×
سیاسی
شناسه خبر : 309011
تاریخ انتشار : جمعه 1405/01/21 ساعت 09:25
تنگه هرمز؛ قلمرو بازپرداخت هزینه‌های مشارکت ناتو در جنگ ضد ایران

نورنیوز اعترافات روته درباره جنگ رمضان را بررسی می کند

تنگه هرمز؛ قلمرو بازپرداخت هزینه‌های مشارکت ناتو در جنگ ضد ایران

جنگ رمضان پس از چهل روز مقاومت ایران، وارد مرحله حساس دیپلماتیک شد. در این میان، اعترافات مارک روته، دبیرکل ناتو، نشان داد که بسیاری از کشورهای اروپایی در جنگ ضد ایرانی شرکت داشته‌اند. این اظهارات به وضوح از خیانت ناتو به منشور خود و تهدیدات امنیتی جهانی حکایت دارد.

نورنیوز-گروه سیاسی: در تازه‌ترین اظهارات مارک روته، دبیرکل ناتو، که پس از دیدار با دونالد ترامپ در گفتگو با شبکه سی‌ان‌ان بیان شد، بسیاری از کشورهای اروپایی به وضوح مشارکت خود در جنگ ضد ایرانی را تأیید کردند. روته در این گفتگو اذعان داشت که این کشورها به شیوه‌های مختلف، از جمله پشتیبانی لجستیکی، همکاری در استفاده از پایگاه‌های نظامی و دیگر شکل‌های همکاری، از عملیات آمریکایی-صهیونیستی علیه ایران حمایت کرده‌اند.
این اعترافات به وضوح نشان می‌دهد که بسیاری از کشورهای اروپایی، علی‌رغم ادعای بی‌طرفی و مخالفت با جنگ، در این عملیات‌ها شرکت داشته‌اند. از سوی دیگر، این رفتارها نه تنها با ماده ۵ اساسنامه ناتو مغایرت دارد که بر اساس آن ناتو تنها در صورت حمله به یکی از اعضا واکنش نشان می‌دهد، بلکه از نظر اخلاقی و امنیتی نیز به صلح جهانی آسیب زده است. بنابراین، سخنان روته به وضوح از نقض منشور ناتو و خیانت به امنیت جهانی حکایت دارد.

آشکار شدن خیانت آمریکا و متحدانش

جنگ رمضان تنها به نمایان شدن خیانت‌های ناتو محدود نشد. ایالات متحده نیز با حمایت‌های بی‌دریغ از رژیم صهیونیستی، در واقع منافع استراتژیک خود را به قیمت تهدید امنیت اروپا به پیش برد. آمریکا با فشار به کشورهای اروپایی، آنها را به سمت منافع اسرائیل سوق داده و به همین دلیل بسیاری از سیاست‌های امنیتی و اقتصادی این قاره به نفع اسرائیل و به ضرر خود اروپا هدایت شد.
اما پیامدهای این سیاست‌ها برای اروپا بیش از پیش آشکار شد. آمریکا با عدم توجه به منافع کشورهای اروپایی، آنها را در معرض تهدیدات جدی اقتصادی قرار داد. بسته شدن تنگه هرمز و افزایش هزینه‌های انرژی تنها نمونه‌ای از هزینه‌هایی است که اروپا به خاطر مشارکت در جنگ ضد ایران متحمل شد. در این میان، آمریکا به هیچ عنوان به تعهدات خود نسبت به متحدان ناتو عمل نکرد و منابع نظامی اروپا را به سمت جنگ‌های دیگری هدایت کرد.

ترامپ و باج‌خواهی از ناتو

در شرایطی که ترامپ به طور مکرر از بی‌اعتمادی خود به ناتو سخن می‌گوید، بسیاری از تحلیل‌گران این رفتار را یک تاکتیک باج‌خواهی از کشورهای اروپایی می‌دانند. ترامپ به وضوح می‌خواهد از وابستگی امنیتی اروپا بهره‌برداری کند و آنها را مجبور سازد که درصد بیشتری از تولید ناخالص داخلی خود را به ناتو اختصاص دهند. این نوع فشارها عملاً به معنای سرکیسه کردن متحدان است و هدف آن تقویت سلطه سیاسی آمریکا بر کشورهای عضو0 ناتو است.
ناتو که به ظاهر برای حفظ امنیت جهانی تشکیل شده، در عمل به ابزاری برای سلطه آمریکا تبدیل شده است. آمریکا از این سازمان به نفع منافع خود بهره‌برداری می‌کند و در عین حال کشورهای عضو را به پذیرش خواسته‌های خود مجبور می‌کند. در حالی که ناتو باید نماد امنیت و همکاری‌های بین‌المللی باشد، اکنون به ابزاری برای تقویت سلطه‌گری آمریکا تبدیل شده است.

