×
بین الملل
شناسه خبر : 309027
تاریخ انتشار : جمعه 1405/01/21 ساعت 11:08
هدف رژیم صهیونسیتی از حملات اخیر به لبنان چه بود؟

نور نیوز تجاوزات اخیر اسرائیل به لبنان را بررسی می‌کند

هدف رژیم صهیونسیتی از حملات اخیر به لبنان چه بود؟

تحولات پس از7اکتبر 2023،ظاهراًبه تقویت این گزاره درساختارقدرت اسرائیل انجامیده که امنیت تنها ازمسیر«گسترش میدان کنترل»حاصل می‌شود.ایجادمناطق حائل درغزه،سوریه ولبنان وپیشروی به عمق سرزمین‌های پیرامونی،نشانه‌ای آشکارازتلاش برای بازتعریف مرزها به‌نفع یک هژمونی منطقه‌ای است.تجاوزات اخیربه بیروت وتبدیل نواحی وسیعی به«زمین سوخته»،بخشی ازمنطق عملیاتی راهبردجدیداست.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: در حالی که برخی بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی، به احیای مسیرهای دیپلماتیک دل بسته‌اند، آنچه از رفتار میدانی رژیم صهیونسیتی برمی‌آید، نه تمایل به کاهش تنش، بلکه حرکت به‌سوی تثبیت یک نظم امنیتی تازه مبتنی بر جنگ بی انتها و نبرد نیمه دائمی است؛ نظمی که بیش از هر چیز، بازتاب نوعی نگاه توسعه‌طلبانه در قالبی امنیتی است.

تحولات پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، به‌جای آنکه به بازاندیشی در هزینه‌های جنگ و ضرورت راه‌حل‌های سیاسی منجر شود، ظاهراً به تقویت این گزاره در ساختار قدرت اسرائیل انجامیده که امنیت تنها از مسیر «گسترش میدان کنترل» حاصل می‌شود. ایجاد مناطق حائل در غزه، سوریه و لبنان و پیشروی به عمق سرزمین‌های پیرامونی، نشانه‌ای آشکار از تلاش برای بازتعریف مرزها به‌نفع یک هژمونی منطقه‌ای است.

این همان نقطه‌ای است که دکترین جدید، از یک راهبرد امنیتی به پروژه‌ای با ابعاد ژئوپلیتیکی تبدیل می‌شود. در این چارچوب، تلاش برای تخلیه گسترده مناطق روستایی شیعه‌نشین لبنان، تخریب زیرساخت‌ها و تبدیل نواحی وسیعی به «زمین سوخته»، بخشی از منطق عملیاتی است؛ منطقی که امنیت را در حذف فیزیکی بسترهای زیست و نه صرفاً تهدیدات نظامی تعریف می‌کند. اتفاقات تلخی که طی یکی دو روز اخیر در لبنان رقم خورد و با هجوم وحشیانه صهیونیست ها تلفات و خسارات بسیاری در این کشور به بار آمد، را باید در همین چارچوب تحلیل کرد. این حمله از جنس تهاجماتی است که اسرائیل در غزه، سوریه دنبال می‌کند و قصد دارد دامنه این رویکرد را به سایر کشورهای منطقه هم گسترش بدهد. وزیر دفاع رژیم صهیونسیتی به تازگی گفته است روستاهای مرزی لبنان دقیقاً طبق الگوی رفح و خان یونس با خاک یکسان خواهند شد تا هرگونه امکان بازگشت یا تهدید در آینده از بین برود. نتانیاهو نیز اخیراً از ایجاد کمربندهای أمنیتی جدید سخن گفته است.

