×
اجتماعی
شناسه خبر : 308862
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/01/20 ساعت 16:09
وزیر علوم خطاب به دانشجویان شریف: صدای علم ایران در دنیا باشید

وزیر علوم خطاب به دانشجویان شریف: صدای علم ایران در دنیا باشید

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ضمن محکوم کردن حمله به دانشگاه صنعتی شریف، از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه خواست تا صدای رسای علم در جهان باشند و بر آغاز فرآیند مستندسازی و پیگیری حقوقی بین‌المللی برای دریافت غرامت تأکید کرد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: حسین سیمایی روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از مراکز آسیب‌دیده دانشگاه صنعتی شریف در جمع خبرنگاران اظهار کرد: به بچه‌های شریف که افتخار ایران در دانشگاه‌های دنیا به ویژه در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا هستند می‌خواهم یادآوری کنم ببینید کسانی که رفتارشان متعلق به عصر حجر است با خانه شما چه رفتاری کردند.

وی افزود: من می‌خواهم که شما صدای بلندی باشید برای روشن کردن تنویر افکار عمومی جهانیان، تحریک و تشویق دانشگاهیان جهان برای انجام واکنش جدی نسبت به حمله به خانه علم باشند.

وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری گفت: این دانشگاه میراث بچه‌های شریف است البته که این مرکز به همه کشور به ویژه به چند هزار شرکت سرویس ارائه می‌کرده است. می‌توانم بگویم یک مرکز نوستالژیک بود و تاریخچه ورود اولین کامپیوتر به دانشگاه و اولین تجهیزات محاسباتی به این دانشگاه آمده است.

وی اضافه کرد: موزه‌ای در این مرکز دانشگاهی وجود داشته که در آن تغییرات تکنولوژی از ورود اولین تجهیزات تا به امروز ارایه می‌شده است و اکنون برخی در این خرابه‌ها هنوز محفوظ مانده است.

سیمایی گفت: دشمن نمی‌تواند یک کشور ریشه‌دار که صاحب تاریخ صاحب تمدن است را نابود کند چون خودش بی‌ریشه است و هنوز عمری ندارد. ایران با هفت هزار سال سابقه ایران است و حتی ۲ هزار سال سابقه دانشگاهی دانشگاه جندی شاپور در عالم می‌درخشد.

وی با اشاره به حمله به یکی از مراکز مهم علمی کشور گفت: این مرکز، با سابقه‌ای طولانی در ارائه خدمات به هزاران شرکت و نقش‌آفرینی در تاریخ ورود فناوری‌های محاسباتی به دانشگاه، بخشی از میراث علمی کشور محسوب می‌شود.

وزیر علوم ادامه داد: از دانشجویان و نخبگان ایرانی در دانشگاه‌های معتبر جهان، به‌ویژه در آمریکا و اروپا، انتظار می‌رود با صدای بلند، افکار عمومی جهانی و جامعه دانشگاهی را نسبت به این اقدام آگاه کنند و خواستار واکنش جدی شوند.

وی  با تاکید بر پیگیری حقوقی حمله به مراکز علمی کشور، از آغاز مستندسازی بین‌المللی این اقدام خبر داد و گفت: دولت به‌طور متمرکز در محاکم بین‌المللی طرح شکایت خواهد کرد و موضوع دریافت غرامت را دنبال می‌کند.

سیمایی اظهار کرد: اولین گام در این مسیر، مستندسازی دقیق مطابق با استانداردهای بین‌المللی، استانداردهای محاکم خارجی و ضوابط کمیسیون غرامات سازمان ملل است که این روند آغاز شده است. کمیسیون ملی یونسکو نیز مستندسازی مناسبی درباره اماکن تاریخی و میراثی آسیب‌دیده انجام داده و دانشگاه‌ها نیز مامور شده‌اند خسارات را با جزییات لازم برای تشکیل پرونده‌های حقوقی ثبت کنند.

وزیر علوم با اشاره به اینکه حمله به مراکز علمی نقض آشکار اصول حقوق بین‌الملل است، اضافه کرد: حتی در شرایط وقوع جنگ نیز رعایت حقوق بشردوستانه و اصل تمایز میان اهداف نظامی و غیرنظامی الزامی است و حمله به نهاد علم، برخلاف بدیهی‌ترین اصول حقوقی و اخلاقی است.
وی خاطرنشان کرد: در تاریخ جنگ‌های معاصر کمتر نمونه‌ای از حمله مستقیم به مراکز علمی دیده می‌شود.

وی درباره برنامه‌های بازسازی این دانشگاه گفت: فرآیند بازسازی از هم‌اکنون آغاز شده و برخی دانشگاه‌هایی که خسارت کمتری دیده‌اند، عملیات ترمیم را شروع کرده‌اند.

به گفته وی، کشورهای هوشمند پس از جنگ، اولویت را به بازسازی نهاد علم و فناوری می‌دهند، چراکه توسعه کشور در گرو توسعه علمی است و دولت چهاردهم نیز همین رویکرد را دنبال خواهد کرد.

