×
بین الملل
شناسه خبر : 308884
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/01/20 ساعت 20:03
کشورهای آمریکای لاتین خواستار گسترش آتش‌بس به لبنان شدند

کشورهای آمریکای لاتین خواستار گسترش آتش‌بس به لبنان شدند

در پی اعلام آتش‌بس موقت دو هفته‌ای میان تهران و واشنگتن، رؤسای جمهور کلمبیا و مکزیک و همچنین دولت برزیل با استقبال از این تحول، آن را گامی در مسیر کاهش تنش‌ها و حرکت به سوی صلح پایدار ارزیابی کردند و خواستار تداوم مذاکرات و گسترش آتش‌بس به لبنان شدند.

نورنیوز- گروه بین الملل: در پی اعلام آتش‌بس موقت دو هفته‌ای میان تهران و واشنگتن، رؤسای جمهور کلمبیا و مکزیک و همچنین دولت برزیل با استقبال از این تحول، آن را گامی در مسیر کاهش تنش‌ها و حرکت به سوی صلح پایدار ارزیابی کردند و خواستار تداوم مذاکرات و گسترش آتش‌بس به لبنان شدند.

کلمبیا

همزمان با حمایت کشورهای آمریکای لاتین از آتش‌بس موقت میان ایران و آمریکا، رئیس‌جمهور کلمبیا با استقبال از تصمیم دونالد ترامپ مبنی بر تعویق حملات نظامی و پذیرش آتش‌بس، این اقدام را «تصمیمی درست» توصیف کرد و گفت: «هیچ انسانی هرگز نمی‌تواند یک تمدن بشری را نابود کند و حتی نباید درباره پایان دادن به آن سخن بگوید.» این در حالی است که پیشتر رئیس جمهور ایالات متحده در پستی در حساب خود در شبکه تروث سوشال متوحشانه مدعی نابودی تمدن ایران شده بود.

گوستاوو پترو همچنین با اشاره به توقف فشارها علیه ایران، خواستار ازسرگیری گفت‌وگوهای صلح شد و افزود: «از جمهوری ایران و رئیس‌جمهور آن درخواست می‌کنم از سرگیری گفت‌وگوها برای صلح را بپذیرند تا بتوان به درگیری مسلحانه در خاورمیانه پایان داد.»

مکزیک

از سوی دیگر، رئیس جمهور مکزیک در اظهاراتی با حمایت از این آتش‌بس، ابراز امیدواری کرد که این توافق موقت به صلحی پایدار منجر شود. وی با تأکید بر خواست جهانی برای پایان درگیری‌ها گفت: «در حال حاضر تمام جهان به‌دنبال برقراری صلح در ایران، خاورمیانه و کل جهان است.»

کلودیا شینباوم همچنین با اشاره به آثار اقتصادی این تحول توقف درگیری‌ها را عاملی برای کاهش قیمت نفت و سوخت دانست و آن را «خبری مثبت برای کشورش» ارزیابی کرد.

برزیل

در ادامه این واکنش‌ها، دولت برزیل نیز با صدور بیانیه‌ای از آتش‌بس اعلام‌شده استقبال و بر ضرورت گسترش آن به سایر مناطق درگیر تأکید کرد. در این بیانیه آمده است که «چشم‌انداز مذاکرات برای دستیابی به توافق صلح جامع» مورد حمایت برازیلیا بوده و طرف‌ها باید از هرگونه اقدام نظامی و لفاظی تنش‌زا خودداری کنند.

دستگاه دیپلماسی برزیل همچنین خواستار تسری آتش‌بس به لبنان شد و نسبت به تداوم حملات رژیم صهیونیستی در این کشور و پیامدهای انسانی آن هشدار داد. در این بیانیه با اشاره به تلفات غیرنظامیان و «آوارگی اجباری» گسترده، بر لزوم توقف درگیری‌ها در این کشور تأکید شده است.

ارتش رژیم صهیونیستی چهارشنبه نقاط مختلف لبنان را هدف حملات خود قرار داد و اعلام کرد که ظرف ۱۰ دقیقه شدیدترین حملات از زمان آغاز عملیات علیه لبنان را انجام داده و بیش از ۱۰۰ نقطه را هدف قرار داد.

حملات رژیم صهیونیستی به لبنان در حالی صورت می گیرد که شهباز شریف نخست‌وزیر پاکستان به‌عنوان میانجی تفاهم آتش‌بس میان ایران و آمریکا، صراحتا توقف جنگ علیه لبنان را بخشی از تفاهم آتش‌بس با ایران دانسته بود، با این وجود،
«جی دی ونس» معاون رئیس جمهوری آمریکا و «کارولین لیویت» سخنگوی کاخ سفید در پی آتش بس میان تهران و واشنگتن ادعا کردند که این آتش بس شامل لبنان نمی شود.

در پی ۴۰ روز جنگ مشترک آمریکا و اسرائیل علیه ایران که از نهم اسفند ۱۴۰۴ (۲۸ فوریه ۲۰۲۶) آغاز شد، سرانجام بامداد چهارشنبه به وقت تهران (۱۹ فروردین ۱۴۰۵ شمسی و سه شنبه شب به وقت شرق آمریکا برابر با ۷ آوریل ۲۰۲۶ ) طرفین بر سر آتش بس دو هفته ای با میانجیگیری پاکستان برای انجام مذاکرات به منظور پایان دادن این جنگ و صلح دائمی توافق کردند.