با این حال، این رویکرد رژیم صهیونسیتی با چالش های جدی روبه‌روست. نخست آنکه فرضِ امکان تحمیل یک وضعیت پایدار از طریق اقدامات نظامی، در منطقه‌ای با شبکه‌های پیچیده بازیگران دولتی و غیردولتی، به‌شدت محل تردید است. تجربه‌های پیشین نیز نشان داده‌اند که هرگونه فشار حداکثری، اغلب به بازتولید اشکال جدیدی از مقاومت می‌انجامد؛ مقاومتی که این‌بار بیش از گذشته بر ابزارهای نامتقارن، از جمله توانمندی‌های موشکی و پهپادی، تکیه خواهد داشت.

در چنین شرایطی، حتی برتری هوایی اسرائیل—که همواره یکی از ارکان اصلی بازدارندگی این رژیم بوده—با چالش‌های فزاینده‌ای مواجه می‌شود. گسترش سامانه‌های پدافندی، افزایش دقت و برد تسلیحات مدرن در اختیار گروه‌های منطقه‌ای، و فرسایش ناشی از حضور مداوم در چند جبهه (غزه، کرانه باختری، سوریه، لبنان، یمن و اخیراً ایران)، این برتری احتمالی را دچار فرسایش شدید کرده است.

از سوی دیگر، نادیده گرفتن قواعد حقوق بین‌الملل و عادی‌سازی تخریب گسترده مناطق غیرنظامی، نه‌تنها مشروعیت بین‌المللی این رویکرد را تضعیف می‌کند، بلکه خطر انزوای بیشتر و افزایش فشارهای سیاسی و حقوقی را نیز در پی دارد. در ابن میان مواضع به شدت انتقادی کشورهایی مثل اسپانیا علیه جنایات اخیر اسرائیل، موضع این رژیم را در معرض تضعیف مضاعف قرار خواهد داد 
این در حالی است که در داخل اسرائیل نیز، تداوم وضعیت جنگی، جامعه را به‌سوی نوعی فرسودگی و بدبینی سوق داده که خود می‌تواند به یک عامل بی‌ثبات‌کننده تبدیل شود.

آنچه امروز به‌عنوان «راهبرد امنیتی جدید رژیم صهیونسیتی» مطرح می‌شود، بازتاب بلندپروازی ها و زیاده‌خواهی های پرهزینه رژیمی است که می‌کوشد از دل بحران، برتری پایدار بسازد. اما تاریخ منطقه بارها نشان داده که امنیت سازی مبتنی بر تجاوزگری، که بر پایه حذف، تخریب و نادیده‌گرفتن واقعیت‌های اجتماعی و سیاسی شکل می‌گیرد، نه‌تنها پایدار نخواهد بود، بلکه بذر دور تازه‌ای از بی‌ثباتی و بحران را نیز در خود خواهد داشت.


