×
سیاسی
شناسه خبر : 308886
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/01/20 ساعت 17:32
حقانیت ایران در میدان جنگ، راهکار آتش‌بس جهانی شد

نورنیوز بررسی می‌کند،

حقانیت ایران در میدان جنگ، راهکار آتش‌بس جهانی شد

آتش‌بس اخیر میان ایران و آمریکا که بر اساس طرح 10 ماده‌ای ایران شکل گرفته است، نشان از تغییرات اساسی در معادلات جهانی دارد. باوجودی که ترامپ و اطرافیانش تلاش دارند تا روایت دیگری از این آتش‌بس بسازند، برتری ایران در میدان جنگ و پذیرش طرح‌های آن توسط جامعه جهانی، حقیقتی غیرقابل انکار است.

نورنیوز-گروه سیاسی:‌ آتش‌بس اخیر میان ایران و آمریکا در حقیقت نتیجه‌ای است که پس از پیروزی‌های ایران در میدان جنگ و شکست استراتژی‌های نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی به دست آمده است. ایالات متحده که تاکنون سعی کرده بود از طریق فشارهای نظامی، تحریم‌ها و تهدیدات دیپلماتیک، ایران را مجبور به تسلیم کند، حالا به‌وضوح به آنچه که ایران بر آن تاکید داشت، اذعان کرده است.

در حالی که ترامپ و هم‌پیمانانش به دنبال به حاشیه راندن اهمیت این آتش‌بس هستند و با ابزارهای رسانه‌ای تلاش دارند تا این طرح را بی‌ارزش نشان دهند، واقعیت‌های میدان جنگ و بازتاب‌های جهانی نشان‌دهنده شکست اهداف نظامی ایالات متحده و دست برتر ایران در این بحران است. در نهایت، طرح ۱۰ ماده‌ای ایران به عنوان اساس و چارچوب آتش‌بس پذیرفته شده است، که نه تنها تأسیس‌گر دیپلماسی منطقه‌ای جدید است بلکه حقیقت حقانیت ایران در برابر تهدیدات غرب را نیز اثبات می‌کند.

جنگ روایت‌ها؛ تحریف واقعیت‌ها و انعکاس جهانی حقیقت

در حالی که رسانه‌ها و مقامات آمریکایی در تلاشند تا روایت خود را از آتش‌بس و جنگ منتشر کنند، واقعیت‌های جهانی به وضوح نشان می‌دهند که ایران در این جنگ پیروز است. جنگ روایت‌ها میان ایران و آمریکا همچنان در جریان است؛ ایالات متحده به دنبال آن است که تصویری از خود به عنوان فاتح نظامی به جهان ارائه دهد، در حالی که اذعان جهانیان به دست برتر ایران در میدان، این ادعاها را در هم می‌ریزد.

کشورهای مختلف، از جمله چین، روسیه و اتحادیه اروپا، در این میان به‌طور غیرمستقیم از طرح ایران حمایت کرده و در تلاش‌اند تا این توافق را نه تنها از نظر سیاسی بلکه از منظر انسانی نیز به عنوان راهی برای خاتمه دادن به جنگ‌های بی‌پایان معرفی کنند. کشورهای اروپایی، مانند آلمان و فرانسه، تأکید دارند که رژیم صهیونیستی باید حملات خود به لبنان را متوقف کند و همچنین از هرگونه تجاوز به حقوق بشر در این منطقه جلوگیری نمایند.

این تحولات جهانی نشان‌دهنده این است که جهان دیگر از جنگ و تهدیدهای نظامی خسته شده و به‌دنبال یک راه‌حل پایدار برای صلح و امنیت در خاورمیانه است. این تحول، در نهایت می‌تواند به‌طور بنیادین سیاست‌های جهانی را تغییر دهد و ایران را به عنوان یک بازیگر قوی و تاثیرگذار در سطح بین‌المللی تثبیت کند.

لزوم تغییر در رویکردهای غرب؛ پایان بازی‌های سیاسی و دیپلماسی واقع‌گرا

مقامات غربی باید از سیاست‌های گذشته خود فاصله بگیرند و بر اساس واقعیت‌های جدید منطقه‌ای، رویکردهای خود را بازبینی کنند. ایران همواره بر دفاع از حقوق خود و مقابله با تهدیدات خارجی تأکید کرده است و در این مسیر، هیچ‌گونه تلاشی برای تضعیف موقعیت خود در منطقه را نخواهد پذیرفت. امروز دیگر نه‌تنها ایران، بلکه بسیاری از کشورها به این نکته پی برده‌اند که سیاست‌های قدیمی غرب به بن‌بست رسیده‌اند.

در این راستا، کشورهای غربی باید با پذیرش واقعیت‌های جدید منطقه، تلاش کنند تا از طریق فشار بر رژیم صهیونیستی، نقض آشکار آتش‌بس و ادامه تجاوزات این رژیم به لبنان و دیگر مناطق را متوقف کنند. تا زمانی که این اقدامات اساسی انجام نشود، صلح و ثبات در منطقه ممکن نخواهد بود. ایران همچنین به‌وضوح اعلام کرده است که دیگر نمی‌توان معادلات منطقه‌ای را به نفع قدرت‌های غربی تغییر داد و باید به‌طور واقعی و عملی از منافع ایران و ملت‌های منطقه دفاع شود.

