌تی

این روزها که چت‌جی‌پی‌تی (ChatGPT) در تکنولوژی و عرصه های گوناگون غوغایی بر پا کرده به تازگی موفق به کشف بیماری نادر یک زن شده است که سال‌ها با تشخیص اشتباه پزشکان درمان هایی نادرست و بی فایده را انجام داده بود.

نورنیوز_ گروه اجتماعی : «چت‌جی‌پی‌تی»(ChatGPT) به کشف بیماری نادر یک زن پس از سال‌ها تشخیص اشتباه پزشکان کمک کرد.

«فیبی تسوریر»(Phoebe Tesoriere) ۲۳ ساله ادعا می‌کند که به او گفته شده بود مضطرب، افسرده و مبتلا به صرع است و به او هشدار داده شده بود که اگر به مراجعه به اورژانس ادامه دهد، به عنوان یک بیمار روانی با او برخورد خواهد شد.

به نقل از بی‌بی‌سی، فیبی اهل کاردیف پس از سه روز کما به دنبال تشنج، علائم خود را در چت‌بات هوش مصنوعی وارد کرد. فیبی گفت که این موضوع نشان‌دهنده‌ تعدادی از بیماری‌ها از جمله «پاراپلژی اسپاستیک ارثی»(hereditary spastic paraplegia) است که او آن را با پزشک عمومی خود مطرح کرد. آزمایش ژنتیک نیز این تشخیص را تأیید کرد.

هیئت بهداشت «دانشگاه کاردیف و ویل»(Cardiff and Vale University) اعلام کردند: ما از شنیدن تجربه فیبی در دوران مراقبت از او متاسفیم.

دکتر «ربکا تاملینسون»(Rebeccah Tomlinson) پزشک عمومی گفت: اگر افراد از فناوری‌هایی مانند چت‌بات‌های هوش مصنوعی برای تحقیق درباره نگرانی‌های سلامتی استفاده می‌کنند، باید این موارد را با یک متخصص پزشکی در میان بگذارند.

فیبی چالش‌هایی را که بیمارستان برای تشخیص بیماری‌اش با آنها روبه‌رو بود، درک می‌کند اما پس از این که متوجه آنها شد، به هوش مصنوعی روی آورد.

فیبی برای راه رفتن تقلا می‌کرد و به اشتباه بیماری «فلج تاد»(Todd's Paralysis) برایش تشخیص داده شد. فلج تاد یک بیماری عصبی است که افراد مبتلا به صرع آن را تجربه می‌کنند و به تشنج با یک دوره کوتاه فلج موقت دچار می‌شوند.

در ژانویه ۲۰۲۵، فیبی از پله‌ها افتاد که منجر به سه ماه بستری شدن در بیمارستان و آزمایش‌های بی‌نتیجه شد. سپس در ژوئیه ۲۰۲۵ یک تشنج شدید، فیبی را به مدت سه روز در کما فرو برد.

وقتی فیبی بهبود یافت، پزشک به او گفت که به صرع مبتلا نیست و اضطراب دارد. در آن زمان بود که فیبی علائم خود را در چت‌جی‌پی‌تی وارد کرد و چت‌بات با فهرستی از بیماری‌های احتمالی از جمله پاراپلژی اسپاستیک ارثی به او پاسخ داد.

هوش مصنوعی به طور فزاینده‌ای در حال تبدیل شدن به بخشی از زندگی روزمره است اما استفاده از آن برای اهداف سلامت، نظرات مختلفی را برانگیخته است.

فعالان حوزه سلامت، نگرانی‌هایی را درباره دسترسی «چت‌جی‌پی‌تی هلث»(ChatGPT Health) به داده‌های حساس سلامت مطرح کردند اما شرکت «اوپن‌ای‌آی»(OpenAI) اعلام کرد که این سرویس برای پشتیبانی از مراقبت‌های پزشکی و نه جایگزینی آن طراحی شده است.

