×
بین الملل
شناسه خبر : 309027
تاریخ انتشار : جمعه 1405/01/21 ساعت 11:08
هدف رژیم صهیونسیتی از حملات اخیر به لبنان چه بود؟

نور نیوز تجاوزات اخیر اسرائیل به لبنان را بررسی می‌کند

هدف رژیم صهیونسیتی از حملات اخیر به لبنان چه بود؟

تحولات پس از7اکتبر 2023،ظاهراًبه تقویت این گزاره درساختارقدرت اسرائیل انجامیده که امنیت تنها ازمسیر«گسترش میدان کنترل»حاصل می‌شود.ایجادمناطق حائل درغزه،سوریه ولبنان وپیشروی به عمق سرزمین‌های پیرامونی،نشانه‌ای آشکارازتلاش برای بازتعریف مرزها به‌نفع یک هژمونی منطقه‌ای است.تجاوزات اخیربه بیروت وتبدیل نواحی وسیعی به«زمین سوخته»،بخشی ازمنطق عملیاتی راهبردجدیداست.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: در حالی که برخی بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی، به احیای مسیرهای دیپلماتیک دل بسته‌اند، آنچه از رفتار میدانی رژیم صهیونسیتی برمی‌آید، نه تمایل به کاهش تنش، بلکه حرکت به‌سوی تثبیت یک نظم امنیتی تازه مبتنی بر جنگ بی انتها و نبرد نیمه دائمی است؛ نظمی که بیش از هر چیز، بازتاب نوعی نگاه توسعه‌طلبانه در قالبی امنیتی است.

تحولات پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، به‌جای آنکه به بازاندیشی در هزینه‌های جنگ و ضرورت راه‌حل‌های سیاسی منجر شود، ظاهراً به تقویت این گزاره در ساختار قدرت اسرائیل انجامیده که امنیت تنها از مسیر «گسترش میدان کنترل» حاصل می‌شود. ایجاد مناطق حائل در غزه، سوریه و لبنان و پیشروی به عمق سرزمین‌های پیرامونی، نشانه‌ای آشکار از تلاش برای بازتعریف مرزها به‌نفع یک هژمونی منطقه‌ای است.

این همان نقطه‌ای است که دکترین جدید، از یک راهبرد امنیتی به پروژه‌ای با ابعاد ژئوپلیتیکی تبدیل می‌شود. در این چارچوب، تلاش برای تخلیه گسترده مناطق روستایی شیعه‌نشین لبنان، تخریب زیرساخت‌ها و تبدیل نواحی وسیعی به «زمین سوخته»، بخشی از منطق عملیاتی است؛ منطقی که امنیت را در حذف فیزیکی بسترهای زیست و نه صرفاً تهدیدات نظامی تعریف می‌کند. اتفاقات تلخی که طی یکی دو روز اخیر در لبنان رقم خورد و با هجوم وحشیانه صهیونیست ها تلفات و خسارات بسیاری در این کشور به بار آمد، را باید در همین چارچوب تحلیل کرد. این حمله از جنس تهاجماتی است که اسرائیل در غزه، سوریه دنبال می‌کند و قصد دارد دامنه این رویکرد را به سایر کشورهای منطقه هم گسترش بدهد. وزیر دفاع رژیم صهیونسیتی به تازگی گفته است روستاهای مرزی لبنان دقیقاً طبق الگوی رفح و خان یونس با خاک یکسان خواهند شد تا هرگونه امکان بازگشت یا تهدید در آینده از بین برود. نتانیاهو نیز اخیراً از ایجاد کمربندهای أمنیتی جدید سخن گفته است.

با این حال، این رویکرد رژیم صهیونسیتی با چالش های جدی روبه‌روست. نخست آنکه فرضِ امکان تحمیل یک وضعیت پایدار از طریق اقدامات نظامی، در منطقه‌ای با شبکه‌های پیچیده بازیگران دولتی و غیردولتی، به‌شدت محل تردید است. تجربه‌های پیشین نیز نشان داده‌اند که هرگونه فشار حداکثری، اغلب به بازتولید اشکال جدیدی از مقاومت می‌انجامد؛ مقاومتی که این‌بار بیش از گذشته بر ابزارهای نامتقارن، از جمله توانمندی‌های موشکی و پهپادی، تکیه خواهد داشت.

در چنین شرایطی، حتی برتری هوایی اسرائیل—که همواره یکی از ارکان اصلی بازدارندگی این رژیم بوده—با چالش‌های فزاینده‌ای مواجه می‌شود. گسترش سامانه‌های پدافندی، افزایش دقت و برد تسلیحات مدرن در اختیار گروه‌های منطقه‌ای، و فرسایش ناشی از حضور مداوم در چند جبهه (غزه، کرانه باختری، سوریه، لبنان، یمن و اخیراً ایران)، این برتری احتمالی را دچار فرسایش شدید کرده است.

از سوی دیگر، نادیده گرفتن قواعد حقوق بین‌الملل و عادی‌سازی تخریب گسترده مناطق غیرنظامی، نه‌تنها مشروعیت بین‌المللی این رویکرد را تضعیف می‌کند، بلکه خطر انزوای بیشتر و افزایش فشارهای سیاسی و حقوقی را نیز در پی دارد. در ابن میان مواضع به شدت انتقادی کشورهایی مثل اسپانیا علیه جنایات اخیر اسرائیل، موضع این رژیم را در معرض تضعیف مضاعف قرار خواهد داد 
این در حالی است که در داخل اسرائیل نیز، تداوم وضعیت جنگی، جامعه را به‌سوی نوعی فرسودگی و بدبینی سوق داده که خود می‌تواند به یک عامل بی‌ثبات‌کننده تبدیل شود.