نظرات

آخرین اخبار
حمله پهپادی روسیه به ساختمان مرکزی سرویس امنیتی اوکراین
آمریکا یک بانک ترکیه‌ای را در ارتباط با ایران تحریم کرد
پایان خوش دعوی بر سر مهریه 1377 سکه بهار آزادی در ملارد
فرصت استفاده رایگان از مترو و اتوبوس تهران
محورهای دیدار رئیس دستگاه قضا با مقام قضایی هند
تورهای تجاری گاوبانگی، مرال‌ها را تهدید می‌کند
آخرین وضعیت جاده‌های شمال؛ ترافیک سنگین در آزادراه تهران-شمال و فیروزکوه
گسترش عملیات نظامی در بلوچستان پاکستان علیه جدایی‌طلبان
مصطفی نجفی با اقتدار قهرمان جهان شد
ترامپ به دنبال اعمال محدودیت بر رای‌گیری پستی
پاسخ بریتانیا به ادعای آرژانتین درباره حاکمیت بر جزایر فالکلند
رئیس‌کل بانک مرکزی: بازار ارز را با قدرت مدیریت می‌کنیم
افزایش چشمگیر پاداش نمایندگان ایران در مسابقات جهانی عشایری و روستایی قرقیزستان
انتقاد مشاور قالیباف از اصحاب ناراه‌حل
اطلاع رسانی درباره بنزین فقط از سوی سخنگوی دولت و رئیس پالایش و پخش انجام می‌شود
افشاگری مقام ارشد امنیتی روسیه درباره اجرای طرح «مسیر ترامپ»
قیمت گازوئیل در آمریکا رکورد زد
تشییع باشکوه پیکر 2 شهید هوافضای سپاه در کرمانشاه
قیمت اونس طلا 100 دلار ریخت
زمین سوخته ترامپ و نتانیاهو؛ فرسایش نهادها و بحران هویت
فرماندار قشم خطاب به مردم: نگران صداهای انفجار نباشید
فاجعه سیل مرگبار در نپال و تبت؛ بیش از 1200 کشته و 4200 مفقود الاثر
هشدار مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه : خطر درگیری گسترده در اوراسیا جدی است
خبر پالتیکو از تلاش برای جایگزینی صدراعظم آلمان
نکونام: فریب شکست‌های گل‌گهر را نمی‌خوریم
اژه ای: ایران و روسیه می‌توانند سدی مستحکم در برابر نظام تک‌قطبی ایجاد کنند
رمزگشایی از تصمیم جنجالی جدید ترامپ؛ فرار از کارنامه جنگ شکست‌خورده!
برنامه خاموشی برق گلستان فردا شنبه 14 شهریور؛ قطعی برق گرگان چه ساعتی است؟
پزشکیان: دسترسی عادلانه همه مردم به خدمات باید فراهم شود
شهادت مرزبان هنگ مرزی پاوه در درگیری با گروهک معاند
پاسخ سنگین ایران 15 دقیقه پس از تجاوز آمریکا؛ 4 پایگاه آمریکایی هدف موشک و پهپاد قرار گرفت
خاله خشمگین جان دختر 4 ساله را گرفت؛ ماجرای تلخ یک گوشی موبایل
اروپا در کنار آمریکا علیه ایران؟ پاسخ مبهم سخنگوی اتحادیه اروپا
کبوترباز ایرانشهری تیرانداز شد؛ 3 کشته و یک مجروح
ملوانان ناو لینکن در تایلند؛ ممنوعیت افشای شرایط طاقت‌فرسا از غذا تا فشار روانی
آخرین قیمت طلا و سکه امروز جمعه 13 شهریور 1405؛ طلا و سکه امروز دوباره گران شدند
چهار بازداشتی لبنانی به وطن باز گشتند؛ جزئیات توافق با اسرائیل
مدیریت بحران در جنگ؛ قطعی مخابرات کمتر از 40 دقیقه و قطعی آب کمتر از 2 ساعت
ویتکاف و کوشنر راهی مسکو و کی‌یف می‌شوند؛ تحرک تازه واشنگتن برای پایان جنگ اوکراین
دستاوردهای پدافند؛ ارتش از هدف قرار دادن MQ9 تا سامانه‌های بومی
نتانیاهو باز هم از اکثریت بازماند؛ پیشتازی رقیب برای انتخابات
فاجعه مرگبار در مرز نپال و تبت؛ شمار قربانیان به 1308 نفر رسید
هشدار همتی به بازار ارز: بانک مرکزی در برابر نوسانات غیرعادی تماشاگر نیست
پاسخ مسکو به تهدید زلنسکی؛ پدافند هوایی روسیه در آماده‌باش کامل است
پزشکیان: دولت فعلاً به دنبال افزایش قیمت بنزین نیست
در جنگ تاب‌آوری، چه کسی واقعاً دیگری را محاصره کرده است؟
شهادت 10 صیاد در جنگ اخیر ؛ صیادان خلیج فارس در دل جنگ هم به دریا زدند
آخرین قیمت دلار امروز جمعه 13 شهریور؛ دلار از 221 هزار تومان عبور کرد + جدول قیمت ارزها
فرمانده پدافند هوایی: تهدید تمام نشده است؛ برای هر نوع تقابلی آماده‌ایم
ایران به جمع هشت تیم برتر والیبال ساحلی آسیا رسید