مشارکت کشورهای ناتو در تجاوز علیه ایران و الزامات امنیتی

یکی از مسائل مهم در این جنگ، مشارکت کشورهای ناتو در تجاوز علیه ایران است. در حالی که برخی از کشورهای اروپایی مانند آلمان و انگلیس رسماً به همکاری لجستیکی با آمریکا در این جنگ اذعان کرده‌اند، ایران با قاطعیت نشان داده است که این کشورها نه تنها نمی‌توانند از امنیت ایران بهره‌مند شوند، بلکه باید پاسخگوی مشارکت خود در این جنگ باشند.
ایران در راستای حفظ حقوق خود و امنیت منطقه‌ای، به وضوح اعلام کرده که کشورهای عضو ناتو که در این جنگ مشارکت داشته‌اند، نباید انتظار تسهیلاتی برای عبور از تنگه هرمز داشته باشند. برای این منظور، ارائه اسناد شفاف از میزان مشارکت این کشورها در جنگ ضد ایرانی باید یکی از الزامات اساسی باشد. این کشورها باید تاوان مشارکت خود در جنگ تحمیلی آمریکا-صهیونیستی را بپردازند و نتایج آن را در هزینه‌های اقتصادی و امنیتی احساس کنند.


اخبار مرتبط
افزایش تنش میان ترامپ و ناتو بر سر تنگه هرمز
دوشنبه 1405/01/24 ساعت 17:59
رویترز:
افزایش تنش میان ترامپ و ناتو بر سر تنگه هرمز
خبرگزاری انگلیسی نوشت، با نپذیرفتن مشارکت با آمریکا در تنگه هرمز، بین ناتو و ترامپ اصطکاک ایجاد شده است.
کاهش شدید تردد در هرمز؛ فقط 15 کشتی در 4 روز عبور کردند
جمعه 1405/01/21 ساعت 21:45
کاهش شدید تردد در هرمز؛ فقط 15 کشتی در 4 روز عبور کردند
داده‌های شرکت «کپلر» نشان می‌دهد از زمان اعلام آتش‌بس ایران و آمریکا، تنها 15 کشتی طی چهار روز گذشته از تنگه هرمز عبور کرده‌اند.
مرتس: نمی‌خواهیم در ناتو شکاف ایجاد شود
پنج‌شنبه 1405/01/20 ساعت 19:06
مرتس: نمی‌خواهیم در ناتو شکاف ایجاد شود
صدراعظم آلمان روز پنج‌شنبه در کنفرانسی خبری اظهار کرد که برلین نمی‌خواهد شاهد شکاف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) باشد.
ترامپ پس از دیدار با دبیرکل ناتو: ناتو زمانی که به آن نیاز داشتیم کنار ما نبود
پنج‌شنبه 1405/01/20 ساعت 04:40
ترامپ پس از دیدار با دبیرکل ناتو: ناتو زمانی که به آن نیاز داشتیم کنار ما نبود
رئیس‌جمهور آمریکا پس از دیدار با دبیرکل ناتو با ابراز تردید نسبت به قابل اتکا بودن این ائتلاف نظامی گفت ناتو زمانی که آمریکا به آن نیاز داشت در کنار واشنگتن نبود.
نظرات