 


اخبار مرتبط
درصورت همکاری چت‌جی‌پی‌تی در قتل، آیا شریک جرم است؟
پنج‌شنبه 1405/02/24 ساعت 04:00
درصورت همکاری چت‌جی‌پی‌تی در قتل، آیا شریک جرم است؟
پس از افشای گفت‌وگوی عامل تیراندازی دانشگاه ایالتی فلوریدا با چت‌جی‌پی‌تی درباره انتخاب سلاح و زمان حمله، دادستان کل فلوریدا تحقیقاتی را برای بررسی مسئولیت احتمالی شرکت اوپن‌اِی‌آی آغاز کرده؛ پرونده‌ای کم‌سابقه که می‌تواند مرز مسئولیت کیفری شرکت‌های هوش مصنوعی را وارد مرحله تازه‌ای کند.
چت‌جی‌پی‌تی یک معمای 60 ساله ریاضی را حل کرد
یکشنبه 1405/02/13 ساعت 14:52
چت‌جی‌پی‌تی یک معمای 60 ساله ریاضی را حل کرد
یک جوان 23 ساله مدعی شده با کمک چت‌جی‌پی‌تی به راه‌حلی برای یکی از مسائل مشهور «اردوش» دست یافته؛ مسئله‌ای که بیش از 60 سال ذهن ریاضیدانان را به خود مشغول کرده بود.
پیامدهای تشخیص نادرست بیماری کودکان
شنبه 1405/02/12 ساعت 05:44
پیامدهای تشخیص نادرست بیماری کودکان
در تحقیق جدیدی که توسط محققان ایرانی انجام شده است، توجه به شیوه‌های مراقبتی مکمل در برخورد با کودکان بیمار مورد بررسی قرار گرفته‌اند؛ رویکردی که می‌کوشد نگاه تازه‌ای به کیفیت مراقبت در محیط‌های درمانی ارائه دهد.
عملکرد خیره‌کننده هوش مصنوعی در آزمون پزشکی توکیو
سه‌شنبه 1405/02/08 ساعت 10:00
عملکرد خیره‌کننده هوش مصنوعی در آزمون پزشکی توکیو
نسخه جدید چت‌جی‌پی‌تی در آزمون‌های دانشگاه توکیو و کیوتو با کسب نمراتی فراتر از برترین داوطلبان، از جمله نمره کامل ریاضی، رکوردشکنی کرد؛ جهشی چشمگیر که نگاه‌ها را به آینده آموزش و آزمون‌های دانشگاهی تغییر داده است.
مدل جدیدی از دیپ‌سیک با تمرکز بر کدنویسی معرفی شد
شنبه 1405/02/05 ساعت 18:35
مدل جدیدی از دیپ‌سیک با تمرکز بر کدنویسی معرفی شد
استارتاپ هوش مصنوعی چینی دیپ‌سیک مدل جدید خود را عرضه کرد که پیشرفت قابل توجهی به نسبت مدل قبلی خود دارد.
سردار رادان: ترامپ فرق عقل و هوش مصنوعی را نمی‌فهمد
چهارشنبه 1404/12/27 ساعت 00:23
سردار رادان: ترامپ فرق عقل و هوش مصنوعی را نمی‌فهمد
فرمانده انتظامی کل کشور خاطرنشان کرد: این‌قدر این فرد (ترامپ) بی هوش است که فرق بین هوش، عقل و هوش مصنوعی را هم نمی‌فهمد.
نظرات