آتش‌بس؛ تحولی در معادلات منطقه‌ای و جهانی

آتش‌بس اخیر میان ایران و آمریکا، نه تنها به معنای پایان جنگ میان دو طرف است بلکه می‌تواند نقطه‌عطفی در تحولات منطقه‌ای و جهانی باشد. این آتش‌بس به‌طور مؤثر سیاست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی را تغییر می‌دهد و معادلات جدیدی در خاورمیانه به وجود می‌آورد. کشورهای غربی باید درک کنند که زمان سیاست‌های تحریمی و فشارهای نظامی گذشته است و معادلات جدید باید بر اساس احترام به حقوق ایران و دیگر کشورهای منطقه شکل گیرد.

ایران با صداقت و شفافیت در پی برقراری صلح پایدار است، اما این صلح باید بر اساس حقوق مشروع کشورها و نه با فریب دیپلماتیک و فشار اقتصادی به دست آید. کشورهای غربی باید با بازنگری در سیاست‌های خود و به‌ویژه در برخورد با رژیم صهیونیستی، به سمت یک رویکرد واقع‌گرایانه برای حفظ امنیت و ثبات در منطقه حرکت کنند. در غیر این صورت، دوباره  آتش جنگ‌ شعله ور و دامنه آن منطقه و جهان را در برخواهد گرفت.

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
نحوه فعالیت ادارات و بانک‌ها و مدارس استان‌ها از روز شنبه
سرنوشت ادامه لیگ برتر یک‌شنبه مشخص می‌شود
افزایش تلفات لبنان در 3 روز؛ 357 شهید در حملات اسرائیل
بیانیه وزارت امور خارجه در پی شهادت سید کمال خرازی
عشق و احسان
مرشایمر: ایران تقریبا تمامی برگ برنده‌ها را دراختیار دارد
سازمان ملل: از مذاکرات میان ایران و آمریکا در پاکستان استقبال می‌کنیم
اردوغان: رژیم اسرائیل با کشتار غیرنظامیان هیچ قاعده یا اصلی را به رسمیت نمی‌شناسد
تن دادن صهیونیست‌ها و آمریکا به شرط ایران درباره لبنان
دو نظامی اسرائیلی در حمله پهپادی حزب‌الله زخمی شدند
انتقاد ممدانی از ترامپ: همیشه برای جنگ پول داریم اما برای سیر کردن فقرا نه
شهباز شریف: هیئت‌های ایرانی و آمریکایی شنبه در اسلام آباد خواهند بود
تأکید سران پاکستان و انگلیس بر تداوم آتش‌بس
تورم آمریکا در میانه جنگ علیه ایران افزایش یافت
لغو محدودیت تردد در جاده چالوس و آزادراه تهران–شمال / ترافیک نیمه سنگین در هراز
سی‌ان‌ان: صادرات نفت ایران به 1.7 میلیون بشکه در روز رسید
آلبارس: ناتو هیچ درگیری در این جنگ ندارد
کالاس ارائه کمک‌های بیشتر به کشورهای خلیج فارس را رد کرد
ممنوعیت صادرات گوجه خوزستان به عراق
کاهش شدید تردد در هرمز؛ فقط 15 کشتی در 4 روز عبور کردند
حضرت آقا، یکی از اولین طراحان فکر اجتماعی در انقلاب اسلامی بودند
بحران انرژی در ژاپن؛ برداشت از ذخایر نفتی به‌دلیل تنگه هرمز
بازدید فرستاده دبیرکل سازمان ملل از مناطق آسیب‌دیده ایران
اعتراف رسانه آمریکایی به تداوم قدرت نظامی ایران
نوروزپور: تروردکترخرازی حمله به سنت فکری دیپلماسی بود
روایت الجزیره از آرزوی کوچک اما دشوار پاکستان در مذاکرات ایران-آمریکا
حضرتی: ایران در میدان سیاست و دیپلماسی از حق خود عقب نخواهد نشست
تاکید اروپا بر لزوم احترام گذاشتن به آتش‌بس ایران و توقف درگیری‌ها در لبنان
دعوت پاپ به گفت‌وگو برای پایان تنش‌های منطقه
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی شهادت دکتر خرازی
زیرساخت‌های کویت قربانی جنگ آمریکا علیه ایران
شهادت 277 دانش‌آموز در حملات جنایتکارانه رژیم صهیونی به کشورمان
جنگ ایران می‌تواند «لحظه سوئز» آمریکا باشد
تأکید سفیر ایران بر هوشیاری در مذاکرات اسلام‌آباد
گزارش رویترز از احتمال خروج نظامیان آمریکا از اروپا
احتمال تمدید معافیت تحریمی نفت روسیه توسط ترامپ
گزارش پالتیکو از تنش لفظی ترامپ با دبیرکل ناتو
تأکید عراقچی بر اجرای تعهدات آمریکا درباره لبنان
صیاد شیرازی راهگشای نیروهای مسلح در دفاع از امنیت و استقلال کشور
پیشنهاد مادرید برای ایجاد ارتش واحد در اتحادیه اروپا
عوارض تنگه هرمز بیشترین فشار را بر کشورهای عربی وارد می‌کند
تشدید اختلافات در کابینه اسرائیل با هزینه 20 میلیارد دلاری جنگ
بازتاب رسانه‌ای پیام رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های خارجی
روایت وزارت بهداشت از بازدیدهای میدانی پزشکیان در روزهای جنگ رمضان
انتقاد نماینده روسیه از رویکرد آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران
پیام پزشکیان به جمع هنرمندان در باغ فردوس؛ این‌ همگرایی ستودنی است
قالیباف: پیش از مذاکرات باید 2 شرط محقق شود
افزایش قیمت سوخت، ایرلند را ملتهب کرد
شروع تمرینات استقلال در سال جدید
چاک شومر: مردم آمریکا هزینه جنگ بی‌برنامه ترامپ را می‌پردازند