آخرین اخبار
10 غایب بزرگ تیم ملی؛ زنگ تغییر نسل در فوتبال ایران؟
واکنش عراقچی به گزارش اسرائیل هیوم
تازه‌ترین اقدام آمریکا علیه دیوان کیفری بین‌المللی
الخزعلی درگذشت آیت‌الله شبیری زنجانی را تسلیت گفت
الحشد الشعبی نفوذ داعش به غرب عراق را ناکام گذاشت
ورود بلژیکی‌ها به حوزه هایپرسونیک و هوافضا
نورنما | یا فاطمه معصومه(س)، نامت که می‌آید، دل به احترام غربتت می‌لرزد
عراق: 6 میلیون قبضه سلاح در طرح حصر سلاح جمع‌آوری شد
انتقال دبیرخانه خزر به ایران؛ پیگیری کاهش تراز دریا
چرایی اصرار ترامپ بر آدرس غلط درباره کمبود گازوئیل
بازداشت مدعی ارتباط با مقامات پس از کلاهبرداری
«کالج دانشجویی» در راه است؛ نسخه جهاد دانشگاهی برای پیوند دانشگاه و بازار کار
بازگشت 626 کودک بوشهری به کلاس درس
وزارت فرهنگ: هنر مسئول روایت حقیقت دفاع مقدس و ایستادگی ملت ایران است
پیام تسلیت رئیس سازمان بسیج در پی ارتحال آیت‌الله‌العظمی شبیری زنجانی
خودروهای فرسوده 5 سال مهلت گرفتند؛ ثبت‌نام نوسازی از فردا آغاز می‌شود+لینک ثبت نام
صلاحیت بر باد رفته محمد صلاح
الحوثی: عربستان با مشارکت آمریکا جنایات گسترده‌ای در یمن مرتکب شد
نورنما | هفته دفاع مقدس، یادآور روزهای حماسه و ایثار گرامی باد
مأموریت دشوار ژاوی در هلند
جنایت تلخ در اراک؛ زن 60 ساله با دست و پای بسته به قتل رسید
بازدید از موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس رایگان شد
هشدار سازمان بازرسی درباره تعارض منافع در طرح‌های انرژی
آماده‌باش پلیس راهور برای بازگشایی مدارس؛ طرح ترافیکی در 3 مرحله اجرا می‌شود
هالند به رکورد تاریخی هری کین رسید؛ شکار تمام تیم‌های لیگ برتر
قطعی برق اصفهان فردا سه‌شنبه 31 شهریور + لینک برنامه خاموشی‌ها
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا ؛ هشدار درباره هرمز، نفت 100 دلاری و سفر مقام پاکستانی
حمله جنگنده‌های عربستان به منطقه حیفان در تعز
کریپتونایتِ جمهوری‌خواهان در انتخابات
واریز حقوق شهریور بازنشستگان تأمین اجتماعی آغاز شد؛ حقوق چه کسانی تا امروز واریز شده است؟
رایزنی وزرای کشور ایران و پاکستان برای گسترش روابط
ائتلاف علیه ایران در راه بی‌بازگشت؟
صلح جهانی یا جنگ بی‌پایان؛ جهان در آستانه کدام نظم؟
چین با 23 طلا در صدر جدول مدالی بازی‌های آسیایی
پشت پرده نشست ترامپ و سران خلیج فارس؛ مأموریت اعراب برای اثرگذاری روانی بر بازار نفت
واریز یارانه نقدی شهریور برای دهک‌های چهارم تا نهم
خدعه انگلیسی علیه مناطق روسی‌زبان در اوکراین
گام حقوقی برای جبران خسارت‌ها؛ توقیف کشتی‌های مرتبط با آمریکا و اسرائیل در خلیج فارس
مقررات جدید اتحادی اروپا برای مراکز داده و ذخیره اطلاعات
دفتر حج ایران در عربستان بازگشایی شد؛ آغاز عمره از نیمه مهر
خبر غیرحضوری شدن مدارس هرمزگان صحت ندارد
جهش پنج‌برابری نرخ نفتکش‌ها در بازار جهانی حمل‌ونقل نفت
آلترناتیوهای آلمان میان آمریکا و روسیه کانال می‌زنند
آمریکا مانع حضور هیات فلسطینی در نشست سازمان ملل شد
بحران مالی عمیق فرانسه، بازنشستگان را تهدید می‌کند
هشدار تازه در شبه‌جزیره کره؛ کره شمالی 2 موشک بالستیک آزمایش کرد
چرا جشنواره فیلم دریای سرخ عربستان لغو شد؟
مدیرعامل توانیر: ناترازی برق از 20 هزار به 10 هزار مگاوات کاهش یافت
مشهد از فردا گرم‌تر می‌شود؛ دمای 36 درجه در انتظار پایتخت معنوی ایران
بانک مرکزی نسخه حذف تدریجی چک کاغذی را ابلاغ کرد