آخرین اخبار
پاسخ سخت کانادا به ترامپ؛ تعرفه‌های 50 درصدی اجرا شد
قیمت گوشت قرمز امروز سه‌شنبه 17 شهریور 1405 + جدول قیمت ها
آخرین خبر از وضعیت رایگان مترو و بی.آر.تی
اعتراف رئیس سابق شاباک: اسرائیل در حال باختن جنگ است
امروز سه‌شنبه 17 شهریور کدام مناطق قزوین خاموش می‌شوند؟ برنامه قطعی برق را ببینید
قیمت خودروهای سایپا امروز17 شهریور 1405؛ از ساینا 1.4 میلیاردی تا چانگان 6.7 میلیاردی
برنامه قطعی برق کرمان برای سه‌شنبه 17 شهریور اعلام شد
سه‌شنبه 17 شهریور برق این نواحی استان اصفهان قطع می‌شود
جاده‌های شمال بارانی و لغزنده شد؛ آخرین وضعیت ترافیک 5 محور اصلی کشور
ضربه سنگین به دولت آلمان؛ 88 درصد آلمانی‌ها از عملکرد مرتس ناراضی‌اند
قیمت دلار توافقی امروز سه شنبه 17 شهریور 1405؛ رشد 485 تومانی بازار ارز!
یک جمله قطری و راز بزرگ تغییر در منطقه
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز 17 شهریور 1405؛اختلاف قیمت بازار و کارخانه چقدر است؟
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 17 شهریور1405؛ سورن و دنا گران شدند، پژو 207 عقب نشست+ جدول
جدول خاموشی کهگیلویه و بویراحمد امروز سه‌شنبه 17 شهریور ؛ ساعت خاموشی یاسوج
دفاع میهنی یا جنگ‌طلبی؟
تاکتیک‌های ایران و آمریکا در دوره کنونی
قیمت طلای جهانی امروز سه‌شنبه 17 شهریور 1405؛ طلا صعودی شد ،دلار عقب نشست
جنگ ایران، کابوس اقتصادی ترامپ؛ قیمت گازوئیل در آمریکا رکورد زد
1407؛ سال نوسازی حکمرانی
برنامه مسابقات ورزشی امروز17 شهریور1405/ از رئال تا منچسترسیتی + جدول پخش
همکاری سنت شکنانه هسته‌ای آمریکا با عربستان
علی‌الطاهر؛ تپه‌ای که قرار است شکست جنگ ایران را پنهان کند
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 17 شهریور 1405 / هشدار برای شمال کشور + وضعیت استانها
آخرین اخبار و گزارش ها از سیل مازندران؛ ساری زیر آب رفت، ادارات و بانک ها تعطیل شدند
بعد از یک شب بی‌خوابی، با ورزش قدرت مغز بهتر تقویت می شود
قارچ روده یا ابرقهرمانِ ضد‌تشعشع؟ کشف شگفت‌انگیز دانشمندان چینی
یادآوری خاطرات قدیمی چه تاثیری بر حافظه و سلامت روان سالمندان دارد؟
غذا خوردن جلوی تلویزیون چه بلایی سر روابط خانوادگی می‌آورد؟
بیانیه ادعایی سنتکام درباره محاصره دریایی ایران
بقائی: بیانیه کانادا در حمایت از جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران، همدستی در قانون‌شکنی است
پیش‌بینی موج آنفلوانزا در ماه‌های آینده؛ چه کسانی واکسن بزنند؟
دستگیری فرد مرتبط با عناصر ضدانقلاب و سلطنت‌طلب در ارومیه
تماس تلفنی وزیر امور خارجه با دبیرکل جدید سازمان همکاری اسلامی
هشدار ایران در شورای حکام: امروز ایران، فردا ممکن است کشور دیگری هدف قرار گیرد
تحلیلگر لبنانی: ادعای اشغال تپه علی الطاهر جنگ رسانه‌ای اسرائیل است
میزان ارز‌بری خودروهای داخلی اعلام شد
عارف: راهبرد دولت وفاق این است که با مردم با صراحت و صداقت صحبت کند
چرا قیمت بنزین روی نمایشگر جایگاه یک صفر کمتر نشان داده می‌شود؟
حملات عربستان به 4 استان یمن
کوبا مذاکره با آمریکا را تکذیب کرد
لاوروف: پیوستن ایران به «توافق مکه» گامی رو به جلو است
شوک نزولی به بازار طلا؛ ریزش سنگین قیمت‌ها همزمان با افت اونس جهانی
واکنش حماس به جنایات کرانه باختری: سکوت جهانیان، تبانی با رژیم صهیونیستی است
شوک بزرگ به بازار انرژی؛ قیمت گاز اروپا در آستانه مرز 900 دلار
دیدار معاون اجرایی رئیس‌جمهور و سرپرست وزارت دفاع با خانواده شهید نصیرزاده
نتایج هفته ششم لیگ برتر/ در بازی های امروز هیچ امتیازی تقسیم نشد
گفت‌وگوی ترامپ و برنهام درباره تنگه هرمز
استعفای ویسی از هدایت ذوب آهن؛ لمپن نیستم و کنار می‌کشم
تنگه هرمز در کانون توجه مجلس؛ شروط ایران برای بازگشایی این گذرگاه حیاتی