دبیر خانه شورای عالی امنیت ملی ایران در نخستین ساعات امروز چهارشنبه ۱۹ فرودین ماه با صدور بیانیه‌ای ضمن تاکید بر اینکه تقرییا تمامی اهداف جنگ با آمریکا محقق شده است، تاکید کرد: برای نهایی کردن جزئیات، مذاکرات در اسلام آباد انجام می‌شود تا ظرف حداکثر ۱۵روز، پیروزی ایران در میدان، در مذاکرات سیاسی نیز تثبیت شود.


نظرات

آخرین اخبار
آمریکای متجاوز: حملات علیه ایران را آغاز کرده ایم
زنبورها با مغزی به اندازه کنجد فکر می‌کنند
هشدار یک منبع آگاه نظامی به دشمن درباره شرارت جدید
حمله آمریکا به بهانه سقوط بالگرد آپاچی/ شنیده شدن صدای انفجارهایی در محدوده سیریک و قشم
ایران: قطعنامه 2231 شورای امنیت منقضی شده است
مستند افشاگرانه و حمایت قاطع گروه دوستان منشور ملل متحد از ایران
علی باقری: هدف آمریکا علیه ایران هرگز محقق نمی‌شود
آمادگی برای صدور ویزای شرکت‌کنندگان خارجی در مراسم تشییع رهبر شهید
دستورات ویژه وزیر راه و شهرسازی برای سفرهای اربعین و بازگشت حجاج
هند مجوز استارلینک را در سایه نگرانی‌های امنیتی متوقف کرد
توضیح الجزیره به نقل از منبع ایرانی درباره سقوط بالگرد آمریکایی
المطلع: ایران معادله بازدارندگی جدیدی در منطقه ایجاد کرد
وزیر انرژی آمریکا : درگیری با ایران پیچیده‌تر از پیش‌بینی‌ها بود
مخبر: 100 شب پایداری مردم، نقشه‌های شوم دشمن را بی‌اثر کرد
رای شورای امنیت سازمان ملل به بررسی بازگشت تحریم‌ها علیه ایران
بازگشایی سفارت هلند در تهران
وزیر فرهنگ: ‏قطع اینترنت جز با احراز شرایط اضطراری مجاز نیست
ادعای ترامپ درباره سرنگونی بالگرد آپاچی آمریکا توسط ایران
حمله به مقر کردهای جدایی‌طلب در اربیل
پرونده قضایی و انضباطی دانشجویان متخلف در تجمعات دی‌ماه در حال رسیدگی است
ترامپ و خطای هرمز؛ بازی با آتشی که پاسخ دارد
وزیر خارجه انگلیس: خواستار مذاکرات موفق ایران و آمریکا هستیم
رنجبر: شهید طهرانچی مدیری تحول‌گرا بود
رد پیشنهاد 150 میلیونی رئال برای آلوارس
ایران: با پایان شرایط جنگی و رفع تهدیدات، زمینه راستی‌آزمایی فراهم می‌شود
شوک بزرگ در اردوی ازبک‌ها؛ماشاریپوف جام جهانی را از دست داد
سی‌ان‌ان ادعای ترامپ علیه ایران را تکرار کرد
صبح خونین دانشکده دندانپزشکی؛ جزئیات تازه از زبان مادر قربانی
جزئیات جلسه ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب
بقائی: عملیات پرچم دروغین آمریکا به معامله یک میلیارد دلاری ختم شد
هشدارعراقچی نسبت به هرگونه خطای احتمالی دشمن در خلیج فارس
جزئیات جدید ترمیم نمرات امتحانات نهایی اعلام شد
الجزیره: تقلای ترامپ برای توافق با ایران، بیانگر شکاف میان آمریکا و اسرائیل است
پزشکیان: باید راه رانت و فساد در نظام اداری بسته شود
طوفان و تندباد شدید در پایتخت
کالاس: بازگشت به جنگ تمام‌عیار بهای سنگینی برای منطقه دارد
امسال آسمان کشور 68 درصد بیشتر بارید
گروسی در مناظره‌های ژنو میان نامزدهای دبیرکلی سازمان ملل شرکت نکرد
قالیباف: ما زبان دیپلماسی را ترجیح می‌دهیم ولی زبان‌ غیردیپلماسی را روان‌تر صحبت می‌کنیم
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 19 خرداد 1405
درخواست روسیه برای خروج سلاح‌های هسته‌ای آمریکا از اروپا
غریب‌آبادی: شورای حکام نباید محل سفیدشویی تجاوز نظامی باشد
مراسم تشییع دو شهید نیروی پدافند هوایی ارتش برگزار شد
بازگشت بیش از 20 هزار حاجی به کشور تاکنون
سیتی‌بانک: احتمال افت 20 درصدی قیمت طلا در تابستان
قیمت بنزین سوپر وارداتی در بورس انرژی مشخص شد
آغاز ویژه‌برنامه «جام 26» با دکوری الهام‌گرفته از ورزشگاه آزادی
گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجه عربستان و مصر درباره کاهش تنش‌ها
نورویدیو | یکشنبه شب ؛ لحظه ای که معادلات بازدارندگی عوض شد
وزیر ورزش: اگر پرچم دیگری باشد بازی را متوقف می‌کنیم+فیلم