سیمایی درباره وضعیت آموزش دانشگاه‌ها تصریح کرد: آموزش‌ها از روز شنبه به‌صورت مجازی آغاز شده است، اما زمان بازگشت به آموزش حضوری منوط به تامین امنیت کامل برای دانشجویان و استادان خواهد بود. تا زمانی که از امنیت محیط‌های دانشگاهی اطمینان حاصل نشود، امکان برگزاری کلاس‌های حضوری وجود ندارد.

وزیر علوم درباره برنامه‌های توسعه علمی کشور اظهار کرد: حوزه‌هایی مانند هوش مصنوعی با فناوری‌های جدیدتر، ظرفیت بیشتر و با عزم جدی‌تر از سوی استادان، پژوهشگران و دانشجویان ایرانی توسعه خواهد یافت و این مسیر با قدرت ادامه پیدا می‌کند.

وی گفت: هدف دشمن از حمله به مراکز علمی، تضعیف اقتدار علمی کشور بوده است. اقتدار علمی ایران نقش مهمی در توانمندی سایر بخش‌ها از جمله حوزه دفاعی داشته و دشمن درصدد آسیب‌زدن به این پایه بود، اما موفق نشد.

سیمایی افزود: ایران با برخورداری از میلیون‌ها دانش‌آموخته، صدها هزار دانشجو، استاد و پژوهشگر، دارای شبکه‌ای گسترده از علم و فناوری است که با تخریب چند ساختمان یا ترور چند استاد از بین نخواهد رفت.

وزیر علوم درباره زمان برگزاری آزمون‌ها نیز گفت: در خصوص آزمون‌های سراسری و کارشناسی ارشد، تصمیم‌گیری نهایی منوط به وضعیت برگزاری امتحانات نهایی آموزش و پرورش است، چراکه سوابق تحصیلی در نتایج تاثیرگذار است. زمان دقیق آزمون کارشناسی ارشد به‌زودی از سوی سازمان سنجش اعلام خواهد شد و نتایج آزمون دکتری نیز اعلام شده است.

سیمایی در پایان تاکید کرد: حمله به نهاد علم نه‌تنها خللی در مسیر پیشرفت علمی کشور ایجاد نخواهد کرد، بلکه عزم جامعه علمی ایران را برای تداوم مسیر توسعه و پیشرفت دوچندان می‌کند.


اخبار مرتبط
چه خبر از برگزاری امتحانات دانشگاه‌ها؟
جمعه 1405/02/18 ساعت 23:25
چه خبر از برگزاری امتحانات دانشگاه‌ها؟
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: هنوز درباره نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه‌ها تصمیم‌گیری نهایی نشده و این موضوع به شرایط روزهای آینده بستگی دارد.
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
سه‌شنبه 1405/02/08 ساعت 18:40
از سوی وزیر علوم؛
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
وزیر علوم گفت: کنکور سراسری 20 تا 30 روز پس از برگزاری آزمون‌های نهایی برگزار خواهد شد.
دانش آموختگان دانشگاه ملزم به دریافت کد صحت مدارک تحصیلی شدند
سه‌شنبه 1405/02/01 ساعت 20:01
دانش آموختگان دانشگاه ملزم به دریافت کد صحت مدارک تحصیلی شدند
طبق اعلام سازمان اموردانشجویان ضروری است تمام دانش آموختگان(دولتی و غیر دولتی)داخل و خارج با مراجعه به سامانه ملی کد صحت مدارک تحصیلی کشور نسبت به دریافت شناسه یکتای مدرک تحصیلی اقدام کنند.
وزیر علوم خبر داد: حقوق اعضای هیئت علمی افزایش می‌یابد
یکشنبه 1405/01/30 ساعت 19:50
وزیر علوم خبر داد: حقوق اعضای هیئت علمی افزایش می‌یابد
وزیر علوم از ابلاغ 60 درصد از احکام اصلاح‌شده حقوق اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه خبر داده و تأکید کرد که این مصوبه نهایی و منابع آن تأمین شده است.
پذیرش دانشجویان ایرانی اخراج‌شده از آمریکا در دانشگاه‌های هم‌تراز داخلی
چهارشنبه 1405/01/26 ساعت 10:38
وزیرعلوم اعلام کرد:
پذیرش دانشجویان ایرانی اخراج‌شده از آمریکا در دانشگاه‌های هم‌تراز داخلی
وزیر علوم اعلام کرد دانشجویان ایرانی که به‌صورت قانونی در آمریکا مشغول تحصیل بوده و اخراج شده‌اند، می‌توانند بدون نگرانی در دانشگاه‌های هم‌تراز داخل کشور ادامه تحصیل دهند. او همچنین از خسارات واردشده به مراکز علمی، برنامه‌ریزی دانشگاه‌ها برای دوره پساجنگ و ضرورت بهبود زیرساخت اینترنت خبر داد.
آغاز مطالعات برای روزآمدسازی سیاست‌های علم، فناوری و فرهنگی در دانشگاه‌ها
شنبه 1405/01/22 ساعت 18:20
وزیر علوم خبر داد:
آغاز مطالعات برای روزآمدسازی سیاست‌های علم، فناوری و فرهنگی در دانشگاه‌ها
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در دوره پساجنگ، دانشگاه‌ها باید نقش فعال‌تری در خدمت به جامعه و نظام ایفا کنند و در همین راستا، مطالعاتی برای بازنگری و روزآمدسازی سیاست‌های علم، فناوری و فرهنگی در دانشگاه‌ها آغاز شده است.
تدریس استاد دانشگاه شریف در محل کلاس درس تخریب شده
سه‌شنبه 1405/01/18 ساعت 12:43
تدریس استاد دانشگاه شریف در محل کلاس درس تخریب شده
یک روز پس از حمله آمریکایی صهیونی به دانشگاه صنعتی شریف و تخریب بخشی از ساختمان‌های آن، استاد دانشکده ریاضی این دانشگاه، کلاس الگوریتم‌های تصادفی برای دانشجویان کارشناسی ارشد را در ساختمان تخریب شده فناوری اطلاعات برگزار کرد.
نظرات