آنچه امروز به‌عنوان «راهبرد امنیتی جدید رژیم صهیونسیتی» مطرح می‌شود، بازتاب بلندپروازی ها و زیاده‌خواهی های پرهزینه رژیمی است که می‌کوشد از دل بحران، برتری پایدار بسازد. اما تاریخ منطقه بارها نشان داده که امنیت سازی مبتنی بر تجاوزگری، که بر پایه حذف، تخریب و نادیده‌گرفتن واقعیت‌های اجتماعی و سیاسی شکل می‌گیرد، نه‌تنها پایدار نخواهد بود، بلکه بذر دور تازه‌ای از بی‌ثباتی و بحران را نیز در خود خواهد داشت.


نظرات

آخرین اخبار
تخصیص 40 میلیون برای اجاره بهای مسکن آسیب‌دیدگان جنگ تهران
از کجا بفهمیم درد قفسه سینه برای اضطراب است یا حمله قلبی؟
معاون اول قوه قضاییه : باید از هرگونه اختلاف و تفرقه پرهیز کرد
مستمری فروردین‌ماه مددجویان کمیته امداد چقدر افزایش داشت ؟
استقرار 10 هزار نیروی پاکستانی همزمان با ورود مقام‌های آمریکایی
استوری سرمربی پاکستانی اسکواش ایران در آستانه مذاکرات + عکس
ورود سامانه بارشی به شمال غرب کشور از شنبه
عراقچی: نام «کمال خرازی» با وقار دیپلماسی ایران گره خورده است
گران ترین بلیت جام جهانی بازی کدام دو تیم است؟
مهلت‌های مالیاتی تمدید شد
اطلاعیه دفتر رهبر انقلاب در خصوص تماس‌های مکرر مردم / همگی مورد بخشش امام شهید هستند
ترامپ در جنگ با ایران رسوا شد/اعراب از بزرگترین بازندگان بودند
درخواست کلمبیا از نتانیاهو درباره لبنان و آتش‌بس
متن بیانیه شورای راهبردی روابط خارجی به مناسبت شهادت سیدکمال خرازی
جاده چالوس و آزادراه تهران–شمال یکطرفه شد
چرا جنگ ایران منفعتی برای غول‌های نفتی آمریکا نداشت ؟
تأکید انگلیس بر دخالت نداشتن در حملات به ایران
اژه‌ای : شهید خرازی در مسئولیت‌های سیاسی و دیپلماتیک همواره وزنه‌ای اثرگذار بود
آمار زخمی های اسرائیل در جنگ با ایران اعلام شد
پزشکیان: شهید خرازی دیپلماتی برجسته و اثرگذار در عرصه بین‌المللی بود
جزئیات مراسم تشییع پیکر شهید خرازی
ظریف در واکنش به شهادت خرازی: متجاوزان دشمنی خود با صلح را نشان دادند
تحلیل مقام روس از شکست تحریم‌ها و حملات آمریکا و اسرائیل
بحران نفتی در ژاپن / 20 میلیون بشکه نفت از محل ذخایر روانه بازار شد
خرید نفت ایران با قیمت بیش از برنت از سوی پالایشگاه های چینی
هدف رژیم صهیونسیتی از حملات اخیر به لبنان چه بود؟
افزایش دوباره قیمت نفت در جهان
قیمت طلا جهانی روز جمعه 21 فروردین ؛ دلیل کاهش قیمت طلا در جهان چیست؟
72 عملیات حزب الله لبنان طی 24 ساعت علیه صهیونیست‌ها
معافیت کشتی‌های تحویل دهنده محموله‌های ایران از سوی هند
کلاس های دانشجویان شریف این هفته چگونه برگزار می شود؟
قالیباف: ترور شهید خرازی نمایشی از زبونی و خاری دشمن صهیونیستی است
وضعیت ترافیک در جاده های شمالی کشور چگونه است ؟
خبر خوب هواشناسی برای هفته آینده / ورود سامانه بارشی به کشور
جزئیات آتش سوزی گسترده در پالایشگاه مکزیک
کابوس نتانیاهو با اعلام نتایج یک نظرسنجی پس از جنگ با ایران
حملات جدید حزب الله لبنان به اشغالگران
تنگه هرمز؛ قلمرو بازپرداخت هزینه‌های مشارکت ناتو در جنگ ضد ایران
پیام تسلیت نخست وزیر مالزی به مناسبت شهادت کمال خرازی
عاقبت کمک‌هایی که ترامپ به ایرانیان کرد
ساعت کاری شعب بانک‌ها از 22 فروردین چگونه خواهد بود؟
خشم ترامپ از ایران به دلیل اخذ عوارض از کشتی‌ها در تنگه هرمز
آتش بس بدون توقف تجاوز به لبنان شکست خواهد خورد
فرستاده ویژه کره جنوبی در راه ایران
جزئیات زلزله امروز در باغملک
واکنش فرستاده ویژه سازمان ملل به ابعاد تخریب‌های جنگ در ایران
تداوم کم‌بارشی در تهران/ لزوم مصرف بهینه آب
جان کری: هیچ رئیس‌جمهوری جز ترامپ طرح نتانیاهو را نپذیرفت
فوتبال لیگ کنفرانس اروپا؛ برتری مدعیان در دور رفت یک چهارم پایانی
تاکید عراق و مصر بر لزوم آتش بس در جبهه لبنان