آخرین اخبار
هشدار زرد برای گیلان/شنا در سواحل کاسپین ممنوع!
قهرمانی مازندران در کشتی آلیش زنان
حماس: عقب‌نشینی اسرائیل، شرط ما برای تحویل سلاح است
ایران به عضویت سازمان جهانی همکاری هوش مصنوعی درآمد
جان باختن 10 نفر در تصادفات اربعین
زلزله دامغان خسارت جانی نداشت/ یک گسل فعال شد
پاسخ قاطع نیروهای مسلح به جنایت امریکادر قشم؛ آشیانه جنگنده های دشمن در کویت هدف قرارگرفت
«نردبان»، امروز به مدرسه میناب رسید
تهرانی ها منتظر وزش باد و گردوخاک باشند
ائتلاف دریایی، آغاز امنیت یا مقدمه بحران بزرگ‌تر؟
نبیه بری: اسرائیل قصد خروج از خاک لبنان را ندارد
بازنشستگان بخوانند؛افزایش اعتبار خرید از فروشگاه‌های زنجیره ای
حریق نخل و انبار ضایعات، عامل دود شرق بندرعباس
قیمت دینار عراق امروز جمعه 9 مرداد 1405 | دینار اربعین چقدر ارزان شد؟
25 کشته در حادثه معدن پاکستان
روایت ماموریت تاریخی خلبانان شیراز در جنگ تحمیلی سوم
حذف ایران از رقابت های جهانی سپک تاکرا پس از 20سال
استقلال به دنبال جذب دو بازیکن خارجی
ارائه 36 هزار خدمت امدادی به زائران اربعین
زمان پخش زنده کشتی فرنگی قهرمانی نوجوانان جهان امروز جمعه 9 مرداد
بازگشایی جاده سیل‌زده گلستان در 16 ساعت
2نفتکش متخلف هدف قرار گرفتند و 4نفتکش بازگشتند
بازنشستگان کشوری بخوانند، آغاز ثبت نام وام اربعین
توصیه به زائران؛ بازگشت را به روزهای پایانی موکول نکنید
ایران چگونه معادلات آمریکا و اسرائیل را تغییر داد؟
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی زمان پرداخت معوقات بازنشستگان را مشخص کرد
تنش های خاورمیانه سفرهای هوایی جهان را کاهش داد
میوه ارزان شد یا گران؟ + قیمت
مستاجران بخوانند؛ افزایش مبلغ وام ودیعه مسکن
زمستان سخت اروپا؛ پیامد تنش‌های داغ خاورمیانه
عربستان مدعی تشکیل ائتلاف دریایی در دریای سرخ شد
گسترش همکاری، محور رایزنی ولیعهد عربستان و الجولانی
بازداشت یک نفر به اتهام جاسوسی برای ایران
5 مسافر در آب‌های ساحلی رامسر غرق شدند
دیدار رئیس سازمان الحشد الشعبی با سفیر ایران در بغداد
چه کسانی بیشترین بیت‌کوین جهان را دارند؟
برخورد قاطع با گران‌فروشی و تخلفات بلیت اربعین
خسارت 7 میلیاردی دانشگاه هرمزگان در جنگ
پرونده پل آق‌ قلا پیگیری قضایی می شود
فیفا: فوتبال، فروشی نیست
طلسم چهار ماهه قیمت طلا شکست
جزییات پیش‌نویس خلع سلاح حماس در غزه
تردد بیش از 2.9 میلیون زائر اربعین در مرزهای کشور
4 کشته در واژگونی پژوپارس در جاده دهلران
محرومیت نوه دیکتاتور خونین اوگاندا در مسابقات بوکس
کامبک تیم ساپینتو در مقدماتی لیگ اروپا
تعداد قربانیان زلزله ژاپن به 34 نفر رسید
ورود پیکر مطهر شهدای حمله آمریکایی-سعودی به کشور
توسعه زنجیره صنعت مس شتاب می گیرد
ابداع پانسمان گیاهی هوشمند برای مقابله با عفونت زخم